Pasha je napisao/la:da sam htjeo da elaboriram ko je sve mogao, a nije.ili ko je otišao, a bolje da nije. ili ko je otišao, pa se ubrzo vratio iako bimožda ostvario solidnu karijeru, mogao sam navesti priličan broj imena za svaku od tri nabrojane kategorije.
moja priča se ovaj put odnosila uglavnom na Nihada i neka tako ostane...
Nihad Đedović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan
Re: Nihad Đedović
može se ovdje razglabat' da l' može uspjet' u NBA ili ne, jedino je sigurno da se ništa neće znat' dok ne ode u NBA, pa proba i vidi da l' može ili ne
vidim da su se J.C.Navarro i Rudy Fernandez vratili iz NBA, sad koji su razlozi, ne bih znao
ili nisu bili zadovoljni minutažom, ili nisu bili dovoljno dobri, prije bih rekao ovo prvo s obzirom o kakvim se igračima radi
s druge strane, evo naš Tele je bio uporan, izborio se i ove sezone će imat' odličnu minutažu
Đedović se uvijek može vratit' iz NBA ako ne uspije, a nadam se da će uskoro tamo ..
JC se vratio sto je fizicki inferioran naspram 99,9% igraca u NBA, a rudy se vratio zbog novca...
a nihad ce za dvije godine otici u nba, samo da ga povrede zaobidju
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
pa to, neka ode i vidi, ako može, super, ako ne, vratit' se u evropu u neku od najjačih ekipa
ako neki bolji evropski igrači nisu uspjeli u NBA, ne znači da neće i ovi uslovno rečeno slabiji
kad bismo imali tri igrača u NBA, iz jedne generacije

ako Bog daKK_Bosna je napisao/la:JC se vratio sto je fizicki inferioran naspram 99,9% igraca u NBA, a rudy se vratio zbog novca...
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- storm_raider
- Kontakt:
Hajde da otvorimo raspravu.
Ovakav sada kakav je, mozda i u najboljoj zivotnoj formi, da li bi se snasao u NBA da sad ode tamo?
Meni licno je tu veoma nezahvalno bilo sta ocjeniti, za Mirzu sam znao da ce imati taj neki svoj nivo, najvise zbog suta, snage, kosarkaske inteligencije i radnih navika, te da ce ga manjak tehnike dobro ograniciti da postigne jos nesto vise. Sada je star da radi na tehnici, a tacno se vidi da je u nekom dijelu svog kosarkaskog razvoja mnogo vise truda dao sutu (u mladjim godinama i odrazu), nego kontroli lopte.
Sto se Nihada tice - macak u vreci. Duge ruke, dobra odbrana (za NBA diskutabilno), ulaz dobar (za NBA diskutabilno), sut tako-tako, ali ima taj prvi korak, inteligenciju i radne navike na zavidnom nivou. A i 24 godine ima. Veci talenti i igraci, sa mnogo boljim karakteristikama nisu uspjevali ni na margine NBA lige da dodju, pa su se brzo vracali. Neka proba, ali za neke dvije godine, dovoljno da unaprijedi taj sut, sto bi moglo u NBA ligi biti krucijalno za njegovu karijeru.
Ovakav sada kakav je, mozda i u najboljoj zivotnoj formi, da li bi se snasao u NBA da sad ode tamo?
Meni licno je tu veoma nezahvalno bilo sta ocjeniti, za Mirzu sam znao da ce imati taj neki svoj nivo, najvise zbog suta, snage, kosarkaske inteligencije i radnih navika, te da ce ga manjak tehnike dobro ograniciti da postigne jos nesto vise. Sada je star da radi na tehnici, a tacno se vidi da je u nekom dijelu svog kosarkaskog razvoja mnogo vise truda dao sutu (u mladjim godinama i odrazu), nego kontroli lopte.
Sto se Nihada tice - macak u vreci. Duge ruke, dobra odbrana (za NBA diskutabilno), ulaz dobar (za NBA diskutabilno), sut tako-tako, ali ima taj prvi korak, inteligenciju i radne navike na zavidnom nivou. A i 24 godine ima. Veci talenti i igraci, sa mnogo boljim karakteristikama nisu uspjevali ni na margine NBA lige da dodju, pa su se brzo vracali. Neka proba, ali za neke dvije godine, dovoljno da unaprijedi taj sut, sto bi moglo u NBA ligi biti krucijalno za njegovu karijeru.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Kad gledamo s NBA aspekta, nijedan segment košarkaske igre kod Nihada nije iznad prosjeka, pa ni taj ulaz ili odbrana. Sve je to relativno prosječno za NBA standarde.
Nihad posjeduje zavidnu košarkašku inteligenciju, duge ruke, sjajan prvi korak koji su mu garant za vrhunsku karijeru u Evropi. Upitno je da li su ti atributi dovoljni i za viši nivo kakav je NBA, ali i ja sam za to da pokuša i vidi na čemu je.
Nihad posjeduje zavidnu košarkašku inteligenciju, duge ruke, sjajan prvi korak koji su mu garant za vrhunsku karijeru u Evropi. Upitno je da li su ti atributi dovoljni i za viši nivo kakav je NBA, ali i ja sam za to da pokuša i vidi na čemu je.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
po meni njegova karijera u NBA bi direktno zavisila od tima u koji bi otisao i koncepcije igre trenera koji bi ga trenirao, mada opet on nije draftovan i mogao bi otici u bilo koji klub, a tvrdi (nemam razloga da mu ne vjerujem) da su ga vec 2 puta tražili, tako da prepostavljam da bilo ko da ga dovede dovesti ce ga jer im treba tip igraca kao sto je nihad isto kao sto su doveli rudeza koji je po meni stepenicu ispod nihada u svemu sem u sutu, ali je tip igraca koji je tom klubu trebao i za NBA uslove on je jeftin igrac
po meni njegov ulaz sa onim ukrstenim korakom bi jos bolje funkcionisao nego u eruopi, zatim sut sa poludistane nije mu los, dok bi sa sutem sa vana mogao samo coskariti jer on sa distance jedino suta iz mjesta ne iz trka
odbrana mu je dobra i mislim da bi u NBA funkcionisala jer on igra glavom (cita potivnika) ne sa fizikalijama
summa summare, mogao bi uspijeti ali i da bude jedan od mnogih koji bi se neslavno vratili
po meni njegov ulaz sa onim ukrstenim korakom bi jos bolje funkcionisao nego u eruopi, zatim sut sa poludistane nije mu los, dok bi sa sutem sa vana mogao samo coskariti jer on sa distance jedino suta iz mjesta ne iz trka
odbrana mu je dobra i mislim da bi u NBA funkcionisala jer on igra glavom (cita potivnika) ne sa fizikalijama
summa summare, mogao bi uspijeti ali i da bude jedan od mnogih koji bi se neslavno vratili
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Meni je Nihad možda i ponajdraži naš igrač, ali mislim da on nije kapacitet za NBA, ne u smislu kojem bi mi voljeli, a to je da igra, daje koševe i slično. Igrača tipa Nihada ima mali milion i on nije igrač za kojim se ljudi otimaju, niti ima neki xfactor.
On može igrati u NBA, ali pitanje je šta može tamo napraviti i može li išta. Ja bih ga radije vidio da igra u ovim jačim evropskim klubovima tipa Real, CSKA, Barcelona, pa tek onda nekada kad mu ne bude više ni važno da li će uspjeti ili ne, ode u NBA, čisto da se oproba i da da sebi oduška i igranjem u toj ligi.
On može igrati u NBA, ali pitanje je šta može tamo napraviti i može li išta. Ja bih ga radije vidio da igra u ovim jačim evropskim klubovima tipa Real, CSKA, Barcelona, pa tek onda nekada kad mu ne bude više ni važno da li će uspjeti ili ne, ode u NBA, čisto da se oproba i da da sebi oduška i igranjem u toj ligi.
Pa da, svakako da pričamo o nekoj koliko-toliko uspješnoj i zapaženoj NBA karijeri, a ne grijanju klupe..
Igranje 5 minuta prosječno u NBA ili da igra u Evropi kao najbolji igrač neke od evropskih top ekipa, složićemo se da je bolja ova druga opcija..
Igranje 5 minuta prosječno u NBA ili da igra u Evropi kao najbolji igrač neke od evropskih top ekipa, složićemo se da je bolja ova druga opcija..
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
prije svega danasnja se NBA liga zasniva na fizikalijama, sve je veci broj atletski mocnih bekova i plejeva, tako da bi se nihad sigurno uklopio sto se toga tice...
sto se tice suta, samo skontajte kakav je suter bio kamenoricky rubio u evropi, a kakav je sada... tako da ne sumnjam da bi nihad mogao imati sasvim fine postotke, barem da bude korneras kao sto je nermin fino obrazlozio...
kakvi su sve diletanti prosli kroz nba i, sto je najzalosnije, igrali (najsvjeziji je primjer pero antic, a evo ove sezone ce i rudez igrati sigurno), ja ne vidim razloga zasto nihad ne bi mogao igrati tamo, uostalom, zvali su ga da dodje, nije sigurno da bi im mahao peskirima... ipak ljudi koji su zaduzeni za scouting tamo primaju velike novce i znaju sta rade...
sto se tice suta, samo skontajte kakav je suter bio kamenoricky rubio u evropi, a kakav je sada... tako da ne sumnjam da bi nihad mogao imati sasvim fine postotke, barem da bude korneras kao sto je nermin fino obrazlozio...
kakvi su sve diletanti prosli kroz nba i, sto je najzalosnije, igrali (najsvjeziji je primjer pero antic, a evo ove sezone ce i rudez igrati sigurno), ja ne vidim razloga zasto nihad ne bi mogao igrati tamo, uostalom, zvali su ga da dodje, nije sigurno da bi im mahao peskirima... ipak ljudi koji su zaduzeni za scouting tamo primaju velike novce i znaju sta rade...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Clutch je napisao/la:Kad gledamo s NBA aspekta, nijedan segment košarkaske igre kod Nihada nije iznad prosjeka, pa ni taj ulaz ili odbrana. Sve je to relativno prosječno za NBA standarde.
vidićemo kako će proći zoran dragić,imajiu sličnih karakteristika
Niko nije rekao da bi Djedovic bio zvijezda u NBA, najbolji rookie i tako to. Momak koji je igrama u evropi zasluzio da proba u NBA, vrlo zahvalan igrac, mislim da bi i u NBA mogao igrati vrlo dobru odbranu sto se cijeni, samo kazem trebao bi pozuriti zbog godina, najkasnije 2016-e
KK_Bosna je napisao/la:prije svega danasnja se NBA liga zasniva na fizikalijama, sve je veci broj atletski mocnih bekova i plejeva, tako da bi se nihad sigurno uklopio sto se toga tice...
antić je srećan koliko je težak,ozljede visokih igrača atlante su ga dovele do uloge startera
Kada pricam o nba ,mislim na to da napravi nesto preko bare.Nece tamo moci probijati kao ovdje,a sut mu nije ni Kari popravio.
kad bi imao nba karijeru otprilike kao fernandez bilo bi to ok,tesko da bi bolje mogao
pa to je neka realna usporedba, jest da rudy ima bolje fizicke predispozicije, ali ih on nikad nije koristio (osim alley-oopova), ali generalno mogao bi biti sasvim upotrebljiv u NBA okvirima
Pa to bih bilo vise nego odlicno
Rudy je se vrtio negdje oko 10 poena..
lumani je napisao/la:Pa to bih bilo vise nego odlicnoRudy je se vrtio negdje oko 10 poena..
jeste u prvoj sezoni,u ostalim je oko 8 imao čini mi se
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.