Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- donCorleone1892
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... urn-photos
evo nekoliko photosa!!
evo nekoliko photosa!!
Dobro došao prijatelju.donCorleone1892 je napisao/la:http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... urn-photos
evo nekoliko photosa!!

Divovi 1946
You'll Never Walk Alone
You'll Never Walk Alone
fera je napisao/la:jos kad trci ko juce onda je fantastican. mene dosta podsjecca na gerrarda samo malo manje pokretljiv ponekad...Carlo je napisao/la:shelvey je majstor samo takav
evo izgleda da bi se stvarno gulasci mogao vratiti u liverpool.
polako, nakon jednog kiksa ce opet biti kloc. heroj je malo prevelika rijec al drago mi je da se i ovom covjeko pocinju desavati lijepe stvari nakon svih onih sr.anja koja je prosao.RA. je napisao/la:Jones je trenutno heroj Liverpoola i vise je nego dobra zamjena za Reinu
Pa to ti govorim, covjek ima motivaciju kao ni jedan igrac

Talijanski mediji: Liverpool prati Mandžukića
Mario Mandžukić, 25-godišnji hrvatski nogometaš, ove sezone igra prilično zapaženo u dresu Wolfsburga, pa je tako u 27 bundesligaških utakmica postigao 12 pogodaka...
Ti njegovi nastupi nisu prošli nezapaženo, pa se svako malo u medijima pojavi nova momčad koja bi ga rado dovela u vlastitu svlačionicu. Ovom prilikom u pitanju je Liverpool, slavni klub s Anfielda.
Po pisanju talijanskih medija, Calciomercata, Tuttomercata i Goalcity.com, Liverpool prati Mandžukića, a sve u pogledu da s Hrvatom popuni ispražnjeno mjesto koje će se pojaviti jer se najavljuje odlazak Urugvajca Luisa Suareza.
Tek se očekuje nešto konkrentije po ovom pitanju, ako je Liverpool uistinu zagrizao za ponajboljeg napadača kojeg trenutačno ima hrvatska reprezentacija.
postavio sam iz khm..nekog razloga.

Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- VolimLiverpool
- Kontakt:
Time for Dirk Kuyt to leave?
The Dutchman's position at Liverpool is under threat and a clause in his contract means he can leave for a foreign club this summer for a low sum.
Kuyt, who is understood to earn around £3.5m a year at Anfield, moved to the club for £11m from Feyenoord in 2006.
He arrived as a striker with a rich reputation having scored 71 goals in 101 Eredivisie games but he has since been converted to a hard-working winger.
Kuyt will be a casualty and Liverpool will offload the 31-year-old, with Roma and Fiorentina already declaring an interest.
But Feyenoord are also keen and believe an emotional return to the club where he spent three years would appeal to Kuyt.
Liverpool bi prodajom: Aurelija ( 2 miliona ), Kuyta ( 3,5 miliona ), Maxija ( 3 miliona ), Cola ( 3,5 miliona ), Donija ( 2,5 miliona ), Pacheca ( 1 milion ) uštedio na platama oko 15 miliona funti a zaradio njihovom podajom oko 15 miliona eura + 6 miliona eura od prodaje Aquilanija = 21 miliona eura. Poznavajući nove vlasnike te bi pare odmah išle u investiranje u nove igrače. Pitanje je još samo koliko će vlasnici od sebe dati para za pojačanja. Treba napomenuti da od jula mjeseca Liverpool će imati najskuplje ugovore u svijetu fudbala ( Standard 20 miliona funti + Warriors 30 miliona funti ), tako da će vjerovatno novi vlasnici donirati od sebe 30-tak miliona funti na pojačanja. Tako se prenosi i u medijima, da će King na ljeto imati 50 miliona funti za pojačanja.
Igrači koji se do sada povezuju sa Liverpoolom su: Armero ( Udinese ), Ramirez ( Bologna ), Adam Johnson ( City ), Vargas ( Fiorentina ), Hoillet ( Blackburn, usput je li on igrao protiv nas?
), Tello ( Barcelona ), Walccot ( Arsenal ), Adebayor ( City ) ...
Svi znamo da je Liverpoolu potrebno kvalitetno desno krilo i rezervni lijevi bek, sve što Liverpool dovede preko toga jeste gratis. Uz spremnog Lucasa, oporavljenog Adama i brzim i prodornim desnim krilom, Liverpool može do pozicija koje vode u LP.
Za Liverpool je vrlo važno da Tottenham ostane bez LP, jer bi to praktično značilo raspad ove ekipe odnosno njenog kostura ( odlazak Harryija na klupu Engleske, odlazak Bejla, Modrića a i ne bi imali para da zadrže zahtjevnog Adebayora ) kao i da Newcastle izbori EL tj. da se troši na više od jednog fronta. U takvom omjeru snaga Liverpool bi držao 5 poziciju i uz konstantu u osvajanju bodova bi mogao napasti 4-to mjesto.
The Dutchman's position at Liverpool is under threat and a clause in his contract means he can leave for a foreign club this summer for a low sum.
Kuyt, who is understood to earn around £3.5m a year at Anfield, moved to the club for £11m from Feyenoord in 2006.
He arrived as a striker with a rich reputation having scored 71 goals in 101 Eredivisie games but he has since been converted to a hard-working winger.
Kuyt will be a casualty and Liverpool will offload the 31-year-old, with Roma and Fiorentina already declaring an interest.
But Feyenoord are also keen and believe an emotional return to the club where he spent three years would appeal to Kuyt.
Liverpool bi prodajom: Aurelija ( 2 miliona ), Kuyta ( 3,5 miliona ), Maxija ( 3 miliona ), Cola ( 3,5 miliona ), Donija ( 2,5 miliona ), Pacheca ( 1 milion ) uštedio na platama oko 15 miliona funti a zaradio njihovom podajom oko 15 miliona eura + 6 miliona eura od prodaje Aquilanija = 21 miliona eura. Poznavajući nove vlasnike te bi pare odmah išle u investiranje u nove igrače. Pitanje je još samo koliko će vlasnici od sebe dati para za pojačanja. Treba napomenuti da od jula mjeseca Liverpool će imati najskuplje ugovore u svijetu fudbala ( Standard 20 miliona funti + Warriors 30 miliona funti ), tako da će vjerovatno novi vlasnici donirati od sebe 30-tak miliona funti na pojačanja. Tako se prenosi i u medijima, da će King na ljeto imati 50 miliona funti za pojačanja.
Igrači koji se do sada povezuju sa Liverpoolom su: Armero ( Udinese ), Ramirez ( Bologna ), Adam Johnson ( City ), Vargas ( Fiorentina ), Hoillet ( Blackburn, usput je li on igrao protiv nas?

Svi znamo da je Liverpoolu potrebno kvalitetno desno krilo i rezervni lijevi bek, sve što Liverpool dovede preko toga jeste gratis. Uz spremnog Lucasa, oporavljenog Adama i brzim i prodornim desnim krilom, Liverpool može do pozicija koje vode u LP.
Za Liverpool je vrlo važno da Tottenham ostane bez LP, jer bi to praktično značilo raspad ove ekipe odnosno njenog kostura ( odlazak Harryija na klupu Engleske, odlazak Bejla, Modrića a i ne bi imali para da zadrže zahtjevnog Adebayora ) kao i da Newcastle izbori EL tj. da se troši na više od jednog fronta. U takvom omjeru snaga Liverpool bi držao 5 poziciju i uz konstantu u osvajanju bodova bi mogao napasti 4-to mjesto.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Otpušten Camolli.
http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... -leave-lfc" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... -leave-lfc" onclick="window.open(this.href);return false;
you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
hanniz je napisao/la:Otpušten Camolli.![]()
![]()

Aaaaj. Dobro, nije loše. Idemo ispočetka. Plan je isti.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Jesam vam rekao?Postao/la Henderson dana 03 apr 2012, 11:18
Telegraph - Dalglish, Comolli and Steve Clarke will be called upon by FSG to dispatch a thorough debrief across the Atlantic.
Biće otkaza u Liverpoolu, ali mislim da će to biti jedino Comolli. Clark jedini u ovoj ekipi radi svoj posao odlično, dok se za Kinga to baš i ne može reći. Mada, mislim da nije King toliko ni kriv.
Moja želja je da Gerard bude novi trener Liverpoola, neka bude trener igrač ( baš kao svojevremeno King ). Ako iko zna šta ovoj ekipi fali, gdje škripi, ako iko ima bolju relaciju između navijača i igrača, onda je to on. Uvijek se pisalo, pričalo da bi Carra trebao biti trener, ali nisam za to da odbrambeni igrač bude trener. Carra je bio srce ove ekipe više od deceniju, ali je ipak Gearrd duša ovog kluba.
Neko je davno rekao, da je bilo ko drugi trener Liverpoola, taj trener bi dobio otkaz. Međutim, i dan danas nakon ovoliko loših rezultata vlasnici kluba jedini ne spominju otkaz Kingu. Sve nas, pa i mene, interesuje što to?
Novi vlasnici su otpustili trenera Bostona nakon 10 utakmica u prvoj sezoni kada su ih kupili, jer su vidili da taj trener ne daje rezultate. Zašto trpe Kinga? Šta čekaju? Koliko još?
Dugo su novi vlasnici trpili Roya i nezadovoljne navijače, vjerujem iz razloga što su dugo vijećali o tome koga postaviti na najnezahvalniju poziciju fudbalskog trenera u tom trenutku. Jedino onaj ko poznaje Henryija i njegovu politiku može razumjeti o čemu je riječ. Napravljen je trogodišnji plan o povratku Liverpoola na njegovo pravo mjesto - u vrh Engleskog ali i svjetskog fudbala. Mnogo se pisalo o tome, ali nije na odmet da se ponovi gradivo.
1. Napraviti mladu i perspektivnu ekipu koja će biti kostur za narednih 5 ili 6 sezona. Ako pogledamo transfere, najstariji igrač koji je plaćen jeste Downing sa 27 godina ( ne računam Donija i Bellamyija koji su došli džabe, jer nisu plaćeni ).
2. Osvojiti neki trofej u prvoj sezoni ( ovo je njihova ali i Kingova prva čitava sezona u Liverpoolu ) i izboriti jedno od evropskih takmičenja kroz ligu, kako bi se koliko toliko smirili navijači. Cilje je bio LP, ali kod vlasnika i EL može proći. Pare su bitne.
3. U drugoj sezone će se ponovo izvršiti rekonstrukcija ekipe kako bi se konačno dobila prava slika i prilika ekipe kako su je zamislili FSG na čelu sa Henryijem. Naravno, to bi se moglo mnogo lakše učiniti da je Liverpool izborio LP, ali nije. EL je barem početak nečega dobrog u odnosu na katastrofalnu prošlu sezonu.
4. Pronaći nove sponzore koji će mnogo i konstantno novac upumpavati u klub. Tu još treba dodati i popularizaciju Liverpoola u svijetu ( prošle godine je to bila Malezija i Indonezija a vidimo da su ove godine već dogovorili Američku turneju ).
5. Tek u njihovoj trećoj sezoni treba očekivati napad na titulu kada se sve to poklopi.
Pa zašto su izabrali Kinga da bude trener Liverpoola? Mogli su izabrati bilo koga, jer su bogati i imaju pare, a čim imaš pare možeš kupiti sve i svakog jer svako ima svoju cijenu. To su mudri ljudi koji obrću milijarde i znaju svoj posao. Vjerovatno su sami sebi postavili pitanje šta ako ovaj naš plan ne uspije? Oni znaju kako su prošli Hiccks i Gillet, bilo je protesta na sve strane, navijači su tražili glave i vlasnika i trenera ... Što sada ne protestuju? Što sada ne traže glave? Pa nisu ljudi u FSG budale, znali su koga treba postaviti na mjesto trenera. Izabrali su Kinga jer prije svega taj čovjek u svojih 60 i kusur godina nikad nije ružno rekao ni za koga, prema tome on neće izaći pred medije pa okriviti FSG za loše rezultate. FSG zna da neće nikad, ama baš nikad biti nikakvih protesta protiv Kinga, odnosno da se neće tražiti njegova glava u Liverpoolu a samim tim i novi vlasnici će biti mirni. Navijači Liverpoola više od 20 godina su molili Boga da se King vrati i njega su željeli i njemu se nadali, a to im je FSG pružio. FSG zna da i bez obzira što Liverpool u ligi ima najlošije rezultate u posljednjih 50 godina, još uvijek velika većina navijača brani Kinga ( tu mislim na navijače u Liverpoolu i Engleskoj ).
FSG boli briga šta misle forumaši na sportsport.ba ili u Hrvatskoj, Tajlandu, Tadžikistanu ... njima je bitno da je sve mirno u Liverpoolu a pogotovo oko stadiona. FSG kupuje vrijeme, jer je uvijek prva godina najteža, a naredne sezone kada bi Raheem Sterling sjeo na klupu Liverpoola osvojio bi barem 15 bodova više u ligi ( u ovom trenutku ) i osvojio bi jedan trofej.
Da je King samo marioneta u rukama FSG pokazuje i njegova izjava o Suarezu prije i poslije poziva Henryija ili Ayra. Ili njegova izjava poslije bilo koje utakmice, samo pogledajte šta izjavljuje za igrače. Nikad nijedan igrač nije kriv za poraz niti je šta loše uradio na tereu ili van terenaNije vlasnik kriv, nisu igrači krivi i na kraju sam pao sam se ubio. Ako niko nije kriv, onda je trener kriv. Sam sebi kopa jamu, e sad je li to planski ili nesvjesno, nikad nećemo saznati.
Svima je jasno da King do kraja sezone neće dobiti otkaz, jer zašto unositi još veći nemir u svlačionicu kada je ostalo još minimalno 8 utakmica do kraja sezone? E sad, on ukoliko ne osvoji FA Cup će vjerovatno dobiti otkaz na kraju sezone a možda se može spasiti i ako pobjedi u posljednjih 7 ligaških utakmica ( ali budimo realni to je nerealno ). Clarkova pozicija je sigurna, ali Comollija ne može odbraniti ni najbolji advokat na svijetu ili čak ogromna skupina njih. Mislim da će njegova glava prva pasti.
Što se tiče igrača i tu je već poznato ko će ići, samo se ne zna ko će doći. Doni, Aurelio, Maxi, Aquilani, Pacheco, Cole, Kuyt idu i vjerovatno Bellamy. Vlasnici ne vole starce, neradnike niti ljude koji imaju veliko primanje a mali doprinos daju. Žao mi je Bellamyija jer je dao veliki doprinos ovoj ekipi ove sezone, ali odigrati jednu utakmicu i onda mjesec dana biti u bolnici je beznačajno za nove vlasnike.
Ko će doći umjesto njih, ne znam.

Imal spekulacija ko ce ga zamjeniti ? Jedian dobra stvar u citavoj Comollijevoj karijeri je dovodjenje Balea i to je to..
Šta ga ima iko mijenjati? Valjda je Henry skontao da ta pozicija i nije toliko bitna u fudbalu.
Neka glavni menadžer ima potpunu slobodu u transferima, pa makar to bio i Dalglish. A slikanju sa igračima koji su potpisali može prisustvovati i Ayre.
Neka glavni menadžer ima potpunu slobodu u transferima, pa makar to bio i Dalglish. A slikanju sa igračima koji su potpisali može prisustvovati i Ayre.
Greatness dies
ja kad sam rekao da comolli treba otici mene je pola ljudi sa ove teme napalo a sad se kao raduju sto je otisao...
ja sam davno vidio da ovaj covjek nije za nas.
You are someone else I am still right here

"@henrywinter Comolli leaves #lfc . Reflects Dalglish power. I never thought that relationship would work. But test of
Dalglish to get signings right now."
upravu si fera, tačno se sjećam da si rekao to kada je trebao doći downing i ja sam prvi mislio da nisi upravu, ali sljedeću put ćemo te slušatifera je napisao/la:ja kad sam rekao da comolli treba otici mene je pola ljudi sa ove teme napalo a sad se kao raduju sto je otisao...

drago mi je da je otpušten, ebiga... transfer politika nam je najgora u ligi, možda i u evropi. nadam se da će se kenny više okrenuti "moneyball" sistemu, nešto slično što radi newcastle, a ako bude imao malo više novaca za trošiti onda kupiti prave i kvalitetne, a ne precijenje igrače

Zadnja izmjena: Carlo, dana/u 12 apr 2012, 12:56, ukupno mijenjano 1 put.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- King Kenny
- Kontakt:
Commoli otpusten
idemo ispocetka
.
@reds Sretan rođendan i ovdje
.

@reds Sretan rođendan i ovdje

Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~
YNWA!
YNWA!
Također, sretan rođendan @redsu 
I da, Liverpool have appealed to overturn Doni’s red card against Blackburn, but are unlikely to succeed due to the nature of the offence.

I da, Liverpool have appealed to overturn Doni’s red card against Blackburn, but are unlikely to succeed due to the nature of the offence.
Moze li neko objasniti zasto je reinda dobio 3 utakmice suspenzije, a dobro se vidi da nije ni dirno Percha ?
Walk on, with hope in your hearts.
zato što se klub nije žalio, a valjda i Kenny vidio da je čovjek van forme skoro dvije godine pa je odlučio dati priliku Donijuartemis77 je napisao/la:Moze li neko objasniti zasto je reinda dobio 3 utakmice suspenzije, a dobro se vidi da nije ni dirno Percha ?

meni nije previse zao sto reina pauzira isto tako mislim da je doni jako slab golman al nazalost gledao sam skoro sve golmane koje mi trenutno imamo u klubu od akademije pa do prvog tima i svi su losi. mihaylov kojeg smo olako pustili je bolji od svih koje trenutno imamo ako izuzmemo reinu kad je u nekoj malo boljoj formi.Carlo je napisao/la:zato što se klub nije žalio, a valjda i Kenny vidio da je čovjek van forme skoro dvije godine pa je odlučio dati priliku Donijuartemis77 je napisao/la:Moze li neko objasniti zasto je reinda dobio 3 utakmice suspenzije, a dobro se vidi da nije ni dirno Percha ?
You are someone else I am still right here
odlicne vijesti, kamo srece da nikad nije ni dosao u Liverpool...hanniz je napisao/la:Otpušten Camolli.![]()
![]()

Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.