Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

AirRamiz
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la AirRamiz » 15 jun 2019, 16:33

Chinaglia je napisao/la:ako cu birat izmedju "nekompatibilnih" kyrie i dangelo, i "kompatibilnih" kyrie/dangelo + tobias harris/butler, uvijek cu izabrat prvu opciju

ako su na drugoj strani kevin durant/kawhi, to je vec druga prica
moj chinaglio moras malo ukljucit logiku

stize potvrda

https://basketball.realgm.com/wiretap/2 ... rie-Irving
naravno da je jasno bilo da ova dvojica nece igrat u istoj ekipi

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 17 jun 2019, 10:28

https://www.netsdaily.com/2019/6/10/186 ... n-brooklyn

Zanimljiva recenica u tekstu:

"His coach, Will Weaver, called him the best passer in the G League"
🔵⚪

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 21 jun 2019, 09:26

najveci gubitnik sinosnjeg drafta

koliko upratih po drustvenim medijima on jos nije svjestan u kakboj je kaši...mora se dobro nametnut na ljetnoj ligi ili ce ga brzo otpilit....pa nek se onda opet glupira o noci kad je draftovan :rol: kao da je zvijezda a ne igrac sa pola sata nba iskustva i upitne buducnosti

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 21 jun 2019, 10:21

AirRamiz je napisao/la:najveci gubitnik sinosnjeg drafta

koliko upratih po drustvenim medijima on jos nije svjestan u kakboj je kaši...mora se dobro nametnut na ljetnoj ligi ili ce ga brzo otpilit....pa nek se onda opet glupira o noci kad je draftovan :rol: kao da je zvijezda a ne igrac sa pola sata nba iskustva i upitne buducnosti
Mozes li malo pojasniti, nisam upratio situaciju a mrsko mi rovit po internetu.
🔵⚪

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 21 jun 2019, 10:52

meni je tragikomicno da objavljuje tvit u kojem se prisjeca svog drafta....kao da je draft garancija necega....ono sav ponosan, ostvarenje sna i ta hipervetiliranja a sto je presjedio godinu dana i ko zna hoce li dobit priliku i naredne godine (sto bi znacio i njegov nba kraj...ili bolje receno g- liga kraj jer nba nije ni igrao)...ko ce se zamarat sa tim,bolje vidjet imal kakav novi restoran u Bruklinu

da sam na njegovom mjestu bio bih bjesan ko ris i ne bih se volio prisjecat noci kad sam dosao u klub gdje sam sjedio godinu dana....bio bih ljut na one koji su me gurnuli u takvu situaciju bez prave analize

ove godine bi siguran sam upao u 15 ...jer bi sigurno jos digao brojke u cedeviti i ostavio jos bolji dojam...a draft je tanak drama
sve to sad ne vrijedi ni spominjat ali nisam mogao da odolim

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 21 jun 2019, 22:14

slika

slika
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 22 jun 2019, 00:30

AirRamiz je napisao/la:meni je tragikomicno da objavljuje tvit u kojem se prisjeca svog drafta....kao da je draft garancija necega....ono sav ponosan, ostvarenje sna i ta hipervetiliranja a sto je presjedio godinu dana i ko zna hoce li dobit priliku i naredne godine (sto bi znacio i njegov nba kraj...ili bolje receno g- liga kraj jer nba nije ni igrao)...ko ce se zamarat sa tim,bolje vidjet imal kakav novi restoran u Bruklinu

da sam na njegovom mjestu bio bih bjesan ko ris i ne bih se volio prisjecat noci kad sam dosao u klub gdje sam sjedio godinu dana....bio bih ljut na one koji su me gurnuli u takvu situaciju bez prave analize

ove godine bi siguran sam upao u 15 ...jer bi sigurno jos digao brojke u cedeviti i ostavio jos bolji dojam...a draft je tanak drama
Pa lik otvara kampove ko da je neki veteran visestruki bivsi all star pa ono ide na mlade prenijeti iskustvo :rol:

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 jun 2019, 04:28

japa je napisao/la:
AirRamiz je napisao/la:meni je tragikomicno da objavljuje tvit u kojem se prisjeca svog drafta....kao da je draft garancija necega....ono sav ponosan, ostvarenje sna i ta hipervetiliranja a sto je presjedio godinu dana i ko zna hoce li dobit priliku i naredne godine (sto bi znacio i njegov nba kraj...ili bolje receno g- liga kraj jer nba nije ni igrao)...ko ce se zamarat sa tim,bolje vidjet imal kakav novi restoran u Bruklinu

Pa lik otvara kampove ko da je neki veteran visestruki bivsi all star pa ono ide na mlade prenijeti iskustvo :rol:
a vas ga dvojica seeereeeeteeee.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 22 jun 2019, 07:26

Opustite se momci, NBA je proces i ide se po planu. Tek mu jedna sezona prosla ovi ga vec salju u Europu nazad, a sta ce Bosnjo voli insta uspjeh :lol:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 jun 2019, 09:50

hz1987 je napisao/la:
japa je napisao/la:

a vas ga dvojica seeereeeeteeee.
Ramiz je objektivan,ovaj japa ga hejta nenormalno
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 22 jun 2019, 19:33

Ovo ljeto mu je biti ili ne biti kada je NBA karijera u pitanju.
Ovi ispucali 17-ti pik na sg-a i to nešto govori :(.

Sve u svemu mislim da su mu šanse 15-20% da dogodine u ova doba nije put nazad u europu.

Kao što Ramiz reče prva greška ugovor sa cedevitom, druga što nije čekao ovu godinu sa draftom teško da će uspjeti popraviti stvari.

Ovo sa otvaranjem kampova je teška smijurija.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 jun 2019, 19:49

edin139 je napisao/la:Ovo ljeto mu je biti ili ne biti kada je NBA karijera u pitanju.

Sve u svemu mislim da su mu šanse 15-20% da dogodine u ova doba nije put nazad u europu.

Kao što Ramiz reče prva greška ugovor sa cedevitom, druga što nije čekao ovu godinu sa draftom teško da će uspjeti popraviti stvari.

Bit ce borba izmedu tog 17.pika i muse tokom SL za roster mjesto
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Deminutive
Kontakt:

Post Postao/la Deminutive » 22 jun 2019, 19:53

Njega čeka još jedna duga godina u G League i čekanje prilike.

Netsi će imati minimalno 2 max igrača u rosteru, i kaoooo ambicije za više.
Rotacija će biti siguran sam značajno uža.

Da se razumijemo, ja sam veliki fan muse, gledao sve njegove haman utakmice u G League live, i itekako odskače od ostalih, ali njega nažalost nema blizu neke rotacije čak ni u rahljavom Brooklynu. Jedino ako baš baš zakuca ljetnu ligu.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 22 jun 2019, 20:56

BosniaBoston je napisao/la:
edin139 je napisao/la:Ovo ljeto mu je biti ili ne biti kada je NBA karijera u pitanju.

mislim da ste nešto ovde prezupčili?

Netsi su svoj 17. pick još ranije poslali u trejdu za T. Princea u Atlantu (a Atlanta je taj pick dalje poslala u NO u paketu za 4. pick)

Momak je Nickeil Alexander Walker, i igrač je Pelicansa.

Deminutive
Kontakt:

Post Postao/la Deminutive » 22 jun 2019, 21:34

Nemanja86 je napisao/la:
BosniaBoston je napisao/la:

mislim da ste nešto ovde prezupčili?

Netsi su svoj 17. pick još ranije poslali u trejdu za T. Princea u Atlantu (a Atlanta je taj pick dalje poslala u NO u paketu za 4. pick)

Momak je Nickeil Alexander Walker, i igrač je Pelicansa.
Upravo, Netsi prave cap space da dovedu 2 max igrača. kako sam skontao fali im još 3 miliona prostora.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 jun 2019, 22:37

Ziggs je napisao/la:Opustite se momci, NBA je proces i ide se po planu. Tek mu jedna sezona prosla ovi ga vec salju u Europu nazad, a sta ce Bosnjo voli insta uspjeh :lol:
I ja gledam sta pisu ljudi i ne vjerujem :rol:

Očito malo tko ovdje shvaca kako NBA funkcionira i da ljudi tamo imaju skroz drugacije poglede od nas na ovim prostorima kojima je igrač propalitet ne nakon jedne lose sezone nego nakon 5 losih utakmica.A Musi je prva godina bila daleko od propale sezone.

Musa će se izborit za svoje minute u NBA-u.Jedva 20 godina ima.Ima jos minimalno 3-4 godine tamo prije nego uopce itko krene razmišljat o nekom eventualnom povratku u Europu jer se nije izborio za svoje mjesto.

cavendish
Kontakt:

Post Postao/la cavendish » 23 jun 2019, 10:30

Kakav povratak u evropu, to trenutno ne dolazi u obzir. Šta neki misle da Musu čeka slobodno mjesto u rosteru Reala, Fenera ili CSKA. Na njemu je da radi a i veći klocevi su dobijali priliku u NBA pa ne vidim razlog zašto i on ne bi.
Na kraju dana ako se ispostavi da ipak Musa nema perspektivu u NBA onda nije problem ni povratak u Europu. Međutim do tada Musa mora izgraditi neku reputaciju koja će mu garantovati ugovor u nekom od najboljih EL klubova a ne da se smuca po EC, BCL ili nedajboze po Aba ligi.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 23 jun 2019, 10:50

Tu su negdje dva ex-yu picka prve runde prosle godine.
Dojam takav stvorijo ovdje na forumu.
dobre guzove ima Belma

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 jun 2019, 17:10

malo sam diskutovao s navijacem brooklyn netsa i on kaze da je filozofija te fransize, vrv kennyja atkinsona, da postoje samo tri "pozicije":

- ball handleri
- krila
- centri

iz ove perspektive, to itekako ima smisla jer su prosle sezone gurali neke igrace na neprirodne pozicije, desavalo se da imaju po tri ball handlera na parketu il po tri krilna igraca, a to ce bit slucaj i ove sezone jer ce tauren prince i kurucs po svemu sudeci igrat kao krilni centri, no to je samo u teoriji, u praksi ta poziciji kod njih ne postoji

dzanan se tu uklapa kao ball handler uz dangela, dinwiddieja i leverta i taj tip ocekuje da ce dzanan biti backup levertu, sto bi bilo idealno... taj tip dijeli nase misljenje da dzanan moze igrat i ocekuju da ce igrat sljedece sezone

iako ga kenny atkinson vidi kao shooting guard-a i uklapa se kao ball handler, on je zapravo krilo, tako da se moze reci da on pokriva dvije od tri pozicije u njihovom sistemu, jer dzanan ima igru na perimetru, sto oni i traze u svom sistemu od krilnih igraca

sigurno ohrabrujuce vijesti za dzanana...

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 29 jun 2019, 18:05

Chinaglia je napisao/la:malo sam diskutovao s navijacem brooklyn netsa i on kaze da je filozofija te fransize, vrv kennyja atkinsona, da postoje samo tri "pozicije":

- ball handleri
- krila
- centri

iz ove perspektive, to itekako ima smisla jer su prosle sezone gurali neke igrace na neprirodne pozicije, desavalo se da imaju po tri ball handlera na parketu il po tri krilna igraca, a to ce bit slucaj i ove sezone jer ce tauren prince i kurucs po svemu sudeci igrat kao krilni centri, no to je samo u teoriji, u praksi ta poziciji kod njih ne postoji

dzanan se tu uklapa kao ball handler uz dangela, dinwiddieja i leverta i taj tip ocekuje da ce dzanan biti backup levertu, sto bi bilo idealno... taj tip dijeli nase misljenje da dzanan moze igrat i ocekuju da ce igrat sljedece sezone

iako ga kenny atkinson vidi kao shooting guard-a i uklapa se kao ball handler, on je zapravo krilo, tako da se moze reci da on pokriva dvije od tri pozicije u njihovom sistemu, jer dzanan ima igru na perimetru, sto oni i traze u svom sistemu od krilnih igraca

sigurno ohrabrujuce vijesti za dzanana...
Ma kakvi,kazu stručnjaci da se moze spremat za Europu :urnebes:

Inače,točno ovakav dojam sam i ja imao.Neka je i potvrđeno od nekog tamo tko to prati još detaljnije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.