Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

noah
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la noah » 14 jul 2009, 14:53

BOSNA JE ZAKON je napisao/la:

nema senada ljeti
i to nisam znao :mrgreen:

haj ko sto kazu ostali ko ga j*** hoce nece

imamo golmana

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 14 jul 2009, 15:08

Jebote ja se prezivam Arslanagic ali ovi pojedini hercegovci pogotovo iz trebinja su stvarno naopaki.. da te bog sacuva :mrgreen:

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 14 jul 2009, 15:59

Cartman je napisao/la:
Dado je napisao/la:
alen m je napisao/la:e ****.. hajmo baciti jos malo benzina na ovu vatru... http://sportsport.ba/bh_fudbalp-20576.htm

Par stvari mi je jako sumljivo ovdje.

Prva polazi od toga da je Begovic dao taj famozni interview za radio. Da li je neko potvrdio da se zaista radilo o Begovicu. Ima million slucajeva gdje ljudi pricaju na radiju predstavljajuci se kao neka druga osoba. Osim toga o kakvom se to radiju prica i kakav kredibilitet ima uopste kao relevantan izvor informacija. U principu nemojmo iskljuciti da su I drugi, kao mozda I Kanadjani, skloni prljavim podmetanjima kao I Balkanci. Osim toga Kanadjani imaju dobrih razloga da zamute vode BiH jer ni njima se ne gubi golman u kojeg su puno investirali.

Druga stvar je cisto sposobnost BiH saveza I njihov nedostatak kredibiliteta. Toliko puta su nas izigrali da bilo sta, kao I potvrda da je Begovic zaista potpisao taj ugovor o promjeni nogometnog drzavljanstv, moramo uzeti sa ogromnom dozom opreznosti.
Jarane u zapadnim zemljama nije dozvoljeno radit takve stvari. Odma ti se gasi radio stanica. Radio je ozbiljan i jasno se cuje da je on (uporedi glas sa onom reklamom Adidasa).

Evo sad sam procito ovo na naslovnoj, Bog zna sta se ovdje desava. U svakom slucaju ne zelim gledat Begovica u svetom dresu. A bilo bi dobro da ga Fifa "dadne" nama a da ga Ciro nikad ne zovne. Jer ako jednom promjenis fudbalsko drzavljanstvo nema vracanja.
Ti mora da se salis :lol: . Sta su onoj Palin uradili za vrijeme predsjednicke kampanje, kanadska radio stanica je nazvala i predstavili se kao predsjednik francuske Sarkozi. Izprovaljivali je do bola uzivo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 jul 2009, 16:02

Joj tebe, pa drugo je to kad je humoristicki show, i slusaoci su znali da to zapravo nije Sarkozy. A sad da su napravili intervju sa nekim glumcem i rekli da je Sarkozy (i da je intervju bio ozbiljan) to bi bio kraj te stanice.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jul 2009, 16:33

De ba sta vam je Asmir ce zaigrati za BIH siguran sam 100 %.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 14 jul 2009, 16:38

BIHfan je napisao/la:De ba sta vam je Asmir ce zaigrati za BIH siguran sam 100 %.
Mislis??

Znam!!! :mrgreen:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 14 jul 2009, 16:39

Ma boli me qrac hoće li igrati za nas ili za velesilu Kanadu. Na njemu je da odluči za koga će igrati, a u našoj repki bi svakako sjedio na klupi, tako da nema potrebe da ga zavlačimo, jer momak želi da brani, a ne da sjedi na klupi. Zato neka brani za Kanadu, tamo će barem biti prvi golman i najbolji igrač reprezentacije.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jul 2009, 16:40

noah je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:De ba sta vam je Asmir ce zaigrati za BIH siguran sam 100 %.
Mislis??

Castis pivom ako bude igrao za BIH?? :D
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 14 jul 2009, 16:41

Ma ne znam čemu ovolike stranice na forumu o Asmiru Begoviću, branio ne branio, svejedno. Imamo Kenu, Nurkovića, Supića, bojim se da ni Walter Zenga nebi imao mjesta u svoje doba u ovakvoj reprezentaciji. :mrgreen:

Begoviću, you did not need us. :D
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 jul 2009, 16:52

Knele je napisao/la:Ma ne znam čemu ovolike stranice na forumu o Asmiru Begoviću, branio ne branio, svejedno. Imamo Kenu, Nurkovića, Supića, bojim se da ni Walter Zenga nebi imao mjesta u svoje doba u ovakvoj reprezentaciji. :mrgreen:

Begoviću, you did not need us. :D
Knele svaki je igrac bitan za nas nismo mi Brazil da se odricemo golmana,pa pogledaj kolko godina imaju Hasagic i Supic oni ce braniti jos u formi 5-6 godina i onda necemo imati golmana kao i sada lijevog beka,zato Begovic koji je mlad i trenira sa jednim od najboljih golmana trenutno David Jamesom moze dosta od njeg naucit,Begovic ce u sezoni 2010-2011 godine biti prvi golman Portsmoutha.
FK DELFIN NEUM

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 14 jul 2009, 16:56

BIHfan je napisao/la:
noah je napisao/la:
Mislis??

Castis pivom ako bude igrao za BIH?? :D
Moze castim pivu i dijete od ovce!! :mrgreen:

Gistro_Bancho
Kontakt:

Post Postao/la Gistro_Bancho » 14 jul 2009, 17:03

E moj knele (i ostali), vidi se da si veliki znalac....

Svi bi smo mi i branili i igrali za BiH, aha - baš, momak je mlad i očigledno kvalitetan golman pred kojim je blistava budućnost a ti (Knele) spominješ Supića, Kenu i slične. Veeeeliki su to golmani!!! Veće je priznanje biti zamjena jednom Jamesu ili ko već brani u Portsmutu nego biti prvi golman Anorthosisa ili Istambula BB.
A druga stvar je što naši konji u savezu puštaju ovakve igrače da idu igrati za druge repke i što ne znaju prepoznati kvalitet na vrijeme, odnosno ni ne trude se da ga prepoznaju. Što ga nikad nisu zvali za neku prijateljsku tekmu, pa neka ubilježi makar jedan nastup pa neka ga onda jebu hoće li ili ne igrati za BiH. Dres BiH bi trebao biti svima svetinja, ali neće dok god nam nesposobni konji sjede u savezu i gledaju samo svoj interes!
A tog momka ne znam, uostalom kao niko od nas, i ne mogu bričati o njegovom moralu ili nemoralu dok čovjek javno ne progovori, ali činjenica je da ga je" njegova " država zaboravila kada mu je bila najviše potrebna, nego se čovjek afirmisao uz jednu popišanu Kanadu i da odluči da ne igra za BiH ja ga ne bih krivio nikada. Šta je to njemu njegova država dala???? Šta je tebi dala, šta je meni dala??? Nemoj mi samo patetike dala ti je državu i tih nacionalističkih sranja!!! Ja sam volio svoju Jugu više nego što ću ikad i jednu državu voljeti i svog prijeratnog komšiju bez obzira na vjeroispovjest (za koju nisam maltene ni znao da postoji do 91. godine) više nego sve ove seljačine koje su došle iz raznoraznih pripizdina.

Da se razumijemo, ja ipak volim ovu državu i živim i radim u njoj ali od ljubavi se ne može živjeti! Kada bi meni sada neko ponudio Kanadski pasoš, ja bih ga objeručke prihvatio i nikada toj osobi to ne bih mogao zaboraviti, vazda bi mu dužnik bio jer mi je pružio šansu za "novi život". Ja sa svojim pasošom mogu u Tursku, Tunis i Egipat... Da se usereš!!!

Razmisli malo o ovim stvarima prije nego napišeš slijedeći post, naravno ukoliko nisi toliko balav!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 14 jul 2009, 17:17

Gistro_Bancho je napisao/la:E moj knele (i ostali), vidi se da si veliki znalac....

Svi bi smo mi i branili i igrali za BiH, aha - baš, momak je mlad i očigledno kvalitetan golman pred kojim je blistava budućnost a ti (Knele) spominješ Supića, Kenu i slične. Veeeeliki su to golmani!!! Veće je priznanje biti zamjena jednom Jamesu ili ko već brani u Portsmutu nego biti prvi golman Anorthosisa ili Istambula BB.
A druga stvar je što naši konji u savezu puštaju ovakve igrače da idu igrati za druge repke i što ne znaju prepoznati kvalitet na vrijeme, odnosno ni ne trude se da ga prepoznaju. Što ga nikad nisu zvali za neku prijateljsku tekmu, pa neka ubilježi makar jedan nastup pa neka ga onda jebu hoće li ili ne igrati za BiH. Dres BiH bi trebao biti svima svetinja, ali neće dok god nam nesposobni konji sjede u savezu i gledaju samo svoj interes!
A tog momka ne znam, uostalom kao niko od nas, i ne mogu bričati o njegovom moralu ili nemoralu dok čovjek javno ne progovori, ali činjenica je da ga je" njegova " država zaboravila kada mu je bila najviše potrebna, nego se čovjek afirmisao uz jednu popišanu Kanadu i da odluči da ne igra za BiH ja ga ne bih krivio nikada. Šta je to njemu njegova država dala???? Šta je tebi dala, šta je meni dala??? Nemoj mi samo patetike dala ti je državu i tih nacionalističkih sranja!!! Ja sam volio svoju Jugu više nego što ću ikad i jednu državu voljeti i svog prijeratnog komšiju bez obzira na vjeroispovjest (za koju nisam maltene ni znao da postoji do 91. godine) više nego sve ove seljačine koje su došle iz raznoraznih pripizdina.

Da se razumijemo, ja ipak volim ovu državu i živim i radim u njoj ali od ljubavi se ne može živjeti! Kada bi meni sada neko ponudio Kanadski pasoš, ja bih ga objeručke prihvatio i nikada toj osobi to ne bih mogao zaboraviti, vazda bi mu dužnik bio jer mi je pružio šansu za "novi život". Ja sa svojim pasošom mogu u Tursku, Tunis i Egipat... Da se usereš!!!

Razmisli malo o ovim stvarima prije nego napišeš slijedeći post, naravno ukoliko nisi toliko balav!
svaka cast nek si im rek´o ;)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 14 jul 2009, 17:35

Gistro_Bancho je napisao/la:E moj knele (i ostali), vidi se da si veliki znalac....

Ne znam što da ti napišem, vjerovatno sam ostao zatečen tvojim postom. Sve to stoji, ali sam ja rekao da ako Begović neće da brani za BiH (iako mi onaj radio itnervju puno toga nije ni rekao), onda ne mora. Nećemo ga tjerati, neka brani golman iz Vratnika ako treba, samo dosta je bilo plakanja i molenja. On (veliki golman, zamjena jednom Jamesu, kao što veliš) ako ni pod kojim ne priznaje Bosnu i Hercegovinu kao svoju zemlju, doduše, čovjek je cijeli život proveo izvan nje, to je njegova lična stvar. Idemo dalje, uzdajmo se u Supiće, Nurkoviće, Hasagiće, Tolje, Piplice...

Nisam komponentan da pričam o Asmiru jer ga zaista nikada i nisam poznavao, niti sam imao priliku gledati ga na nekoj TV postaji (vejrovatno jer je 3. golman "mornara"), ali ako je istina ono što je izjavio za kanadski radio, onda ga treba pustiti da brani za Kanadu, jer nismo ga ni ranije imali, opet smo na istom. Njegovim pristupom naša reprezetnacija dobila bi dosta na golu (to svakako), ali kažem, što je tu je.

Ne znam jarane za tu jugu, rođen sam u vrijeme njenog raspada (89-a), mada ti vjerujem za sve napisano, samo znam da ovaj život ovdje što ga živim, jednostavno nije život. Ali, niko te i ne pita kako ti je, bitno samo da se živi, a ono malo radosti donesu golovi Džeke, Ibiševića, Misimovića, pa i odbrane Begovića koji ne želi braniti za jednu jedinu.

Ugodan ostatak dana'
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Gistro_Bancho
Kontakt:

Post Postao/la Gistro_Bancho » 14 jul 2009, 17:54

Knele je napisao/la:

Ne znam što da ti napišem, vjerovatno sam ostao zatečen tvojim postom. Sve to stoji, ali sam ja rekao da ako Begović neće da brani za BiH (iako mi onaj radio itnervju puno toga nije ni rekao), onda ne mora. Nećemo ga tjerati, neka brani golman iz Vratnika ako treba, samo dosta je bilo plakanja i molenja. On (veliki golman, zamjena jednom Jamesu, kao što veliš) ako ni pod kojim ne priznaje Bosnu i Hercegovinu kao svoju zemlju, doduše, čovjek je cijeli život proveo izvan nje, to je njegova lična stvar. Idemo dalje, uzdajmo se u Supiće, Nurkoviće, Hasagiće, Tolje, Piplice...

Nisam komponentan da pričam o Asmiru jer ga zaista nikada i nisam poznavao, niti sam imao priliku gledati ga na nekoj TV postaji (vejrovatno jer je 3. golman "mornara"), ali ako je istina ono što je izjavio za kanadski radio, onda ga treba pustiti da brani za Kanadu, jer nismo ga ni ranije imali, opet smo na istom. Njegovim pristupom naša reprezetnacija dobila bi dosta na golu (to svakako), ali kažem, što je tu je.

Ne znam jarane za tu jugu, rođen sam u vrijeme njenog raspada (89-a), mada ti vjerujem za sve napisano, samo znam da ovaj život ovdje što ga živim, jednostavno nije život. Ali, niko te i ne pita kako ti je, bitno samo da se živi, a ono malo radosti donesu golovi Džeke, Ibiševića, Misimovića, pa i odbrane Begovića koji ne želi braniti za jednu jedinu.

Ugodan ostatak dana'

Da je ovo zemlja i država kako treba druže moj, ne bi se niko morao "moliti" da igra za nju nego bi se otimali za dres!!! Ja recimo kapu do poda skidam Papcu što je ostao karakter i čovjek, to ti je materijal za kapitena (te osobine, o igračkim sposobnostima druga stvar jer imamo boljih igrača u timu ali on je dokazao da je čvrst karatker i kao takav nameće se kao vođa) ali taj čovjek više nikada neće zaigrati za ovu zemlju i vjerujem da je **** pojeo što je ikad i zaigrao, jer je doživio da se pljuje po njemu a nije ni sekunde to zaslužio. Ja mu se u svoje lično ime mogu samo zahvaliti i za ono što je dao, a nikad ga neću pljuvati jer je za mene ljudska veličina i jedan veliki karakter koji je pljunuo u lice savezu.
Treba ****` mater svima u savezu i sport dati sportistima, a ne samozvanim "znalcima" i qrcima palcima, moj druze. Vidim da si mlad, pa ti i ne zamjerim ali ti pokusavam misli prebaciti i na drugu stranu, odnosno reci da medalja uvijek ima dvije strane. Uvijek se prvo stavi u kozu onog drugog, pa tek onda komentarisi njegove postupke, to je sve sto sam ti htio reci tj. ne trci pred rudu sto bi nas narod rekao!
Samo najbolje ti želim i tebi i svima nama da se veselimo uspjesima BiH, ali na žalost ja sam debeli skeptik po tom pitanju jer bi i sadašnji kapiten, i selektor i svi iznad prodali sve za malo para, pa tako i našu najdražu!

BINJACKA
Kontakt:

Post Postao/la BINJACKA » 14 jul 2009, 18:11

Zao bi mi bilo da bilo koje nase djete koje ima potencijala igra i nosi dres koji mu genetski ne pripada.Ali sta ces odredjene stvari su jace od nasih zelja.Medjutim ako Asmir u 10-tak dana potpise oficijelni dokument o promjeni sp.drzavljanstva a nakon toga se predomisli vjerovatno se ne radi o stabilnoj osobi vec o nekakvom delikventu koji jedno potpisuje a drugo radi.Ma nemam ti ja puno vjere u takve(vucuroviceve)bosnjake,cast mnogim izuzetcima,finim ljudima iz Trbinja-mnoge sam upoznao cestiti i fini.Asmire dragi neka ti je sretna i bericetna ta tvoja nova domovina koju ti zoves svojom.Brani ti sine za koga hoces ali nije daleko vrijeme kad ce ti doci iz"guzice u glavu".Shvatices ti i tvoj(lazljivi)babuka da jedino mjesto kojemu ces se vracati i vratiti je onaj komad zemlje Bosne koju nasi krvlju obranise.E vala ti A S M I R E a i B A B U K A/Bice Bosne i bez vas dvojice! :D :idea:

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 14 jul 2009, 18:22

Cartman je napisao/la:Joj tebe, pa drugo je to kad je humoristicki show, i slusaoci su znali da to zapravo nije Sarkozy. A sad da su napravili intervju sa nekim glumcem i rekli da je Sarkozy (i da je intervju bio ozbiljan) to bi bio kraj te stanice.
Tanka je linija izmedju ozbiljnosti i sege. ;)

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 jul 2009, 18:25

Ne znam o Asmiru puno. Njemu jeste Kanada dosta pruzila, i ne znam kakvo mu je tamo djetisntvo bilo. Ali ako je imao dosta nasih prijatelja u Kanadi, onda bi trebao biti za BiH. Sad ako je zivio negdje gdje nije bilo nase raje, i nije isao nazad u BiH. Svi su mu prijatelji kanadzani, cura isto tako i imao lijep zivot tamo od svoje 4-5 godine. Onda mu je tesko da nebude uz Kanadu.
Cini mi se da mu familija(roditelji) zive u Njemackoj, on u Engleskoj. Ako je tako, onda sigurno nece nikad nazad u Kanadu. Lik ima para, novi zivot, onda ce biti glup ako bude igrao za Kanadu.

alen m
Kontakt:

Post Postao/la alen m » 14 jul 2009, 18:45

Netreba zaboraviti da Kanada nece imati priliku da ga oficijelno poveze za sebe do sljedeceg FIFA ili CONCACAF turnira.. Kvalifikacije za SP su im propale, a Asmir neigra u trenutnom Zlatnom Kupu u Americi. Moze on odigrati koliko hoce prijateljskih, ali bi opet mogao promijeniti drzavljanstvo i zaigrati za BiH. Cini mi se da su kvalifikacije za Olimpijadu najblize officijelne utakmice, sto znaci da bi tek negdje u kraju 2010 ili pocetku 2011 mogao biti u konacnom sastavu Kanade.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, CAGarfia, hurem, jasmin10, kakarut, Sheyi, Vaya i 60 gostiju.