soko je napisao/la:Principatus je napisao/la:Jao kakav ce ovaj igrac da bude plus za nas. Nisu prosla mozda 2-3 mjeseca kada sam ovdje sve vrijeme gnjavio oko njega, i govorio kako ce uskoro doci vrijeme, da ce zaigrati za Schalke u BL i CL i da treba vec odmah poduzeti sve potrebne mjere kako bi se pokrenule procedure, kako bi zaigrao sto brze u prijateljskoj i tako dalje. Onda bukvalci koji su mi pokusavali da objasne kako se ne igra sa juniorcima. Jeste ali ako se vec vidi, da ce isti taj igrac za mjesec ili dva igrati za seniorsku ekipu, onda se to zove pametno prognoziranje, planiranje, ako ga pozoves ranije. No to izgleda nekima ne lezi bas u krvi. I onda se sjetim, da sam samo obican fudbalski laik, i prepadnem se kada se upitam: Kakvi su onda oni u strucnom stabu?
Koliko se meni cini da je Besic bio novi HSV SUPERTALENT. Po njemackim medijama se pisalo kao da decko sa 17 godina ima vec odlican status, ko fol ovo ono. Duracell Besic, i evo ga sad igra u Madjarskoj.
Prije pola godine malo ko od nas je cuo za ovog momka.
Sa takvom argumentacijom moze se opravdati, da se vise nikada ne pozove ni jedan perspektivan igrac za reprezentaciju. Sto je naravno glupost. Perspektivne igrace pozvati, pogledati, preoteti i rezervisati. Da ne pocnemo ponovo o tome ko je umjesto Kolasinca sve pozvan, Rivaldo, Vrancic...i na koga je sve potroseno vrijeme, to jest prijateljske utakmice. Mislis da bi Kolasinac losije odigrao protiv Liechtensteina nego Sunjic? Nema sanse.
Besic je Besic. Nije uspio u HSV, kako svojom greskom tako i paralelno sa situacijom u klubu. Kolasinac je Kolasinac, igra CL, igrao je u DFB kupu, a nastupa za veoma jak klub, dok druga mu konkurencija sjedi na klupi ili se vrti po cudnim ligama. Uz to i ima odlicne kritike. Nikad se nezna, sve je moguce. Moze se vec sutra odluciti da postane balerina, boze moj, ali to neznaci da ga ne trebamo vec sad osigurati i pratiti njegov razvitak.
Na kraju krajeva, Kolasinac ce nastupiti za A repku, nadam se ne prekasno kada neki drugi upropaste sanse za vise ovaj put. Kao i sa Zukanovicem. Najzad je i on tu gdje pripada, u reprezentaciji. Sve dolazi na svoje mjesto, samo sto jedni brze shvate, drugima duze treba.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.