Arsenal - Chat - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koje mjesto će Arsenal zauzeti na kraju sezone?

1.
13
22%
Prvo
10
17%
First
36
61%

Ukupno glasova: 59

Arnelv52
Kontakt:

Re: Arsenal - Chat

Post Postao/la Arnelv52 » 24 avg 2019, 20:17

Arnelv52 je napisao/la:
slika
Što bi značilo da bi Robertson i Arnold u fazi (njihovog) napada ostajali pozadi i krila bi im kombinirala sa veznim igračima i napadačem. U fazi njihovog napada Lacazettea spustiti na desetku ili osmicu i dobiti viška veznjaka na sredini terena.

slika

Lacazette bi stajao blizu Wijnalduma i pokrivao mu samo dodavanja u stranu time bi bio u poziciji da eventualno oduzetom loptom brzo uposli Aubameyanga ili Pepea. Oni bi dalje morali odlučiti da li da završe polukontru sami ili sačekaju. Ukoliko bi odlučili da sačekaju Lacazette i Willock bi se morali ispaliti u njihovih 16 metara a budući da su znatno brži od Milnera i Wijnalduma i da Manea i Salaha toliko ne zanima odbrana stvorila bi se u najgorem slučaju situacija 3 na 4 ili 4 na 4.

U fazi odbrane Lacazette bi branio pas u stranu što bi u najvećem broju slučajeva prisililo Wijnalduma da dodaje u sredinu. U tom slučaju bi Sokratis ili Luiz i Willock ili Guenduzzi u zavisnosti kome ide pas i Xhaka pritisli onoga ko prima pas i zatvorili dodavanja na bok ili okretanje prema naprijed što bi igrača prisililo da vrati loptu nazad gdje bi Lacazette imao šansu da uzme loptu i proslijedi je u gorenavedeni kontra napad.
Nije da pametujem nego... evo. :mrgreen:

Zayeb'o sam za jednog igrača i to Ceballos za Lacazettea, mada mislim da je to njegova greška jer Lacazette se brže oslobađa lopte i brži je, defanzivno njih dvojca su svakako isto tanki.

Auba i Pepe napadači, Guendouzzi, Xhaka i Willock sredina, odbrana standardna... Emery pročitan. :kralj:

Dobra strategija i uspjela bi da nije bilo prvog gola. A prvi gol je čini mi se došao poslije faula mada i bez toga ova taktika nije predvidjala kako se braniti iz prekida.

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 24 avg 2019, 20:18

Na Lakazetu se baš vidi da je ljut i da je ušao preko qrca. Realno, ovo je ponižavanja našeg ubjedljivo najkompletnijeg igrača.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 avg 2019, 20:19

bega_afc je napisao/la:Na Lakazetu se baš vidi da je ljut i da je ušao preko qrca. Realno, ovo je ponižavanja našeg ubjedljivo najkompletnijeg igrača.
2 izmjene u 80+ a gubi. Znaš kakav je to mentalitet
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 avg 2019, 20:19

Da smo iole ozbiljna ekipa ovaj Ainsley ne bi vidio lopte osim na televiziji, frajer je šlager obični :rol:

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 24 avg 2019, 20:20

bega_afc je napisao/la:Na Lakazetu se baš vidi da je ljut i da je ušao preko qrca. Realno, ovo je ponižavanja našeg ubjedljivo najkompletnijeg igrača.
Ako igramo sa jednim napadacem meni bi Laca uvijek bio prije Aube. Auba se manje bori i fula vise sansi. Laca mi je ubojitiji.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 24 avg 2019, 20:24

Meni je bilo bolje da smo sacuvali onih 3:0, ali ni ovo nije lose.

Ne mogu da vjerujem koja bezvoljnost i setkanje kod ubacivanja auta (naprimjer), a tek ove izmjene u 80+ i postavka igre na 3 gola zaostatka...

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 24 avg 2019, 20:24

Brokula je napisao/la:
Ma sve je jasno kao dan, ovako se ne igra liga. Ovako se mogu igrati kup sistemi, to je pravi način, kada ti i gol razlika može biti bitna. Skidanje gaća prije izlaska na teren, bolesno šta čovjek radi već godinu dana.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 avg 2019, 20:26

bega_afc je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
Ma sve je jasno kao dan, ovako se ne igra liga. Ovako se mogu igrati kup sistemi, to je pravi način, kada ti i gol razlika može biti bitna. Skidanje gaća prije izlaska na teren, bolesno šta čovjek radi već godinu dana.
Frajer bi potpisao poraz samo da ne dolazi na utakmicu. Ostavit na klupi Laccu i ponižavat ga sa 10 minuta na terenu je za transfer zahtjeva.

Torreira više ne smije sjediti na klupi ni jednu jedinu utakmicu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 avg 2019, 20:30

Daj mu sutra otkaz, ne znam što onda nismo doveli dva yebena štopera od 75 miliona pa da se drkamo po cijeli dan pred golom i branimo. Yebo Pepea može bilo ko ono da radi brz, pa i Iwobi bi bio opasan da ga gurneš onako uz sav respekt Pepeu.

Sramota, ulažemo u napad, igramo ko puž kad se u kuću skloni i moli Boga da ga auto ne pregazi. Otkaz mu sutra daj, konta lik da je neki taktičar, sjetim se Brightona prošle sezone vadi Ozila i Lacazetta ubacuje AMNa i Iwobija da nam donesu pobjedu i 3 boda :rol: :rol: :rol: :lol:

A i vala nema te kosmičke pravde da zaslužimo pobjedu kad nam tri balavca drže ključne pozicije na terenu, od kojih je samo Willock okej bio (sa time da ni on ne treba igrati mečeve ovakve veličine, ili ako ih igra da je okružen iskusnim igračima a ne dvojicom momaka od 20 i kusur godina i retardom Xhakom).

Sramota, jad i čemer od taktike, ako zijanimo od Tottenhama odma mu dat otkaz, goni ga u **** materinu ako ćemo ovako da igramo svaki veći derbi gdje je ulog veći.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 24 avg 2019, 20:31

Au počelo se sa Emerik out, znači toliko je bilo loše...
Pld W D L
38 26 12 0

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 avg 2019, 20:34

Nije bilo loše nego je Emery bio sramotan i za otkaza. Sve prednosti Liverpoola je poduplao svojom postavkom i taktikom.

Willock, dijete, ima najviše muda na terenu. Bez nekih problema iznosi loptu na sredini terena što je i dokaz da ovi nisu tolike aždahe nego eto, luzerstvo

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 24 avg 2019, 20:40

Ma i willock ce uskoro postati luzer
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 24 avg 2019, 20:41

Ma ocekivano, zalosno je sto Liverpul se nije oznojio za pobjedu, onako rutinski, ali ruku na srce ni nasi se nisu oznojili.
Ja nezz zasto ako vec 23 derbija na strani nisi u stanju pobjediti ni ti niti tvoj predhodnik znaci unaprijed izgubljeno, pa izvedi najjace sta imas reci igracima da igraju kako najbolje mogu i da poginu na terenu, bez ikakvih taktika jer kod nas su taktike goli qurac.
Ali nije ovo nista cudno protivnik bez ikakve kombinatorike dolazi do nasih 16 metara bukvalno se doseta i onda ti igra duple pasove i sta sve ne, to mi nije jasbo nikako i nije bitno kako se taj protivnik zove dal Liverpul ili Brnley sasvim je nebitno, ja nezz kakvo je to branjenje i kakva je to postavka.
Emery je jedna qarina gora cak i od wengera yebo me svako wenga bi sa ovim igracima veceras bio bolji od Liverpula
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 avg 2019, 20:42

Ostala mu jaja kući, zaboravio da ih ponese.

Ja fakat nisam odavno vidio da smo veći dali respekt protivniku kao danas - ono na fazon eto mi vas puštamo da igrate pa ako nam dođe i zabijemo halalite nam.

Bukvalno skinuli gaće prije utakmice, tj ne igrači tek tako nego ovaj idiot na klupi sa pripremom za meč i taktikom.

Nego, ko je bio danas naš Ozil, Auba? Bog te stvorio i ptice na grani znaju da mu treba 20 šansi da zabije gol i da mu treba ofanzivna, agresivna igra, ne ti ga stavi da igra sam na petoricu kao i Pepe i očekuj neku bravuru ala Thierry Henry, a kako si jadan Emeriče i pichkast to je nevjerovatno :rol: nikakvu igru nemamo nažalost i sve što uzimamo je na čisti individual brilliance pojedinaca.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 24 avg 2019, 20:47

Auba je sve suprotno od onog što se od njega danas tražilo. On nije taj tip napadača, i to je to.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 24 avg 2019, 20:52

1. Taktika je bila ofanzivna. To što sa malo dodira dolaziš do protivničkog gola ne znači da se igralo defanzivno. Inače otkud toliko šansi?

2. Taktika do 1:0 je perfektno radila. Raspalo se na 1:0 a definitivno potonula na 2:0. Sve ozbiljne šanse Arsenal je napravio do 1:0.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 avg 2019, 20:52

Brokula je napisao/la:Auba je sve suprotno od onog što se od njega danas tražilo. On nije taj tip napadača, i to je to.

Ma naravno, pa i ćorav zna da on nije igrač da sam riješava čvrstu odbranu koju drži Van Dijk, odigrao bolje zadnjih 20 minuta jer je imao Lacazettea koji može igrati sa tim tipom odbrane i koji je zabijao istima (1:1), ali ne Emery se pravi pametan i ovo radi, Pepe je igračina ali je svalio na njeg sve što je mogao danas, frajer je sam bukvalno gore stajao, pa da si Gabriel Batistuta ne bi dao gol u većini slučajeva, osim u onoj kad je izbacio Robertsona i slabo gadjao.

Sramota, godinu dana već vodi ekipu i ovako izadje na derbi, ako zijanimo od Tottenhema hladno mu daj otkaz, goni ga u qrac ako neće da koristi potencijal koji ova ekipa ima.

@Arnel

Kakve su to ozbiljne šanse " Arsenala "? Kakav je to Arsenal igrao danas? Nije igrao Arsenal nego PEPE je igrao i stvorio što je imao, ostalih 9 igrača je stajalo u našoj polovici i neku taktiku pratilo, niko nije imao prolaznu ocjenu osim Pepea i to je činjenica.

O kakvoj igri Arsenala uopšte pričamo? Mi nemamo igru i to je činjenica.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 24 avg 2019, 21:09

- "They were very narrow and allowed me and Robbo a lot of space."

- "We'd prepared for them to play a 4-4-2!"

- TAA
Tako je, trenerski mag, pročitan frajer u svojim neuspjelim taktikama, i uprkos tom dijamantu primimo gol i iz ubačaja, i kroz sredinu, i po strani :rol:

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 24 avg 2019, 21:09

Tih 9 igrača je trebalo stojati pozadi da Pepe dodje u šansu. Dolazio je i Aubameyang u šanse. Čak mi se čini da je Arsenal imao zrelije šanse nego Liverpool.

O svemu što pričam ja pričam do gola. Ja bih i poslije 1:0 nastavio isto ali eto Emery nije i dobio je još dva gola.

Liverpool je ekipa koja igra na polukontre i logično je da sjedeš pozadi i kažeš im evo napadajte jer oni ne znaju igrati na postavljenu odbranu.

Gledam treću utakmicu Liverpoola ove sezone i u svakoj je isto - ne znaju na postavljenu odbranu. Mi se žalimo na našu igru a niko ne priča o Klopovoj taktici od kad postoji.

Jel' može defanzivnije od ovog? Pusti protivnika da napada ti ga puni na kontre. Za to ne treba neka pamet.

Emery samo nije nasjeo i nije ih pustio da nam trče u ledja.

Sa druge strane imamo idealna dva napadača da trče njihovoj odbrani u ledja - Pepea i Aubu. Imali smo par šansi i da je bilo malo više znanja moglo se prvi i povesti.

Liverpool nam je dao dva gola kad smo se otvorili i nijedan kad smo im uskratili igranje na kontre i polukintre.

Treći gol su dali iz kornera.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 24 avg 2019, 21:15

anell je napisao/la:Au počelo se sa Emerik out, znači toliko je bilo loše...
Liverpooč je danas itekako bio pobjedljiv i mogao se makar bod ćapit da Emery nije upisao poraz već u julu kad je izašao raspored pa otud frustracije.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.