Mnogo se zakomplikovalo ovih zadnjih 5 kola,kako u borbi za preostala dva mjesta za FF,kako za opstanak +ULEB i njihova nova pravila za EL,tako da se još ne zna ko ide direktno...da li finalisti ili Osvajač i 1.iz regularnog djela...konfuzno dosta

..Ovo je zaista neodgovorno od rukovodstva ABA lige,jer na početku takmičenja mora se precizno znati KO IDE U EL,KO ISPADA ,i KO JE DOMAĆIN FF,mada ja sam lično protiv domaćnistva za FF...Trebao bi se igrati play-off po principu 1-4,2-3 na dve pobjede,pa onda boljeplasirani tim da ima pravo 5.eventualne utakmice u finalu,gdje bi se igralo na 3.pobjede.Ali, ja se ne pitam

......A što se tiče prolaska u EL,po meni trebali bi ići osvajač i finalista...........Kako sad stvari stoje Igokea i CzV su sigurni na FF,a lako bi se moglo desiti da zadnje kolo dođe do smjene na vrhu ukoliko CZV pobjedi u Kragujevcu...

Najozbiljniji kandidat za 3.mjesto po meni je trenutno Radnički,u sjajnoj je formi,dočekuje Budućnost ,direktnog konkurenta,idu u goste Splitu i Zadru,gdje sigurno mogu do bar jednog trijumfa,a i ukoliko ne pobjede,zadnje kolo dočekuju CZV u Kragujevcu...Sve im se otvorilo,FF nadomak ruke...Lično smatram da će uspjeti da odu na završni turnir.Budućnost bi mogla na FF i u slučaju da ostvari 2 pobjede do kraja,što je i realno očekivati,uz uslov da Partizan ne ostavri 3 trijumfa,ili Cedevita sve 4 do kraja(Partizan,Cibona(K) i Krka,Široki(G) ),u tom slučaju bi imali međusobno lošiji skor i od Crno-belih i od Cedevite pa bi završili iza njih....Partizan jednostavno mora dobiti 3 meča do kraja ako misli na FF,jasna računica.Domaće pobjede protiv Igokee i Solnoka se moraju upisati,i tražiti još jedna u Sutinskim Vrelima ili Skoplju...Teške,ekipe za vađenje,tek sad se vidi koliko je ovaj poraz od Olimpije unazadio Partizan,i koliko bi mogao da bude poguban.Teška situacija....

Ja,kao Partizanovac se nadam najboljem scenariju ,te 3 pobjede do kraja regularnog djela,ali sam svjestan da je to veoma teško.....ne i nemoguće......Cedevita ima takođe jasnu računicu,sa 4 pobjede do kraja oni su 90% na FF,ali teško je vjerovati u taj scenario s obzirom na lošu formu,odnose u timu i s obzirom da gostuju Krki te Širokom kome su neophodni domaći bodovi za opstanak,te dočekuju jake protivnike Partizan i Cibonu,Lično ih ne vidim na FF. Znači po meni Czv,Igokea,Rad,Bud(Par).
Što se tiče borbe za opstanak,u situaciji kad se zna da Solnok ima garantovano mjesto nardne dve sezone

,lako je zaključiti da su najugroženiji Široki i Split.....Široki ima nešto teži raspored,dočekuju CZV i Cedevitu,gdje mogu uz malo sreće i do 2-0,ali je vrlo realnije da imaju 0-2 iz ova dva susreta..te gostuju,upravo Splitu i Olimpiji....Split s druge strane dočekuje Široki i Radnički,te gostuje Budućnosti i Zadru i svakako da je u nešto boljoj poziciji....Po mom mišljenu ekipa koja zabilježi 2 pobjede u preostala 4 meča neće ispasti,a ukoliko budu imali isti omjer vjerovatno je da Split gubi,jer teško da će nadoknaditi -38 iz Širokog.....Po meni,Široki završava kao 13. ili 14. i gubi pravo nastupa u ABA ligi 2013/14.Moja procjena.
Mens sana in corpore sano.