28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kako ce zavrsiti utakmica Brazil - Bosna i Hercegovina ?

Pobjeda Brazila
100
38%
Nerijeseno
88
34%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
73
28%

Ukupno glasova: 261

vendeta87
Kontakt:

Re: 28.02.2012: Brazil - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la vendeta87 » 20 feb 2012, 14:22

Elegant je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la: U nekom idealnom stanju formacija 4-2-3-1 nama odgovara.

-----------------------Begovic------------------
Mujdza------ Pandza----- Spahic ----Papac
---Zahirovic/Hadzic----- Salihovic
Stevan/Visca------Pjanic -------------Lulic
-----------------------Dzeko-------------------
Ovo je OK, mozda jos da se doda Cocalic/Pandza ako pikamo i nove igrace. Takodje Safet je rekao da cemo od 10 utakmica igrati 8 sa dva napadaca ???
Kaze Safet dosta toga pa ne odrzi tako da to nema veze. Postava je odlicna wsamo treba zvati na svaku poziciju po 2 igraca da nam povrede nebi dosle glave.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 20 feb 2012, 14:34

Gostujuce u Grckoj i Slovackoj sa jednim napadacem?

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 feb 2012, 14:35

Sa tom formacijom mozda mozemo biti drugi u grupi,cak je matematicki nemoguce biti prvi.
Da bi bili prvi:koliko golova moramo dati po utakmici?
Koliko ce protivnickih igraca cuvati usamljenog Dzeku u napadu?
F.K.SARAJEVO

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 feb 2012, 14:44

Edo_77 je napisao/la:Gostujuce u Grckoj i Slovackoj sa jednim napadacem?
Jeste, tako je rekao 8 utakmica sa dva napadaca, gostujuce Slovacka/Grcka sa jednim.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 20 feb 2012, 17:36

slika
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 feb 2012, 17:58

Rahimic se oprostio od aktivnog igranja fudbala ili mislite kako nam nije potreban u narednim utakmicama :?:
F.K.SARAJEVO

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 feb 2012, 18:07

molotovljev je napisao/la:Rahimic se oprostio od aktivnog igranja fudbala ili mislite kako nam nije potreban u narednim utakmicama :?:
Na zalost, itekako potreban. Svaka cast Rahimicu, ali veliki je rizik da toliko ovisimo od tako starog igraca. No mora se priznat da nije nikad podbacio. Ipak je vrijeme da Ljevakovic dobije priliku uz Zahirovica. Vidim da je Susic zapeo za ovog Hadzica, ali Bog zna kakav je on kvalitet. Nadajmo se nesto vrijedi, jer koliko sam skuzio on je taj defenzivni vezni.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 feb 2012, 18:17

Cartman je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:Rahimic se oprostio od aktivnog igranja fudbala ili mislite kako nam nije potreban u narednim utakmicama :?:
Na zalost, itekako potreban. Svaka cast Rahimicu, ali veliki je rizik da toliko ovisimo od tako starog igraca. No mora se priznat da nije nikad podbacio. Ipak je vrijeme da Ljevakovic dobije priliku uz Zahirovica. Vidim da je Susic zapeo za ovog Hadzica, ali Bog zna kakav je on kvalitet. Nadajmo se nesto vrijedi, jer koliko sam skuzio on je taj defenzivni vezni.
Mislim da je manji rizik igrati sa Rahimicem kao starterom,vec sa neprovjerenim igracem,tipa:Hadzic,Ljevakovic.
Tacno je da je Rahimic na zalasku karijere,ali dok god on misli da moze,nek' igra.Pouzdan igrac,takav nam treba.
Ali...naravno da trebamo razmisljati o adekvatnoj zamjeni,mislim da selektor vec radi na tome.
F.K.SARAJEVO

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 20 feb 2012, 19:14

molotovljev je napisao/la:Sa tom formacijom mozda mozemo biti drugi u grupi,cak je matematicki nemoguce biti prvi.
Da bi bili prvi:koliko golova moramo dati po utakmici?
Koliko ce protivnickih igraca cuvati usamljenog Dzeku u napadu?
Sa tom formacijom koju sam postavio tvrdim zivotom da bi se prosetali kroz kvalifikacije. Naravno uz to da svi igaci rade sve svoje zadatke i da se svi 100% zalazu za ekipu. U formaciji koju sam postavio vrlo lako se igra pretvara iz defanzive u ofanzivu.

Mujdza-----Pandza-----Spahic------Papac
-------------Zahirovic-----Salihovic---------
Stevan/Visca------Pjanic---------Lulic----
---------------------Dzeko----------------------

Mujdza bi konstanto pomagao Stevanovicu po desnoj strani. Kad jedan primi loptu drugi prolazi u prazan prostor i stvara jedan visak u napadu i tako pravi pritisak na odbranu. Dok u defanzivi imas Zahirovica koji bi mogao u slucaju da pukne kontra pokrivat taj desni dio s povlacenjem Sejada na Adnanovu poziciju i Lulic bi popunio Sejadovu poziciju tako da bi imali vazda defanzivne uloge pokrivene i nacin da se podnese pritisak. Evo ilustracija kako bi to izgledalo u slucaju kontre protivnika. Dok se Mujdza ne vrati nazad na svoju poziciju ovako bi se ekipa transformisala iz ofanzivne i odbranu. Znaci kontra pukne po Mujdzinoj strani tu se odmah ubaci Zahirovic. Sejad udje na poziciju desnog def veznog, Lulic upadne u lijevi def vezni, i Pjanic se spusti da pokrije oko centra. Tako bi isto bilo s lijeve strane samo promijeni igrace i uloge.

Zahirovic---- Pandza---- Spahic-----Papac-----
--------Sejad ---------Lulic--------------------------
----------------Pjanic----------------------------
---Stevan-------------------------------------------
---Mujdza-------------------------------------------------
-----------------------Dzeko------------------------------

Sada kad smo mi u posjedu lopte imas sljedece uloge. Spahic, Pandza, Papac vise se fokusiraju na defanzivnu ulogu s Zahirovicem koji visi u centru igralista. Po desnom boku imas Stevanovica/Viscu + Mujdzu. Lijeva strana imas Lulica, Salihovica koji udje u ulogu dodatnog ofanzivnog veznog s Pjanicem i tako se stvara izuzetan pritisak na odbranu bilo kojeg protivnika. U tom slucaju Dzeki nebi bio nikakav problem da bude jedini "napadac" u ekipi jer u ofanzivnom dijelu igre imas 6 igraca, sto znaci da protivnicka ekipa bi morala igrati s samo jednim stoperom na Dzeki i tako ostali odbrambeni igraci pokrivaju po jednog. U tom slucaju brz protok lopte i pravilno kretanje igraca stvarju sanse da se suta na gol i stvori prilika.

------Pandza-----Spahic--------
----------------------------------------Papac
---------------Zahirovic-----------------

----------Pjanic--------Salihovic------
Mujdza
Stevanovic--------------------------Lulic
-------------------Dzeko---------------------

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 feb 2012, 19:31

molotovljev je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Mislim da je manji rizik igrati sa Rahimicem kao starterom,vec sa neprovjerenim igracem,tipa:Hadzic,Ljevakovic.
Tacno je da je Rahimic na zalasku karijere,ali dok god on misli da moze,nek' igra.Pouzdan igrac,takav nam treba.
Ali...naravno da trebamo razmisljati o adekvatnoj zamjeni,mislim da selektor vec radi na tome.
Upravo tako Rahimic je endem tipa Maldini.
I najobicniji treninzi su mu dovoljni da ne ispadne iz forme.
a njegovo iskustvo,tone prejakih utakmica u nogama i vijuga koju za razliku od dosta igraca maksimalno zna iskoristiti je pogotovo u nasim uslovima glupost se tek tako rijesiti.
Nevjerovatno kako jednostavno igra,bez puno pametovanja,presjeci loptu u toku napada gurni je u sredinu i odmah druga prica.Sa njim nas je malo ko nadigrao u sredini,golovi koji su padali bili su iz prekida ili brzih kontranpada sa bokova.
Dokle god se definitivno ne oprosti ne cackati mecku.Cak mu je pape predlagao da nadje bilo kakav klub gdje bi redovno trenirao.On vise nema sta uciti,kad je sam od sebe mala enciklopedija.Bukvalno osvojio sto se osvojiti moze(imajuci u obzir klub i ligu gdje igra)jos mu je to veliko prvenstvo sa repkom preostalo.U Brazilu bi imao 38 a Roger Milla je razvaljivao sa Kamerunom i u 40 toj na svjetskom prvenstvu.
Zahirovic je vec pozvan da kupi i upija Rahimovo znanje ali o tom potom.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 20 feb 2012, 19:36, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 feb 2012, 19:36

------------------ Begovic -------------------
Jahic ----- Spahic ----- Pandza ----- Papac
------- Rahimic ---------- Zahirovic --------
Lulic --------- Miske/Pjana ------- Salihovic
------------------- Dzeko --------------------

Nakon nekog razmisljanja, volio bih da ovako nastupimo protiv Brazila, ovo bi mi se cini kao koliko toliko sigurna formacija. Nije mi drago sto ovim Seju moramo trositi na lijevom krilu, ali i to je bolje nego da Pjanic i Jahic budu na jednoj strani, a i Rahimic i Zahirovic bi obavljali dosta korisnog posla u odbrani, mada, ovo je malo predefanzivna formacija, ali vrijedi pokusati.

Ako bude zagustilo, u nastavku Vedu i Pjanica/Misketa, ubaciti u igru.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 feb 2012, 22:01

@Official
Jarane,sve si to lijepo objasnio...u teoriji izgleda izvodljivo.No,u praksi jako tesko,potpuno drugacija slika.
Kada bi i igrali u toj formaciji,niko nam ne garantuje da cemo dati u prosjeku dva gola po utakmici,
ili jedan vise od protivnika.Racunam da mozemo u svakoj tekmi primiti gol.
Znaci moj zakljucak bi bio:Igrati sa jednim napadacem i bez Misimovica,pa cak i Rahimica,je cisti promasaj.
Kao da gledam tu utakmicu:dosadna tekma,nerviranje,povuci-potegni,na kraju 0-0.
No,ti imas svoje misljenje i to postujem,a da se slazem...ne!
F.K.SARAJEVO

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 feb 2012, 22:17

Nemoj Lulića bgt desno, ono što sam vidio u Laziu na desnom krilu je smiješno :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 20 feb 2012, 22:25

molotovljev je napisao/la:@Official
Jarane,sve si to lijepo objasnio...u teoriji izgleda izvodljivo.No,u praksi jako tesko,potpuno drugacija slika.
Kada bi i igrali u toj formaciji,niko nam ne garantuje da cemo dati u prosjeku dva gola po utakmici,
Znaci moj zakljucak bi bio:Igrati sa jednim napadacem i bez Misimovica,pa cak i Rahimica,je cisti promasaj.
Dobro, ne slazes se, postujem to, svakako. Al' problem kod nas je sto svi hoce da igra Pjanic i svi hoce da igra Misimovic, a onda svi govore da nemogu zajedno igrat. sta je onda rijesenje? ja taj sastav sto sam napravio je vise za buducnost, naprimjer za godinu, dvije. Tad ce Miske biti totalno deformisan i neprokretljiv, Rahimic ce okacit kopacke o klin. Jos uz to sve nabacit ce se novi klinci da popune pozicije Pandze, Spahica i Papca. Ja govorim da formacija koju sam ja naveo da ce nama najbolja varijanta biti kad stalni dio A repke budu Stevanovic, Visca, jer nama je oduvijek falilo prodorni igraca po bokovima da razvuku odbranu i da dobijemo dodatnu dimenziju.

@Nimla_RZ danas je u modi da ljevak igra desnog krila. Primi loptu, povuce, finta tamo vamo, nabaci na lijevu i pljus u raslje. Robben, Messi, Di Maria, itd, itd. A naravno, kvalitetom Lulic nije u rangu navedenih momaka al' bi moglo biti isplatljivo za repku kad bi se imalo momka koji ima dobar dribling i sut.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 20 feb 2012, 22:28

AÐ_Official je napisao/la:
Dobro, ne slazes se, postujem to, svakako. Al' problem kod nas je sto svi hoce da igra Pjanic i svi hoce da igra Misimovic, a onda svi govore da nemogu zajedno igrat. sta je onda rijesenje? ja taj sastav sto sam napravio je vise za buducnost, naprimjer za godinu, dvije. Tad ce Miske biti totalno deformisan i neprokretljiv, Rahimic ce okacit kopacke o klin. Jos uz to sve nabacit ce se novi klinci da popune pozicije Pandze, Spahica i Papca. Ja govorim da formacija koju sam ja naveo da ce nama najbolja varijanta biti kad stalni dio A repke budu Stevanovic, Visca, jer nama je oduvijek falilo prodorni igraca po bokovima da razvuku odbranu i da dobijemo dodatnu dimenziju.

@Nimla_RZ danas je u modi da ljevak igra desnog krila. Primi loptu, povuce, finta tamo vamo, nabaci na lijevu i pljus u raslje. Robben, Messi, Di Maria, itd, itd. A naravno, kvalitetom Lulic nije u rangu navedenih momaka al' bi moglo biti isplatljivo za repku kad bi se imalo momka koji ima dobar dribling i sut.
Zaista nema potrebe Lulu nistiti na d krilu kad tu konkurisu dva vanseriska igraca Stevanovic i Visca!
A to trpati Pjanu i Misketa zajedno i jos im iza ledza staviti Medunjanina moze samo prefesor SS... :lol: :lol:
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 20 feb 2012, 22:31

Za_raju je napisao/la:

Zaista nema potrebe Lulu nistiti na d krilu kad tu konkurisu dva vanseriska igraca Stevanovic i Visca!
A to trpati Pjanu i Misketa zajedno i jos im iza ledza staviti Medunjanina moze samo prefesor SS... :lol: :lol:
Gdje sam to ja stavio zajedno Pjanica, Misimovica, i Medunjanina? daj i nama objasni da se i mi nasmijemo kad je to bas toliko smijesno... :roll:

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 20 feb 2012, 22:35

AÐ_Official je napisao/la:Gdje sam to ja stavio zajedno Pjanica, Misimovica, i Medunjanina? daj i nama objasni da se i mi nasmijemo kad je to bas toliko smijesno... :roll:
Nije se na tebe ovo odnosilo ;)
Pa samo nam pogledaj sastave iz proslih kvalifikacija pa da ti bude jasno na koga se odnosilo ovo gore!! ;)
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
"No God is Good God "

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 20 feb 2012, 22:45

Za_raju je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:Gdje sam to ja stavio zajedno Pjanica, Misimovica, i Medunjanina? daj i nama objasni da se i mi nasmijemo kad je to bas toliko smijesno... :roll:
Pa samo nam pogledaj sastave iz proslih kvalifikacija pa da ti bude jasno na koga se odnosilo ovo gore!! ;)
Ti bi to u proslim kvalifikacijama pozvao Viscu, Stevanovica? Momke koji u proslih par kvalifikacija su bili ili u Zelji ili tek presao u Vojvodinu. Mozda smo to trebali iz gujce izvuci kvalitetnog defanzivnog veznog da igra pored Rahimica? Ti pogledaj svaku svjetsku ekipu koja koristi dva def vezna da ima jednog sto zna povuci loptu i iznijet je iz odbrane. Mozda smo mi trebali igrat sa Ljevakovicem i Rahimicem od kojih niti jedan moze iznijet loptu. Ili mozda sa Cocalicem i Rahimicem od kojih opet niti jedan nema dovoljno kvalitetnu tehniku i pregled igre da iznese loptu ili da se moze prikljuciti u ofanzivnu fazu igre. Krpili smo jer smo morali, ne zato sto se odbijalo kvalitet. Taj tvoj Ljevakovic je dozivotni prosjek, koji sa 27 godina ima epitet(po tvojim nekim izvorima) najbolje def veznog Ceske lige.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 20 feb 2012, 23:01

Ja sam prvi rez'o na Mudonju zbog njegovih ''van fudbalskih administrativnih schranja''
Ali sprdati se na njegove igre i odlicno ispunjavanje zadataka skoro u cijelim kvalifikacijama ne ide niti ce ici.
On je i bio doveden da zamijeni ili Muratovica ili Rahimica,na Muratovicu se kola slomila i Mudonja je uletio.
Sasvim korektno i kvalitetno i tu se prica zavrsava.
Boga moliti da Rahimic sto duze bude uz repku,jer osim igara svaki savjet Zahirovicu,da li jos Hadjicu ,Cocalicu nebitno moze biti presudan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 20 feb 2012, 23:02

Za_raju je napisao/la:
Ti bi to u proslim kvalifikacijama pozvao Viscu, Stevanovica? Momke koji u proslih par kvalifikacija su bili ili u Zelji ili tek presao u Vojvodinu. Mozda smo to trebali iz gujce izvuci kvalitetnog defanzivnog veznog da igra pored Rahimica? Ti pogledaj svaku svjetsku ekipu koja koristi dva def vezna da ima jednog sto zna povuci loptu i iznijet je iz odbrane. Mozda smo mi trebali igrat sa Ljevakovicem i Rahimicem od kojih niti jedan moze iznijet loptu. Ili mozda sa Cocalicem i Rahimicem od kojih opet niti jedan nema dovoljno kvalitetnu tehniku i pregled igre da iznese loptu ili da se moze prikljuciti u ofanzivnu fazu igre. Krpili smo jer smo morali, ne zato sto se odbijalo kvalitet. Taj tvoj Ljevakovic je dozivotni prosjek, koji sa 27 godina ima epitet(po tvojim nekim izvorima) najbolje def veznog Ceske lige.
Da u zadnjih nekoliko utakmica bi ih pozvao jer su momci pokazali da znaju igrati tu poziciju d krila!
Pa imalo je tu da se pozove i mimo njih dvojice ljudi koji igraju u solidnim ligama i jos su extra brzi igraci ubili se za krila ;)
A kad vec kakis da ti kazem gdje je igrao Lulic kad je pozvan u kakvoj toj ligi?
Pa Maletic ,Mravac,Avdukic,Stilic,Zahirovic (ured 2 liga) cime su to ovi zasluzili da ih se zove?

Krpljenje...Nemoj ba molim te pricati gluposti o krpljenju kad je pored 5 CM-a pozvan Alispahic a na pozicije krila i bekova smo morali trpati sve i svasta samo ne ljude koji igraju te pozicije zbog tog sto nije bilo mjesta jer sve kipilo od Ofanzivnih veznjaka i golmana...Pa bi te zamolio da malo budes iskren!!!

Jos i pricas o tom kako DM mora povalaciti loptu naprijed , daj mi tu utakmicu u kojoj je Rahimic povukao loptu naprijed ili utakmicu u kojoj je Medunjanin nekog pretrcao :lol: :lol: :lol:

Moram konstatovati da ponovo ulazimo u utakmicu sa timom koji nema glavu i rep a pogotovo nema krila...Ponadao sam se da je G.Osim malo doskolovao "strucnjaka" ali izgleda da njemu nema pomoci...
"No God is Good God "

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.