Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Pappy
Kontakt:

Re: Liga BiH u malom nogometu/fudbalu

Post Postao/la Pappy » 21 jul 2015, 21:27

AnelZ je napisao/la:Postoji udruzenje premijerligasa? Ako je to istina, neka se dogovore da bojkutuju takmicenje ukoliko se ne slazu sa novim sistemom. Drugacije nece nista postici jer savez treba da shvati da su klubovi najmocniji segment bilo kojeg takmicenja, a ne savez.
Postoji od prošle godine. Samo ima nakaradno ime, Futsal savez u BiH. Jednom smo o tome ovdje pričali. :D Dosta oni toga korisnog su već uradili za futsal, i popularizaciju istog. Al' hajde što su njih zaobišli, nego su zaobišli i Komitet za futsal kojeg je osnovao Savez. :roll:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 21 jul 2015, 22:26

@pappy gdje tango igra svoje utakmice

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 21 jul 2015, 23:37

Bistrik je napisao/la:@pappy gdje tango igra svoje utakmice
U Vojkovićima. Nova dvorana OŠ "Aleksa Šantić".

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 jul 2015, 00:33

Pappy je napisao/la:Jao bože. Došlo je do promjene sistema takmičenja. :facepalm: I to bez konsultacija sa klubovima, udruženjem premijerligaša, i komiteta za futsal. Postavlja se onda pitanje, za koga se igra futsal, i ko to sebi u Savezu daje za pravo da smišlja ovako idiotske sisteme.

Naime. Igra se jesenji dio šampionata od 11 kola. Onda se liga dijeli na ligu za pravaka i ligu za ostanak koji igraju po 10 kola. Dakle jedno kolo manje nego prošle sezone. :urnebes:
:tokralju: :tokralju:
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 avg 2015, 15:30

Centar otišao za Švajcarsku, gdje igra u petak protiv Geteborga, u subotu protiv Berna. Pojačali su se sa četiri igrača. Ado Delihasanović je iz Tanga stigao, Gušo se opet vratio, Dražen stigao iz Skvera, i Aladžić iz Mostara. Četiri odlična igrača, biće od velike koristi.

Četvrtak:

Geteborg- Mobulu 19,30

Petak:

Centar - Geteborg 17,00

Subota:

Centar - Mobulu 19,00

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 avg 2015, 14:34

Institucija bosanskohercegovačkog futsala, Mirko Marvan, ponovo sjeo na klupu Tanga. Neka nas se Evropa ponovo plaši. :tokralju: :bih:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 avg 2015, 20:50

Centar razbio Geteborga 13:1. Tri puta strijelac Cuni, dva puta Aladža, i Nera Jusić, po jednom Kerla, Salčin, Jelić, Novoselac, Ado, i Anel. :bih:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 29 avg 2015, 21:26

MNK CENTAR – MOBULU (ŠVAJCARSKA) 11:2 (4:1)
Dvorana Nojfeld, Bern
Sudije: Henadij Hora (Ukrajina) i Ainar Kusk (Estonija)
Strijelci: 0:1 Jusić (AG) 4, 1:1 Jusić 4, 2:1 Aladžić 6, 3:1 Kerla 7, 4:1 Jusić 13, 5:1 Jusić 28, 6:1 Radmilović 30, 7:1 Salčin 33, 7:2 Vilhelm 36, 8:2 Radmilović 37, 9:2 Bunar 37, 10:2 Radmilović 39, 11:2 Jusić 40

CENTAR: Delihasanović, Jusić, Radmilović, Mulahmetović, Novoselac, Omerbegović, Hasanspahić, Aladžić, Kerla, Bunar, Salčin, Jelić, Đuderija, Gušo
MOBULU: Sangines, Velti, Vilhelm, Markojanakis, Fernandez, Ditrih, Bodmer, Gomes, Milman, Racaj, Ketsuk, Pulver
Rutinski do Main round. Bravo momci ! :bih:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 avg 2015, 06:13

Ocekivano i drago mi je da su izdominirali protivnike. Nakon proslogodisnje nesrece i izvlacenja Baku United kao predstavnika Engleske opet smo u glavnoj rundi. Sta ocekujes Pappy od ove glavne runde? Ja bi na prvu rekao da imaju sanse za prolaz dalje no ne pratim bas poblize mali nogomet pa svoj sud donosim na osnovu rezultata u ligi i rankingu drugih drzava i njihovim evropskim rezultatima u protekloj godini. Bilo bi dobro proci dalje jer mislim da bi u tom slucaju naredne godine Centar preskocio ovu preliminarnu rundu gdje se bezveze stvaraju dodatni troskovi.

I tek primjetim da predstavnik Srbije pocinje direktno u elitnoj rundi :o Svaka cast.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 30 avg 2015, 23:13

AnelZ je napisao/la:Ocekivano i drago mi je da su izdominirali protivnike. Nakon proslogodisnje nesrece i izvlacenja Baku United kao predstavnika Engleske opet smo u glavnoj rundi. Sta ocekujes Pappy od ove glavne runde? Ja bi na prvu rekao da imaju sanse za prolaz dalje no ne pratim bas poblize mali nogomet pa svoj sud donosim na osnovu rezultata u ligi i rankingu drugih drzava i njihovim evropskim rezultatima u protekloj godini. Bilo bi dobro proci dalje jer mislim da bi u tom slucaju naredne godine Centar preskocio ovu preliminarnu rundu gdje se bezveze stvaraju dodatni troskovi.

I tek primjetim da predstavnik Srbije pocinje direktno u elitnoj rundi :o Svaka cast.
U suštini jedna je to fina grupa, djeluje optimistično, ali ja nisam optimista. :D Najveći razlog je atmosfera u ekipi, koja nije na nivou one koja je vladala u Tangu, a veliki broj istih igrača je tu. Sada u dubinu tih odnosa ne bih da ulazim, nije za javni dio, ali mnogo toga tu ne štima. Druga stvar je trener. Muhamed Poričanin nije nivo trenera koji može da donese prevegu, kao što je to bio Mirko Marvan. Igrači što sami zamisle na terenu, to je to. Iskreno se nadam da će uspjeti proći. Protiv Benfike mislim da nemaju šanse, to je ipak druga dimenzija futsala. E sad pričaću malo sa igračima da vidim koliko se poznaju ekipe. Varna je isto tako dosta jaka ekipa, ali je i Tango pokazao da se može sa njima igrati. Sada su još malo pojačani, ali vjerujem da može egal sa njima. Dobovec je najveća nepoznanica. Domaćini su, a sama činjenica da su završili ispred Litije dovoljno govori. Nisam još uvijek istraživao njihov igrački kadar, za koji dan ću, pa ću da se javim.

Veliki hendikep za Centar je što nema više Nere Kahvedžića (gore spomenuti odnosi u ekipi), nema tu ni Mare, starog futsal lisca, navodno će u Tango, čekam potvrdu toga.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 02 sep 2015, 13:51

Ugljevik odustao od Premijer lige. Sad ćemo vidjeti ko će ga zamijeniti.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 sep 2015, 13:39

Jošavka iz Čelinca umjesto Uglejvika u Premijer ligi. :facepalm: Kakvu sprdnju prave ocm. Ovo se mora skratiti na deset i gotovo.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 sep 2015, 23:18

Vlado Vladisavljević novi trener Zrinjskog.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 sep 2015, 23:20

Pappy je napisao/la:Jošavka iz Čelinca umjesto Uglejvika u Premijer ligi. :facepalm: Kakvu sprdnju prave ocm. Ovo se mora skratiti na deset i gotovo.
Je li to Čelinac koji je ispao lani ili neki drugi klub?
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 04 sep 2015, 23:40

badblueboylivno je napisao/la:
Pappy je napisao/la:Jošavka iz Čelinca umjesto Uglejvika u Premijer ligi. :facepalm: Kakvu sprdnju prave ocm. Ovo se mora skratiti na deset i gotovo.
Nije. Celinac je Celinac. Vrlo ozbiljna ekipa u kohoj se kvalitetno radi. I nisu ispadali. :D Josavka je selo u Celincu, prosle godine treci u RS. Nista narocito, al vidjecemo kako ce se spremit i kakvu ekipu formirati. Ako budu imali love ne bi me cudilo par igraca iz Sokre da uzmu.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 sep 2015, 02:55

Pappy je napisao/la:
Nije. Celinac je Celinac. Vrlo ozbiljna ekipa u kohoj se kvalitetno radi. I nisu ispadali. :D Josavka je selo u Celincu, prosle godine treci u RS. Nista narocito, al vidjecemo kako ce se spremit i kakvu ekipu formirati. Ako budu imali love ne bi me cudilo par igraca iz Sokre da uzmu.
Haha, zamijenio sam ih sa Sokratesom. :mrgreen:

Dakle, gradski derbi. Šta se žališ, bit će vatre. :urnebes:
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 05 sep 2015, 23:15

Pappy je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la: Je li to Čelinac koji je ispao lani ili neki drugi klub?
Haha, zamijenio sam ih sa Sokratesom. :mrgreen:

Dakle, gradski derbi. Šta se žališ, bit će vatre. :urnebes:
Jašta će. Čelinac je institucija za njih. Umjeto da se radi na popularizaciji futsala i pravljenju kvaliteta, oni daju prostor Jošavki, koja je vrlo loše igrala u Prvoj RS. Al' eto. Nervira me što malo veće sredine ne rade ništa po pitanju futsala. Banja Luka katastrofalno, Radnik u Bijeljini ugašen na polusezoni 2012-13 čini mi se, Zenica nema ništa, Prijedor ništa, Bihać ništa... :(

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 06 sep 2015, 02:55

Zezam se, naravno. :D

Da, dijelim ljutnju na pasivnost, neaktivnost i nepostojanje vizije i sa strane Saveza i sa strane sportskih radnika u tim sredinama.
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 06 sep 2015, 13:20

Savez je tu najslabija karika definitivnno. Tolike pare dobijemo za razoj futsala, tolike pare se dobiju za nastup u evro takmičenju, i ti to sve sebi ostaviš, bez i da mrvice podijeliš klubovima. :oops:

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 08 sep 2015, 13:16

http://sportdc.net/portal/22940/raspore ... -lige-bih/

Sranje od formata takmičenja može početi. :oops:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.