Kao prvo moj pogled nije takav, da su mi rezultati i uspjesi reprezentacije svejedni. To je besmislena prica, koja mozda vrjedi u nekoj paralelnoj dimenziji, a ne u ovom svijetu u kojem mi zivimo. Ali dobri poneki su se vec davno udaljili od realizma. Naci cu najveceg dobricinu svjeta i postaviti ga u savez i kao trenera, a da o fudbalu nema pojma, to je izgleda uredu, jer to je srz pojedinih izjava ovdje. Lijepo je to, ali ja onda isto nebih gledao utakmice reprezentacije, jer bi bilo depresivno i dosadno gledati kako jedna fudbalska reprezentacija, koja svoju zemlju predstavlja ne postize rezultate i samo gubi. Ko god kaze da bih mu to bilo draze nego rezultati, laze, a ponajvise samog sebe.
Blazevic podrzava savez. To rade i igraci, jer bez njih nema nista. Dobro prije nekoliko mjeseci na igrace se nije smjelo nista reci, sada su i oni bez casti, ne drze svoju rijec, Dzeko se kao uzdigao jer neda da ga neki polumetar grubo foulira, zajebava itd. Samo u svemu tome jedna logika nedostaje jer: To pricaju ljudi, koji sami gledaju reprezentaciju, a kazu da bih ovi trebali bojkotovati i ne igrati. Kao ne prate vise ekipu i utakmice, a znaju ko je sa kakvom formacijom igrao u Turskoj i kako bih bilo bolje. To je uprazno kao i vecina tih "argumenata".
Neznam koliko ce se spomenuti ime Saraba ili Mikeliniji, koji nisu igrali u bitnim utakmicama, to je jedna krava koju ce pojedini ovdje da muzu do zadnjega dana, kao i druge tvrdnje. Blazevic poceo djeliti Bosnu, Blazevic ono ovo...on je izgubio utakmicu protiv Rijeke. Pa on je htio na silu da se igra prijateljska utakmica, pa kad savez nije sposoban, morao se selektor o tome pobrinuti. Nenormalno u svakoj drugoj zemlji. Ali za te sto podsjecavaju nas na Rijeku: Zamislite sta bih tacno bilo u Belgiji, da smo ispustili tu utakmicu i taj poraz u Rijeci. Zatvorite oci i sebi predstavite utakmicu u Belgiji, zamislite tacno kako bih se to odigralo bez te "besmislene" utakmice u Rijeci. Ne interesuje me sta vidite, zadrzite za sebe, ja za sebe znam.
Treba obraz cuvati. A izgubili smo kao obraz jer smo izgubili protiv Irana. Pa kako to, zar nije gubljenje utakmice svejedno, rezultati svejedni a samo obraz bitan? Istjerajmo savez kroz bojkot reprezentacije i gubljenje utakmica. Kakva glupost. Pa ce onda doci dobri ljudi i onda sve pocinje na novo, ko ce da postavi te "dobre ljude", isti koji su postavili ovaj savez? Nije Bosna imala nikakvih posebnih rezultata, kao participiranje na SP ili ES u svojoj historiji, pa eto ti ljudi jos uvjek sjede. Ma da imamo i najbolje ljude u savezu, ovi isti "kriticari" bi im zavjerke prebacivali, pljuvali i pokusali ih istjerati. Ako odemo na SP mi cemo tek postati neko i nesto na sceni fudbala, vjerovali ili ne, tek tada ce jedna FIFA/UEFA uopste imati interesa o dogadjajima u nasem savezu.
Sta meni fali kod tih "kriticara" je
konzekvencija. Ha jesam li tacno napisao rijec ili ce se naci neki kompleskas da me ispravi, kao:"Ucitelju ucitelju napisali ste nesto pogresno na tabli."
Fali mi da budu konzekventni i da kazu:
"Ja ne podrzavam Blazevica, i igrace i citavu reprezentaciju jer oni podrzavaju savez. Ja ih bojkotujem i zato pojma nemam sta se upravo desava, neznam detalje utakmica i tako dalje jer ja stojim uz to sta kazem, uz svoju rijec. Ja sam protiv toga sta se desava u savezu i ja nesto poduzimam protiv toga i ne pricam uprazno i ukrug i ne gnjavim ljude sa tim."
Ali tako nesto necu cuti.

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.