FK Sarajevo (opšte diskusije)
- corleone87
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)
Jedno 15000-16000 hiljada sigurno,ne znam koliko je na zapadu bilo raje
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
čuj košpa, što su puni sebe a ima ih u pola manje nego ovih poljaka na svojim utakmicama 

Sad sam malo bolje pogledao na klixu , nasih je bilo 15 000 malo jace , a Lehovih ne mogu procjeniti , nije ih bilo 1000 al eto .corleone87 je napisao/la:Jedno 15000-16000 hiljada sigurno,ne znam koliko je na zapadu bilo raje
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ajde Pitari smireno samo. Niste Vi uospte igrali lose. Mogla je utakmica otici u drugom pravcu da ste "znali", ali posjedovanje igraca tog kalibra ujedno i veoma kosta. Tako da, po meni ste odigrali veoma dobru partiju gdje ste pruzili sjajan otpor Lechu. Nazalost, manjak igranja ovih jakih utakmica ce svaki nas klub glupo kostati kao sto je do sada bio taj slucaj, jer u ovom rangu takmicenja, dovoljan je kratki pad koncentracije i gotovo. Sve se rusi..
Vi ste par puta pravili "visak igraca", ali ocigledno da sposobnosti Vasih igraca nisu bas sinhronizirane da bi se postigao adekvatan rezultat.
Sta je, tu je... Jbg, glavu gore. Sada ste osjetili sta je igranje u CL koja se drasticno promijenila od one CL iz 2007.
Sto se posjete tice, pa to je nasa realost ljudi dragi. Ovaj zadnjih derbi je bio pravi pokazalj, gdje kada oduzmes pola, dobijes upravo ovu brojku posjecenosti. Ostalo sto bi trabalo doci, ipak trazi samo od sebe vec nogometni dogaj, pa recimo play-off ako nista.
Sve u svemu, sretno u revansu..
Vi ste par puta pravili "visak igraca", ali ocigledno da sposobnosti Vasih igraca nisu bas sinhronizirane da bi se postigao adekvatan rezultat.
Sta je, tu je... Jbg, glavu gore. Sada ste osjetili sta je igranje u CL koja se drasticno promijenila od one CL iz 2007.
Sto se posjete tice, pa to je nasa realost ljudi dragi. Ovaj zadnjih derbi je bio pravi pokazalj, gdje kada oduzmes pola, dobijes upravo ovu brojku posjecenosti. Ostalo sto bi trabalo doci, ipak trazi samo od sebe vec nogometni dogaj, pa recimo play-off ako nista.
reče Baho oko 18.000 ljudi...
A vama je posjeta na zavidnom nivou? I na jednoj i na drugoj strani ima 3000 ljudi koji će doći bez obzira na sve a ne samo kad je titula, pričat ćemo kada to ne bude tako.. Druga stvar, shvatite da ste i vi **** od ekipe, kao što smo i mi, kao što su svi ovdje samo je problem što se osilimo kao da smo neko i nešto a zapravo smo niko i ništa, kanta za nabijanje očigledno. Sam Bog zna koliko će Miljacke još proteći dok se nešto po tom pitanju ne uradi. Ne znam do kada će ovaj narod općenito sebe uzdizati u nebesa a prvom prilikom nas zakucaju za tlo i to prvi koji nalete na nas. Vi i dalje što se mene tiče živite u bajkama da ste neko i nešto, niste kao što nismo i mi, u krajnjem slučaju to i rezultati pokazuju ali kad tad će vam se samo kazati. Isto je i sa navijačima, eto vas 1000 ljudi otrese ko slinu na sred Koševa, možda bi se isto i nama desilo ali to vam je očit primjer koliko smo ispod njih u svakom smislu, ali ne samo njihedRed je napisao/la:čuj košpa, što su puni sebe a ima ih u pola manje nego ovih poljaka na svojim utakmicama

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Rezultat je nerealan, mozda je Lech imao blagu terensku incijativu, ali nista vise od toga. Razočarao me je stoperski par Stepanov-Barbarić. Mozda je to do neuigranosti, ali ne smije se desavati da primaju onakve golove. Lopta leti 10 sek. to moraju ocistiti. Golman moze na pozajmnicu, ne u Visočku Bosnu, nego u Profalićki. I još jedno veliko razocarenje Krste, onaj mali Kedziora ga posteno začepio, a dečko 21 godinu ima. Jedinu pravu priliku kad je imao da ubaci Leonu, on traljavo suta. Vise je Bekic uradio za 15min nego on za 75min. Da je malo sreće bilo kad je Benko sutao kraj prve stative na pocetku utakmice, da je gadjao dalju stativu, usla bi sigurno. Nezz zasto ovi drugi navijači bale po Sarajevu, umjesto da podrzavaju klub iz svoje drzave. Siguran sam da je nji 90% sto ovdje šprdaju noćas navijalo za Sarajevo. Jedini ko ima malo pravo provocirati su plavi, ali samo do četvrtka
Lijep pozz SN96

-
- Kontakt:
Realan post gdje je svaka na mjestu, svaka čast komšija, sretno i vama u četvrtak, valjda ta vaša omladina ima više želje da se dokaže od par naših manekena!DzoleZeljo je napisao/la:Ajde Pitari smireno samo. Niste Vi uospte igrali lose. Mogla je utakmica otici u drugom pravcu da ste "znali", ali posjedovanje igraca tog kalibra ujedno i veoma kosta. Tako da, po meni ste odigrali veoma dobru partiju gdje ste pruzili sjajan otpor Lechu. Nazalost, manjak igranja ovih jakih utakmica ce svaki nas klub glupo kostati kao sto je do sada bio taj slucaj, jer u ovom rangu takmicenja, dovoljan je kratki pad koncentracije i gotovo. Sve se rusi..

Ma nebitno je jel 15, 16 il 18. Dosta lose i po ovome se vidi da nama veci stadion od 22,500 netreba.
Sto se tice igre, nemocno smo ofanzivno izgledali, peljamo mi loptu al bez nekih ideja i dosta se vidi neuigranost. Oba stopera ce biti za nas pojacanja, ali vidi se da su jos neuigrani sa ostatkom tima. Barbaric je bruku puta zakrpio za Puzijem.
U ovom trenutku ovo je prevelik zalogaj za nas ali dakako dobro iskustvo a nekad treba i malo srece.
Sto se tice igre, nemocno smo ofanzivno izgledali, peljamo mi loptu al bez nekih ideja i dosta se vidi neuigranost. Oba stopera ce biti za nas pojacanja, ali vidi se da su jos neuigrani sa ostatkom tima. Barbaric je bruku puta zakrpio za Puzijem.
U ovom trenutku ovo je prevelik zalogaj za nas ali dakako dobro iskustvo a nekad treba i malo srece.
Numquam Desistemus!
I vi ste se smijali tudjim neuspjesima, nauci podnijeti poraz. Suti i trpi.BernardBarnjak je napisao/la:Uzivajte zeljovci, zenicani, tuzlaci i ostali. Uzivajte u porazu sarajeva. Jedva cekam utakmice sa vama. Ako Bog da.
Nas je danas bilo 15.000 i mozemo reci da je to bila slaba posjeta sa obzirom koliko se raje ocekivalo ali su belaji dosta raje i otjerali i onda ti dode navijac kluba koji je imao podrsku od 5000 navijaca protiv nekih ribara, pa nas je vise bilo protiv Libertasa a imali smo **** ekipu i jos goru igru 
Vec par dana nas komentarisu likovi koji sa svoje vlastite tribine jug bjeze na ostale zbog nekih delalica i slicnih a prozivaju Horde koje na gostovanje idu u broju i do 3000
gurbeti 

Vec par dana nas komentarisu likovi koji sa svoje vlastite tribine jug bjeze na ostale zbog nekih delalica i slicnih a prozivaju Horde koje na gostovanje idu u broju i do 3000

Ti si opet šampion !
Nasi timovi padaju na sitnim stvarima. Ono sto uvijek primjetim da igraci psiholoski nisu spremni i ponasaju se ko amateri. Evo banalnih primjera..
Vodi Stojcev loptu kod korner linije,prati ga frajer,on centrira ko nedonosce,lopta 2 metra ode,frajer je pokupi,par minuta kasnije njihov kapiten ledjima okrenut,jako sporo se okrece,Radovac kod njega ,ista Stojcevova situacija,ali frajer tako lako centrira na drugu i Vi primate gol. Ali ja ga **** ako to i jedan igrac iz nase lige uradi.
Ili vodi Hebibovic loptu u trku,nidje nikog u 16,svak bi stao mrljao je dok neko pridje,zadrzso loptu,on je centrira nikom. 90% igraca u nasoj ligi bi to uradilo.
**** mu ja mater koji **** treniras,ako nemas hljeba u sebi i malo fudbalske inteligencije,ili toliko ne vjeruju u sebe. Znam sta znaci kad covjek prestane ili manje vjeruje u sebe,reakcije zaista budu smijesne i nevjerovatno kako neko ko zna ,moze tad ispasti amater.
E sad ti da napravis nesto moras ove sitnice ispravit,da bi o vecim stvarima poveo racuna i imalo smisla da se prica.
Ne znam mozda sam ja lud ,ali ja nisam vidio da ovaj leh aman dominira,vec sam vidio da Sarajevoo nemoze. Zasto nemoze,dal ne zna,ili se usralo,nije bitno. Sarajevo protiv Borusije i ovo veceras je velika razlika. Ako se Svabama moglo napravit sansi ,dat 2 gola,vala ovim je moglo 3 puta vise.
Dalo bi se malo prcat vas,bar one filozofe vase,ali sit gladnom ne vjeruje,mi kad smo govorili ,**** ova liga prvaka,pogotovo ovi istocni i dole jevreji. Cini ti se da mozes,da ti mslo fali,ali ostanes dobro naguzen.
Vodi Stojcev loptu kod korner linije,prati ga frajer,on centrira ko nedonosce,lopta 2 metra ode,frajer je pokupi,par minuta kasnije njihov kapiten ledjima okrenut,jako sporo se okrece,Radovac kod njega ,ista Stojcevova situacija,ali frajer tako lako centrira na drugu i Vi primate gol. Ali ja ga **** ako to i jedan igrac iz nase lige uradi.
Ili vodi Hebibovic loptu u trku,nidje nikog u 16,svak bi stao mrljao je dok neko pridje,zadrzso loptu,on je centrira nikom. 90% igraca u nasoj ligi bi to uradilo.
**** mu ja mater koji **** treniras,ako nemas hljeba u sebi i malo fudbalske inteligencije,ili toliko ne vjeruju u sebe. Znam sta znaci kad covjek prestane ili manje vjeruje u sebe,reakcije zaista budu smijesne i nevjerovatno kako neko ko zna ,moze tad ispasti amater.
E sad ti da napravis nesto moras ove sitnice ispravit,da bi o vecim stvarima poveo racuna i imalo smisla da se prica.
Ne znam mozda sam ja lud ,ali ja nisam vidio da ovaj leh aman dominira,vec sam vidio da Sarajevoo nemoze. Zasto nemoze,dal ne zna,ili se usralo,nije bitno. Sarajevo protiv Borusije i ovo veceras je velika razlika. Ako se Svabama moglo napravit sansi ,dat 2 gola,vala ovim je moglo 3 puta vise.
Dalo bi se malo prcat vas,bar one filozofe vase,ali sit gladnom ne vjeruje,mi kad smo govorili ,**** ova liga prvaka,pogotovo ovi istocni i dole jevreji. Cini ti se da mozes,da ti mslo fali,ali ostanes dobro naguzen.
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Rece navijac kluba koji igra europske utakmice pred 4K ljudi sa duplo nizim cijenama kartigodrina je napisao/la:zasto horde nisu bili na kosevu ? pravili sacekusu ili ??

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
'esi mi dobar?BernardBarnjak je napisao/la:Uzivajte zeljovci, zenicani, tuzlaci i ostali. Uzivajte u porazu sarajeva. Jedva cekam utakmice sa vama. Ako Bog da.
Covjece, ti imas problema sam sa sobom. Odjednom banes i gotovo svaki post ti je paranoja mrtva.
PS. I ja jedva cekam utakmicu sa vama, kao i sa Zeljom ili Sirokim, posto se napokon i kod nas igra malo bolji fudbal pa ce se na stadionu moci uzivati.
Vezano za tekmu, ni krivi ni duzni Lech pobijedi. Malo neiskustvo Sarajeva, mozda i umor od priprema, neuigrnost, neki igraci jos nisu uhvatili formu, ali i trenerova losa taktika. Sta ces, dolaze nova iskusenja, PL i kup, nova bitka... steta samo sto se izvukao Lech, pored toliko slabijih ekipa, jer ste mogli igrati jos 4 utakmice, najmanje, poslije ove... 'ajd, bice bolje aBd

Ostao nam je Zeljo da brani cast drzave u Euro takmicenjima.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
E ne mogu da vjerujem na sta ova tema lici i koliko neki cekaju poraz nas da se otkace sa lanca. Hajde shvatam kone, najveca 2 kluba u BiH, rivali smo pa se podyebavamo. Ali kad vidim ove iz Zenice da oni nesto pametuju, heeeej navijaci Celika nesto diskutuju. hahahahaha Ili ovaj chetnicic anonymus sto mu svako malo ekavica pobegne breee...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Iskreno bilo bi me stid ista napisati na forumu sto se tice navijanja i posjete, otreslo vas 800 Poljaka. Ovo da se nama desilo sigurno forumu ne bi prismrdio od stida. Jos bi lagao sam sebe da nisam bio na stadionu, ono je sramota i to zestoka u 90 min 3-4 puta ste se culi kada su poljaci predah uzimali.simon je napisao/la:Nas je danas bilo 15.000 i mozemo reci da je to bila slaba posjeta sa obzirom koliko se raje ocekivalo ali su belaji dosta raje i otjerali i onda ti dode navijac kluba koji je imao podrsku od 5000 navijaca protiv nekih ribara, pa nas je vise bilo protiv Libertasa a imali smo **** ekipu i jos goru igru
Vec par dana nas komentarisu likovi koji sa svoje vlastite tribine jug bjeze na ostale zbog nekih delalica i slicnih a prozivaju Horde koje na gostovanje idu u broju i do 3000gurbeti
Sto veci broj stavite veca je bruka da i to docekamo

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- egocentrik
- Kontakt:
Samo cu tebe citirati, mi cemo gore uzeti, minimalno 1 razlike.Elegant je napisao/la:Sad se sjetim onih sto su pricali kako bi Sarajevo lako sa Viktorijom, Mariborom.
Imam osjecaj da cete zesto stradati u revansu.
Dosta objektivnih komentara plavih, ali i dosta odrona koji nemaju veze s realnoscu.
Iskreno, vecu posjetu i nisam ocekivao, ovo je sasvim ok.
Igrace necu mnogokomentarisati, par bljeskova pojedinaca i koja uigrana akcija ali sve to pada u vodu zbog ovog rezultata.
Bekovi kao i unazad 15 godina, najveci minus ove ekipe.
Ko je gledao Sarajevo protiv Gladbacha moze donekle uporediti ove dvije utakmice, jer primljeni golovi neodoljivo podsjecaju na one prosle godine na AFH.
Ostrakovic je ni kriv ni duzan postao prvi golman, platio danak neiskustvu jbg, od njega i nisam nesto ocekivao.
Stoperski par je odlican bio veceras, kao i na momente duljevic i bekic, kakva ljevica i centarsut.
Dzeno pogresno pristupio utakmici, malo spustio gace, prevelik respekt. Na trenutke je ekipa djelovala kao bez glave i repa, ja mislim da je tu Dzeno kriv,kao i zbog puzigace u pocetnom sastavu umjesto bekica ali nejse.
Stojcev ocekivano potez viska, Cimi osim maestralnog poteza nista posebno, ja mislim da je u blagom padu forme ali rijesit ce se to.
Duljevic trik igrac, brz okretan ali slab u duelu, on na tim mudima nikad nece poradit i zato nikad nece bit veliki igrac.
Benki kapa dole, rodjeni pobjednik, u 91oj minuti vrsi pritisak na odbranu, steta pa ga ostali nisu pratili.
Hebibovic ocigledno zeli i zna, ali danas je bio jednostavno takticki zavaljen,morao je i gore i dole uz aut liniju, mozda nedovoljno spreman za ovakve utakmice.
HZ uz nekoliko navrata spicu pravile, ali kop je bio ocajan, poljaci osim AV AU nisu se ni culi.
Sve u svemu, da je s ovakvom igrom slucajno rezultat bio 1:1, kao sto je realno i trebao biti svi bi pisali hvalospjeve.
I dalje vjerujem u prolaz.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness
Mine's a Guinness
Momak dozovi se, Horde su pjevale 90+ a njihovi navijaci na stadionu AFH se culi nisu od nasih to ce ti potvrditi svako ko je prisustvovao utakmici,vise su sutili nego navijali, u 70 minuti su svoju pjesmu prekinuli kada smo poceli nasu na,na,na i stoje i gledaju to sto pokusavate vam ne ide nikako ....propuh je napisao/la:Iskreno bilo bi me stid ista napisati na forumu sto se tice navijanja i posjete, otreslo vas 800 Poljaka. Ovo da se nama desilo sigurno forumu ne bi prismrdio od stida. Jos bi lagao sam sebe da nisam bio na stadionu, ono je sramota i to zestoka u 90 min 3-4 puta ste se culi kada su poljaci predah uzimali.simon je napisao/la:Nas je danas bilo 15.000 i mozemo reci da je to bila slaba posjeta sa obzirom koliko se raje ocekivalo ali su belaji dosta raje i otjerali i onda ti dode navijac kluba koji je imao podrsku od 5000 navijaca protiv nekih ribara, pa nas je vise bilo protiv Libertasa a imali smo **** ekipu i jos goru igru
Vec par dana nas komentarisu likovi koji sa svoje vlastite tribine jug bjeze na ostale zbog nekih delalica i slicnih a prozivaju Horde koje na gostovanje idu u broju i do 3000gurbeti
Ti si opet šampion !
Bice onda da su mikrofoni bili na juznoj tribini direkt postavljeni, pogledaj snimak samo ce ti se sve recisimon je napisao/la:Momak dozovi se, Horde su pjevale 90+ a njihovi navijaci na stadionu AFH se culi nisu od nasih to ce ti potvrditi svako ko je prisustvovao utakmici,vise su sutili nego navijali, u 70 minuti su svoju pjesmu prekinuli kada smo poceli nasu na,na,na i stoje i gledaju to sto pokusavate vam ne ide nikako ....propuh je napisao/la:Iskreno bilo bi me stid ista napisati na forumu sto se tice navijanja i posjete, otreslo vas 800 Poljaka. Ovo da se nama desilo sigurno forumu ne bi prismrdio od stida. Jos bi lagao sam sebe da nisam bio na stadionu, ono je sramota i to zestoka u 90 min 3-4 puta ste se culi kada su poljaci predah uzimali.simon je napisao/la:Nas je danas bilo 15.000 i mozemo reci da je to bila slaba posjeta sa obzirom koliko se raje ocekivalo ali su belaji dosta raje i otjerali i onda ti dode navijac kluba koji je imao podrsku od 5000 navijaca protiv nekih ribara, pa nas je vise bilo protiv Libertasa a imali smo **** ekipu i jos goru igru

ps. tu zavrsavam oko navijanja jer nije navijacki forum sutra snimak pa uzivaj u vasem navijanju
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
Samo da cestitam komsijama na odlicnoj atmosferi na Kosevu... rezultat ipak prezudilo iskustvo Lecha, mada Sarajevo se nije obrukalo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.