FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 11 dec 2010, 15:34

Sa 8 utakmica odigranih kod kuće i 6 u gostima, ne bih rekao ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 11 dec 2010, 15:36

nikad_izvini je napisao/la:Sa 8 utakmica odigranih kod kuće i 6 u gostima, ne bih rekao ;)

:?:

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 11 dec 2010, 15:44

ekii je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Sa 8 utakmica odigranih kod kuće i 6 u gostima, ne bih rekao ;)

ekii je napisao/la:
Mi stojimo na tabeli dobro
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 11 dec 2010, 15:57

nikad_izvini je napisao/la:
ekii je napisao/la:

ekii je napisao/la:
Mi stojimo na tabeli dobro

8-7

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 dec 2010, 16:57

al pošto IMATE kadrovske i finansijske probleme...pred gašenjem i stečajem ste. ****, život je surov, blekić je lažov, a vi naivčine.

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 11 dec 2010, 16:58

Omar500 je napisao/la:Optimističan sam u vezi stadiona i mislim da bi 150 miliona bilo i više nego dovoljno za izgradnju. Ne samo stadiona, nego i popratnih objekata, naravno.
mrsko mi listat forum pa ako mi neko moze da odgovori odakle zelji tolike pare,jesam li sta propustio?? jel bio neki transfer ili sta?
znam da ovi nasi u fks nemogu da skontaju da vrate 4miliona duga pa me zanima jer vi ovdje spominjete cifre od 30-150 miliona

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 dec 2010, 17:01

burek pita je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Optimističan sam u vezi stadiona i mislim da bi 150 miliona bilo i više nego dovoljno za izgradnju. Ne samo stadiona, nego i popratnih objekata, naravno.
mrsko mi listat forum pa ako mi neko moze da odgovori odakle zelji tolike pare,jesam li sta propustio?? jel bio neki transfer ili sta?
znam da ovi nasi u fks nemogu da skontaju da vrate 4miliona duga pa me zanima jer vi ovdje spominjete cifre od 30-150 miliona
kad napunis 15 godina i pocnes malkice razmisljat znat ces da ne trebaju zelji pare da gradi stadion...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 11 dec 2010, 17:02

reci da nisi ozbiljan :lol:

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 dec 2010, 17:08

Prodajemo Popovića za 75 miliona eura(skoro završen posao) i Kerlu prodali za 35 miliona eura. To je oko 110 miliona eura, a ovih 40-tak miliončića ćemo zaraditi od prodaje Višće i Šehića i tako zaraditi za stadion :lol: :D

burek pita
Kontakt:

Post Postao/la burek pita » 11 dec 2010, 17:09

nick je napisao/la:
kad napunis 15 godina i pocnes malkice razmisljat znat ces da ne trebaju zelji pare da gradi stadion...
imam ja dovoljno godina,vjerovatno vise od tebe al stvarno u zadnje vrijeme nisam puno na internetu a sad procitam na jednom portalu o tim milionima pa mi nije nista jasno jer znam kakva je situacija u sarajevu i znam da nemozemo da skontamo 4 miliona da vratimo dug pa me zanima u cemu je fazon,moze i na pm

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 11 dec 2010, 17:11

Nemojte više, citiraće vas ekii ili možda ups. :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 11 dec 2010, 17:13

nick je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Žujina izjava da je "za novo ruho Grbavice" potrebno oko 150 miliona eura nije rečena bez-veze. To je vjerovatno i nedovoljna cijena za sve ono što se podrazumjeva pod "novo ruho Grbavice". Sportski centar Stožice u Ljubljani je dogurao do cifre od 350 miliona eura. Ukoliko bi se i približno slično nešto pravilo to je to. Sam stadion Olimpije je koštao oko 50 miliona eura. Znači samo stadion, a okolo stadiona dodatnih 300 miliona. Na ovom forumu sam skoro pisao da je i M. Gadafi šef Libije "uletio" 30 miliona eura da se dovrši neki tržni centar unutar Sportskog parka Stožice. Gradnja sportskog kompleksa na Grbavici bio bi nacionalni interes i takva ideja se sa pravim ljudima, bez ikakvih problema može realizirati. Na rukovodstvu kluba nije da razmišlja o novcu, jer će novac donijeti zainteresirani investitori koji će pod određenim uvjetima izvlačiti na određen broj godina profit i na taj način vratiti uloženo i zaraditi. To je normalno poslovno razmišljanje. Mišljenja sam da se ovakvi projekti moraju i mogu realizirati, a koristi bi imalo cijelo društvo. To je jedan od načina da se dobije savremeno, sportsko-rekreaciono, poslovno, trgovačko mjesto, unutar centra grada. Jeste li ikada razmišljali da bi bio problem Pro-credit banci, Uni-kredit banci ili reciomo Hypo banci investirati novac u gradnju svojih poslovnih centara u "novom ruhu Grbavice". Mislim da im problem ne bi bio novac. Na toj osnovi se i zasniva gradnja naše svetinje, jer je to u ovom momentu i jedino realno rješenje. Željo bi mogao napraviti cijeli stadion, po projektu kao što je i sjeverna tribina i taj posao ne bi sigurno prelazio 10-15 miliona eura, uz neku koncesiju od 10-tak godina, ali se postavlja pitanje šta bi time dobili osim po meni lijepog stadiona za našu ligu i ništa više. Takav stadion ne bi zadovoljavao trenutne uvjete za LP, a uvjeti su iz godine u godinu sve strožiji. Treba razmišljati unaprijed. Željo to može. Željo je šampion.

ma to je SF kakvih 300 miliona budjet federacije je toliki,eh sad znamo da nema nista od ovog

Budzet federacije je priblizno oko 1 milijarde,samo da ne ponavljas to cuj 300 miliona samo izdavanja za boracku ppopulaciju su 300 miliona (sehidske porodice,rvi,zlatni.borci) :D
PONOSNO I HRABRO

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 dec 2010, 17:29

Old tawn je napisao/la:
nick je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Žujina izjava da je "za novo ruho Grbavice" potrebno oko 150 miliona eura nije rečena bez-veze. To je vjerovatno i nedovoljna cijena za sve ono što se podrazumjeva pod "novo ruho Grbavice". Sportski centar Stožice u Ljubljani je dogurao do cifre od 350 miliona eura. Ukoliko bi se i približno slično nešto pravilo to je to. Sam stadion Olimpije je koštao oko 50 miliona eura. Znači samo stadion, a okolo stadiona dodatnih 300 miliona. Na ovom forumu sam skoro pisao da je i M. Gadafi šef Libije "uletio" 30 miliona eura da se dovrši neki tržni centar unutar Sportskog parka Stožice. Gradnja sportskog kompleksa na Grbavici bio bi nacionalni interes i takva ideja se sa pravim ljudima, bez ikakvih problema može realizirati. Na rukovodstvu kluba nije da razmišlja o novcu, jer će novac donijeti zainteresirani investitori koji će pod određenim uvjetima izvlačiti na određen broj godina profit i na taj način vratiti uloženo i zaraditi. To je normalno poslovno razmišljanje. Mišljenja sam da se ovakvi projekti moraju i mogu realizirati, a koristi bi imalo cijelo društvo. To je jedan od načina da se dobije savremeno, sportsko-rekreaciono, poslovno, trgovačko mjesto, unutar centra grada. Jeste li ikada razmišljali da bi bio problem Pro-credit banci, Uni-kredit banci ili reciomo Hypo banci investirati novac u gradnju svojih poslovnih centara u "novom ruhu Grbavice". Mislim da im problem ne bi bio novac. Na toj osnovi se i zasniva gradnja naše svetinje, jer je to u ovom momentu i jedino realno rješenje. Željo bi mogao napraviti cijeli stadion, po projektu kao što je i sjeverna tribina i taj posao ne bi sigurno prelazio 10-15 miliona eura, uz neku koncesiju od 10-tak godina, ali se postavlja pitanje šta bi time dobili osim po meni lijepog stadiona za našu ligu i ništa više. Takav stadion ne bi zadovoljavao trenutne uvjete za LP, a uvjeti su iz godine u godinu sve strožiji. Treba razmišljati unaprijed. Željo to može. Željo je šampion.

ma to je SF kakvih 300 miliona budjet federacije je toliki,eh sad znamo da nema nista od ovog

Budzet federacije je priblizno oko 1 milijarde,samo da ne ponavljas to cuj 300 miliona samo izdavanja za boracku ppopulaciju su 300 miliona (sehidske porodice,rvi,zlatni.borci) :D

et dobro je :D znaci ima sanse :D,skuplji smo od koridora 5c :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 dec 2010, 17:39

Ne treba praviti paralele sa budžetom BiH, Federacije BiH, Kantonom ili bilo kojim drugim budžetom, jer izgradnja sportskog centra na Grbavici se ne može i neće graditi budžetskim novcem. Izgradnja stadiona i objekata uz stadion, a na Željinom zemljištu(trgovački centri, banke, poslovne baze itd...) će se graditi ulaganjem investitora. Ako M. Gadafi ima interesa, a ima, da pravi trgovački centar u Stožicama, zašto taj interes ne bi mogao pronaći i kod nas. Pogledajte koliko poslovnih objekata je napravljeno u Sarajevu, poslije rata (Merkator, Interex, Konzum, Robot u Pofalićima na 100 metara i u njih je uloženo najmanje oko 100 miliona eura), niko marke nije dao iz budžeta. To je privatni kapital i ljudi su našli svoj interes. U ovom trenutku Želji trebaju ljudi iz vlasti da obezbjede odgovarajuće dozvole, a da im pritom ne prave opstrukcije i to je to. Zbog projekta od državnog interesa i vlastodršci će se nešto malo učipiti, kako bi sutra mogli reći da su gradili Grbavicu i bla...bla...bla...Znači pare nisu problem. Problem je dobra volja i bojim se pokušaj ovih naših da šta hajruju na račun potencijalnih ulagača.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 11 dec 2010, 17:41

Omar500 je napisao/la:Prodajemo Popovića za 75 miliona eura(skoro završen posao) i Kerlu prodali za 35 miliona eura. To je oko 110 miliona eura, a ovih 40-tak miliončića ćemo zaraditi od prodaje Višće i Šehića i tako zaraditi za stadion :lol: :D

Jos kad Brko i Zujo pocnu stampati majice po cenera i ovo sto si nabrojao eto ARENE do 2416 god !! :D :) ;)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 11 dec 2010, 17:43

Eto šta sam vam rek'o. slika
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

haris1812hz
Kontakt:

Post Postao/la haris1812hz » 11 dec 2010, 17:49

edit
Zadnja izmjena: haris1812hz, dana/u 11 dec 2010, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 11 dec 2010, 17:49

sad mu sedam dana nema napretka ni sreće.

Popović Lazar
Kontakt:

Post Postao/la Popović Lazar » 11 dec 2010, 17:53

ellaxaz je napisao/la:Eto šta sam vam rek'o. slika
Dječurlija moj brate. :mrgreen:
Hajde lazare,hajde Lazare..

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 11 dec 2010, 18:15

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, Levin, pitara, TefalTava i 58 gostiju.