Rukomet: Liga Prvaka

Virtu4l
Kontakt:

Re: Rukomet: Liga Prvaka

Post Postao/la Virtu4l » 10 feb 2014, 01:33

DANTES je napisao/la:ono nije dobra igra ono je ubijanje boga u njima...
Krim je došao na velika vrata u Podgoricu. Gledao sam Tiselja u nekim emisijama prije utakmice i na presici, čovjek se baš nadao dobrom rezultatu, posebno jer su kolo ranije savladali Larvik, a u regionalnoj ligi su savladale Budućnost u Morači.

Prvi gol su zabile u desetoj minuti, a odbrana Budućnosti bi večeras napatila i neke muške ekipe. Ne bih nikoga posebno izdvojio, Adžić je dao šansu svim igračicama. Ono što raduje je činjenica da su drugo poluvrijeme odigrale bolje nego prvo, što je u prošlosti bio ogroman problem.

Ovo je već druga priča. Fajnal for nije upitan, Larvik ne može ugroziti Budućnost. Utakmica protiv Đera može biti finale prije finala i tu se mora ići na pobjedu da bi se izbjegao Vardar u polufinalu.
"Sve što je protivnik zamislio je uradio, a mi malo toga. Budućnost ove godine ima takvu ekipu da treba da se bori za vrh Lige šampiona, što je pokazala sada i kada je uzela bod u Đeru", istakao je čovjek koji je vodio „plave” u sezoni 2007/2008, koji je imao posebne riječi hvale za svoj bivši klub.

"Nekad je trebalo da se uči od nas, sada mi moramo da učimo od Adža i organizacije kakva je u Budućnosti".

Tiselj je priznao da njegov tim nije imao rješenja za odbranu Podgoričanki.

"Svi znamo kako Budućnost igra odbranu, najbolje u Ligi šampiona već duže vrijeme. Teško je razbiti ne samo nama, već svima. O tome kako Budućnost čuva pivota i iznuđuje faul u napadu se svuda priča, a video analize koje radi Adžo su sigurno najbolje u Evropi", zaključio je Tiselj.
Trener Budućnosti Dragan Adžić je, razumljivo, bio izuzetno zadovoljan nakon ubjedljive pobjede nad Krimom.

"Hvala fenomenalnoj publici, konačno je i ovu generaciju Budućnosti ispratila kao i sve prethodne. Utakmica nam je bila izuzetno bitna, posebno poslije dobre igre u gostima".

"Zna to ponekad da se odrazi, da se igračice opuste, ali to se nije desilo. Već smo okrenuti Larviku i očekujem izuzetno težak meč, bez obzira na to što je pokazao u prva dva kola", istakao je Adžić.

Vjerujete li da već nakon dvomeča sa Larvikom možete da obezbijedite plasman na fajnl-for?
"Uradićemo sve da tako bude, ali neće biti nimalo lako i jednostavno. Velika nam je želja da to bude tako, jer bismo dobili prostor da rehabilitujemo neke igračice i spremni dočekamo maj".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2014, 21:49

slika

Nakon demoliranja Krima, slijedi još jedan meč u Morači. Protivnik je Larvik, aktuelni viceprvak Evrope. Larvik ima dobru ekipu, nekoliko igračica svjetske klase, tako da će to sigurno biti teži meč u odnosu na onaj protiv Krima.
”Plave” u naredna dva kola igraju protiv Larvika, a poslije dvomeča sa norveškim timom i duela Đera i Krima, mogla bi da bude jasnija situacija u borbi za plasman na finalni turnir u Budimpešti.

- Neće nas uhvatiti euforija, jer vrijedimo samo kada igramo sa 100% mogućnosti. Kada odigramo sa 99% mogućnosti, onda nijesmo prava ekipa. To se pokazalo mnogo puta. Očekujem težak duel protiv Larvika bez obzira na to što su pružili u prva dva kola. Larvik ima fenomenalnu ekipu i vrlo iskusnu koja je znala da slavi u ”Morači” i tako ćemo se spremati za duel protiv njih. Želja nam je da nakon četiri kola imamo jasnu sliku što se tiče plasman na finalni turnir u Budimpešti i uradićemo sve da to ostvarimo. Neće biti jednostavno, ali vjerujemo u to poslije sjajnih izdanja u prva dva kola. Bilo kakva euforija bi nas ipak, skupo koštala – kazao je Adžić.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 feb 2014, 16:01

ako ovo dobiju za 6+ sigurno idu dalje... dobro 96% idu dalje... naravno ostaju revanši, ali teško će biti nadoknaditi -15 ili npr -7 protiv najbolje defanzive...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 feb 2014, 18:55

DANTES je napisao/la:ako ovo dobiju za 6+ sigurno idu dalje... dobro 96% idu dalje... naravno ostaju revanši, ali teško će biti nadoknaditi -15 ili npr -7 protiv najbolje defanzive...
Mislim da prolaz nije upitan. Treba biti prvi u grupi i izbjeći Vardar. Ići ću na utakmicu, nisam ih odavno gledao.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 feb 2014, 22:57

Virtu4l je napisao/la:
DANTES je napisao/la:ako ovo dobiju za 6+ sigurno idu dalje... dobro 96% idu dalje... naravno ostaju revanši, ali teško će biti nadoknaditi -15 ili npr -7 protiv najbolje defanzive...
Mislim da prolaz nije upitan. Treba biti prvi u grupi i izbjeći Vardar. Ići ću na utakmicu, nisam ih odavno gledao.
još si dolje,a? sjajna je atmosfera
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 feb 2014, 19:24

DANTES je napisao/la:još si dolje,a? sjajna je atmosfera
Jučer došao. Ma uvijek je ludnica, jedino što ovdje valja po pitanju sporta. Šteta što su uveli final four. Stvarno je bez veze da se polufinale i eventualno finale ne igra po standardnom home & away sistemu. Ono finale LP protiv Đera je nešto neponovljivo na ovim prostorima. Šteta što je jedan takav uspjeh ostao skoro neprimjećen.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 feb 2014, 21:48

Budućnost - Larvik 19:19

Kakva utakmica! Riječi su suvišne, obje ekipe su pružile najbolje što mogu u ovom trenutku. Smjenjivali su se u vodstvu, Larvik bio bliži pobjedi, ali Neagu je u posljednjim sekundama mogla ostaviti bodove u Podgorici.

Malo ću kritikovati Adžića, po prvi put u životu. Neopravdano je Majdu držao na klupi, a ona mu je vratila fenomenalnim golom pred sami kraj susreta. Knežević ponovo začokirala kad je to najviše trebalo, promašen penal, dvije prodate lopte na samom kraju utakmice, ali je zato Klara Voltering briljirala na golu, Neagu i Bizdra su bile fenomenalne, odbrana sjajna kao i uvijek uz nešto rezervisanu Draganu Cvijić.

Nora Merk je odigrala odlično u timu Larvika, na stranu to što je fizički dobra k'o dobar dan.

Remi koji komplikuje situaciju u grupi. Ostalo je gostovanje Larviku, domaći meč sa Đerom i gostovanje Krimu.

1. Đer 5
2. Budućnost 4
3. Krim 2
4. Larvik 1
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 feb 2014, 11:24

@virtu4l jako napeta utakmica, čini se da ih je ponijela ona velika pobjeda protiv krima... napad je bio očajan, šteta za onaj zadnji napada Neagu kao da se iznenadila otvorenim šutem.. ono je bio zicer... mogla je ići još par koraka naprijed, ali se valjda prepala da nema vremena, a vremena je bilo
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 feb 2014, 18:17

Knežević: Nisam ni malo zadovoljna igrom
„Domaći tim je dobio bod, mi smo ga izgubile. Ponosna sam, ipak, na tim, jer smo se hrabro borile protiv jedne od najboljih odbrana na svijetu”, istakla je Nora Merk

U uzbudljivom meču u „Morači”, Budućnost je drugi put remizirala u glavnoj fazi Lige šampiona.

Na kratkotrajnu pauzu, „plave” idu sa četiri boda iz tri meča, a da su savladale Larvik već sada bi mogle da razmišljaju o fajnl-foru...

„Očekivale smo tešku utakmicu, jer je Larvik veoma iskusan. Nismo bile na nivou koji se očekivao od nas, prije svega u odbrani”.

„Nisam ni malo zadovoljna igrom, sigurna sam da ćemo se ispraviti u narednom meču”.

„Nismo bile spremne zbog povreda, zato smo se i pribojavale, a nismo na pravi način odgovorile na agresivnu odbranu”, istakla je Milena Knežević.

Biljana Pavićević je napomenula da je rival bio rasterećen i da je bašđ zbog toga pokazao da je jako kvalitetna ekipa

„Mi nismo bile na nivou iz prethodne sedmice, kao da smo bile u nekom grču”.

„Uzele smo, ipak, bod, što je jako bitno. Spremićemo se dobro za meč u Norveškoj i pokazati bolju igru”, poručilo je lijevo krilo Budućnosti.

Nora Merk je sa osam golova bila najbolja igračica meča, nakon kojeg je žalila za pobjedom.

Uvecaj! Osam puta je savladala: Nora Merk šutira sedmerac Klari Voltering

„Domaći tim je dobio bod, mi smo ga izgubile. Ponosna sam, ipak, na tim, jer smo se hrabro borile protiv jedne od najboljih odbrana na svijetu”.

„Iskreno, nisam očekivala ni da ćemo osvojiti i taj bod, jer je jako teško igrati u ovoj atmosferi i protiv ovakvog tima”, istakla je Merk.

Isti rivali sastaće se i u subotu, 1. marta u Norveškoj. Ukoliko pobijedi, Budućnost će gotovo sigurno ići na fajnl-for, a poraz bi vratio potpunu neizvjesnost...
Ni mi Milena nismo zadovoljni tvojom igrom, dobro je pa si priznala, dok je i Adžić priznao svoje greške. Valjda će se malo bolje pripremiti za gostovanje u Norveškoj.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 mar 2014, 19:47

Larvik - Budućnost 17:22

Bravo cure! Najbolje kad je najpotrebnije. Klara Voltering je carica, kraljica, sultanija i sve ostalo. Ponovo je prelomila utakmicu, sredinom drugog poluvremena. Odavno ih nisam gledao ovako borbene, izgleda da je Adžić odradio posao nakon remija u Morači.

Larvik razbijen u drugom poluvremenu. Nora Merk puno forisirala, a Klara skidala većinu tih šuteva.

Mislim da je sad final four poprilično siguran. Ostaje utakmica sa Đerom u borbi za prvo mjesto.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 mar 2014, 09:04

Krim - Đer 22:24

To bi bilo to. Budućnost i Krim idu na final four. U nedjelju će u međsobnom duelu riješiti pitanje prvog mjesta u grupi. Poraženi iz tog duela će najvjerovatnije ići na Vardar, što i nije toliko dobro.
Voltering: Kada smo koncentrisane, vidi se duh ove ekipe
"Bilo je važno što smo u drugom poluvremenu stekle nekoliko golova prednosti. Sve smo bile koncentrisane, a tada se najbolje vidi duh ove ekipe", rekla je golmanka Budućnosti

Larvik - Klara Voltering je bila još jednom spektakularna, odbranila je 19 šuteva i sedmerac i, što je najvažnije od svega, nabila kompleks Norvežankama.

Način na koji je zaustavila šut Nore Merk iz kontre pri rezultatu 18:16 je dao krila njenim saigračicama, a potpuno razbio moral protivnica.

Kapitenka Budućnosti, međutim, ističe timske zasluge u prvi plan.

"Znamo koliko dobro možemo da igramo, ali je bilo veoma teško. Do samog kraja nije bilo sigurno da ćemo dobiti. Bilo je važno što smo u drugom poluvremenu stekle nekoliko golova prednosti. Sve smo bile koncentrisane, a tada se najbolje vidi duh ove ekipe".

Da li je tvoja odbrana Nori Merk odlučila meč?

"Ne znam, ali mi je dala samopouzdanje, kao i timu. Ne želim da kažem da je to bila najvažnija lopta, jer se igralo 60 minuta i bilo je situacija u kojima sam mogla da odbranim, a nisam".

Dalbi: Klara je bila nevjerovatna

Kamila Dalbi je dala širinu napadu Budućnosti, njena četiri gola su bila jako bitna. Ali, dala je i doprinos u odbrani, gdje je prvi put u Ligi šampiona i počela meč.

"Mislim da smo igrali veoma dobro u odbrani, a pokazale smo da nismo odličan tim samo kući, već i u gostima. To čini pravu ekipu. Klara je bila nevjerovatna, a mislim da smo pravile prave odluke i u napadu. U pravi čas smo šutirale i na vrijeme se vraćale u odbranu, tako da Larvik nije dao mnogo golova iz kontri, što nam je bio glavni zadatak", istakla je Dalbi.

Igraćeš na fajnl-foru, jesi li to očekivala?

"Još nije sve 100 odsto sigurno", naglasila je Dalbi.

"To je bio moj san kada sam potpisala za Budućnost, željela sam da napravim korak naprijed".
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 mar 2014, 13:23

to sam pratio uporedo sa partizan-metalurg gdje su me crnogorske sudije toliko raspiz.dile, ali dobi partizan na kraju... inače sam odigrao jedan lud tiket... partizan-metalurg 1x, budućnost 2, liverpul 2, zakopalova 2, i umjesto da se zadovoljim ja dodam i mega 1 i padnem baš njih... sve ostalo prođem...
znao sam da će to budućnost dobiti... poruka je primljena još prije 15 dana i larvik nije imao šanse... ništa bar će edin i gro da imaju više vremena za porodicu...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 mar 2014, 18:07

Milena Knežević podivljala... loše partije su kulminirale sramotnim pozetom i udaranjem Anite Gorbic.
Voli te tvoje Sarajevo.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 30 mar 2014, 23:52

pa šta je ovo sa Makedoncima , do neki dan Borac i Bosna pobjeđivali Vardar i Metalurg ... danas Metalurg izbacio Kolding , a Vardar izbacio HSV !!!

Plasirali se i jedni i drugi u Četvrtfinale Lige Šampiona !!!

Svaka Čast Makedonijo !

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 mar 2014, 23:56

Svaka cast! Samo sto je Vardar jos u najavi. Ovo im je vjerovatno plafon ove sezone, ali iduce pucaju na najvise uvjeren sam.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

handballspieler
Kontakt:

Post Postao/la handballspieler » 31 mar 2014, 08:50

Zna li se kad je izvlačenje parova za 1/4 finale???

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 apr 2014, 15:40

handballspieler je napisao/la:Zna li se kad je izvlačenje parova za 1/4 finale???
Parovi 1/4 finala Lige prvaka:

Rhein Neckar Löwen - Barcelona
SG Flensburg Handewitt - Vardar
Metalurg - Kiel
PSG - Veszprem

Prva se utakmica igra u terminu od 16. do 20. aprila, a druga od 23. do 27. aprila.

Parovi 1/4 finala EHF kupa:

Constanta - Lugi
Sporting - Pick Szeged
Nantes - Montpellier

Na turnir se već kvalificirao domaćin Füchse Berlin.

Žene:

LP (F4 u Budimpešti):
Vardar (Mkd) - Budućnost (Mne), Györi ETO (Hun) - Midtjylland (Den)
EHF:
Esbjerg (Den) - Fehervar (Hun), Astrahanjočka (Rus) - LADA Togliatti (Rus)
KPK:
Rostov-Don (Rus) - Viborg (Den), Byasen Trondheim (Nor) - Zvezda Zvenigorod (Rus)

Dakle, ukupno 27 klubova (iz 12 zemalja). Ne uračunam Challenge kup, jer je to kup za slabije rukometne zemlje.

Klubovi po zemljama:
4 / Mađarska, Njemačka, Rusija
3 / Danska, Francuska, Makedonija
1 / Crna Gora, Norveška, Portugal, Rumunjska, Španjolska, Švedska

Samo 1 klub iz Španjolske, nema kluba iz Poljske, Slovenije, Hrvatske.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 maj 2014, 21:23

Na F4 u Kelnu u 1/2 finalu LP 31 maja igraju:

Barcelona (koja je u 1/4 finalu prošla RNL-a zbog više golova u gostima) - Flensburg-Handewitt (isti slučaj kao i Barca, drugi protivnik, Vardar :| )

Veszprém - Kiel

Odigran je i F4 EHF kupa u Berlinu:

za 3. mjesto: F. Berlin - Constanta: 29-28 (13-14)

finale: Pick Szeged - Montpellier: 29-28 (16-14)

Prva europska titula za Szeged.
_______

Kod žena u LP Györ odbranio titulu, bez poraza, u finalu su savladale Budućnost, Lunde na golu fantastična, proglašena MVP-em, a i Bulatovićka je odigrala na nivou :)

Vardar je uzeo treće mjesto.

U EHF kupu Lada je titulu osigurala već u prvom meču u Rusiji, to im je 3 europska titula u historiji.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 maj 2014, 16:22

za sada odličan meč između Veszprema i Kiela :thumbup: sjajne se odbrane igraju
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 maj 2014, 16:55

Kiel na kraju ide u finale, Veszprem su izdali njegovi najbolji igrač koji su se pogubili kad je trebalo preuzeti odgovornost Ilić,Nagy,Chema :thumbdown: naš Mirsad Terzić je i danas komandovao odbranom Vesprema dosta dobro :bih:

Kiel-Veszprem 29:26
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.