FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Sexmachineboy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 dec 2010, 00:48

slika
Kako bi trebao izgledati novi stadion :o :o :o
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 dec 2010, 00:51

Sexmachineboy je napisao/la:slika
Kako bi trebao izgledati novi stadion :o :o :o
ne,to je samo slika bezveze, nema jos ni plana ni projekta
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 dec 2010, 00:54

Tako kažu da će biti, ali izgleda močno i jako veliko ovaj stadion kad pogledaš. Još koliko love će se uložiti ako dođe do toga :oops:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 25 dec 2010, 00:55

Sexmachineboy je napisao/la:Tako kažu da će biti, ali izgleda močno i jako veliko ovaj stadion kad pogledaš. Još koliko love će se uložiti ako dođe do toga :oops:
ma nije to to ali et
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 dec 2010, 00:58

nick je napisao/la:
Sexmachineboy je napisao/la:Tako kažu da će biti, ali izgleda močno i jako veliko ovaj stadion kad pogledaš. Još koliko love će se uložiti ako dođe do toga :oops:
ma nije to to ali et
Jbg ja sam to našao i postavio, nezz :?

hamo_pipa
Kontakt:

Post Postao/la hamo_pipa » 25 dec 2010, 01:14

Ta slika uopšte nije plan kako će Grbavica da izgleda. Ima još puno stvari da se uradi prije nego se uopšte počne razmatrati izgled nove Grbavice, kako je i gospodin Žujo rekao. Meni su bitnije te stvari prije, a kako će stadion izgledati, nema sumnje da će da bude najljepši u BiH, a i šire.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 25 dec 2010, 01:23

bomber je napisao/la:Mi smo jedini klub u siroj regiji koji ima svoj stadion a nisam siguran samo za Zvezdinu Marakanu. Stadion sa pomocnim terenom kao i Plavi zamak su u Zeljinom vlasnistvu 100% i samo zbog toga je citava prica oko novog stadiona realna. Mi imamo sta ponuditi a ako zelimo nov stadion moramo nesto dati za uzvrat. To ce biti dio zemljista gdje ce Slovenci praviti trzni centar koji ce zauvijek biti njihov i nema price o nikakvoj koncesiji. Kasnije ce biti samo uspostaviti odnose sa Opcinom Novo Sarajevo kao i sa gradom u vezi prelaza vlasnistva a mora se napraviti i izmjena u regulacionom planu izgradnje tog dijela Sarajeva. To i nece biti problem jer je postojeci pravljen prije otprilike 30 godina, neka me neko ispravi ako grijesim, a desilo se puno stvari u medjuvremenu koji su uticali da mora doci do izmjene.
Potrebno je usvojiti zakon o javno - privatnom partnerstvu jer su slovenci projekat pravili na principu tog zakona i zbog toga su potrebni ti "novi" odnosi sa opcinom i gradom.
Zeljo ne daje svoje pare, pare ne daju ni opcina, ni grad, ni kanton, ni federacija ni drzava. Svu finansijsku konstrukciju zatvara investitor i ako je njima u interesu bice i Zelji. Zeljo dobija stadion po svim kriterijima UEFA/FIFA na koristenje u vlasnistvu 100% a za uzvrta daje dio zemljista slovencima za trgovacki centar. Ovo je i vise nego dobro unosna INVESTICIJA.
Sta mi to sada imamo od oronulog pomocnog terena koji izgleda kao da je iz afrike gdje je Eto'o ucio prve fudbalske korake. Sansa postoji a da li ce biti iskoristena to zavisi od ovih faktora koje sam prije naveo. Takodje da napomenem da je investitor duzan napraviti pomocne terene van grada za trenazni proces, opet da napomenem da niko ne daje pare osim investitora a te terene sigurno nece koristiti samo Zeljo. U planu su 5 terena, 1 sa pravom stadionskom travom i sve potrebno za njegovo odrzavanje, 3 travnata i jedan sa plasticnom travom. Naravno tu spada i izgradnja svlacionica.
Dobar post! Zeljo ce aBd dobiti najbolji stadion u regionu,Zeljo i u ovakvim uslovima ima najbolju posjetu na stadionu od svih klubova iz bivse Yuge..kako ce tek biti kad se izgradi Zeljina Arena... treba samo zasukati rukave,svi uraditi svoj dio posla,i grad Sarajevo ce dobiti objekat po kojem ce se prepoznavati! ovo je projekat od drzavnog interesa...

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 25 dec 2010, 02:24

Kao što sam napisao i prije, mislim da ćemo utakmice gledati sa onih istih tribina još jedan duži period, ali sve što se oko kluba dešava je POZITIVNO i to je najvažnije...

S druge strane, koliko je dobra ekipa političara koja je tu uz Želju, ne znam, Mujezinović odlazi i nakon toga mislim da mu naš stadion neće biti prioritet, Koldžo ipak upravlja Općinom i ne može ništa sam, kao ni gradonačelnik, ipak je tu najvažnije javno-privatno investiranje (ako se ne varam), koje u nas tek treba biti zakonom propisano...

Kolika god da je posjeta kod nas, a neki pišu da je najveća u ovom dijelu regiona, ipak je premalo za glavni grad, koji možeš obići jednom tramvajskom linijom a isto tako i trolejbuskom, grad koji broji oko pola miliona stanovnika sa okolicom, na utakmici prosjek 2000-3000 gledalaca izuzev Derbija, utakmica sa Borcem, Širokim...

Mislim da bi se svi u klubu prije svega trebali okrenuti drugom vidu stabilizacije, onom igračkom i financijskom...
Pogledajte Partizan i Dinamo, bez ikakvih problema pokupovaše sve što vrijedi u njihovim ligama, bez problema dovode strance, odlične mlade reprezentativce i oni koji će to tek postati...sjajno trguju, za milione prodaju igrače, imaju utjecaj u svijetu fudbala...
Bez problema igraju Evropu i možemo reći solidno igraju...

Meni ne treba stadion, pa da nas tri hiljade izgleda ko tri hiljade pitara na KOsevu, jadno...
A i mi smo klub iz glavnog grada kao i Dinamo i Partizan...

Potrebno je zaštititi naše talente, kadete i juniore, stipendirati ih na neki način, potpisivati u ranim fazama ugovore i da svake ili naredne godine imamo jednog takvog igrača u prvih 11, koji se kasnije može dobro prodati...
Pravilnim radom i konstantnosti u Evropi imamo zaradu, ugled stičemo, iskustvo i samo napredujemo...
Forsirati svoje igrače, praviti od njih igrače, iskustvo u Evropi, a stadion će doći kao šlag na kraju...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 25 dec 2010, 02:37

lemi_kitao je napisao/la:Kao što sam napisao i prije, mislim da ćemo utakmice gledati sa onih istih tribina još jedan duži period, ali sve što se oko kluba dešava je POZITIVNO i to je najvažnije...

S druge strane, koliko je dobra ekipa političara koja je tu uz Želju, ne znam, Mujezinović odlazi i nakon toga mislim da mu naš stadion neće biti prioritet, Koldžo ipak upravlja Općinom i ne može ništa sam, kao ni gradonačelnik, ipak je tu najvažnije javno-privatno investiranje (ako se ne varam), koje u nas tek treba biti zakonom propisano...

Kolika god da je posjeta kod nas, a neki pišu da je najveća u ovom dijelu regiona, ipak je premalo za glavni grad, koji možeš obići jednom tramvajskom linijom a isto tako i trolejbuskom, grad koji broji oko pola miliona stanovnika sa okolicom, na utakmici prosjek 2000-3000 gledalaca izuzev Derbija, utakmica sa Borcem, Širokim...

Mislim da bi se svi u klubu prije svega trebali okrenuti drugom vidu stabilizacije, onom igračkom i financijskom...
Pogledajte Partizan i Dinamo, bez ikakvih problema pokupovaše sve što vrijedi u njihovim ligama, bez problema dovode strance, odlične mlade reprezentativce i oni koji će to tek postati...sjajno trguju, za milione prodaju igrače, imaju utjecaj u svijetu fudbala...

Meni ne treba stadion, pa da nas tri hiljade izgleda ko tri hiljade pitara na KOsevu, jadno...

Potrebno je zaštititi naše talente, kadete i juniore, stipendirati ih na neki način, potpisivati u ranim fazama ugovore i da svake ili naredne godine imamo jednog takvog igrača u prvih 11, koji se kasnije može dobro prodati...
Pravilnim radom i konstantnosti u Evropi imamo zaradu, ugled stičemo, iskustvo i samo napredujemo...
Forsirati svoje igrače, praviti od njih igrače, iskustvo u Evropi, a stadion će doći kao šlag na kraju...
Partizan je prodao Mateju Kežmana PSV-u za silne novce. Umjesto para, rekli su napravite nam trening kamp, čuveni Zemunelo. Oni imaju dobre prihode od tog centra + imaju najbolje uslove u Srbiji ako ne i regionu za razvoj mladih igrača.
Vjerujem i da grad Beograd daje bruku para Partizanu. Beograd je blago rečeno finansijski jači od Sarajeva.

Dinamo je od Zagreba dobijao godišnje oko 70 miliona kuna. Ista priča vrijedi za Zagreb kao i za Beograd. Blago rečenu su finansijski jači. Ima mnogo više sponzora.

Ne sumnjam u dobre namjere ali porediti nas sa Dinamom i Partizanom koji su haman pa klubovi od državnog interesa je blago rečeno smiješno.

Slažem se za forsiranje mladih igrača ali je pitanje kako ih zadržati. Vezati ih ugovrima. Jah. Odakle pare. Pare nisu problem jer para nema.

De malo realnosti nije na odmet.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

lemi_kitao
Kontakt:

Post Postao/la lemi_kitao » 25 dec 2010, 03:18

nikad_izvini je napisao/la:
lemi_kitao je napisao/la:Kao što sam napisao i prije, mislim da ćemo utakmice gledati sa onih istih tribina još jedan duži period, ali sve što se oko kluba dešava je POZITIVNO i to je najvažnije...

Partizan je prodao Mateju Kežmana PSV-u za silne novce. Umjesto para, rekli su napravite nam trening kamp, čuveni Zemunelo. Oni imaju dobre prihode od tog centra + imaju najbolje uslove u Srbiji ako ne i regionu za razvoj mladih igrača.
Vjerujem i da grad Beograd daje bruku para Partizanu. Beograd je blago rečeno finansijski jači od Sarajeva.

Dinamo je od Zagreba dobijao godišnje oko 70 miliona kuna. Ista priča vrijedi za Zagreb kao i za Beograd. Blago rečenu su finansijski jači. Ima mnogo više sponzora.

Ne sumnjam u dobre namjere ali porediti nas sa Dinamom i Partizanom koji su haman pa klubovi od državnog interesa je blago rečeno smiješno.

Slažem se za forsiranje mladih igrača ali je pitanje kako ih zadržati. Vezati ih ugovrima. Jah. Odakle pare. Pare nisu problem jer para nema.

De malo realnosti nije na odmet.

Ako ono što sam napisao nije realno, onda mi ti reci sta je...a mislim da ne mozes reci nista drugo...
Zelis reci da Sarajevo, kao glavni grad jedne države, kao svaki mogući centar te iste države, kao država u državi ne može finansirati sportske kolektive kao sto su Zeljeznicar, Sarajevo, kk Bosna, rk Bosna je smijesno...
Moze, ali politika je tu problem, to je REALNOST, ali nemoj pricati o parama, da ih nema, da ne postoje, kad postoje, samo treba ispravno raditi...
Napisao sam, ako si citao sta sam napisao, treba imati kontinuitete igara (prvenstvo, Evropa), sticanje popularnosti pogotovo u Evropi, i mislis da ce jedan igrač iz Zelje otici u neku ekipu iz Poljske, Ceske, Slovacke lige i tavoriti na sredini tabele, nego naprimjer igrati nekolike godine za redom u Evropske utakmice (sad zasad kvalifikacijske) uz, za nase uslove malo izdasnija primanja, tu je i porodica, i druge stvari..., pa se kasnije prodati za finu sumu i tako pomoci i sebi i Zelji...
Kada ispravno radis i imas rezultete, bice i vecih sponzora, bice kesa i od Evrope, bice od svega pomalo...
Mozda grijesim, jer toliko volim ovaj klub i zelim mu sve najbolje, ali reci kao mislis da se izadje iz svega ovoga...
Pamet je najbolje raspoređena stvar na svijetu, niko se ne žali da mu je fali.

Jesam ša'e
Kontakt:

Post Postao/la Jesam ša'e » 25 dec 2010, 04:08

ČESTIT BOŽIĆ NAŠIM DRAGIM MANIJACIMA KOJI SLAVE OVAJ BLAGDAN!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 25 dec 2010, 04:37

@ lemi
Ono o cemu ti pises Zeljo tezi da postane ali je jos uvijek daleko od toga a nadamo se da cemo sa ovom upravom taj cilj brze dostici.
Da bi imao bolju posjetu trebas imati bolji stadion na koji bi svi dosli a ne samo "bolesnici" koji zive za ovaj klub.
Sa boljom posjetom dobijes i bolje sponzore,sto znaci i vise para,sto znaci i bolje igrace i bolje rezultate,i opet tako u krug.
Ja znam da ti sve ovo znas i razumijes ali ti bi do tog cilja dosao drugacijim redoslijedom sto je u mojim ocima nemoguce.Pa jedan dinamo koji prodaje svoje igrace za velike pare jos uvijek igra na stadionu koji jedva da ispunjava uslove uefe.I dinamo i partizan dobijaju velike pare od grada sto nas grad ne moze da ponudi nasim sportskim kolektivima zbog nase daleko teze situacije i ne znam sta ti oko toga nije jasno.
Mi svi znamo da je prodavanje talentovanih igraca dobar vid zarade za mnoge klubove, ali ti nisi svjestan u kolikom smo mi minusu sto se tice svih ostalih drzava i klubova iz regiona.Pa nama igrace otima jedan drugoligaski klub iz hrv a ti pricas o nekoj ceskoj ili poljskoj ligi.
Sve ovo sto si ti napisao nije realno zato sto ti preskaces jedan veliki vremenski period kroz koji mi tek treba da prodjemo.Svi bi nesto preko reda...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 25 dec 2010, 08:27

ČESTIT BOŽIĆ !!
FKŽ !

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 25 dec 2010, 10:11

ČESTIT BOŽIĆ !!Svima koji slave

Raja hocemo li ici na finale organizovano ako prodjemo

madridista
Kontakt:

Post Postao/la madridista » 25 dec 2010, 10:24

e ljudi imam pitanje, ima li gdje da se kupi modri željin dres ko ovaj na božićnom turniru????

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 25 dec 2010, 10:45

Jesam ša'e je napisao/la:ČESTIT BOŽIĆ NAŠIM DRAGIM MANIJACIMA KOJI SLAVE OVAJ BLAGDAN!

sektm87or
Kontakt:

Post Postao/la sektm87or » 25 dec 2010, 11:15

Omar500 je napisao/la:
Jesam ša'e je napisao/la:ČESTIT BOŽIĆ NAŠIM DRAGIM MANIJACIMA KOJI SLAVE OVAJ BLAGDAN!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 25 dec 2010, 11:52

SRETAN BOŽIĆ SVIMA KOJI SLAVE !
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 dec 2010, 11:57

ellaxaz je napisao/la:SRETAN BOŽIĆ SVIMA KOJI SLAVE !
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 25 dec 2010, 12:04

SRETAN PRAZNIK !
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, obagol, Paromlinac, ristagrad i 31 gost.