ABA Liga 2012/2013

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko osvaja ABA ligu?

Anketa je završila: 26 jun 2013, 19:13.

Partizan
19
17%
Cedevita
13
12%
Crvena Zvezda
18
16%
Olimpija
3
3%
Buducnost
1
1%
Radnicki
0
Nema glasova.
Cibona
1
1%
Siroki
5
4%
Igokea
47
42%
MZT Skopje
6
5%

Ukupno glasova: 113

Kiselikrastavci
Kontakt:

Re: ABA Liga 2012/2013

Post Postao/la Kiselikrastavci » 23 feb 2013, 01:28

Devil je napisao/la::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kakva **** lakrdija.Ovo je prosto neverovatno da pet kola pre kraja shvatis da si skoro pa bespotrebno igrao ovo. :oops:
Najveci dobitnik ovoga ce definitivno biti Partizan koji se muci celu sezonu,na kraju ce nekako iskobeljati 4 mesto i onda tamo tesko da moze u 1/2 finalu dozvoliti da ispadne i eto ih opet u EL (ali opet skoro)
Partizan je konstantno u prve cetiri tokom sezone, mislim da ne bi bilo nezasluzeno. Lakrdija je sto bi Radnicki mogao u poslednjem trenutku uhvatiti voz za F4 i ako dobije recimo Igokeu, biti u boljoj poziciji od vjecitih... Partizan po svemu sudeci ima veci interes zavrsiti kao cetvrti, a ne kao treci :mrgreen:
To je samo posao. Trava raste, ptice lete, valovi udaraju u pijesak. Ja tucem ljude. (Muhamed Ali)
Potrosio sam devedeset posto zarade na pice i zene. Ostalo sam spiskao. (Dzordz Best)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2013, 12:01

Direktor ABA lige Josip Bilić u izjavi za MONDO demantovao čelnika Evrolige da će Fajnal for regionalnog takmičenja odrediti učesnike najeltnijeg evropskog takmičenja u sezoni 2013/2014.

Direktor ABA lige Josip Bilić je u izjavi za MONDO rekao da to nema veze sa pravilnikom.

"Šokiran sam izjavom tog službenika. Ona nema veze sa pravilnikom. Ponavljam da u Evroligu ide prvak ABA lige i najbolje plasirana ekipa iz lige, i to je tako, ne znam odakle tom čoveku te priče", iznenađen je Bilić.

"Mi smo ti koji određujemo kako će se iz ABA lige ići u Evroligu! Ne razumem zašto je ovaj čovek uneo zabunu kod klubova i medija. Mi smo preozbiljna liga i ljudi da bi se bilo šta sada menjalo u pravilima!"

Bilić je dodao da će se ABA liga u ponedeljak zvaničnim pismom obratiti klubovima i uveriti ih da su propozicije takmičenja koje su objavljene na početku sezone nepromenjene.
saga se nastavlja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 23 feb 2013, 12:09

yebo lud zbunjenog je blag izraz za sve ovo :lol: :lol:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 23 feb 2013, 13:51

nerminh74 je napisao/la:
Direktor ABA lige Josip Bilić u izjavi za MONDO demantovao čelnika Evrolige da će Fajnal for regionalnog takmičenja odrediti učesnike najeltnijeg evropskog takmičenja u sezoni 2013/2014.

Direktor ABA lige Josip Bilić je u izjavi za MONDO rekao da to nema veze sa pravilnikom.

"Šokiran sam izjavom tog službenika. Ona nema veze sa pravilnikom. Ponavljam da u Evroligu ide prvak ABA lige i najbolje plasirana ekipa iz lige, i to je tako, ne znam odakle tom čoveku te priče", iznenađen je Bilić.

"Mi smo ti koji određujemo kako će se iz ABA lige ići u Evroligu! Ne razumem zašto je ovaj čovek uneo zabunu kod klubova i medija. Mi smo preozbiljna liga i ljudi da bi se bilo šta sada menjalo u pravilima!"

Bilić je dodao da će se ABA liga u ponedeljak zvaničnim pismom obratiti klubovima i uveriti ih da su propozicije takmičenja koje su objavljene na početku sezone nepromenjene.
saga se nastavlja
Ovo i meni danas rece frend koji je celu noc proveo citajuci pravilnik EL.U jednom clanu tamo pise da nacionalni savez (u ovome slucaju liga) odredjuju kako ce da popune svoje mesto u EL.Prema njihovom pravilniku samo su dva moguca razvoja dogadjaja.Ili je Fernandez neupucen i ne zna pravilnik EL ili su nasi mediji pogresno preneli.Treceg nema.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 feb 2013, 19:18

Ispusi Cedevita naravno..
koja borba bogalja za preostala dva mjesta
na kraju ce globtrottersi iz Šumadije upasti
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2013, 19:31

taman da se neki sjete da pored cinjenice da BiH nije odavno imala boljeg selektora, aco itekako ima mana
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 feb 2013, 19:35

nerminh74 je napisao/la:taman da se neki sjete da pored cinjenice da BiH nije odavno imala boljeg selektora, aco itekako ima mana
navedi trenera koji nema ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2013, 19:48

lumani je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:taman da se neki sjete da pored cinjenice da BiH nije odavno imala boljeg selektora, aco itekako ima mana
navedi trenera koji nema ;)
svaki ih ima, ali aco ih ima malo vecih (evo samo da navedem da je umjesto prave 4 doveo masic i umjesto playa doveo u osnovi beka bez suta), zato je u osnovi dobar, a ne izvrstan trener

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 23 feb 2013, 19:58

Cedevita je klub sa dobrom financijskom situacijom.Imali su dobre rezultate prošle sezone sa upola jeftinijom ekipom od ove sad.Umjesto da dovedu mlade nade poput Šarića recimo oni dovode "istrošene" igrače tipa Tomasa,Andrića ili Sutona.Onda doveli Nurkića koji sve skupa nije igrao 20 minuta.Mislim da bi se Rudež zbog šuta dobro uklopio u Acinu koncepciju,al njega vise tu nema.Mašić inače trica gađa najbolje kad ostane sam i ne zna sebi iskreirati poziciju.Jednostavno mnogo rupa Cedevita od trenutnog kadra po meni je jedino Ilievski,Bilan i Wright sto je jedno vrijeme bio u formi nesto su vrijedili.Tomas je nula citave sezone eto jedino sto je dao tricu Zadru mada to je mala utjeha jer su sad skroz daleko od F4.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 feb 2013, 20:09

nermine aco nije sastavljao ekipu,on je preuzeo--a i sam znas da su u krizi,plate smanjili,prvog centra protjerali itd.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2013, 20:23

merdanovic je napisao/la:Cedevita je klub sa dobrom financijskom situacijom.Imali su dobre rezultate prošle sezone sa upola jeftinijom ekipom od ove sad.Umjesto da dovedu mlade nade poput Šarića recimo oni dovode "istrošene" igrače tipa Tomasa,Andrića ili Sutona.Onda doveli Nurkića koji sve skupa nije igrao 20 minuta.Mislim da bi se Rudež zbog šuta dobro uklopio u Acinu koncepciju,al njega vise tu nema.Mašić inače trica gađa najbolje kad ostane sam i ne zna sebi iskreirati poziciju.Jednostavno mnogo rupa Cedevita od trenutnog kadra po meni je jedino Ilievski,Bilan i Wright sto je jedno vrijeme bio u formi nesto su vrijedili.Tomas je nula citave sezone eto jedino sto je dao tricu Zadru mada to je mala utjeha jer su sad skroz daleko od F4.
prosle godine ekipa je bila jeftinija, ali nije bila duplo jeftinija (Draper, Warren, Owens), pokusala je cedevita dovesti i hezonju i marka popovica i i sarica (davali vise para nego cibona, ali su htjeli 3 godisnji ugovor, ovaj otisao u Cibonu gdje ima klauzulu da moze otici kada hoce u NBA), dok su doveli najboljeg igraca iz hrvatske lige Luku Babica
ukratko pokusali su, ali nemaju jos to ime, a sto se tice nurkica nije momak od 18 godina dobijati vecu minutazu od vec dokazanih andrica, bilana i sutona
samo je aco zezno sto ga je poslao u zadar, ali opet to je ispalo bolje za nas jer u zadru nazor veoma dobro radi sa njim

lumani
slazem se da nije sastavljao ekipu, ali je ipak doveo dva igraca koji su se pokazali kao neadekvatni jer masic je dobra 3, a moze malo na 4, ne moze biti back-up 4, dok kitchen nije play nego je combo i onda na kraju istjera najboljeg centra u odbrani

meni je cedevita simpaticna jer vise manje rade stvari kako bi trebalo korak po korak, a privatni su projekat sto znaci ulazu privatni novac, a ne kao 90% klubova u regiji sto radi sa vise manje sa jasli javnog sektora
istina kazu da je tadeschi profiter kao 90% novonastalih bogatasa, ali koliko njih vraca taj novac kao on kroz sport jer on pored novca u cedevitu ulaze velike novce u omladinsku kosarku, a nedavno je napravio veliki kosarkaski centar koji radi pro bono

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 23 feb 2013, 21:24

Da, Tedeschi je rijetki od tih profitera (takve su bar priče, ratni profiter ovo ono) koji dobar dio novca troši na javno dobro... napravio je jak klub, najjači u Hrvatskoj u ovom trenutku, napravio je trening centar - jedini u Hrvatskoj, to je praktički jedini privatni klub u Hrvatskoj... pozitiva, pogotovo s obzirom da kroz košarku taj novac ne može povratiti, ali nikako.

Negativa je ovo što rade ove sezone, promašaj na promašaj. Ovo danas je debakl nad debaklima, nadovezan na poraz od MZT-a = još veći debakl. Jednostavno je previše malih (ispada bitnih) utakmica izgubljeno. 2x Skopje, pa Szolnok, pa Split 2x, pa Zadar, pa u derbiju potop kod Cibone, pa debakl kod Zvezde, pa izgubljeni Kup od nikad gore Cibone...

Vjerojatno nema EL dogodine, tako da bi bilo najbolje da se riješi Ace Trice, pokuša dovesti Spahiju (ostalih domaćih trenera jednostavno nema, jer su dva najbolja pored Spahije zauzeti), promijeniti sportskog direktora, i pokušati nekim novim smjerom, jer ovako više ne ide.
Hayley <3

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 feb 2013, 21:51

Partizan :oops: Dule bez sistema,prevedi loptu i spusti na post :!: Pa moj Dule,nemas vise centra za takve stvari.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 23 feb 2013, 22:01

lumani je napisao/la:Partizan :oops: Dule bez sistema,prevedi loptu i spusti na post :!: Pa moj Dule,nemas vise centra za takve stvari.
To je to
vec sam pisao negdje da Dule mozda i gusi par momaka
njegov stari dobri sistem se ne moze provesti sa međedima poput Gagica i Muslia

i na kraju guras loptu 35 minuta pod kos, kad Lucic/Bogdanovic ili neko dobije loptu vani normalno da su hladani ko led..
Lovernj dobar

sad je ovo smijesno za final four postalo..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2013, 22:07

badblueboylivno je napisao/la:Da, Tedeschi je rijetki od tih profitera (takve su bar priče, ratni profiter ovo ono) koji dobar dio novca troši na javno dobro... napravio je jak klub, najjači u Hrvatskoj u ovom trenutku, napravio je trening centar - jedini u Hrvatskoj, to je praktički jedini privatni klub u Hrvatskoj... pozitiva, pogotovo s obzirom da kroz košarku taj novac ne može povratiti, ali nikako.

Negativa je ovo što rade ove sezone, promašaj na promašaj. Ovo danas je debakl nad debaklima, nadovezan na poraz od MZT-a = još veći debakl. Jednostavno je previše malih (ispada bitnih) utakmica izgubljeno. 2x Skopje, pa Szolnok, pa Split 2x, pa Zadar, pa u derbiju potop kod Cibone, pa debakl kod Zvezde, pa izgubljeni Kup od nikad gore Cibone...

Vjerojatno nema EL dogodine, tako da bi bilo najbolje da se riješi Ace Trice, pokuša dovesti Spahiju (ostalih domaćih trenera jednostavno nema, jer su dva najbolja pored Spahije zauzeti), promijeniti sportskog direktora, i pokušati nekim novim smjerom, jer ovako više ne ide.
pazi ako cedevita uspije izboriti EL dobro je, ako ne jos bolje za cedevitu jer je valjda emil rekao da ce onda napraviti nekoliko drasticnih rezova i okrenuti se mladima i mozda tako napraviti dugorocniju ekipu
steta je sto perspektivni mladi hrvatski igraci nece u cedevitu, a da su npr. saric i hezonja ipak odlucili otici tamo vec bi sljedece godine ta ekipa sa bilanom/nurkicem-saricem-hezonjom + mustapic i babic popraceni sa iskusnim tomasom i sa jedno-dva kvalitetna pojacanja mogla poceti raditi dar-mar

sto se tice tadeschia ispao je jedini barem malo fer jer za razliku od ostali vraca barem dio onoga sto je uzeo nazad narodu kroz cedevitu i pogotovu njegov kosarkaski program

a po meni dva njabolja hrvatska trenera su perasovic i spahija, repesa mi je dobro ispod njih, dok se tabak treba dokazati, a inace je izjavio da je ponosni hrvat, ali da sve duguje spaniji jer su mu u domovini okrenuli ledza i gore

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 feb 2013, 22:31

problem partizana je malo siri jer on je direktno vezan sa padom kosarke u srbiji
nekada je partizan brao najveci dio kreme srpskih talenata i sa nekoliko veterana + 1-2 jaka pojacanja pravio dugorocne momcadi koje su onda kroz sistem postajale hit EL
samo sto vec neko vrjeme srbija ne izbacuje veci broj talenata klase pekovica, novice, tripkovica, tepica,... (mada su svi sem pekovica poslje partizana dozivjeli pad jer su izasli iz sistema), tako da je do vecih talenata tesko doci jer oni odlaze sada direktno u velike klubove, mada je to partizan uspio prebroditi neke 2-3 godine pomocu u to vrjeme neotkrivenih talenata ili talenata u padu koji su mogli maksimizirati kvalitete u partizanovom sistemu, a sakriti svoje mane + pokoji posudzeni igrac kao sto su bili maric, vesely, raduljica i macvan

e sada je doslo vrjeme kada je siromasan izbor talenata, pozajmljenih igraca skoro i da nema, a strani neotkriveni talenti nisu kvaliteta njihovi prethodnika, veterana spremnih da igraju u partizanu (u striktnom sistemu) skoro da vise nema, a para za visoko kvalitetna pojacanja nema
na to se dodao vujosevic sa dobro uzdrmanim egom jer je zestoko ispusio u CSKA, a klubovi poslje njega se nisu otimali za njim, a cini mi se da je i dobro bolestan
i kao slag na tortu cini mi se da je partizanov sistem procitan kod boljih protivnika

stvarno me zanima sta ce biti sa partizanom ako neizbori EL, tj. hoce li igraci koji su dosli da bi u partizanu izgradili ime ostati i ako ostanu kako ce se i dalje razvijati
takodjer vec ova sezona pokazuje kako je radi osrednjih rezultata partizana u ovoj i djelomicno u prosloj sezoni vec dobro opao rejting partizana prvenstveno u kosarkaskim organizacijama, a preko njih i u sudjenju gdje se vise dosta stvari ne gleda kroz prste i kako bi se to dodatno pocelo odraziti ukoliko partizanov rejting dodatno padne jer nezaboravimo jedna od najacih oruzija partizana je bila agresivna i donekle prljava odbrana pa bi onda sudije mogle poceti jos vise da sviraju

bice interesatno do kraja ove sezone

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 23 feb 2013, 23:37

Šteta za Partizan i večerašnji poraz koji je jos jedan u nizu gdje su platili danak neiskustva.Jednostavno da je tu Kecman vise od pola neizvjesnih zavrsnica bi on sam prelomio.Ovako je Partizan u nezgodnoj poziciji ali možda je to i dobro jer smatram da ce sa sve 4 pobijede do kraja izvuci plasman u F4.A ako i neizvuce nikom ništa ,naredne sezone ce i onako biti nepobijediv za ABA ligu.Partizan je ipak ime za sve ostale u ABA ligi i šire koje se gradi vec jednu deceniju i svim srcem se nadam da ce izboriti F4,koji ukoliko se to desi ce vjerovatno i da osvoje.

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 25 feb 2013, 21:38

Sto se tice ovih trzavica oko pravilnika, bio bi kez da se dozvoli da prvoplasirani u regularnom dijelu ide u Euroligu i da onda Zvezda osvoji taj regularni dio, a Igokea play off :lol: . Ne znam zasto se oni toliko bune ako su pravila za sve ista. Ako osvoje regularni dio bit ce domacini play offa i ako su stvarno najbolji osvojit ce isti i igrati Euroligu. Ja bi iskreno volio to, mozda bi cak i otisao na neku jaku utakmicu :D
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 feb 2013, 23:10

Ala White odigra veceras svaka mu cast.Em je pogadjao neke boze sacuvaj suteve,em je 2-3 puta opasno zalepio kosarkase Sirokog.
Mnogo divlja ekipa je Radnicki,ali ponekad ih je i lepo gledati. :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 26 feb 2013, 13:49

Mnogo se zakomplikovalo ovih zadnjih 5 kola,kako u borbi za preostala dva mjesta za FF,kako za opstanak +ULEB i njihova nova pravila za EL,tako da se još ne zna ko ide direktno...da li finalisti ili Osvajač i 1.iz regularnog djela...konfuzno dosta :roll: ..Ovo je zaista neodgovorno od rukovodstva ABA lige,jer na početku takmičenja mora se precizno znati KO IDE U EL,KO ISPADA ,i KO JE DOMAĆIN FF,mada ja sam lično protiv domaćnistva za FF...Trebao bi se igrati play-off po principu 1-4,2-3 na dve pobjede,pa onda boljeplasirani tim da ima pravo 5.eventualne utakmice u finalu,gdje bi se igralo na 3.pobjede.Ali, ja se ne pitam :D ......A što se tiče prolaska u EL,po meni trebali bi ići osvajač i finalista...........Kako sad stvari stoje Igokea i CzV su sigurni na FF,a lako bi se moglo desiti da zadnje kolo dođe do smjene na vrhu ukoliko CZV pobjedi u Kragujevcu... :geek: Najozbiljniji kandidat za 3.mjesto po meni je trenutno Radnički,u sjajnoj je formi,dočekuje Budućnost ,direktnog konkurenta,idu u goste Splitu i Zadru,gdje sigurno mogu do bar jednog trijumfa,a i ukoliko ne pobjede,zadnje kolo dočekuju CZV u Kragujevcu...Sve im se otvorilo,FF nadomak ruke...Lično smatram da će uspjeti da odu na završni turnir.Budućnost bi mogla na FF i u slučaju da ostvari 2 pobjede do kraja,što je i realno očekivati,uz uslov da Partizan ne ostavri 3 trijumfa,ili Cedevita sve 4 do kraja(Partizan,Cibona(K) i Krka,Široki(G) ),u tom slučaju bi imali međusobno lošiji skor i od Crno-belih i od Cedevite pa bi završili iza njih....Partizan jednostavno mora dobiti 3 meča do kraja ako misli na FF,jasna računica.Domaće pobjede protiv Igokee i Solnoka se moraju upisati,i tražiti još jedna u Sutinskim Vrelima ili Skoplju...Teške,ekipe za vađenje,tek sad se vidi koliko je ovaj poraz od Olimpije unazadio Partizan,i koliko bi mogao da bude poguban.Teška situacija.... :roll: :( Ja,kao Partizanovac se nadam najboljem scenariju ,te 3 pobjede do kraja regularnog djela,ali sam svjestan da je to veoma teško.....ne i nemoguće......Cedevita ima takođe jasnu računicu,sa 4 pobjede do kraja oni su 90% na FF,ali teško je vjerovati u taj scenario s obzirom na lošu formu,odnose u timu i s obzirom da gostuju Krki te Širokom kome su neophodni domaći bodovi za opstanak,te dočekuju jake protivnike Partizan i Cibonu,Lično ih ne vidim na FF. Znači po meni Czv,Igokea,Rad,Bud(Par).

Što se tiče borbe za opstanak,u situaciji kad se zna da Solnok ima garantovano mjesto nardne dve sezone :roll: ,lako je zaključiti da su najugroženiji Široki i Split.....Široki ima nešto teži raspored,dočekuju CZV i Cedevitu,gdje mogu uz malo sreće i do 2-0,ali je vrlo realnije da imaju 0-2 iz ova dva susreta..te gostuju,upravo Splitu i Olimpiji....Split s druge strane dočekuje Široki i Radnički,te gostuje Budućnosti i Zadru i svakako da je u nešto boljoj poziciji....Po mom mišljenu ekipa koja zabilježi 2 pobjede u preostala 4 meča neće ispasti,a ukoliko budu imali isti omjer vjerovatno je da Split gubi,jer teško da će nadoknaditi -38 iz Širokog.....Po meni,Široki završava kao 13. ili 14. i gubi pravo nastupa u ABA ligi 2013/14.Moja procjena.
Mens sana in corpore sano.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.