Nije da pametujem nego... evo.Arnelv52 je napisao/la:Što bi značilo da bi Robertson i Arnold u fazi (njihovog) napada ostajali pozadi i krila bi im kombinirala sa veznim igračima i napadačem. U fazi njihovog napada Lacazettea spustiti na desetku ili osmicu i dobiti viška veznjaka na sredini terena.
Lacazette bi stajao blizu Wijnalduma i pokrivao mu samo dodavanja u stranu time bi bio u poziciji da eventualno oduzetom loptom brzo uposli Aubameyanga ili Pepea. Oni bi dalje morali odlučiti da li da završe polukontru sami ili sačekaju. Ukoliko bi odlučili da sačekaju Lacazette i Willock bi se morali ispaliti u njihovih 16 metara a budući da su znatno brži od Milnera i Wijnalduma i da Manea i Salaha toliko ne zanima odbrana stvorila bi se u najgorem slučaju situacija 3 na 4 ili 4 na 4.
U fazi odbrane Lacazette bi branio pas u stranu što bi u najvećem broju slučajeva prisililo Wijnalduma da dodaje u sredinu. U tom slučaju bi Sokratis ili Luiz i Willock ili Guenduzzi u zavisnosti kome ide pas i Xhaka pritisli onoga ko prima pas i zatvorili dodavanja na bok ili okretanje prema naprijed što bi igrača prisililo da vrati loptu nazad gdje bi Lacazette imao šansu da uzme loptu i proslijedi je u gorenavedeni kontra napad.

Zayeb'o sam za jednog igrača i to Ceballos za Lacazettea, mada mislim da je to njegova greška jer Lacazette se brže oslobađa lopte i brži je, defanzivno njih dvojca su svakako isto tanki.
Auba i Pepe napadači, Guendouzzi, Xhaka i Willock sredina, odbrana standardna... Emery pročitan.

Dobra strategija i uspjela bi da nije bilo prvog gola. A prvi gol je čini mi se došao poslije faula mada i bez toga ova taktika nije predvidjala kako se braniti iz prekida.