FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 11 dec 2010, 11:20

elSaik je napisao/la:Ma čim to počne "u njegovom mandatu Željo je bio bog i batina" znaš da je naručen tekst. :mrgreen:

edit: U tih "150" možda je uračunao i gradnju tržnog centra?!
mozda 5-6 trznih...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 11 dec 2010, 11:20

:geek:
[youtube][/youtube][/quote]
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 dec 2010, 11:51

MU'MIN T.M. je napisao/la::geek:
[youtube][/youtube]
[/quote]
Postavio sam već klip, vidi iznad :D
Ma hajde, Žujo se malo zanio, ispade gradimo stadion ala Amsterdam Arenu, koja je koštala 10 miliona eura manje :D
Mada, što da ne, tržni centar ispod stadiona, možda i s parkingom, iznad teren sa grijanjem ispod, stadion kapaciteta za 25 000 ljudi, na istoku našminkana i osvjetljen vozić, na zapadu moderne VIP lože, mjesta za novinare, komentatore, pa onda u stadionu kuglane, kafići, kancelarije, zajedno s fan shopom i možda malim muzejom, o Želji. Dat ovima koncesiju na 20 godina da uzimaju lovu od popratnih objekata, iznajmljivanja poslovnih prostora, a mi dobijemo sasvim solidan stadion. Ma šta solidan, avion :D

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 11 dec 2010, 12:34

Žujina izjava da je "za novo ruho Grbavice" potrebno oko 150 miliona eura nije rečena bez-veze. To je vjerovatno i nedovoljna cijena za sve ono što se podrazumjeva pod "novo ruho Grbavice". Sportski centar Stožice u Ljubljani je dogurao do cifre od 350 miliona eura. Ukoliko bi se i približno slično nešto pravilo to je to. Sam stadion Olimpije je koštao oko 50 miliona eura. Znači samo stadion, a okolo stadiona dodatnih 300 miliona. Na ovom forumu sam skoro pisao da je i M. Gadafi šef Libije "uletio" 30 miliona eura da se dovrši neki tržni centar unutar Sportskog parka Stožice. Gradnja sportskog kompleksa na Grbavici bio bi nacionalni interes i takva ideja se sa pravim ljudima, bez ikakvih problema može realizirati. Na rukovodstvu kluba nije da razmišlja o novcu, jer će novac donijeti zainteresirani investitori koji će pod određenim uvjetima izvlačiti na određen broj godina profit i na taj način vratiti uloženo i zaraditi. To je normalno poslovno razmišljanje. Mišljenja sam da se ovakvi projekti moraju i mogu realizirati, a koristi bi imalo cijelo društvo. To je jedan od načina da se dobije savremeno, sportsko-rekreaciono, poslovno, trgovačko mjesto, unutar centra grada. Jeste li ikada razmišljali da bi bio problem Pro-credit banci, Uni-kredit banci ili reciomo Hypo banci investirati novac u gradnju svojih poslovnih centara u "novom ruhu Grbavice". Mislim da im problem ne bi bio novac. Na toj osnovi se i zasniva gradnja naše svetinje, jer je to u ovom momentu i jedino realno rješenje. Željo bi mogao napraviti cijeli stadion, po projektu kao što je i sjeverna tribina i taj posao ne bi sigurno prelazio 10-15 miliona eura, uz neku koncesiju od 10-tak godina, ali se postavlja pitanje šta bi time dobili osim po meni lijepog stadiona za našu ligu i ništa više. Takav stadion ne bi zadovoljavao trenutne uvjete za LP, a uvjeti su iz godine u godinu sve strožiji. Treba razmišljati unaprijed. Željo to može. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 dec 2010, 12:48

avlami97 je napisao/la:Žujina izjava da je "za novo ruho Grbavice" potrebno oko 150 miliona eura nije rečena bez-veze. To je vjerovatno i nedovoljna cijena za sve ono što se podrazumjeva pod "novo ruho Grbavice". Sportski centar Stožice u Ljubljani je dogurao do cifre od 350 miliona eura. Ukoliko bi se i približno slično nešto pravilo to je to. Sam stadion Olimpije je koštao oko 50 miliona eura. Znači samo stadion, a okolo stadiona dodatnih 300 miliona. Na ovom forumu sam skoro pisao da je i M. Gadafi šef Libije "uletio" 30 miliona eura da se dovrši neki tržni centar unutar Sportskog parka Stožice. Gradnja sportskog kompleksa na Grbavici bio bi nacionalni interes i takva ideja se sa pravim ljudima, bez ikakvih problema može realizirati. Na rukovodstvu kluba nije da razmišlja o novcu, jer će novac donijeti zainteresirani investitori koji će pod određenim uvjetima izvlačiti na određen broj godina profit i na taj način vratiti uloženo i zaraditi. To je normalno poslovno razmišljanje. Mišljenja sam da se ovakvi projekti moraju i mogu realizirati, a koristi bi imalo cijelo društvo. To je jedan od načina da se dobije savremeno, sportsko-rekreaciono, poslovno, trgovačko mjesto, unutar centra grada. Jeste li ikada razmišljali da bi bio problem Pro-credit banci, Uni-kredit banci ili reciomo Hypo banci investirati novac u gradnju svojih poslovnih centara u "novom ruhu Grbavice". Mislim da im problem ne bi bio novac. Na toj osnovi se i zasniva gradnja naše svetinje, jer je to u ovom momentu i jedino realno rješenje. Željo bi mogao napraviti cijeli stadion, po projektu kao što je i sjeverna tribina i taj posao ne bi sigurno prelazio 10-15 miliona eura, uz neku koncesiju od 10-tak godina, ali se postavlja pitanje šta bi time dobili osim po meni lijepog stadiona za našu ligu i ništa više. Takav stadion ne bi zadovoljavao trenutne uvjete za LP, a uvjeti su iz godine u godinu sve strožiji. Treba razmišljati unaprijed. Željo to može. Željo je šampion.

ma to je SF kakvih 300 miliona budjet federacije je toliki,eh sad znamo da nema nista od ovog
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 11 dec 2010, 12:56

Seyo_TM je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Ma čim to počne "u njegovom mandatu Željo je bio bog i batina" znaš da je naručen tekst. :mrgreen:

edit: U tih "150" možda je uračunao i gradnju tržnog centra?!
mozda 5-6 trznih...
BBI je koštao 40 miliona €. S tim da je rečeno da bi ovo trebao biti najveći TC u gradu, što znači da će biti skuplji. Neka je 50 miliona €. Dodaj na to stadion od još 40 miliona (minimalno), već si na 90+ miliona. ;)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 dec 2010, 13:13

karikirao sam...
prica o stadionu, a sta je mislio dok je pricao sasvim je nesto drugo...plan svaba sa hotelom i ostalim objektima bio je pola od toga...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 dec 2010, 13:42

jah svabe su mislim sa 100 htjeli zavrit sve ali malo nam bilo nije zujo htio da sitni pare zbog 100 milioncica :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 11 dec 2010, 13:52

Šta je mislio Žujo, pitanje je sad ? :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 11 dec 2010, 14:20

Ma izgleda da je na prvom mjestu svima ono sto bi bilo oko stadiona ti trzni centri i ostalo

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 11 dec 2010, 14:26

ellaxaz je napisao/la:Šta je mislio Žujo, pitanje je sad ? :lol:

Žujo vam je porucio i lupio cifru da bi smanjio ili ubio optimizam koji je zavladao odlaskom delegacije u Sloveniju i porucio da od gradnje stadiona nema nista, mada se to i prije znalo! ;)

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 11 dec 2010, 14:42

ekii je napisao/la:

Žujo vam je porucio i lupio cifru da bi smanjio ili ubio optimizam koji je zavladao odlaskom delegacije u Sloveniju i porucio da od gradnje stadiona nema nista, mada se to i prije znalo! ;)
Da ti nisi ogovorio na usta bi na ...........cu, imaš brate svojih briga,il su se možda ugasile :?
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 11 dec 2010, 14:48

ekii je napisao/la:

;)

Upravo tako, mada to oni nikada nece priznati

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 dec 2010, 14:57

UPS je napisao/la:
ekii je napisao/la:

;)

Upravo tako, mada to oni nikada nece priznati
Lijepe hrenovke slatke, kako one nama svrate da nam kazu pravu istinu. Hvala vam, a sad trkom po hrenovcice i senf.

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 11 dec 2010, 15:03

Ljudi shvatite-Naš (F.K.Željezničar i T.M.) problem,jedino ako nešto ne vuče ka tome.....
Strah od igradnje NAŠEG stadiona, Grbavicofobija, žarište na koševu.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 dec 2010, 15:14

Optimističan sam u vezi stadiona i mislim da bi 150 miliona bilo i više nego dovoljno za izgradnju. Ne samo stadiona, nego i popratnih objekata, naravno.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 11 dec 2010, 15:16

Ono što ja kontam jeste slijedeće. Kad njanje govore da je nešto dobro, to se odroni :mrgreen: Prošle sezone su govorile za nas da smo odron, da nećemo u Europu, da su one bolje od nas. Šta se desilo na kraju :lol:

Ove sezone njanje su govorile kako idu na titulu, kako im je nova uprava "odlična", kako im je med i mlijeko u klubu. Na kraju, stečaj kuca na vrata :mrgreen:

U suštini, ovo je odlično što govore. Zabrinuo bih se kada bi počeli pričati da smo dobri, da ćemo napraviti stadion :mrgreen: Sigurno bi propali. Ovako, ima nade :lol:

Neka ih, nek se nadaju :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 11 dec 2010, 15:19

ekii je napisao/la:

eki se satro pravi upucen ali kad mu neko odgovori samo usuti argumenti nula bodova...

druga stvar ako se vec pravite pametni ti i ups pogledajte komentare prvi manijaci su se poceli sprdat sa ovim ne treba nama prosvjetljenje da vidimo kakva je situacija...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 11 dec 2010, 15:25

ekii je napisao/la:

Jeli došla struja ?
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 11 dec 2010, 15:31

nikad_izvini je napisao/la:Ono što ja kontam jeste slijedeće. Kad njanje govore da je nešto dobro, to se odroni :mrgreen: Prošle sezone su govorile za nas da smo odron, da nećemo u Europu, da su one bolje od nas. Šta se desilo na kraju :lol:

Ove sezone njanje su govorile kako idu na titulu, kako im je nova uprava "odlična", kako im je med i mlijeko u klubu. Na kraju, stečaj kuca na vrata :mrgreen:

U suštini, ovo je odlično što govore. Zabrinuo bih se kada bi počeli pričati da smo dobri, da ćemo napraviti stadion :mrgreen: Sigurno bi propali. Ovako, ima nade :lol:

Neka ih, nek se nadaju :lol:

Mi stojimo na tabeli dobro, i da nije bilo kadrovski i finansiskih problema imali bi od vas barem 3-4 boda vise. :D Sto se tice najave na titulu to se i prije prvenstva znalo da je Borac od grada i Vlade R.S dobio novac i da ce biti prvak :idea:,a ostalo je jos samo da se podjele mjesta za E.L ,i to je svakom jasno ko prati premijer ligu BiH. :oops:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Mamba21, Redfire16 i 44 gosta.