FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Mandžaroš '87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 10 dec 2010, 15:08

mavi je napisao/la:Neki Emir Alić iz Gradine, po vokaciji stoper, treba da pređe kod nas. Gradina traži od Želje 5% od Bekrićevog transfera, kao i obeštećenje za ovog mladog stopera. Vukelja dobio slobodne papire. Amare, eto ti centarfora.
koliko godina ima taj momak iz gradine ? jeli neki mladi perspektivni fudbaler ili šta ?

plavobijeli
Kontakt:

Post Postao/la plavobijeli » 10 dec 2010, 15:21

Ovaj Purić iz Čelika,ako ga puste sigurno ide u Pulu,a to

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 10 dec 2010, 15:28

Naše šampionsko slavlje na Grbavici je bilo na nivou Čevljanovića pa vi pričajte šta hoćete :mrgreen: Zaštićeni brend ili ne, grozno je bilo :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 10 dec 2010, 15:35

Što se tiče Jamaka. Baš sam ga gledao kada smo igrali sa Čelikom, odličan je bio. Po meni, Jamak nam može dati novu dimenziju u igri. Zeba ne trči. Savić i Ćulum su spori. Jedino je Svraka kompletan. Al je stalno ozlijeđen.
Jamak ima tehniku a može i da potrči. Igra ofanzivnog veznjaka al se vraća. Sasvim solidna prinova. Koliko sam čuo, njega je Amar zvao da se vrati. Znači, nije to bezveze.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ecif
Kontakt:

Post Postao/la ecif » 10 dec 2010, 15:38

Mandžaroš '87 je napisao/la:
mavi je napisao/la:Neki Emir Alić iz Gradine, po vokaciji stoper, treba da pređe kod nas. Gradina traži od Želje 5% od Bekrićevog transfera, kao i obeštećenje za ovog mladog stopera. Vukelja dobio slobodne papire. Amare, eto ti centarfora.
koliko godina ima taj momak iz gradine ? jeli neki mladi perspektivni fudbaler ili šta ?

jeste mlad, on je dosao vec, bar je trenirao sa zeljom i igrao prijateljsku utakmicu s Bosnom

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 10 dec 2010, 16:08

ecif je napisao/la:
Mandžaroš '87 je napisao/la:

jeste mlad, on je dosao vec, bar je trenirao sa zeljom i igrao prijateljsku utakmicu s Bosnom
ovo mi se sviđa.klub je počeo omladinu dovoditi i to bi nam se moglo isplatiti.bar za mene je bolje dati priliku da igra nekom mladom i perspektivnom momku nego nekom ofucanom prekodrinašu

Old tawn
Kontakt:

Post Postao/la Old tawn » 10 dec 2010, 16:27

[quote="nikad_izvini"]Što se tiče Jamaka. Baš sam ga gledao kada smo igrali sa Čelikom, odličan je bio. Po meni, Jamak nam može dati novu dimenziju u igri. Zeba ne trči. Savić i Ćulum su spori. Jedino je Svraka kompletan. Al je stalno ozlijeđen.
Jamak ima tehniku a može i da potrči. Igra ofanzivnog veznjaka al se vraća. Sasvim solidna prinova. Koliko sam čuo, njega je Amar zvao da se vrati. Znači, nije to bezveze.[/quo

Amar je sa Jamakom uspostavio kontakt prije 6 mjeseci,a sad je vec definitivno da prelazi.Jamak je bio ljut na nacin na koji je otisao iz Zelje haman pa otjeran,ali haj hele nejse uzeo je na ruke 60 000 KM.Ovo je sto posto tacna info.Za platu ne znam koliko su se dogovorili.ali je celik nudio 50000 da ostane da produzi ugovor,on nije htio i sad se vraca ponovo nama.
:D
PONOSNO I HRABRO

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 10 dec 2010, 16:31

Igrao je neki Alić i prijateljsku sa krajišnikom, mislim da je to taj.. Dosta je jak za svoje godine i dobro je odigrao svojih pola sata.. Sad koliko je 5% od Bekrićevog transfera, ne znam.. :lol:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 10 dec 2010, 16:38

Jamak meni licno nikad nije bio drag bas zbog tog burnog zivota. Ali bez sumnje je kvalitetan igrac pogotovo za nase lige i ako nista bice jaka konkurencija u timu. Ja se nadam, da ce se ovog puta smiriti, to jest da ce ga Amar smiriti jer bi on mogao biti i promasaj isto toliko koliko moze biti pojacanje...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 dec 2010, 16:55

Željo je svoje najbolje rezultate ostvarivao kada su okosnicu kluba činili igrači koji su ponikli na Grbavici. Sjetimo se Švabine generacije u KUPU UEFA, čiju su polugu činili Škrba-Čapljić-Baljić-Baždarević. Djeca koja su ponikla u Dolini. Zbog toga mi je drago što se vraća Jamak. Uz Šehića, Svraku, Jamaka, B. Čolića, možda opet napravimo osovinu za budućnost. Uz ove igrače ne smijem ni zamisliti Džeku, Cocalića i Štilića koji su lopte naučili u mlađim uzrastima Želje, a generacijski su veoma blizu. Zato, Jamaku želim puno sreće i da jednog dana, uz već pomenute igrače Želje, dotakne fudbalske visine usrećujući armiju u plavom. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 dec 2010, 17:02

avlami97 je napisao/la:Željo je svoje najbolje rezultate ostvarivao kada su okosnicu kluba činili igrači koji su ponikli na Grbavici. Sjetimo se Švabine generacije u KUPU UEFA, čiju su polugu činili Škrba-Čapljić-Baljić-Baždarević. Djeca koja su ponikla u Dolini. Zbog toga mi je drago što se vraća Jamak. Uz Šehića, Svraku, Jamaka, B. Čolića, možda opet napravimo osovinu za budućnost. Uz ove igrače ne smijem ni zamisliti Džeku, Cocalića i Štilića koji su lopte naučili u mlađim uzrastima Želje, a generacijski su veoma blizu. Zato, Jamaku želim puno sreće i da jednog dana, uz već pomenute igrače Želje, dotakne fudbalske visine usrećujući armiju u plavom. Željo je šampion.
fali nam igrac koji moze prenjet loptu do zebe eh sad sta je amar zamislio sa njim vidjet cemo uglavnom poslije priprema mogo bi licit na sportistu
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 10 dec 2010, 17:12

nick je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Željo je svoje najbolje rezultate ostvarivao kada su okosnicu kluba činili igrači koji su ponikli na Grbavici. Sjetimo se Švabine generacije u KUPU UEFA, čiju su polugu činili Škrba-Čapljić-Baljić-Baždarević. Djeca koja su ponikla u Dolini. Zbog toga mi je drago što se vraća Jamak. Uz Šehića, Svraku, Jamaka, B. Čolića, možda opet napravimo osovinu za budućnost. Uz ove igrače ne smijem ni zamisliti Džeku, Cocalića i Štilića koji su lopte naučili u mlađim uzrastima Želje, a generacijski su veoma blizu. Zato, Jamaku želim puno sreće i da jednog dana, uz već pomenute igrače Želje, dotakne fudbalske visine usrećujući armiju u plavom. Željo je šampion.
fali nam igrac koji moze prenjet loptu do zebe eh sad sta je amar zamislio sa njim vidjet cemo uglavnom poslije priprema mogo bi licit na sportistu
Svraka i Jamak to mogu raditi bez problema. Samo je velika šteta što je Svraka bio dosta puta povrijeđen i imao je crvenih, žutih kartona. Proljetni dio prvenstva kada smo osvojili titulu, Svraka je bio jedan od najzaslužnijih. Ovo što sam napisao za Svraku vrijedi i za Jamaka. Dosta su slični igrači, s tim što je Jamak ofanzivniji i ima odličnu dugu loptu. U defanzivi i destrukciji igre Svraka je jači od Jamaka. Obojica su odlični tehničari, a Jamak ima i odličan slobodan udarac. Ne zaboravimo da, odkako nam je otišao Štilić, nismo dali pošten gol iz slobodnjak.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 10 dec 2010, 18:05

Old tawn je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Što se tiče Jamaka. Baš sam ga gledao kada smo igrali sa Čelikom, odličan je bio. Po meni, Jamak nam može dati novu dimenziju u igri. Zeba ne trči. Savić i Ćulum su spori. Jedino je Svraka kompletan. Al je stalno ozlijeđen.
Jamak ima tehniku a može i da potrči. Igra ofanzivnog veznjaka al se vraća. Sasvim solidna prinova. Koliko sam čuo, njega je Amar zvao da se vrati. Znači, nije to bezveze.[/quo

Amar je sa Jamakom uspostavio kontakt prije 6 mjeseci,a sad je vec definitivno da prelazi.Jamak je bio ljut na nacin na koji je otisao iz Zelje haman pa otjeran,ali haj hele nejse uzeo je na ruke 60 000 KM.Ovo je sto posto tacna info.Za platu ne znam koliko su se dogovorili.ali je celik nudio 50000 da ostane da produzi ugovor,on nije htio i sad se vraca ponovo nama.
:D
ko li tebi daje ove dezinformacije drug

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 10 dec 2010, 18:09

nikad_izvini je napisao/la:Naše šampionsko slavlje na Grbavici je bilo na nivou Čevljanovića pa vi pričajte šta hoćete :mrgreen: Zaštićeni brend ili ne, grozno je bilo :mrgreen:
Ne ponovilo se vise nikad(onaj program poslije) :( od toliko grupa i Tife koji su pjevali o Zelji mi zovnemo Koketa :o samo je jos Halid falio i da zakucamo do ujutru :mrgreen:
AMAR OSIM!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 dec 2010, 18:35

Alic iz gradine bio u visokom kad smo igrali ja i Seyo konstatovali da nije los i da je sasvim korektno odradio posao nakon toga ga nije nigdje bilo...Ne vjerujem da nasi toliko pjene na tog Vukelju cak sta vise mislim da im nije toliko ni zanimljiv, malo ljudi zna da je imao gadnu povrjedu i nikad vise nije zaigrao na starom nivou a meni nije nesto posebno vala ni updao u oci ako bi nekog volio u Zelji onda je to mali Bekic iz Slobode :D
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 10 dec 2010, 18:45

Realno, neko moje skromno mišljenje, Jamak je bolji igrač i od Savića i od Ćuluma. Ima bolju tehniku iako Ćulum nije loš tehničar i blago rečeno brži je od obojice na kvadrat. Lošiji je defanzivno ali se to može nadomjestiti trkom i dobrim pripremama. Ako se ovaj ne bude zajebavao i bude slušao Amara, kada se Svraka oporavi, imaćemo dobar vezni red. Dobar trkački, još bolji tehnički. Taman ono što nam treba u našem sistemu igranja sa jednim napadačem.

---------------------Svraka----Jamak----------
------Bešlija--------------Zeba--------------Višća

Sada se i lopta može prenijeti bez problema. A trebalo bi biti i više trke. Ako se Jamak unormali a Svraka bude fit.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 dec 2010, 18:51

eno gledam San zujo trubi oko stadiona vjerovatno mrtva suplja al et :) eh treba nam spic svaka cast lazi ali brate mora nekad i go zabit
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 10 dec 2010, 19:03

"Ako je Jamak pojačanje, onda smo se pojačali" !
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 10 dec 2010, 19:07

Khm, pa zar se više niste naučili na Amarov stil izražavanja. Ako se već pozivaš na Amara, onda navedi kako je rekao nakon derbija da bi vjerovatno izgubili da njanje nisu dobile isključenje iako se nisu sastavile s loptom do isključenja :lol:

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 10 dec 2010, 19:08

ellaxaz je napisao/la:"Ako je Jamak pojačanje, onda smo se pojačali" !
On je pojacanje kao i onaj ANONIMUS gančev --koga u Makedoniji poznaju samo bliži rođaci,,,,,,,

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: lakilone i 16 gostiju.