RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crveni_1922

Re: FK Velež

Post Postao/la Crveni_1922 » 02 apr 2009, 07:52

Eagles je napisao/la:
Stone Island je napisao/la: Ista stvar ko i vi u Vrapčićima !
Pa ste išarali pola grada...na isti način ! Tako da nemoj po tom pitanju da nešto pametuješ...
znači sad je neriješeno,mi poveli,vi izjednačili. :D

PS:Samo što smo mi štetu u rekordnom vremenu sanirali! ;)
Svaka vam ćast na brzini valjalo je ono sve opet prefarbat nazad u bilu... :lol:
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

hujka
Kontakt:

Post Postao/la hujka » 02 apr 2009, 19:45

Crveni_1922 je napisao/la:
Eagles je napisao/la:
Stone Island je napisao/la: Ista stvar ko i vi u Vrapčićima !
Pa ste išarali pola grada...na isti način ! Tako da nemoj po tom pitanju da nešto pametuješ...
znači sad je neriješeno,mi poveli,vi izjednačili.

bice gusto bice 1:2 ....,hehhe .,..,.VELEZ U SRCU

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 02 apr 2009, 22:33

Mostarski VELEŽ ovih dana će ugostiti čelnike FIFA-e koji žele posjetiti Rođene i snimiti film o njima.Ljudi iz krovne kuće svjetskog fudbala žele vidjeti problematiku u jenom od najvećih klubova na prostorima bivše Jugoslavije.Predsjedništvo ovog mostarskog kluba će FIFA-inim ljudima predočiti situaciju oko tjeranja sa sopstvenog stadiona.
-Od 2. do 4. aprila ljudi iz FIFA-e dolaze snimiti film o nama.Klubu koji je prije rata bio jedan od najvećih na ovim prostorima,o imidžu VELEŽA u Mostaru,kao i na trenutnom stanju.Interesuje ih način na koji klub sada fukcionira klub koji je protjeran sa svog stadiona-kaže za „as“ sportski direktor Mensud Duraković.
Claudia Tossi je prošle godine snimila dokumentarac o VELEŽU (Mostar United),koji je prikazan na Amsterdamskom sajmu dokumentarnih filmova,Claudia je trebala doći prezentovati film,ali je smrtni slucaj u porodici sprijecio prezentaciju u gradu na Neretvi.

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 02 apr 2009, 23:48

Ma i to sa tim stadionom "Pod Bijelim Brijegom" je smijesno

da u tom Velezu ima i jedan covjek covjekom, potjero bi taj problem pa i do Strazbura ako treba ali bi to rijesio

cuj da se neko siri na tvome, :shock: i ti gledas, cccccccccc, naravno ni one stalne tuce i vandalizmi nisu rjesenje, takvi problemi se rijese pravnim sredstvima, kulturno i hladno

p.s. ako je neka takva akcija u toku, povlacim svoje rijeci

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 02 apr 2009, 23:52

Kakav film kakvi bakaraci?!
Hoce dolazit taj RA Na stadion HSK Zrinjskog?
Cujem na veliko se prica a i poznajem neke ljude iz nase glupe gradske uprave kako je dogovor da se iduci derbiji igraju bez gostujucih navijaca...po meni glupo al za vecinu mostaraca pametno... :lol:
Sto se tice utakmice bit ce viktorija a ne nogomet :lol:
5+
pozz susjedi
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 apr 2009, 23:56

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 12 sep 2013, 02:52, ukupno mijenjano 1 put.

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 02 apr 2009, 23:58

Tema...
AMAR OSIM!!!

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 03 apr 2009, 00:00

Ma da izvines jeb... to vracaje pusti ljude nek dođu i nek gledaju ,stadion HSK Zrinjski ima kapacitete i uslove za to da primi gostujuce navijace,nece to biti derbi isto kao i onaj jesenjski ,jednostavno nije to to...
Zna li netko kakva je situacija u Velezu sto se tice financija,jel se barem malo poboljsalo?Valjalo bi da ostane u ligi radi mostarskog nogometa.
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 03 apr 2009, 00:00

A sta je sluzbeno objasnjenje, zasto se Velezu ne vraca stadion?

Mislim na navijace Zrinjskog, cime to vi opravdavate?

Ja sebe n ebih mogao da zamislim da udjem u tudju kucu i rasirim se kao u svojoj...

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 03 apr 2009, 00:05

Del Boy je napisao/la:A sta je sluzbeno objasnjenje, zasto se Velezu ne vraca stadion?

Ja sebe n ebih mogao da zamislim da udjem u tudju kucu i rasirim se kao u svojoj...
Mogu ja tebi to opisat pomalo laicki da ti to shvatis?
E ovako FK Velez ti je bio podstanar na gradskom stadionu i njegov dugogodisnji korisnik kojem je najam istekao pocetkom 90ih dolaskom prokletog rata na ove nase prostore,igrom slucaja taj isti grad je izdao ponovo taj isti gradski stadion drugom klubu na 99godina,znaci sad ti najam placa HSK zrinjski sto znaci da nije ni njihov a ni velezov stadion ,vec gradski ,gradske uprave koja ne moze ni da jednog covjeka radi njegovog imena i prezimena da postavi kao gradonacelnika.
sorry na off topic al covjek je postavio pitanje.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 apr 2009, 00:07

Jebga delboy, vjerujem ni da se ljudi povodom politicke odluke gasenja HŠK Zrinjski, najstarijeg sportskog kluba u BiH, izgradnje gradskog stadiona (brojni ovdje ''zaboravljaju'' da je to gradski stadion, a ne Velezov, pa ni Zrinjskog, iako su ga eto koncesionirali), utemeljenja i useljenja Veleza u isti takodjer nisu nesto narocito zamisljali tu, zar ne. ;P
Sta, kad, ako i zasto. Puno je to pitanje.
...Život za Široki...

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 03 apr 2009, 00:11

ŠB_Fidelis je napisao/la:Jebga delboy, vjerujem ni da se ljudi povodom politicke odluke gasenja HŠK Zrinjski, najstarijeg sportskog kluba u BiH, izgradnje gradskog stadiona (brojni ovdje ''zaboravljaju'' da je to gradski stadion, a ne Velezov, pa ni Zrinjskog, iako su ga eto koncesionirali), utemeljenja i useljenja Veleza u isti takodjer nisu nesto narocito zamisljali tu, zar ne. ;P
Sta, kad, ako i zasto. Puno je to pitanje.
Cuj druze, niko to ne osporava, ja to i propagiram, znaci pravnu drzavu i svu pravdu koja se moze dokazati

Ima ime i prezime ko je ugasio, zasto je ugasio i sta je ugasio

Stadion je gradski, Velez igrao na njemu, kad su aktivirali Zrinjski red je da oba tima igraju na njemu i tacka

mozda je glupo poredjenje, ali ti danas imas X slucajeva gdje ljudi ne mogu ni da prismrde svojoj imovini od prije Titove Jugoslavije, znas ono nacionalizacija, ovo ono

ne ide mi u glavu to oko Mostara

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 03 apr 2009, 00:15

Ma glupo je raspravljat o tome...politika je u nas sve sjeb... pa tako i sport i suzivot i prosperitet stoga se ne treba na to obazirat vec biti realan i realno gledati lako je reci trebali bi igrat i napisat post o tome al je veoma tesko to provesti u djelo jer smo mi a to je CINJENICA pucali jedni na druge.

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 03 apr 2009, 00:15

antipolitikaa je napisao/la:
Del Boy je napisao/la:A sta je sluzbeno objasnjenje, zasto se Velezu ne vraca stadion?

Mogu ja tebi to opisat pomalo laicki da ti to shvatis?
E ovako FK Velez ti je bio podstanar na gradskom stadionu i njegov dugogodisnji korisnik kojem je najam istekao pocetkom 90ih dolaskom prokletog rata na ove nase prostore,igrom slucaja taj isti grad je izdao ponovo taj isti gradski stadion drugom klubu na 99godina,znaci sad ti najam placa HSK zrinjski sto znaci da nije ni njihov a ni velezov stadion ,vec gradski ,gradske uprave koja ne moze ni da jednog covjeka radi njegovog imena i prezimena da postavi kao gradonacelnika.
sorry na off topic al covjek je postavio pitanje.
Ma druze, srecom pa sam u toku sto se tice tog Velezovog vremena kao podstanar i tih igrica oko Zrinjskog i Veleza, mene je samo zanimalo da li jedan covjek i sportista moze da izadje iz svoje sjene i da pruzi drugome ruku

Ocito da ne moze

A sto se tice gradonacelnika, sami ste to sebi i napravili, kad mjerite ljude po krvnim zrncima, daleko ste dogurali i u sportu i u zivotu

Ovo ne kazem da uvrijedim, ovo kazem onako, narodski, ja sam iz Tuzle, kod nas je to nepojmljivo i ponosan sam na to

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 03 apr 2009, 00:17

Del Boy je napisao/la: Cuj druze, niko to ne osporava, ja to i propagiram, znaci pravnu drzavu i svu pravdu koja se moze dokazati

Stadion je gradski, Velez igrao na njemu, kad su aktivirali Zrinjski red je da oba tima igraju na njemu i tacka

mozda je glupo poredjenje, ali ti danas imas X slucajeva gdje ljudi ne mogu ni da prismrde svojoj imovini od prije Titove Jugoslavije, znas ono nacionalizacija, ovo ono

To je teško objasnit nekome tko nije iz Mostara,ovo je grad slučaj,doslovno podijeljen grad.Pa siguran sam da nijedan pametan veležovac ne bi pustio svoje dijete pod Bijeli Brijeg sve i da Velež igra na njemu.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 03 apr 2009, 00:20

Svejedno je meni to delboy, eto ih tamo pa nek se raspravljaju oko toga (iako je u biti to i moj grad), samo kazem.
Problem je cisto volja, a ne pravni legitimitet, jer, Zrinjski tehnicki nista pravno neispravno napravio nije, ovo je u skladu sa zakonom, a moral je pak neka druga stvar.
No, eto, pretpostavljam da idu logikom 'vi ste nas ugasili tad i tad da bi vi mogli postojati, mi kaznjavamo vas sada', i to je to. Politizacija. Jugoslavije nema, vratiti se nece.
Mislim da je opcenito to pogresno razmisljanje. Mislim, to vracanje Veleza pod BB, glupo bi bilo da sad tu igraju, pod silnim policijskim zastitama i sl., svaki put bi im gostovanje bilo. Takvo sto cisto mogu ljudi koristiti kao stvar za omalozavati ili nesto prigovoriti Zrinjskom, al znaju svi ionako da bi to tehnicki bilo neizvedivo. Htjeli il ne htjeli, Mostar je poprilicno podijeljen, ali ipak funkcionalan grad gdje obje strane sudjeluju u formiranju vlasti i sl. Jebga dobivali su i donacija i cega sve ne da prave stadion i sl. na drugoj lokaciji, a eto nek odgovorni u datoj upravi kazu kamo su sve te pare zavrsile jer definitivno u izgradnju bilo cega utrosene nisu...
...Život za Široki...

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 03 apr 2009, 00:23

Eagles je napisao/la:
Del Boy je napisao/la: Cuj druze, niko to ne osporava, ja to i propagiram, znaci pravnu drzavu i svu pravdu koja se moze dokazati

To je teško objasnit nekome tko nije iz Mostara,ovo je grad slučaj,doslovno podijeljen grad.Pa siguran sam da nijedan pametan veležovac ne bi pustio svoje dijete pod Bijeli Brijeg sve i da Velež igra na njemu.
Ma ja da sam na tvom mjestu ja bih se upitao jesam li normalan ako mi neko ne bi pustio ni dijete da igra lopte u mahali

to nicemu ne sluzi, prodjose vam zivoti, samo danas si imao toliko i toliko godina i toliko i toliko dana i nikad vise, sutra si opet jedan dan blize grobu

Meni stalno govore da mi je zemlja podijeljena i slicne gluposti, ali kod mene sve fercera, radim s ljudima od Une do Drine i od Bosanskog Samca do Ljubuskog, i ponosan sam na to

sto se pucalo pucalo, treba biti covjek pa pruziti ruku

p.s. molim moderatore da ne brisu, pricamo u kontekstu stadiona a ne **** politike

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 04 apr 2009, 18:06

Kanite se corava posla vazno je da je Velez danas pobjedio Celika ...
slikaslikaslikaslika

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 04 apr 2009, 18:09

cestitan Vam na pobjedi.
samo sje*ase Vas Laktasi, jer ce te poslije slijedeceg kola opet na zadnje mjesto.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 05 apr 2009, 08:33

Pasha je napisao/la:cestitan Vam na pobjedi.
samo sje*ase Vas Laktasi, jer ce te poslije slijedeceg kola opet na zadnje mjesto.
Ma nije sve tako crno moj Pasha valja nam sad komsijama guzove oderat..... :lol:

slikaslikaslikaslikaslikaslikaslika

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.