FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
48
20%
2. Borbu za Evropu
111
45%
3. Sredinu tabele
48
20%
4. Borbu za opstanak
39
16%

Ukupno glasova: 246

Napoleon1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Napoleon1921 » 09 okt 2023, 16:34

U sustini kolkko god negodovali svima je tesko pogledati istini u oci

Istina koja kaze da su Sarajevo, Zrinski pa i Borac toliko daleko da ih ni ne vidimo vise, a i velez i siroki su sve dalje...istina koja kaze da svi vrlo sobro znate da ovakvim radom ma koliko on bio dobar za stabilizaciju navodnu necemo nigdje dogurat..ustvari hocemo ...u zadnjih haman 13 gofina imamo jedan trofej, i u nardnih 15 bice mozda jos jedan ..eto za 30 godina dva pehara jbg ako je to cilj ok onda. Samo ne znam cemu negodovoanje onda

Iz uprave se niko neoglasava jer vam nema sta ni reci...sve sto bi vam mogli rec vec su vam rekli i svi smo to presutno ili glasno podrzali. Samo je jedan problem sto je velika vecina kontala taman da raja s ulice igra mi cemo se borit za nesto jer smo ZELJO...kao sto vidite to vise nije dovoljno

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 okt 2023, 16:39

Uvijek možemo prodati nekog mladog igrača i uzeti pare na njemu, svi klubovi iz lige su tražili Drlju, Gasala, Drinu i Beću...bar tako Bekrić kaže :pinokio:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 okt 2023, 16:46

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
09 okt 2023, 16:25
Nidzo u kost :urnebes:
Legendarni Željin napadač Nikola Nikić u razgovoru za naš portal kaže da je rezultat mogao biti još i uvjerljiviji.

Onaj prvi gol to je Bože sačuvaj. Onaj centrira i da čovjek od 160 centimetara skoči..pa vjerovatno Cocalić i Kosorić imaju dijete veće od njega i da čovjek skoči između trojice naših igrača, to je haos jedan.
Ali ova izjava baš dokazuje da nije do visine, nego do katastrofalnog pozicioniranja naših defanzivaca općenito kod protivničkih centaršuteva. Meni je nenormalno da smo u 2023. ovoliko golova nakon centaršuteva primili.

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 09 okt 2023, 16:46

desnibocni je napisao/la:
09 okt 2023, 15:40
TigerWoods je napisao/la:
09 okt 2023, 14:15
Saurman je napisao/la:
09 okt 2023, 11:09
Privatizacija kluba je jedini put izlaska iz ove situacije jer dok god ti klub vodi ulica i navijači nema tu hajra.Zamisli rukovodstvo koje nije u stanju naći sponzora nego samo mole navijače da im spašavaju dupe.
Željezničar nikada neće biti na prodaju!
I tu nam je kraj.
Željkan je izdrzao i puno gore stvari i ovo ce

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 16:52

braco je napisao/la:
09 okt 2023, 16:46
Ali ova izjava baš dokazuje da nije do visine, nego do katastrofalnog pozicioniranja naših defanzivaca općenito kod protivničkih centaršuteva. Meni je nenormalno da smo u 2023. ovoliko golova nakon centaršuteva primili.
Eto imas gif na prosloj stranici. Kod drugo gola, prvo Biber i Mekic kao rukicama nesto diraju onog Hasica, covjek lagano utrckara u 16, onda Cocalic zatvara, ide mu lopta kroz noge, Drina pliva. Prvi go jos smjesniji. Treci go isto skace onaj Catakovic, lopta preko Drine, Cocalic iza. Smijesno je kako ispadamo, kao da prvi put igraju zajedno. Nadati se da je ovaj Selimovic ozbiljan igrac, ali mislim fakat da Basic nema sta ponuditi vise ovoj ekipi. Ne mozes se ovako raspadati, kakvi god igraci bili, oni ne znaju gdje da se krecu uopste.
1921

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 okt 2023, 16:54

Neki ljudi ili su glupi ili se prave glupi, nama je jedini spas da nađemo investitora. Jednim udarcem ubijaš 10 muha, razne "velike" navijače i spasioce, sklanjaš mahalu iz kluba. Jer sutra kad vratiš taj dug, eto Amara, eto Misimovića jedva čekaju da se igraju upravljanja.
Ma bolje da nam jug vodi klub, 100% su sposobniji od nekog čovjeka sa parama.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 okt 2023, 17:00

TigerWoods je napisao/la:

Željkan je izdrzao i puno gore stvari i ovo ce
Samo pitari pišu Zeljkan.

Nije Zeljkan nego Željo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 09 okt 2023, 17:01

Mamba21 je napisao/la:
09 okt 2023, 16:54
Jer sutra kad vratiš taj dug, eto Amara, eto Misimovića jedva čekaju da se igraju upravljanja.
Normalno, Amarovi vazda vrebaju, a eno Misketovi botovi se upalili, i ovaj forum im se smije. Kazu treba Stilu, Acu i Cocalica otjerati, eto oni su nam najveci problem :urnebes: Cekaju oni da na nulu izadjemo, lagano pripremaju teren, vidjeces kad opet krenu mjerit kite preko kluba.
1921

Napoleon1921
Kontakt:

Post Postao/la Napoleon1921 » 09 okt 2023, 17:03

09 okt 2023, 16:52
braco je napisao/la:
Eto imas gif na prosloj stranici. Kod drugo gola, prvo Biber i Mekic kao rukicama nesto diraju onog Hasica, covjek lagano utrckara u 16, onda Cocalic zatvara, ide mu lopta kroz noge, Drina pliva. Prvi go jos smjesniji. Treci go isto skace onaj Catakovic, lopta preko Drine, Cocalic iza. Smijesno je kako ispadamo, kao da prvi put igraju zajedno. Nadati se da je ovaj Selimovic ozbiljan igrac, ali mislim fakat da Basic nema sta ponuditi vise ovoj ekipi. Ne mozes se ovako raspadati, kakvi god igraci bili, oni ne znaju gdje da se krecu uopste.
Pa nije to bas tako...

Prvi go jes nama na dusu al poglrdajte centarsut i osjecaj za prostor oliveire...iz okreta u trepavicu ga pogodio. Vamk imas gasala i jaraevica u situacijama "sami na terenu" i promase sve i jedan cemtarsut

Drugi go Hasic prolazi nasu dvojicu nailaze jos dvojica znaci ima 4 igraca oko sebe, covjek odigra pas na stranu i ode naprijed nasi ispadose ne znaju dje se nalaze...ko je makar termin jednom odigro zna da u takvom trenutku bit sposoban da vidis dupli pas i jos istrcis u prostor nije nimalo jednostavno

Slazem se da se moglo bolje regaovati, al igraci koji bolje reaguju nazalost igraju kod njih i vrijede par desetina hiljada mjesecno..al daleko od toga da se ovo sve "eto desilo"

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 09 okt 2023, 17:07

09 okt 2023, 17:01
Mamba21 je napisao/la:
09 okt 2023, 16:54
Jer sutra kad vratiš taj dug, eto Amara, eto Misimovića jedva čekaju da se igraju upravljanja.
Normalno, Amarovi vazda vrebaju, a eno Misketovi botovi se upalili, i ovaj forum im se smije. Kazu treba Stilu, Acu i Cocalica otjerati, eto oni su nam najveci problem :urnebes: Cekaju oni da na nulu izadjemo, lagano pripremaju teren, vidjeces kad opet krenu mjerit kite preko kluba.
Jedan od razloga zašto sam za investitora, meni je preko glave skupljanja para, kako ćeš pregurati januar, šta ćeš sljedeće sezone kad ne budeš igrao Evropu itd.. Još koji mjesec da prodje i idemo ponovo Amar vs Miske i tako dok dva kera ne crknu
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 09 okt 2023, 17:09

Jesu li otisli ublehasi iz uprave? Sta cekaju?
FKŽ !

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 17:14

Najžalosnije je što se iz kluba još niko živ nije oglasio. Pa najveća moguća sramota koju možeš doživit, 6 poraza u zadnjih 7 utakmica, ljudi jedva žive glave sačuvali nakon 2 ili 3 redana poraza, a sada niko ništa, ni mukajet. Šta ste vi stavili tom Bašiću u ugovor pa da ubleha nemože ići iz kluba? Dajte recite cifru, ima kredit da dignem da ga isplatim da ga više ne vidimo nikad u našem klubu.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 09 okt 2023, 17:17

Vjerujem ja da nije ni guzva ljudi ispred kapija stadiona koji hoce to da rade zato mi je malo nevjerovatno da ne postoji grupa ljudi u gradu u drzavi ili koji simpatisu Zelju koja bi se uhvatila tih problema. Mozda je i postojala pa je otjerana, ali vise niko ?
Shvati da postoji klub i neki ljudi u tom klubu koji upravljaju i donose strateske odluke, a ta odluka je vec donesena i glasi da klub nije na prodaju niti ce se ici na model privatizacije, ok nije trenutno moguce zakonski, ali i da jeste to ne bi bila opcija. Dakle ono sto ti vidis kao problem, on realno ne postoji, osim manjka love, a i tu ide solidno vracaju se dugovi sigurno, nema drugih problema. Ljudi moraju sjesti i dogovoriti se gdje da se ide, to je temelj, pocetak pocetka. E onda kako doci tamo gdje se krenulo, pa tek onda traziti konkretnu pomoc i tu bi ti se red otego do Malte. Ali u situaciji gdje ne znas sta hoces niti sta neces sto je jos gore, traziti od nekoga neku pomoc je smijesno.
A i ovo je jedna od opcija za nekoga, sto sta fali, fino sredina zlatna nema puno sekiracije, sta god bude super, ne treba ti nesto puno, zapravo evo vec to imas fudbal ko fudbal hsj boga ti lopta se nabija svakako, ubiti jedan dan u sedmici i to je to

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 09 okt 2023, 17:28

MrAmarOsim je napisao/la:
09 okt 2023, 17:14
Najžalosnije je što se iz kluba još niko živ nije oglasio. Pa najveća moguća sramota koju možeš doživit, 6 poraza u zadnjih 7 utakmica, ljudi jedva žive glave sačuvali nakon 2 ili 3 redana poraza, a sada niko ništa, ni mukajet. Šta ste vi stavili tom Bašiću u ugovor pa da ubleha nemože ići iz kluba? Dajte recite cifru, ima kredit da dignem da ga isplatim da ga više ne vidimo nikad u našem klubu.
Bolje što nije.
Osim ubleharelnja ništa nećemo čut...

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 09 okt 2023, 17:30

perodeformero je napisao/la:
09 okt 2023, 17:17
Vjerujem ja da nije ni guzva ljudi ispred kapija stadiona koji hoce to da rade zato mi je malo nevjerovatno da ne postoji grupa ljudi u gradu u drzavi ili koji simpatisu Zelju koja bi se uhvatila tih problema. Mozda je i postojala pa je otjerana, ali vise niko ?
Shvati da postoji klub i neki ljudi u tom klubu koji upravljaju i donose strateske odluke, a ta odluka je vec donesena i glasi da klub nije na prodaju niti ce se ici na model privatizacije, ok nije trenutno moguce zakonski, ali i da jeste to ne bi bila opcija. Dakle ono sto ti vidis kao problem, on realno ne postoji, osim manjka love, a i tu ide solidno vracaju se dugovi sigurno, nema drugih problema. Ljudi moraju sjesti i dogovoriti se gdje da se ide, to je temelj, pocetak pocetka. E onda kako doci tamo gdje se krenulo, pa tek onda traziti konkretnu pomoc i tu bi ti se red otego do Malte. Ali u situaciji gdje ne znas sta hoces niti sta neces sto je jos gore, traziti od nekoga neku pomoc je smijesno.
A i ovo je jedna od opcija za nekoga, sto sta fali, fino sredina zlatna nema puno sekiracije, sta god bude super, ne treba ti nesto puno, zapravo evo vec to imas fudbal ko fudbal hsj boga ti lopta se nabija svakako, ubiti jedan dan u sedmici i to je to
Ma nisam ja nigdje napisao da sam za prodaju. Super ako nema problema osim manjka love. Meni se malo po trenutnoj situaciji drugacije cini. Vjerujem da bolje znas, super ako je tako.
Izdobrit ce.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 09 okt 2023, 17:34

Baš sam u nekom crnjaku.
Uprava:
Mora se napraviti budžet na početku godine i prihodi iza kojih će oni stati.
Ulaznice
Transferi
Evropa
Država svi nivoi
Sponzori...
Troškovi moraju sa prihodima biti pokriveni. Svaki vanredni trošak treba biti pokriven vanrednim prihodom.
Neko spominje Drinu. Drina je strašlhiv i to mu je najveća mana, jest da je postavljanje lošije, ali je i dalje bolje od Dubačkića, Kosorić je neokretan i primamo preko njega golove na taj način. U slučaju Drine, on mora igrati jer je najmanje loš od ovih U21. I ja sam razmišljao da ga proba na zadnjeg veznog, ali ta pozicija ima jako puno duela, i pasova kroz gužvu... nisam siguran koliko bi mogao odigrati. Što se tiče veznih, to je već ispričano, Definitivno nemamo ni jednog koji je kompletan

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 09 okt 2023, 17:37

09 okt 2023, 15:09
Sarun je napisao/la:
09 okt 2023, 15:05
Mi smo u psihicki bas lošem stanju. Onaj ko je igrao fudbal, zna da se hemija izmedju igrača i trenera ne može popraviti i da se trener mora mijenjati.

Iako je solidan trener, on vise ne moze ništa dobro donijeti.
Poceo je on opasno da ide na qrac sa demagogijom, da ne spominjem izmisljanje tople vode iz utakmice u utakmicu. Samo koga dovesti, pitanje je. Mozda dati Stili da bude trener-igrac :urnebes:
Meni je Toni Karacic najbolja opcija, a poslije njega Jure Ivanković.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 okt 2023, 17:40

Lik ponavlja iz tekme u tekmu da forumacija 3-5-2 pije vode i onda se zakuca na 4-2-3-1

Vidi da Krpica na terenu nema bez Haracica da otvara prostor.

Cosic pa lik zaljubljen u njega, naci ce mu poziciju pa makar.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 09 okt 2023, 17:42

godrina je napisao/la:
09 okt 2023, 17:30
perodeformero je napisao/la:
09 okt 2023, 17:17
Ma nisam ja nigdje napisao da sam za prodaju. Super ako nema problema osim manjka love. Meni se malo po trenutnoj situaciji drugacije cini. Vjerujem da bolje znas, super ako je tako.
Izdobrit ce.
Nista ja ne znam osim onoga sto je zvanicni stav, a svi znamo koji je evo sam ti napisao. Ali eto i ti znas sta neces, ok ali sta hoces, imas li neki prijedlog konkretan, osim da bi se trebalo pronaci neke ljude koji ce da pomognu, u cemu da pomognu i kako da pomognu kada klub koliko ja znam ne trazi nikakvu pomoc, osim materijalnu naravno to svakako nikada ni ne prestaje.
Evo ja kazem da sam za privatizaciju sad i odmah, bez šatriranja i izmišljanja nekih termina da se stvar ususka i ucini navijacima drazom. Znaci prodaja kluba, nista neka partnerstva i slicne gluposti odmah u glavu, 80% stranaca odmah dovesti u sdninistraciju za pocetak

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 09 okt 2023, 17:47

AjkulaCekicarka je napisao/la:
09 okt 2023, 17:28
MrAmarOsim je napisao/la:
09 okt 2023, 17:14
Bolje što nije.
Osim ubleharelnja ništa nećemo čut...
Ma vala ne znam ni sam šta da tražim i očekujem. Ali da se bar izađe i kaže trener ima našu podršku pa da znamo da se svi kolektivno pakuju iz kluba. Ili da bar ubleha otkaz dobije. Pa da se u narednih 15 dana nešto organizuje kako zna i umije. Nego ovako ne znaš ni sam kud, šta, kako, a povrh svega niko iz kluba barem a da kaže. PA HALO NIJE NIKO DOŽIVIO 6 PORAZA U 7 KOLA OD KAD PRATIM ŽELJU AKTIVNO 2001. A OVAJ NE SAMO DA IH JE DOŽIVIO, NEGO IH I PO SVOJOJ PRIČI PLANIRA I PREŽIVJETI.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, svrakino1921, zeljovolimte i 77 gostiju.