San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ghuraba
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la Ghuraba » 19 avg 2025, 23:34

Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima. :mrgreen:

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 19 avg 2025, 23:34

Spisak očekivan.
Doduše mislim da je mogao pozvati par drugih igrača (Gazibegović, Koljić) ali valjda stručni štab ima najbolje informacije og fizičkoj/taktičkoj spremi i karakternim osobinama igrača.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 20 avg 2025, 00:56

Ghuraba je napisao/la:
19 avg 2025, 23:34
Gigovic bi bio idealan u paru sa Sunjicem. Ne zna se koji je gori s loptom u nogama i u organizaciji napada. Ako je zadrze 3 sekunde, to je premija. Tahirovic koliko god bio los opcenito, u tom segmentu je doktor za obojicu. Tako da, u toj postavci ili Gigovic ili Memic trebaju na klupu, a Benjo da uskoci. Ja bih npr. Armina ostavio na klupi, a Barba ce naravno Kerima. :mrgreen:
Ne znam uopšte šta se Barbarezu i stručnom štabu mota po glavi i kakvu kombinaciju spremaju za Austriju. Tu utakmicu posmatram kao ogromnu šansu da overachievamo kvalifikacije i dovedemo se u situaciju da se do zadnjeg kola borimo za prvo mjesto u grupi. Grupa je nikad lakša, start kvalifikacija nikad bolji, a objektivno ništa nemamo izgubiti jer smo i mi autsajderi i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se ne kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. Zato bih volio da odigramo mudovito i blago napadački čak. Meni je isto ili X ili poraz jer ova utakmica sa Austrijom nije meč od kojeg nam zavisi plasman u baraž - to je potencijalni direktni okršaj za Svjetsko prvenstvo. Zakoračili smo u baraž pobjedom u gostima protiv Rumunije.

Ne znam hoće li to biti sa 3 ili 4 u odbrani. Protiv Austrije bih najviše volio 4-2-3-1.

Vasilj; Burnić, Muharemović, Katić, Dedić; Šunjić, Tahirović; Demirović, Gigović, Memić; Džeko.

Protiv San Marina bih išao 4-2-2-2 :
Vasilj, Burnić, Radeljić, Košpo/Barišić, Mali; Bašić, Tahirović; Alajbegović, Hajradinović; Demirović, Baždar.

Upravo zbog ove prve utakmice mislim da je spisak loš jer si pozivom lijevog beka bilo kakvog poštedio Burnića igranja dvije utakmice u 3 dana (upitno je može li to jer je klupiran), Esmir bi došao isto kao kec na desetku jer bi otvorio neke nove mogućnosti.. Ali imamo šta imamo. Alajbegovića sam gledao zadnju utakmicu i stvarno je dobro i nazad odigrao, ali osjetilo se da je ostao bez snage pred kraj meča. Zato bih ga klupirao protiv Austrije, njegove svježe noge na umornu austrijsku odbranu puno mogu donijeti. Džeku bih isto klupirao (valjda uvalimo ovaj put bez njega).

Eto, ovo su neke moje želje. Vjerovatno je dijametralno suprotno u odnosu na ono što će biti.

Diadora
Kontakt:

Post Postao/la Diadora » 20 avg 2025, 02:43

Ghuraba je napisao/la:
19 avg 2025, 23:34
Gigovic bi Bio idealno u paru sa hadziahmetovicem. Hadziahmetovic ima dobru tehniku I odlican pas Ali je slab u ubacivanju iz drugog plana. Gigovic je odlican u tom segmentu. Obojica su defanzivno dobri I odgovorni. To bi nam olaksalo puno kontrolu lopte I drzanje posjeda. Gigovic- burnic je isto bolja opcija nego sa sunjicem. Burnic isto ima snage da trci ko konj Ali je puno bolji od sunjica u kontroli lopte.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.