Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Golčina Hotića.
Da je ovako potegao protiv Sjeverne Irske a ne preko tribina, mislim da bi bio standardni prvotimac, ovako su ga ko slinu nabili.
Da je ovako potegao protiv Sjeverne Irske a ne preko tribina, mislim da bi bio standardni prvotimac, ovako su ga ko slinu nabili.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Muhamedbegovica, Balica, Gigovica i Huskovica moramo pod hitnom dovesti u naši redove. Omica, Ferhatovica, Jeciragica, Dino Salihovica, Mujanica, Dzevlada, Julardzija u našu mladu reprezentaciju...
Balic i Gigovic moraju biti imperativi do iduceg okupljanja.. Ako postoji bilo kakav nacin evo da i mi obicni smrtnici sa foruma to pokusamo pougrati, ali barem ta dva imena da se rijese. Naravno ako zele da igraju za BIH.. Ja bi uz njih dvojicu pokusao sa Ivanom Sunjicem jos. Kada bi njih trojica zaigrali za nas to bi bio ogroman upgrade spiska.
Gigovic je realno daleko od A-repke Svedske i bio bi veoma, veoma iznenadjen da se on nadje na spisku Svedske iduce godine, pa da ne kazem i za 2022. Jedini razlog zasto mislim da bi ga mozda preko reda pozvali je ako bude bilo neki opasni naznaka u svedskom savezu da je BiH u igru pa da ga pozovu a la svicarci sa Beqirom Omeragici i zakljucaju.
Gigovic je realno daleko od A-repke Svedske i bio bi veoma, veoma iznenadjen da se on nadje na spisku Svedske iduce godine, pa da ne kazem i za 2022. Jedini razlog zasto mislim da bi ga mozda preko reda pozvali je ako bude bilo neki opasni naznaka u svedskom savezu da je BiH u igru pa da ga pozovu a la svicarci sa Beqirom Omeragici i zakljucaju.
@igrajlopte 🐦
Sa Austrijancima je gordijski čvor, Dilaver je stalno ponavljao da želi igrati za BiH ali da nije spreman odreći se austrijskog državljanstva, a ne može nastupati za BiH ako se ne odrekne austrijskog državljanstva 

Gigović ako nastavi bit standardan u Rostovu, garant je na proljećmom spisku Šveda.ReX je napisao/la: ↑29 nov 2020, 00:25Balic i Gigovic moraju biti imperativi do iduceg okupljanja.. Ako postoji bilo kakav nacin evo da i mi obicni smrtnici sa foruma to pokusamo pougrati, ali barem ta dva imena da se rijese. Naravno ako zele da igraju za BIH.. Ja bi uz njih dvojicu pokusao sa Ivanom Sunjicem jos. Kada bi njih trojica zaigrali za nas to bi bio ogroman upgrade spiska.
Zaboravljaš da je dečko 2002. godište. Nije da baš imaju desetine takvih talenata.
Naravno da će na to uticat i slučaj "Ahmedhodžić".
Ne treba se zanosut tim švedsskim izjavama kako neće ponovit ono s tnkovićem, pa pozivat radi zaključavanja. gigović je legitiman talenat i imaće na proljeće mjesta u Švedskoj.
Jećiragić i Dževlan, jesu to oni iz Stranke Za BiH.
Jao Hare jesu se nakotili ovi sto zive od didove penzije i savezovi sendvica. 

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Po čemu Gaziibegovic zaslužuje poziv u A repku?
Jer je odigrao 2 utakmice za ispodprosječni Sturm?
Pa onaj ko je gledao utakmicu protiv Njemačke,zna da je on bio najgori igrač utakmice.
Gigovvić je prosječan igrač,vrhunac mu je karijera Cimirota,tako da bi bilo najbolje da igra za Švedsku nama nije potreban.
Jer je odigrao 2 utakmice za ispodprosječni Sturm?
Pa onaj ko je gledao utakmicu protiv Njemačke,zna da je on bio najgori igrač utakmice.
Gigovvić je prosječan igrač,vrhunac mu je karijera Cimirota,tako da bi bilo najbolje da igra za Švedsku nama nije potreban.
Cimirot je sa 18 igrao u hebenom Leotaru a Gigovic u tim godinama starter u jednoj od najbolji liga. A Djokanovic u hebenom FKSu u tim godinama igra. Pametnom dosta.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
sto morate biti takvi kreteni (ovi vuku u jedan ekstrem, a drugi u drugi).
Sto nerazmisljate kao rahmetli Malkocevic, ko koga su igrali samo najbolji, nevazno da li iz ino liga ili pl bih? zato ke i bio tako uspjesan sa U17 repkom!!!
ni u jednoj drugoj drzavi nema rasprave na temu "dijasporci vs domaci". svi smo bosanci i hercegovci i jedini cilj bi nam trebao/morao biti da za reprezentaciju igraju najbolji koje imamo, "nevazno" iz kojeg kluba dolaze.
Sto nerazmisljate kao rahmetli Malkocevic, ko koga su igrali samo najbolji, nevazno da li iz ino liga ili pl bih? zato ke i bio tako uspjesan sa U17 repkom!!!
ni u jednoj drugoj drzavi nema rasprave na temu "dijasporci vs domaci". svi smo bosanci i hercegovci i jedini cilj bi nam trebao/morao biti da za reprezentaciju igraju najbolji koje imamo, "nevazno" iz kojeg kluba dolaze.
-
- Kontakt:
meni je bradonjic iz pl bih isto potencijalan kandidat za A-repku kao i hasic iz ino lige, jer obadvojica znaju lopte i to je jedini vazni kriterijum!
Da je Pidro odigrao kao Gazibegović protiv Njemačke posrali bi se vi po Premijer ligi i Sarajevu i onom ko je Pidru pozvao i stavio u tim, a ovog gurate u A tim kao da se ta partija nije ni desila.
Gazibegović je bio među najboljim u toj utakmici, trolersko ponavljanje laži neće ih pretvorit u istinu.
Ovdje bi konačno trebali shvatit da lažima i obmanama domaća liga neće napredovt ni milimetra, niti će Pidro biti bolji ako popljujete Gazibegovića, samo ćete potkopat reprezentaciju.
To ste već u dobroj mjeri uradili, a i dalje imamo najgoru ligu u europi.
Ovdje bi konačno trebali shvatit da lažima i obmanama domaća liga neće napredovt ni milimetra, niti će Pidro biti bolji ako popljujete Gazibegovića, samo ćete potkopat reprezentaciju.
To ste već u dobroj mjeri uradili, a i dalje imamo najgoru ligu u europi.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 29 nov 2020, 11:31, ukupno mijenjano 1 put.
Toliko je bio dobar da je Beganović koji je redovno najslabiji defanzivac u zadnjoj liniji u toj utakmici izgledao neprelazno naspram kolege na drugom boku, a sa te strane smo i primili gol.
Ponoviću, laži, obmane, menadžerski talovi neće proizvest kvalitetnog igrača u BHPL.
Gazibegović je objektivno Cafu za konkurenciju u U21. Vrlo brzo i za seniore.
Gazibegović je objektivno Cafu za konkurenciju u U21. Vrlo brzo i za seniore.
Ludilo ide dotle da te proglase agentom saveza kojem plaćaju da pljuje igrače iz dijaspore ako napišeš da je Gazibegović bio loš defanzivno poslije Njemačke. Pisao sam za Beganovića da je bio loš defanzivno i protiv Velsa i protiv Moldavije, ja sam onda dvostruki agent, od nekog uzimam sendviče da planski pljujem i igrače iz Premijer lige.
Ma pratim Svedsku zadnjih +20 godina, znam kako funkcionira taj savez, selektori, sistem njihov. Nije Gigovic prvi 18-19snjak koji je isplovio i igra u nekoj jakoj ligi. Bili su tu i veci i izvikaniji talenti od njega tokom godina pa su morali cekati red. Svedska se tu razlici od mnogi repki tipa Svice, Njemacke itd koji realno puno vise daju sansu veoma mladim igracima, dok je ovdje vise sistem u snazi i jednostavno nema tu poziva preko reda.DrFilgud je napisao/la: ↑29 nov 2020, 00:45Gigović ako nastavi bit standardan u Rostovu, garant je na proljećmom spisku Šveda.ReX je napisao/la: ↑29 nov 2020, 00:25Balic i Gigovic moraju biti imperativi do iduceg okupljanja.. Ako postoji bilo kakav nacin evo da i mi obicni smrtnici sa foruma to pokusamo pougrati, ali barem ta dva imena da se rijese. Naravno ako zele da igraju za BIH.. Ja bi uz njih dvojicu pokusao sa Ivanom Sunjicem jos. Kada bi njih trojica zaigrali za nas to bi bio ogroman upgrade spiska.
Zaboravljaš da je dečko 2002. godište. Nije da baš imaju desetine takvih talenata.
Naravno da će na to uticat i slučaj "Ahmedhodžić".
Ne treba se zanosut tim švedsskim izjavama kako neće ponovit ono s tnkovićem, pa pozivat radi zaključavanja. gigović je legitiman talenat i imaće na proljeće mjesta u Švedskoj.
Gigovic je 18 godina, on nije ni 20 kao Kulusevski nit 21 kao Anel, 22 kao Dennis. On je ove godine tek postao punoljetan. Njima za proljece/ljeto 2021 ne treba Gigovic, nima treba Zlatan. Njima treba +20 najbolji igraca za Euro. To sto mi pisemo o Gigovicu jer je nas ne znaci da je on prisutan u medijama, na forumima, u pricama za poziv. Nikoga nisam vidio da je prizivao Gigovica jer je nemaju razloga. Zato kazem da bi mozda, mozda jedini razlog bio da ga pozovu to ako se upale veliki crveni alarmi da postoji sansa da ce ga Bosna uzet. Vjeruj mi, ako nasi nista ne budu radili i ako on bude ostao vjeran Svedskoj on A-tim nece vidjeti minimum do 2022.
Na kraju krajeva, pa nije da nemaju trenutno u U21 igraca koji ne samo da i oni igraju u dobrim klubovima vec su i stariji i bolji trenutno, korisniji da tako kazem, i naravno da ce ako iko oni ici prije njega jer je on ipak i dan danas junior.
Kod nas je druga situacija, mi nismo svedjanima kad je sistem ni do koljena i mi nemamo ni blizu te konkurencije i zato bi kod nas mogao i mozda danas biti starter. Da ne pricam iduce godine kada bude vec imao toliko utakmica u ruskoj ligi, i dobio na samopouzdanju, snazi itd.. Gigovic svakako mora biti vrh prioriteta, jednostavno mora. Nasi da imaju imalo smisla za fudbal moraju krenut u akciju vec ove godine i ne cekati februar, mart pa opet kako procedura traje ovo ono bla bla..
Ako NFSBIH bude pokazao zainteresovanje i ponudio momku plan za buducnost, kao stu so tu uradili sa Anelom i Dennisom, Gigo je %100 posto novi BH fudbaler. To odgvorno tvrdim jer poznajem tu familiju. Tako da sve je u rukama nasi uhljeba.

@igrajlopte 🐦
Sve to stoji što pišeš, ali ovdje se isto tako kalkulisalo kako Omeragić nema šansi za A Švicu. Nabrajali smo 7-8 stopera koji su objektivno prije njega, pa dobi poziv.ReX je napisao/la: ↑29 nov 2020, 11:52Ma pratim Svedsku zadnjih +20 godina, znam kako funkcionira taj savez, selektori, sistem njihov. Nije Gigovic prvi 18-19snjak koji je isplovio i igra u nekoj jakoj ligi. Bili su tu i veci i izvikaniji talenti od njega tokom godina pa su morali cekati red. Svedska se tu razlici od mnogi repki tipa Svice, Njemacke itd koji realno puno vise daju sansu veoma mladim igracima, dok je ovdje vise sistem u snazi i jednostavno nema tu poziva preko reda.
Gigovic je 18 godina, on nije ni 20 kao Kulusevski nit 21 kao Anel, 22 kao Dennis. On je ove godine tek postao punoljetan. Njima za proljece/ljeto 2021 ne treba Gigovic, nima treba Zlatan. Njima treba +20 najbolji igraca za Euro. To sto mi pisemo o Gigovicu jer je nas ne znaci da je on prisutan u medijama, na forumima, u pricama za poziv. Nikoga nisam vidio da je prizivao Gigovica jer je nemaju razloga. Zato kazem da bi mozda, mozda jedini razlog bio da ga pozovu to ako se upale veliki crveni alarmi da postoji sansa da ce ga Bosna uzet. Vjeruj mi, ako nasi nista ne budu radili i ako on bude ostao vjeran Svedskoj on A-tim nece vidjeti minimum do 2022.
Na kraju krajeva, pa nije da nemaju trenutno u U21 igraca koji ne samo da i oni igraju u dobrim klubovima vec su i stariji i bolji trenutno, korisniji da tako kazem, i naravno da ce ako iko oni ici prije njega jer je on ipak i dan danas junior.
Kod nas je druga situacija, mi nismo svedjanima kad je sistem ni do koljena i mi nemamo ni blizu te konkurencije i zato bi kod nas mogao i mozda danas biti starter. Da ne pricam iduce godine kada bude vec imao toliko utakmica u ruskoj ligi, i dobio na samopouzdanju, snazi itd.. Gigovic svakako mora biti vrh prioriteta, jednostavno mora. Nasi da imaju imalo smisla za fudbal moraju krenut u akciju vec ove godine i ne cekati februar, mart pa opet kako procedura traje ovo ono bla bla..
Ako NFSBIH bude pokazao zainteresovanje i ponudio momku plan za buducnost, kao stu so tu uradili sa Anelom i Dennisom, Gigo je %100 posto novi BH fudbaler. To odgvorno tvrdim jer poznajem tu familiju. Tako da sve je u rukama nasi uhljeba.![]()
Švedi su dobili udarac sa Denisom i Anelom i mislim da će reagoovat, ne treba rizikovat. To treba završavat sad, odmah!
Još Gigović igra u dosta boljem klubu od Švicarca.