FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
49
20%
2. Borbu za Evropu
112
45%
3. Sredinu tabele
48
19%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 248

MrAmarOsim
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 17:56

slika
Samo da postavim ovu bruku i sramotu. Jedan gol u gostima, pa ja se ne sjećam veće bruke.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 okt 2023, 18:00

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 okt 2023, 16:52
braco je napisao/la:
09 okt 2023, 16:46
Ali ova izjava baš dokazuje da nije do visine, nego do katastrofalnog pozicioniranja naših defanzivaca općenito kod protivničkih centaršuteva. Meni je nenormalno da smo u 2023. ovoliko golova nakon centaršuteva primili.
Eto imas gif na prosloj stranici. Kod drugo gola, prvo Biber i Mekic kao rukicama nesto diraju onog Hasica, covjek lagano utrckara u 16, onda Cocalic zatvara, ide mu lopta kroz noge, Drina pliva.
Mene recimo zanima koliko prosječno dopuštamo protivničkih ubačaja u odnosu na ostale ekipe u ligi. Znam da ne mogu dobiti odgovor na to, ali naravno da nije uvijek samo do štopera što primamo golove iz centaršuta već i do bekova, krila, veznih koji moraju da pomažu u odbrani da uopšte ne dođe do tog ubačaja. Naprimjer u BL 2:0 prošle kad smo zijanili, Šehić kod aut linije umjesto da izbije loptu, on čistu loptu daje bočnom igraču Borca u noge koji ubacuje za Mrkaića koji rutinski nadskače Drinu i daje gol ili u Vrapčićima ove sezone gdje kod auta iz kojeg je došao centaršut Veleža kod gola, Jašarević i Alison hladno puštaju da se ovaj namjesti da ubaci loptu, Drina loše reaguje i Haskić daje gol.

Dakle realnost je da govorimo o kombinaciji više faktora kod tih primljenih golova iz ubačaja, od nelogičnih odluka igrača koji bi trebali da spriječe centaršut, lošeg pozicioniranja defanzivaca, neodgovornost igrača sa ostalih pozicija u odbrani, a nekad jednostavno i to što je jedno od najjačih oružja protivnika kao u slučaju Mrkaića i Ramića.

Meni je žao što mi ne možemo Krpića koristiti u toj ulozi jer su nam centaršutevi katastrofalni, a Krpi je to nekad od najjačih oružja bilo. Kad se sjetim onog njegovog golom glavom u Ugljeviku, glavom s fine distance je onako opalit. Kud ćeš dalje kad je Siniša Stevanović je imao one sezone pod Odovićem 4-5 asistencija zbog Krpića, a ovi sad ne mogu da ga u glavu pogode ubačajem po cijenu života. Tu je najžalosnije što gasiš jedno od rijetkih njegovih oružja, a potovo ono što je njegov forte. Mi smo Krpića limitirali na 2 šuta po utakmici, a Vidić iz Sloge protiv nas je samo u 1. poluvremenu imao oko 4-5 šuteva. Posljednji normalan centaršut za Krpića je bio onaj na derbiju 2-2 na Koševu kad mu je Dženis centrirao za drugi gol.

Pogledaj samo u polusezoni pod Odovićem zone šuteve Krpića, NIJEDAN nije bio van 16 jer to nije ono što on radi, on živi od ubačaja kojih nažalost nema:

slika

btw shoutout za Seada Borovinu koji je napravio ovu sliku za fenomenalan članak tada na 1921 websiteu:

https://1921.ba/gledac-brojeva-godinama-8032

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 09 okt 2023, 18:11

MrAmarOsim je napisao/la:
09 okt 2023, 17:47
AjkulaCekicarka je napisao/la:
09 okt 2023, 17:28
09 okt 2023, 17:14
Najžalosnije je što se iz kluba još niko živ nije oglasio. Pa najveća moguća sramota koju možeš doživit, 6 poraza u zadnjih 7 utakmica, ljudi jedva žive glave sačuvali nakon 2 ili 3 redana poraza, a sada niko ništa, ni mukajet. Šta ste vi stavili tom Bašiću u ugovor pa da ubleha nemože ići iz kluba? Dajte recite cifru, ima kredit da dignem da ga isplatim da ga više ne vidimo nikad u našem klubu.
Bolje što nije.
Osim ubleharelnja ništa nećemo čut...
Ma vala ne znam ni sam šta da tražim i očekujem. Ali da se bar izađe i kaže trener ima našu podršku pa da znamo da se svi kolektivno pakuju iz kluba. Ili da bar ubleha otkaz dobije. Pa da se u narednih 15 dana nešto organizuje kako zna i umije. Nego ovako ne znaš ni sam kud, šta, kako, a povrh svega niko iz kluba barem a da kaže. PA HALO NIJE NIKO DOŽIVIO 6 PORAZA U 7 KOLA OD KAD PRATIM ŽELJU AKTIVNO 2001. A OVAJ NE SAMO DA IH JE DOŽIVIO, NEGO IH I PO SVOJOJ PRIČI PLANIRA I PREŽIVJETI.
Ne očekujem ništa, ali dosta više ubleharenja.
Nije raja slijepa!

Ovako ako se nastavi ubit će i ovo malo strpljenja i volje u navijačima!

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 09 okt 2023, 18:18

09 okt 2023, 17:14
Najžalosnije je što se iz kluba još niko živ nije oglasio. Pa najveća moguća sramota koju možeš doživit, 6 poraza u zadnjih 7 utakmica, ljudi jedva žive glave sačuvali nakon 2 ili 3 redana poraza, a sada niko ništa, ni mukajet. Šta ste vi stavili tom Bašiću u ugovor pa da ubleha nemože ići iz kluba? Dajte recite cifru, ima kredit da dignem da ga isplatim da ga više ne vidimo nikad u našem klubu.
Bolje što nije.
Ma vala ne znam ni sam šta da tražim i očekujem. Ali da se bar izađe i kaže trener ima našu podršku pa da znamo da se svi kolektivno pakuju iz kluba. Ili da bar ubleha otkaz dobije. Pa da se u narednih 15 dana nešto organizuje kako zna i umije. Nego ovako ne znaš ni sam kud, šta, kako, a povrh svega niko iz kluba barem a da kaže. PA HALO NIJE NIKO DOŽIVIO 6 PORAZA U 7 KOLA OD KAD PRATIM ŽELJU AKTIVNO 2001. A OVAJ NE SAMO DA IH JE DOŽIVIO, NEGO IH I PO SVOJOJ PRIČI PLANIRA I PREŽIVJETI.
Tebi pamćenje ko u ribe kad je u pitanju taj sa slike ti :

slika
Niko nikad neće imati ovako loš niz kao što je Amar imao, a jos sam birao igrače i sve sto ide oko toga. :clap: :clap: :clap:

pa ti nastavi sa tom propagandom

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 18:30

plavi033 je napisao/la:
09 okt 2023, 18:18

Bolje što nije.

slika
Niko nikad neće imati ovako loš niz kao što je Amar imao, a jos sam birao igrače i sve sto ide oko toga. :clap: :clap: :clap:

10 u 15 je isto što i 6 u 7? Kako ti je dobra matematika, treba te za državnog ministra finansija.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 09 okt 2023, 18:33

A evo i sendvič brigade!
:thumbup:

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 okt 2023, 18:36

:rol: :rol:

Naj smo gori od svu decu čavare.

Kulturno propadanje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

plavi033
Kontakt:

Post Postao/la plavi033 » 09 okt 2023, 18:43

09 okt 2023, 18:30
plavi033 je napisao/la:

slika

10 u 15 je isto što i 6 u 7? Kako ti je dobra matematika, treba te za državnog ministra finansija.
16 utakmica bez pobjede, o tome pričam Amarov ljubavniče, a ako se gleda samo liga onda obojica imaju 5 od 6, s tim sto je Amar otišao pred posljednje kolo, mozda bi on bio 6 u 7 u ligi.
Ima li iko od poslije rata, osim Đerzelez Zenice da je imao niz od 16 utakmica u ovoj nasoj ligi bez pobjede :crazy: :crazy:
Ima li i jedan klub iz glavnog grada u čitavoj Evropi da je imao takav niz????

Znači za tako nešto baš moraš biti sposoban odnosno nesposoban i onda te raja priziva sa foruma :urnebes:

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 09 okt 2023, 18:44

Najjace m je sto neki fakat misli da ce neko na forumu nekoga odbraniti otjerati dovesti nekog drugog i nesto uticati na nekoga. Tragedija

Napadac
Kontakt:

Post Postao/la Napadac » 09 okt 2023, 19:10

Pozdrav dragi Zeljovci sta reci poslije prespavane noci i smirivanja zivaca.
Nemamo ni jednu liniju u timu za koju bi se mogli ufatiti.
Golmani
slabo su nam sta donijeli ove sezone .
Zadnja linija
Cocalic Kosoric treba se zahvalit vise volim gledat Dubackica nego ove gore navedene.
Vezni red tu smo bas slabi koliko god neko mislio da je Mekic lider on to nije i nemoze niti, Stilic max 15 zadnjih minuta Alison i Cosic Ruatemovic najveca razocarenja
Amoh van forme kao i Krpic
Haracic ima mjesta pored ovakvih kakvi su.
Basic puno zuji malo meda daje .
Bice ovo jedna bas losa sezon od 6 do 8 mjesta

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 09 okt 2023, 19:12

Kone izvinite na upadu, samo da pitam sto je toliki bauk podrzati privatizaciju kluba? Od tog furanja socijale, " Zeljo radnicki klub" odavno vise nema nista. Svi klubovi iz liga petice su privatizovani, nema apsolutno nista bez para, jedino ako vam je ok da vam klub jos rezultatski ide u ponor u iducim godinama.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 19:19

plavi033 je napisao/la:
09 okt 2023, 18:43
09 okt 2023, 18:30
plavi033 je napisao/la:

slika

16 utakmica bez pobjede, o tome pričam Amarov ljubavniče, a ako se gleda samo liga onda obojica imaju 5 od 6, s tim sto je Amar otišao pred posljednje kolo, mozda bi on bio 6 u 7 u ligi.
Ima li iko od poslije rata, osim Đerzelez Zenice da je imao niz od 16 utakmica u ovoj nasoj ligi bez pobjede :crazy: :crazy:
Ima li i jedan klub iz glavnog grada u čitavoj Evropi da je imao takav niz????

Znači za tako nešto baš moraš biti sposoban odnosno nesposoban i onda te raja priziva sa foruma :urnebes:
Dakle po tebi nije problem što je ovaj zajebo i Amara pa nakuco jedan poraz više od njega. On je dobar, jel tako? Eno sinoć čitav zapad ili istok skandira Bašiću ostani, govorili ti to šta tokmače. Na kraju krajeva postavio si utakmice, jel ti vidiš neku razliku. Mi smo imali golove, igrali smo, sada se to ne dešava. Pa jarane sa Ivkovićem smo znali zabijati golove u gostima a sada nam jedini gol u gostima predstavlja nafakaški gol od stativu.
A za ovo mi nađi post gdje sam ga ja prizivao molim te eto, evo ja ću ti ovdje postati sve što sam napisao pa da vidim hoćemo li moći naći.
Ustvari i ne znam što se raspravljam sa tobom, koliko se sjećam ti si onaj pitar što je sinoć pisao kako smo titule osvajali namještajući utakmice.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 09 okt 2023, 19:21

moreno123 je napisao/la:
09 okt 2023, 19:12
Kone izvinite na upadu, samo da pitam sto je toliki bauk podrzati privatizaciju kluba? Od tog furanja socijale, " Zeljo radnicki klub" odavno vise nema nista. Svi klubovi iz liga petice su privatizovani, nema apsolutno nista bez para, jedino ako vam je ok da vam klub jos rezultatski ide u ponor u iducim godinama.
Odakle ti to da su svi klubovi iz vecih liga privatizovani?

SoulEclipsee
Kontakt:

Post Postao/la SoulEclipsee » 09 okt 2023, 19:25

moreno123 je napisao/la:
Kako god okreneš morat ćemo podržati privatizaciju to je jedina šansa da se Željo izvuče , prošla su vremena kada se mahalski moglo plivati kroz ligu.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 19:26

moreno123 je napisao/la:
Nemamo mi dvije veš mašine pa da se prodamo jer eto možemo. Željo je najveći fudbalski brend u BiH upravo zbog tog kako ti kažeš "socijale". Na kraju krajeva vaš primjer je očit što privatizacija može dosta stvari pogoršati. Jednom investitoru se više ne isplati ulagati i dadne svoja prava na prodaju, pa valja strepit hoće li se pojaviti neko novi.
Na kraju krajeva, vi se izabrali vaš put, mi naš, pa ko dalje dogura.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 09 okt 2023, 19:29

plavi033 je napisao/la:

Bolje što nije.

slika

Ako se ne varam Amar je otišao poslije tekme sa Mladosti DK,i mislim da je klub bio jako oštećen od utakmice sa Krupom ako me sjećanje služi.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 09 okt 2023, 19:33

moreno123 je napisao/la:
A dusa se brine za nas, koliko znam vi ste vec dugo dugo vremena "privatni" a najpravilnije receno da ste trenutno NEZAKONSKI KOLEKTIV kao sto ste i nastali. Da neko nije bacio 2 miliona u onaj vakat bili biste u stecaju i bili ste u puno goroj situaciji a dan danas sarajevo kao klub nije u puno boljoj situaciji jer ako cemo pravno gledati vi ste duzni mirvicu svaku uplatnicu a to sto se vi nesto hvalite sa njegovim klubom i njegovim parama to je drugi par rukava, uz to nemate nikakvu zanimljivu nekretninu a da je u gradu pa tako nikome i niste zanimljivi. Sizofrenija stvorena na mrznji Zeljeznicara i nista drugo. I nakon poraza ga volim i dolazit cu na stadion, razlika je u karakteru, filozofiji i ljubavi a vi to tesko da mozete shvatiti jer nikad to niste osjetili.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 19:41

jointunija je napisao/la:
09 okt 2023, 19:29
plavi033 je napisao/la:

slika

Ako se ne varam Amar je otišao poslije tekme sa Mladosti DK,i mislim da je klub bio jako oštećen od utakmice sa Krupom ako me sjećanje služi.
Otišao poslije DK, ali eto kao ostali su njegovi pomoćnici. Nas su tu jesen sudije klale kako su stigle.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2023, 19:43

09 okt 2023, 17:56
slika
Samo da postavim ovu bruku i sramotu. Jedan gol u gostima, pa ja se ne sjećam veće bruke.
Bruka :oops:

Dali bi oni Basicu otkaz jos kad je nudio neki dan, ali nemaju koga dovesti, to jest ne znaju :mrgreen:

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 09 okt 2023, 19:52

Ide sad serija pobjeda i pri vrhu smo. Žeeeeeeeeljoooooo

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Paromlinac i 23 gosta.