Kako bi trebao izgledati novi stadion

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
ne,to je samo slika bezveze, nema jos ni plana ni projektaSexmachineboy je napisao/la:
Kako bi trebao izgledati novi stadion![]()
![]()
ma nije to to ali etSexmachineboy je napisao/la:Tako kažu da će biti, ali izgleda močno i jako veliko ovaj stadion kad pogledaš. Još koliko love će se uložiti ako dođe do toga
Jbg ja sam to našao i postavio, nezznick je napisao/la:ma nije to to ali etSexmachineboy je napisao/la:Tako kažu da će biti, ali izgleda močno i jako veliko ovaj stadion kad pogledaš. Još koliko love će se uložiti ako dođe do toga
Dobar post! Zeljo ce aBd dobiti najbolji stadion u regionu,Zeljo i u ovakvim uslovima ima najbolju posjetu na stadionu od svih klubova iz bivse Yuge..kako ce tek biti kad se izgradi Zeljina Arena... treba samo zasukati rukave,svi uraditi svoj dio posla,i grad Sarajevo ce dobiti objekat po kojem ce se prepoznavati! ovo je projekat od drzavnog interesa...bomber je napisao/la:Mi smo jedini klub u siroj regiji koji ima svoj stadion a nisam siguran samo za Zvezdinu Marakanu. Stadion sa pomocnim terenom kao i Plavi zamak su u Zeljinom vlasnistvu 100% i samo zbog toga je citava prica oko novog stadiona realna. Mi imamo sta ponuditi a ako zelimo nov stadion moramo nesto dati za uzvrat. To ce biti dio zemljista gdje ce Slovenci praviti trzni centar koji ce zauvijek biti njihov i nema price o nikakvoj koncesiji. Kasnije ce biti samo uspostaviti odnose sa Opcinom Novo Sarajevo kao i sa gradom u vezi prelaza vlasnistva a mora se napraviti i izmjena u regulacionom planu izgradnje tog dijela Sarajeva. To i nece biti problem jer je postojeci pravljen prije otprilike 30 godina, neka me neko ispravi ako grijesim, a desilo se puno stvari u medjuvremenu koji su uticali da mora doci do izmjene.
Potrebno je usvojiti zakon o javno - privatnom partnerstvu jer su slovenci projekat pravili na principu tog zakona i zbog toga su potrebni ti "novi" odnosi sa opcinom i gradom.
Zeljo ne daje svoje pare, pare ne daju ni opcina, ni grad, ni kanton, ni federacija ni drzava. Svu finansijsku konstrukciju zatvara investitor i ako je njima u interesu bice i Zelji. Zeljo dobija stadion po svim kriterijima UEFA/FIFA na koristenje u vlasnistvu 100% a za uzvrta daje dio zemljista slovencima za trgovacki centar. Ovo je i vise nego dobro unosna INVESTICIJA.
Sta mi to sada imamo od oronulog pomocnog terena koji izgleda kao da je iz afrike gdje je Eto'o ucio prve fudbalske korake. Sansa postoji a da li ce biti iskoristena to zavisi od ovih faktora koje sam prije naveo. Takodje da napomenem da je investitor duzan napraviti pomocne terene van grada za trenazni proces, opet da napomenem da niko ne daje pare osim investitora a te terene sigurno nece koristiti samo Zeljo. U planu su 5 terena, 1 sa pravom stadionskom travom i sve potrebno za njegovo odrzavanje, 3 travnata i jedan sa plasticnom travom. Naravno tu spada i izgradnja svlacionica.
Partizan je prodao Mateju Kežmana PSV-u za silne novce. Umjesto para, rekli su napravite nam trening kamp, čuveni Zemunelo. Oni imaju dobre prihode od tog centra + imaju najbolje uslove u Srbiji ako ne i regionu za razvoj mladih igrača.lemi_kitao je napisao/la:Kao što sam napisao i prije, mislim da ćemo utakmice gledati sa onih istih tribina još jedan duži period, ali sve što se oko kluba dešava je POZITIVNO i to je najvažnije...
S druge strane, koliko je dobra ekipa političara koja je tu uz Želju, ne znam, Mujezinović odlazi i nakon toga mislim da mu naš stadion neće biti prioritet, Koldžo ipak upravlja Općinom i ne može ništa sam, kao ni gradonačelnik, ipak je tu najvažnije javno-privatno investiranje (ako se ne varam), koje u nas tek treba biti zakonom propisano...
Kolika god da je posjeta kod nas, a neki pišu da je najveća u ovom dijelu regiona, ipak je premalo za glavni grad, koji možeš obići jednom tramvajskom linijom a isto tako i trolejbuskom, grad koji broji oko pola miliona stanovnika sa okolicom, na utakmici prosjek 2000-3000 gledalaca izuzev Derbija, utakmica sa Borcem, Širokim...
Mislim da bi se svi u klubu prije svega trebali okrenuti drugom vidu stabilizacije, onom igračkom i financijskom...
Pogledajte Partizan i Dinamo, bez ikakvih problema pokupovaše sve što vrijedi u njihovim ligama, bez problema dovode strance, odlične mlade reprezentativce i oni koji će to tek postati...sjajno trguju, za milione prodaju igrače, imaju utjecaj u svijetu fudbala...
Bez problema igraju Evropu i možemo reći solidno igraju...
Meni ne treba stadion, pa da nas tri hiljade izgleda ko tri hiljade pitara na KOsevu, jadno...
A i mi smo klub iz glavnog grada kao i Dinamo i Partizan...
Potrebno je zaštititi naše talente, kadete i juniore, stipendirati ih na neki način, potpisivati u ranim fazama ugovore i da svake ili naredne godine imamo jednog takvog igrača u prvih 11, koji se kasnije može dobro prodati...
Pravilnim radom i konstantnosti u Evropi imamo zaradu, ugled stičemo, iskustvo i samo napredujemo...
Forsirati svoje igrače, praviti od njih igrače, iskustvo u Evropi, a stadion će doći kao šlag na kraju...
nikad_izvini je napisao/la:Partizan je prodao Mateju Kežmana PSV-u za silne novce. Umjesto para, rekli su napravite nam trening kamp, čuveni Zemunelo. Oni imaju dobre prihode od tog centra + imaju najbolje uslove u Srbiji ako ne i regionu za razvoj mladih igrača.lemi_kitao je napisao/la:Kao što sam napisao i prije, mislim da ćemo utakmice gledati sa onih istih tribina još jedan duži period, ali sve što se oko kluba dešava je POZITIVNO i to je najvažnije...
S druge strane, koliko je dobra ekipa političara koja je tu uz Želju, ne znam, Mujezinović odlazi i nakon toga mislim da mu naš stadion neće biti prioritet, Koldžo ipak upravlja Općinom i ne može ništa sam, kao ni gradonačelnik, ipak je tu najvažnije javno-privatno investiranje (ako se ne varam), koje u nas tek treba biti zakonom propisano...
Kolika god da je posjeta kod nas, a neki pišu da je najveća u ovom dijelu regiona, ipak je premalo za glavni grad, koji možeš obići jednom tramvajskom linijom a isto tako i trolejbuskom, grad koji broji oko pola miliona stanovnika sa okolicom, na utakmici prosjek 2000-3000 gledalaca izuzev Derbija, utakmica sa Borcem, Širokim...
Mislim da bi se svi u klubu prije svega trebali okrenuti drugom vidu stabilizacije, onom igračkom i financijskom...
Pogledajte Partizan i Dinamo, bez ikakvih problema pokupovaše sve što vrijedi u njihovim ligama, bez problema dovode strance, odlične mlade reprezentativce i oni koji će to tek postati...sjajno trguju, za milione prodaju igrače, imaju utjecaj u svijetu fudbala...
Bez problema igraju Evropu i možemo reći solidno igraju...
Meni ne treba stadion, pa da nas tri hiljade izgleda ko tri hiljade pitara na KOsevu, jadno...
A i mi smo klub iz glavnog grada kao i Dinamo i Partizan...
Potrebno je zaštititi naše talente, kadete i juniore, stipendirati ih na neki način, potpisivati u ranim fazama ugovore i da svake ili naredne godine imamo jednog takvog igrača u prvih 11, koji se kasnije može dobro prodati...
Pravilnim radom i konstantnosti u Evropi imamo zaradu, ugled stičemo, iskustvo i samo napredujemo...
Forsirati svoje igrače, praviti od njih igrače, iskustvo u Evropi, a stadion će doći kao šlag na kraju...
Vjerujem i da grad Beograd daje bruku para Partizanu. Beograd je blago rečeno finansijski jači od Sarajeva.
Dinamo je od Zagreba dobijao godišnje oko 70 miliona kuna. Ista priča vrijedi za Zagreb kao i za Beograd. Blago rečenu su finansijski jači. Ima mnogo više sponzora.
Ne sumnjam u dobre namjere ali porediti nas sa Dinamom i Partizanom koji su haman pa klubovi od državnog interesa je blago rečeno smiješno.
Slažem se za forsiranje mladih igrača ali je pitanje kako ih zadržati. Vezati ih ugovrima. Jah. Odakle pare. Pare nisu problem jer para nema.
De malo realnosti nije na odmet.
Jesam ša'e je napisao/la:ČESTIT BOŽIĆ NAŠIM DRAGIM MANIJACIMA KOJI SLAVE OVAJ BLAGDAN!
Omar500 je napisao/la:Jesam ša'e je napisao/la:ČESTIT BOŽIĆ NAŠIM DRAGIM MANIJACIMA KOJI SLAVE OVAJ BLAGDAN!
ellaxaz je napisao/la:SRETAN BOŽIĆ SVIMA KOJI SLAVE !
Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, obagol, Paromlinac, ristagrad i 31 gost.