TV-all about

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Ponos Torina
Kontakt:

Re: TV-all about

Post Postao/la Ponos Torina » 13 avg 2013, 19:04

Treba mi jedna informacija :mrgreen:
Da li neko od vas ima Bira TV i da li je neko imao problem da mu se svi kanali pogube i da ih posle nikako ne moze naci,znaci na tv nema ni jednog kanala niti ga mozes pronaci???
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 14 avg 2013, 09:29

Sam si kriv sto te cijena tog smeća privukla. Nestajanje kanala je sitnica.

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 15 avg 2013, 15:47

Više od 100.000 korisnika kablovske televizije, interneta i telefonije moglo bi ostati bez signala zbog spora najvećeg kablovskog operatera "Telemacha" i „Elektroprivrede BiH“, saznaje „Dnevni avaz“. Ove dvije kompanije, naime, ne mogu se dogovoriti o plaćanju naknade za korištenje elektrostubova na kojima su već postavljene žice kablovskih operatera.

Iz „Telemacha“ tvrde da su oni prvi ponudili EPBiH da potpišu ugovor kojim će se legalizirati korištenje državne infrastrukture. Željko Batistić, direktor "Telemacha", kazao nam je da time što ne želi ugovor i zajednički ekonomski interes „Elektroprivreda BiH“ godišnje gubi milion maraka.

Mali operateri

- Godinama unazad internim dogovorom s malim kablovskim operaterima "Elektroprivreda BiH" dozvolila im je da na stubovima postave kablove za telekomunikacijske usluge. Kada smo se pojavili na bh. tržištu, kupili smo te male kablovske operatere i sada želimo legalno koristiti državnu imovinu te za to platiti naknadu - istakao je Batistić.

No, s druge strane, iz „Elektroprivrede BiH“ kategorički negiraju ove tvrdnje, ističući da su "Telemachu" oni ponudili ugovor kojim se obavezuju da plate najamninu. Elvedin Grabovica, direktor ovog preduzeća, rekao nam je da žele zaštititi svoju imovinu.

- Oni tvrde da im je to skupo, ne računajući da su deset godina bez ikakvog troška koristili tuđu imovinu. Ako ne budu sarađivali, skinut ćemo s naših stubova nelegalne kablove. Sve ono što se koristi, a da je tuđa imovina, treba se platiti. Insistiramo na tome da naše komisije procijene koja infrastruktura smeta našoj i ona će biti uklonjena zbog sigurnosti naše mreže. Sve što ne smeta, morat će se početi plaćati - poručio je Grabovica.

No, Batistić kaže da je u trenutku pregovora "Elektroprivreda BiH" naprasno donijela proceduru kojom se, bukvalno, onemogućava bilo kakav dogovor.

Ekonomska računica

- Zatražili su od nas da mi pribavimo vlasničku dokumentaciju s obzirom na to da nisu riješeni imovinskopravni odnosi i da su stubovi prvobitno postavljani bez građevinske dozvole. Izgleda da je više od 30.000 stubova s električnim vodovima širom BiH postavljeno bespravno na tuđem zemljištu. To je nemoguće i neizvedivo s naše strane. Rečeno mi je - ispod žita, što bi se reklo u narodu - da je ta procedura takva da se ne bi moglo ni legalizirati - kazao je Batistić.

Ističući da je njima u cilju legalan posao, ponajviše zbog stranih klijenata i investicija, Batistić dodaje da je ekonomska računica "Elektroprivrede" nelogična.

- Nije mi jasno zbog čega ne žele godišnje prihode. Umjesto toga, traže da se sudski gonimo, da skinu naše kablove sa stubova i ostave stotine hiljada korisnika bez telekomunikacijskih usluga. S druge strane, neke kablovske operatere nije briga što posluju ilegalno. Jedino objašnjenje koje se nameće jeste da je u igri neki drugi operater na bh. tržištu - zaključio je Batistić.

Već plaćaju 100.000 KM

- Uredan ugovor imamo s Javnom rasvjetom Kantona Sarajevo, a u suštini, radi se o istoj usluzi. Dakle, njihove usluge plaćamo oko 100.000 KM godišnje i niko nikome ne smeta. Ostvaren je zajednički ekonomski interes - podvukao je Batistić.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 16 avg 2013, 15:41

Prenosi na Fox Sport italia i Plus 17.08 i 18.08

FOX SPORT 17.08

Liverpool - Stoke City 13:45

Arsenal - Aston Villa 16:00

Swansea City - Man Utd 18:30

Valladolid - Athl. Bilbao 21:00

Valencia - Malaga 23:00

FOX SPORT PLUS 17.08

Ol Marseille - Evian TG 17:00

FOX SPORT 18.08

Monaco - Montpellier 14:00

Chelsea - Hull City 17:00

Barcellona - Levante 19:00

Real Madrid - Betis 21:00

Sevilla - Atl. Madrid 23:00

FOX SPORT PLUS 18.08

Ajax - Feyenoord 12:30

Crystal P. - Tottenham 14:30

PSG - Ajaccio 21:00
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 avg 2013, 19:36

Zna li neko kakvu stranicu da mogu TV pratiti preko iPada? Trebaj mi digi sportovi ili sky italija a moze i b92 radi tenisa. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 27 avg 2013, 17:58

Trenutno FTA u Total TV 16E paketu: Sport Klub Slo na frekvenciji 11221 H 30000 ,FEC 3/4 ,DVB-S i jos neki slovenski kanali trenutno su FREE

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 avg 2013, 15:34

Yucca je napisao/la:Trenutno FTA u Total TV 16E paketu: Sport Klub Slo na frekvenciji 11221 H 30000 ,FEC 3/4 ,DVB-S i jos neki slovenski kanali trenutno su FREE

Ova radi evo već četvrti dan, da ih nisu provalili :P

Nego ko je ono rekao da ne mogu raditi dvije ili više linija od jednom :?: :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 avg 2013, 22:51

moze mi se neko javiti u pp, ko koristi usluge Telemacha ?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 avg 2013, 22:35

Sport klub (slo) više nije FTA, ja zakasnio i samo ga danas gledao.. :( :(

Ali me raduje što ću u nedjelju blokirati Pink BH, sreća pa to mogu na D3 resiveru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 14 sep 2013, 13:03

Sta je ovo sa Fox Sporta na 13e :? 12054 H
Nema signala, ne vidim da ista pise da su mijenjali freq.

Fox Sport Plus radi.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 sep 2013, 22:11

10. oktobra ove godine Face TV će kodirati svoj program koji se emituje putem satelita Eutelsat 16A na 16 stepeni istočno.

"17 mjeseci preko satelita emitujemo naš program, otvoreno, free, besplatno za vas, zbog vas, a već 15 mjeseci najavljujemo da ćemo taj signal zaključati i zatvoriti. 10. oktobra to ćemo i učiniti. Satelitske kartice možete naručiti putem našeg web portala i preko naših distributera u Evropi čija imena i kontakte ćemo objaviti na našoj stranici i u našem programu", navodi se u saopštenju na oficijalnoj Facebook stranici Face TV-a.
Kanal Face TV bit će kodiran u Viaccess sistemu zaštite, a program će se, kao i do sada, emitovati putem transpondera bh. DTH platforme Team: Sat, na frekvenciji 11.262 GHz, Horizontalno, symbol rate 30000, FEC 2/3.
Nabijem ih na k.... ;)

PS radi FOX Sport samo ga ponovo preskeniraj
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 21 sep 2013, 22:18

Hoće li moći preko cs-a Face TV :D
Mes Que Un Club

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 sep 2013, 22:24

hule_barca je napisao/la:Hoće li moći preko cs-a Face TV :D
A valjda hoće, samo jesu li ovi distributeri pokupovali kartice :P

Pošto ovaj moj to sigurno neće zbaviti do Litvanije, morate mi ti ili Yucca dati liniju na test da pregledam utakmicu :P :P

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 21 sep 2013, 22:35

A ne znam da li ću i ja dobiti do tekme. Mada mislim da bih trebao, ali vidjećemo.
Mes Que Un Club

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 21 sep 2013, 22:39

Ma bice prenos na nekom drugom kanalu (na sat-u), ne morate slusati glas Mijajlovica :lol:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 sep 2013, 22:46

dr.van nostrand je napisao/la:Ma bice prenos na nekom drugom kanalu (na sat-u), ne morate slusati glas Mijajlovica :lol:
biće TV3 Litvanski koji bog ne može ufatiti :lol: :lol: haj valjda AlJazira pusti na nekom od 1-4

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 09 okt 2013, 21:16

nađem način da gledam dokumentarne kanale preko neta(NG,DC i History) al se program na njima nikako ne poklapa sa onim kakav treba bit, a rade stalno bez problema. Do čega je, zna li neko,
Pustiću sunce da topi ljubav!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 okt 2013, 21:40

Al Jazira Sports +2 prenosi tekmu Litvanija-BIH, eto ti Senade jbo te tvoj FACE :P :P

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 09 okt 2013, 21:44

Pa zar na kablovskoj nemate FACE TV gdje mozete normalno gledati

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 okt 2013, 21:59

Yucca je napisao/la:Pa zar na kablovskoj nemate FACE TV gdje mozete normalno gledati
ja nejmam kablovske, ali pošto ćeš ti imati FACE, daćeš mi liniju na test jedno 10-12 sati :P samo zbog uvodne emisije i one poslije utakmice, doček na aerodromu i to kontaš

osim ako Hayat kartica ne otključa FACE, ali čisto sumnjam

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.