RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

prisonbreak
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la prisonbreak » 25 jun 2018, 23:50

Mexico je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:Vas će Olimpik pregaziti ko plitak potok, hamn još jednu sezonu će te vi provesti u prvoj.
Trenutno su jači.
Haj obriši tu ćeten halvu pomješanu sa turskom spermom oko labrnje i briši s teme. On mi zna ko se pojačao i ko će provesti još jednu sezonu u federalnoj :lol: hija zekane :rol:
Onda ce doci Jedinstvo pa mozda tek onda vi :urnebes: :urnebes:
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 25 jun 2018, 23:52

prisonbreak je napisao/la:
Mexico je napisao/la:
prisonbreak je napisao/la:Vas će Olimpik pregaziti ko plitak potok, hamn još jednu sezonu će te vi provesti u prvoj.
Trenutno su jači.
Haj obriši tu ćeten halvu pomješanu sa turskom spermom oko labrnje i briši s teme. On mi zna ko se pojačao i ko će provesti još jednu sezonu u federalnoj :lol: hija zekane :rol:
Onda ce doci Jedinstvo pa mozda tek onda vi :urnebes: :urnebes:
Dobro brkati :lol: :lol:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 26 jun 2018, 00:04

Mexico je napisao/la: Dobro brkati :lol: :lol:
:wave:

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 26 jun 2018, 00:28

26.06.1922 -26.06.2018

NEK JE SRETAN STARČE NAŠ MOSTARSKI

VOLI TE TVOJA CRVENA ARMIJA

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 jun 2018, 03:45

Ismar1986 je napisao/la:Decko moj negine Vama i dogodine prva liga, sto se prije pomiris s tim bice ti lakse...
moguce da se i to desi nekim slucajem,samo ne znam kakve ima veze Jedinstvo sa tim,Jedinstvo realno sa ovim igracima sredina tabele.Da nam mozda vi ne planirate opet pomrsiti racune na neki nacin(ko one godine sa Buducnosti :oops: )
Ovaj put mi nista necemo prepustiti slucaju,na vrijeme ce mo imati dovoljno bodova,naucili smo mi skolu davno,tako da ti ta konstatacija ne pije vode :nene:
Drago mi je viditi da se Jedinstvo oporavlja,Krajina zasluzuje jedan jak tim,ali realno smanjite pretenzije,nek vam ove godine bude cilj konsolidacija ekipe,formiranje omladinske skole,popravljanje infrastrukture,pa onda za godinu-dvije napastui PL kad to sredite ako budete u mogucnosti.
Prvo trebas propuzarti,pa prohodati,pa trcati,pa trcati maraton.Ti tek propuzo i stari ti kupio nove sprinterice i ti odmah hoces maraton da trcis :urnebes: ,pa polako bola,moras step by step jeboga ti ne moze tako :crazy: Evo i mi trecu godinu stvaramo tim i radimo ostale stvari oko kluba tako da tek ove godine mozemo reci da ce mo napadati PL.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Asimetric
Kontakt:

Post Postao/la Asimetric » 28 jun 2018, 01:14

Hoće li se ova utakmica za Zeljom igrati na glavnom konacno?

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 29 jun 2018, 03:28

VIVA LA EL PREZIDENTE

[video][/video]

IDEMO KOMANDANTE ZAJEDNO SVI PO PREMIJER LIGU :clap: :clap: :clap:

Ko majka :D
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 29 jun 2018, 19:05

Malo ukrašavanja grada u pauzi pred napad na Premijer ligu. Bravo Armijo :salut:

slika
slika
slika
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 29 jun 2018, 19:17

Mostarski klub predstavlja rijedak primjer integrativnog kontinuiteta. Upravo zbog toga mu se, a ne unatoč tome, dogodio i izgon sa stadiona i planirani zaborav, kao i pokušaj promjene identiteta

Devedeset i šesti rođendan Veleža, osnovanog 26. 6. 1922. godine, prošao je nekako ispod radara javnosti, obilježen tek u krugu navijača tog kluba i malog broja onih koji su svjesni važnosti njegove simboličke uloge u današnjem vremenu. Naizgled se to čini logičnim, jer godišnjica nije jubilarna, klub se natječe u drugoj ligi pompoznog imena ‘Prva liga Federacije BiH’ i općenito egzistira negdje na marginama interesa potpuno dezintegriranog društva. Mnogima Velež, štoviše, predstavlja nečistu savjest koju žele zaboraviti, za što ne treba ići dalje od Dragana Čovića, čija je navijačka fotografija s gostovanja protiv Hajduka u Splitu, dugo vremena bila hit na društvenim mrežama.

Pored pitanja nečiste savjesti, marginalizacija tog kluba umnogome je određena činjenicom što se ništa vezano uz njega ne može zgodno iskoristiti u ovom vremenu, zbog čega mnogi, makar to nikad javno nisu izrekli, ionako misle da je tom klubu mjesto u ropotarnici povijesti. No, zahvaljujući entuzijazmu onih koji ga vole i onih koji su ga voljeli prije 26 godina, klub je preživio i nije ostao samo iluzija ili san o nekom boljem vremenu, nego realnost. Velež se, jasno je to svakom tko je imao priliku proći kroz Mostar i pratiti ono što se oko kluba događa, budi. Organizacijski, marketinški, navijački, a na koncu će, ne treba u to sumnjati, i rezultatski. Ali, čak i kad to sve ne bi bilo tako, širi društveni i kulturni značaj mostarskog kluba je takav da on predstavlja jednu od rijetkih integrativnih točaka u zemlji i društvu. Upravo zbog toga mu se, a ne unatoč tome, dogodio i izgon sa stadiona i planirani zaborav, kao i pokušaj promjene identiteta.

Da su Velež i oni koji ga vode i navijaju za njega odlučili igrati po novim pravilima i otvoreno se priklonili jednom od nacionalizama, u ovom slučaju bošnjačkom, taj klub ne bi imao ni približno ovakvih problema kakve ima svih ovih godina. Prije te mogućnosti, definitivnog brisanja petokrake i stvaranja novog identiteta kluba, postojala je opcija priklanjanja hrvatskom nacionalizmu, uz jednaki gubitak identiteta. U oba slučaja ključnu ulogu otpora su odigrali njegovi navijači, još uvijek dovoljno prisebni i idealistični da ne dopuste novom vremenu da proguta njihovo nasljeđe. U prvom slučaju su odbili maknuti petokraku s dresa, a u drugom su je vratili. Međutim, ovo nije isključivo priča o nasljeđu i dugom trajanju ljevice u Mostaru i BiH, iako jeste njezin važan dio. Priča o Veležu i ovdašnjem društvu je jednako tako priča o nečemu što je oduvijek bilo drugačije i avangardno i što je tom svojom različitošću djelovalo integrirajuće na društvo koje je po svim ostalim osnovama dezintegrirano. To je vrijedilo jednako i 1922., kao što vrijedi i danas. Rođeni su kao ideja bili i ostali daleko plemenitiji od svega što ih je okruživalo, u prvom redu zbog toga što je njihova logika bila klasna i civilizacijska, a nikako nacionalna. Cijena koju je klub zbog toga platio bila je ogromna, ali je vrijedila. Tim je tragičnije što se danas, nakon gotovo polustoljetnog modernizacijskog iskustva socijalističkog razdoblja i neponovljivog iskoraka na svim poljima, bosanskohercegovačko društvo iznova vratilo logici nacionalnog okupljanja, ostavivši Velež da opet bude avangarda malobrojnih koji na tu logiku ne pristaju. Takav masovni izbor nacionalizma kao načina življenja je dodatno tragičan, što su mu rezultati porazniji, ali to izgleda ni na koji način ne utječe na građane da i dalje biraju isti put, nakon čega se čude tome kako je ishod ostao isti.

Velež je u svemu tome ostao isti, tj. okrznut društvom koje ga okružuje u onoj mjeri u kojoj se to nije moglo izbjeći, a već to je velika stvar u uvjetima u kojima je i preživljavanje bilo ravno čudu. Ima li smisla zbog svega toga naricati i mrziti ovdašnje nacionalizme i klubove koji su došli na njegovo mjesto? Ne samo da nema smisla, nego bi bilo i tragično. Ljubav ga je održala i jedino na njoj može egzistirati, neopterećen s time što bilo tko drugi misli o njemu i kakve mu poruke upućuje. Biti drukčiji i svoj te razmišljati na potpuno drugim osnovama i zapravo govoriti nekim svojim jezikom od onog što te okružuje, istrajavajući na principima na kojim si se osnovao sigurno nije put ka velikom uspjehu i titulama. Ali jeste put k tome da se onima koji ne žele biti dio mase ukaže da može i na drugi način i da je sve stvar izbora, a ne zadanosti koja te odredila rođenjem. To vrijedi više od svih titula i uspjeha i Rođeni to znaju.
Zadnji pasus sve rečeno. To smo mi Mostarski rođeni :tokralju: :tokralju: :tokralju: Ponos i puna prsa sreće
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 29 jun 2018, 19:40

cuj, bosnjacki nacionalizam u mostaru. neka raspala komunjara pisala tekst.

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 29 jun 2018, 19:45

hercegovina je napisao/la:cuj, bosnjacki nacionalizam u mostaru. neka raspala komunjara pisala tekst.
Nije raspala. Mlad je ko rosa :wave:
slika
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 03 jul 2018, 20:27

Kakav vam je bio Rodrigo prosle sezone?
Support your local club !

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jul 2018, 20:58

KonjicBOY je napisao/la:Kakav vam je bio Rodrigo prosle sezone?
Stavite dvojicu u veznom redu da za njega trče i igraju odbranu, biće dobar. :damn:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 04 jul 2018, 08:13

KonjicBOY je napisao/la:Kakav vam je bio Rodrigo prosle sezone?

Iskreno da ti kazem nije se naigrao kod nas proslu polusezonu, nije u formi bio i realno je bilo da ode da ne zauzima mjesto medju strancima. Veoma agilan igrac sa jedne strane medjutim dosta lose pokriva defanzivne zadatke.
Ti si naša ljubav jedina!

Popaj78
Kontakt:

Post Postao/la Popaj78 » 04 jul 2018, 09:34

Prejak klub ali godinama slab!!! Upravu mijenjajte!!!

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 04 jul 2018, 09:36

Popaj78 je napisao/la:Prejak klub ali godinama slab!!! Upravu mijenjajte!!!
sajsi racku
#musvdg

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 04 jul 2018, 13:47

Imamovic i Isic bivši.

Ne razumijem za Imamovića

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 04 jul 2018, 16:06

Kakv je ovaj Imamović?

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 04 jul 2018, 17:11

prisonbreak je napisao/la:Kakv je ovaj Imamović?
Igrao je dobro uz Kuduzovica ali mu je forma onda pala zestoko,imao je dosta gresaka pa vise nije bio u prvih 11 i otiso nezadovoljan minutazom
#musvdg

FSB

Post Postao/la FSB » 04 jul 2018, 19:35

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 05 jul 2018, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.