Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Justin hoce da mi uvedemo dijasporasima uslov o poznavanju B2 stepena bosanskog jezika po primjeru kako je to Njemacka uvela nama. Nije to ni losa ideja za biznis. 

ove godine nije bilo ni utakmica mozda 2-3 tako da nisam pratio mozda ozliedzen ali pogledaj ove godine ranbije uvijek je bio medju prvi 11
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
Evo gledam na site on je u U18
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
- ASD
- Kontakt:
2 meča presjedio na klupi, 3 nije bio u protokolu.
Plus treba dodati da najbolji igrači njegovog godišta Regeer, Unuvar i Rensch su oslobođeni obaveza u juniorima jer igraju za Ajax u21. Pojedini kao Rasmussen budu privremeno oslobođen tih obaveza.
Plus treba dodati da najbolji igrači njegovog godišta Regeer, Unuvar i Rensch su oslobođeni obaveza u juniorima jer igraju za Ajax u21. Pojedini kao Rasmussen budu privremeno oslobođen tih obaveza.
Nemam ja nista protiv dijasporasa, ali treba imati neku mjeru. Ovdje cim se pojavi neki sa nasim imenom pocne prica kako se radi o ne znam kakvom talentu. Evo Sanicanin je bio nas najbolji stoper u zadnjim utakmicama i opet se ova dva Sveda guraju ispred njega. Zasto?babino je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:22ko o cemu, justin o jeziku:-)
zabiljezis taj svoj post i za 2-3 godine pogledas gdje i kako igraju dedic i pidro, sve ce ti se samo kazati.
iskreno, boli li kada u repku udju igraci koji ni jezik nas ne znaju najbolje, poput ova 2 momka iz svedske?
strasno sto se potcjenjuje liga koja nikad nije dala ekipu u neko euro takmicenje, bas strasno.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Niti su svi iz dijaspore kvalitet (Đurić), niti su svi igraci proizvedeni u domacoj ligi loši (Saničanin).
Kod nas nema sredine, ili je crno ili bijelo.
Uvijek treba 2-3 igraca iz domace lige pozvati. Kao da to moze od 23-24 igraca uticati na kvalitet reprezentacije.
Uvijek treba 2-3 igraca iz domace lige pozvati. Kao da to moze od 23-24 igraca uticati na kvalitet reprezentacije.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Donekle jesi u pravu, ali novi Svedjani su pogresan primjer. Oni su nas najveci dobitak godinama, vec dokazani u solidnim klubovima i reakcija samih svedjana u vezi Ahmedhodzica dovoljno govori. Ali ima tu primjera kao Hajrovic junior, Bahrudin Atajic, onaj Boban Lazic i tako dalje koji su se dizali samo zato sto su mogli za druge drzave i sto su imali ok ime kluba pored imena.Justin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:57Nemam ja nista protiv dijasporasa, ali treba imati neku mjeru. Ovdje cim se pojavi neki sa nasim imenom pocne prica kako se radi o ne znam kakvom talentu. Evo Sanicanin je bio nas najbolji stoper u zadnjim utakmicama i opet se ova dva Sveda guraju ispred njega. Zasto?babino je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:22ko o cemu, justin o jeziku:-)
zabiljezis taj svoj post i za 2-3 godine pogledas gdje i kako igraju dedic i pidro, sve ce ti se samo kazati.
iskreno, boli li kada u repku udju igraci koji ni jezik nas ne znaju najbolje, poput ova 2 momka iz svedske?
strasno sto se potcjenjuje liga koja nikad nije dala ekipu u neko euro takmicenje, bas strasno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Tacno je to sve. Ali ti iz domace lige trebaju biti momci koji su mladi. A ne likovi koji su blizu trideset godina. Od toga repka nema nista.emir79 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:17Niti su svi iz dijaspore kvalitet (Đurić), niti su svi igraci proizvedeni u domacoj ligi loši (Saničanin).
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Savez treba bolje pristupiti kod dijaspore. Zašto ne praviti trening kampove po Europi u državama gdje imamo najviše dijaspore? To što neki klinac igra u omladinskoj školi nekog šklj kluba ne znači da nema potencijala, kao ni što igranje u omladinskom pogonu nekog poznatog kluba ne znači da ćeš iz njeg dobit vanserijskog igrača.
5 kampova godišnje, za Njemačku, Austriju, Italiju, Švedsku i Francusku npr?
Isto raditi i u BiH, od malena, biti u kontaktu s porodicom, šanse su bar za promil veće ako se posveti toj djeci, ali vjerovatno u savezu gledaju kako prodati neke propale igrače kroz repku.
5 kampova godišnje, za Njemačku, Austriju, Italiju, Švedsku i Francusku npr?
Isto raditi i u BiH, od malena, biti u kontaktu s porodicom, šanse su bar za promil veće ako se posveti toj djeci, ali vjerovatno u savezu gledaju kako prodati neke propale igrače kroz repku.
Pa moze od 25-26 godina, nije to star igrac. Narvno ako je vec blizu 30 goni ga. Jedino ako je vrhunski iz zbog nekih talova nije pozivan.Maestro je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:21Tacno je to sve. Ali ti iz domace lige trebaju biti momci koji su mladi. A ne likovi koji su blizu trideset godina. Od toga repka nema nista.emir79 je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:17Niti su svi iz dijaspore kvalitet (Đurić), niti su svi igraci proizvedeni u domacoj ligi loši (Saničanin).
Ne smijemo zaobilaziti domacu ligu, to je naprosto zlocin. To ne radi niko na svijetu.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kako ne radi niko na svijetu, pa ne moraš pogledati dalje od reprezentacije koja nas je izbacila prije 4 dana da vidiš da to nije slučaj.
Haha dobar 
Naravno da treba zaobici domacu ligu ako je ona recimo medju top 5 najslabiji u Evropi i gdje nemas ama bas nikakvog kvaliteta za A-repku. Eh, da mi imamo ligu u rangu neke srednjeg nivoa pa hajde. Ali gurati igrace iz trenutne PL samo zato sto mora kao biti igrac odatle, je veliki zlocin.
Medjutim ne treba ni zvati alibi igrace popit Denija Milosevica i slicnim koji dolaze iz dobri liga ali nemaju nikakvu ulogu u repku. Onda radije gledam nekog iz nase lige da popuni to mjesto.

Naravno da treba zaobici domacu ligu ako je ona recimo medju top 5 najslabiji u Evropi i gdje nemas ama bas nikakvog kvaliteta za A-repku. Eh, da mi imamo ligu u rangu neke srednjeg nivoa pa hajde. Ali gurati igrace iz trenutne PL samo zato sto mora kao biti igrac odatle, je veliki zlocin.
Medjutim ne treba ni zvati alibi igrace popit Denija Milosevica i slicnim koji dolaze iz dobri liga ali nemaju nikakvu ulogu u repku. Onda radije gledam nekog iz nase lige da popuni to mjesto.
@igrajlopte 🐦
Pogledaj te samo spisak reprezentacije Danske. Skoro svi, ako ne svi igraci koji su dobili poziv nastupaju u ino ligama(https://www.dbu.dk/landshold/herrelands ... ndsholdet/). A Danska liga je dosta kvalitetnija od nase, Kopenhagen igrao cetvrtinu finala EL protiv Man U, ove godine Midtjylland izborio plasman u CL. I takva reprezentacija ne zove igrace iz svoje domace lige, nego zovu one koji kvalitetom igraju na vecem nivou. I sto bih ja sada zagovarao nesto drugo, umjesto samo da kopiram kako vec rade drzave koje rade bolje od nas.
Husein Balic, Ivan Sunjic, Adi Nalic, Armin Gigovic.ReX je napisao/la: ↑12 okt 2020, 21:06Haha dobar
Nemozes nazivati alibi igracem nekog ko rihetko dobija sansu a I kad je dobije bude na neprirodnoj poziciji
Sjeti se Tankovica samo. Bila prica kao da je novi Ibrahimovic, a gdje je sada? Sada uzdizu ovog Balica a lik sa 25 godina igra za LASK.Cartman je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:17Donekle jesi u pravu, ali novi Svedjani su pogresan primjer. Oni su nas najveci dobitak godinama, vec dokazani u solidnim klubovima i reakcija samih svedjana u vezi Ahmedhodzica dovoljno govori. Ali ima tu primjera kao Hajrovic junior, Bahrudin Atajic, onaj Boban Lazic i tako dalje koji su se dizali samo zato sto su mogli za druge drzave i sto su imali ok ime kluba pored imena.Justin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:57Nemam ja nista protiv dijasporasa, ali treba imati neku mjeru. Ovdje cim se pojavi neki sa nasim imenom pocne prica kako se radi o ne znam kakvom talentu. Evo Sanicanin je bio nas najbolji stoper u zadnjim utakmicama i opet se ova dva Sveda guraju ispred njega. Zasto?babino je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:22ko o cemu, justin o jeziku:-)
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Nama bi sad i Tanksson pomogao, iskoristio svoju priliku i napravio korak dalje u karijeri.Justin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 22:14Sjeti se Tankovica samo. Bila prica kao da je novi Ibrahimovic, a gdje je sada? Sada uzdizu ovog Balica a lik sa 25 godina igra za LASK.Cartman je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:17Donekle jesi u pravu, ali novi Svedjani su pogresan primjer. Oni su nas najveci dobitak godinama, vec dokazani u solidnim klubovima i reakcija samih svedjana u vezi Ahmedhodzica dovoljno govori. Ali ima tu primjera kao Hajrovic junior, Bahrudin Atajic, onaj Boban Lazic i tako dalje koji su se dizali samo zato sto su mogli za druge drzave i sto su imali ok ime kluba pored imena.Justin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:57
Nemam ja nista protiv dijasporasa, ali treba imati neku mjeru. Ovdje cim se pojavi neki sa nasim imenom pocne prica kako se radi o ne znam kakvom talentu. Evo Sanicanin je bio nas najbolji stoper u zadnjim utakmicama i opet se ova dva Sveda guraju ispred njega. Zasto?
Taj lask je prosao grupnu fazu euro lige prosle godine a velike su sanse da ce i ove....isamarali kurcem psv...ove godine natamburali sporting lisabon 4 1 na gostovanju u 4tom pretkolu...I njje mu 25 god nego 24....lik zacimentiran u prvoj postavi cak ga ni ne mijenja nikako iako je krilo...budi siguran da ce biti kandidati za titulu ove godine...jos ljevak I igra lijevo krilo jsko rijetko desno...s njim I hasicem mi smo bar 15 posto jaciJustin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 22:14Sjeti se Tankovica samo. Bila prica kao da je novi Ibrahimovic, a gdje je sada? Sada uzdizu ovog Balica a lik sa 25 godina igra za LASK.Cartman je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:17Donekle jesi u pravu, ali novi Svedjani su pogresan primjer. Oni su nas najveci dobitak godinama, vec dokazani u solidnim klubovima i reakcija samih svedjana u vezi Ahmedhodzica dovoljno govori. Ali ima tu primjera kao Hajrovic junior, Bahrudin Atajic, onaj Boban Lazic i tako dalje koji su se dizali samo zato sto su mogli za druge drzave i sto su imali ok ime kluba pored imena.Justin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 19:57
Nemam ja nista protiv dijasporasa, ali treba imati neku mjeru. Ovdje cim se pojavi neki sa nasim imenom pocne prica kako se radi o ne znam kakvom talentu. Evo Sanicanin je bio nas najbolji stoper u zadnjim utakmicama i opet se ova dva Sveda guraju ispred njega. Zasto?
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Balić je dešnjakgruezi je napisao/la: ↑12 okt 2020, 22:28Taj lask je prosao grupnu fazu euro lige prosle godine a velike su sanse da ce i ove....isamarali kurcem psv...ove godine natamburali sporting lisabon 4 1 na gostovanju u 4tom pretkolu...I njje mu 25 god nego 24....lik zacimentiran u prvoj postavi cak ga ni ne mijenja nikako iako je krilo...budi siguran da ce biti kandidati za titulu ove godine...jos ljevak I igra lijevo krilo jsko rijetko desno...s njim I hasicem mi smo bar 15 posto jaciJustin je napisao/la: ↑12 okt 2020, 22:14Sjeti se Tankovica samo. Bila prica kao da je novi Ibrahimovic, a gdje je sada? Sada uzdizu ovog Balica a lik sa 25 godina igra za LASK.Cartman je napisao/la: ↑12 okt 2020, 20:17
Donekle jesi u pravu, ali novi Svedjani su pogresan primjer. Oni su nas najveci dobitak godinama, vec dokazani u solidnim klubovima i reakcija samih svedjana u vezi Ahmedhodzica dovoljno govori. Ali ima tu primjera kao Hajrovic junior, Bahrudin Atajic, onaj Boban Lazic i tako dalje koji su se dizali samo zato sto su mogli za druge drzave i sto su imali ok ime kluba pored imena.

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- Goalgetter
- Kontakt:
Balic ima odlicnu fizicku spremu i brzinu. Meni licno se jos ne svidja ono sto vidim u smislu koliko bi mogao donijeti reprezentaciji na najvisem nivou, jos dosta mora raditi, ali i trener vidi da ima potencijala i zato ga i dalje drzi u prvih 11 iako ga jos ne ide sa golovima, tek ga je nedavno krenulo.
Vidicemo, ima jos i odredjenih administrativnih problema sto se tice njega ako bi odlucio igrati za nas, tako da do sljedece godine cemo vidjeti jos kako ce se razvijati.
Vidicemo, ima jos i odredjenih administrativnih problema sto se tice njega ako bi odlucio igrati za nas, tako da do sljedece godine cemo vidjeti jos kako ce se razvijati.
Trenutno korisnika/ca: 313, denza, Hazre, invincible1921, johntravolta123, napapijri1987, sagitarius i 46 gostiju.