Telegraph - Dalglish, Comolli and Steve Clarke will be called upon by FSG to dispatch a thorough debrief across the Atlantic.
Biće otkaza u Liverpoolu, ali mislim da će to biti jedino Comolli. Clark jedini u ovoj ekipi radi svoj posao odlično, dok se za Kinga to baš i ne može reći. Mada, mislim da nije King toliko ni kriv.
Moja želja je da Gerard bude novi trener Liverpoola, neka bude trener igrač ( baš kao svojevremeno King ). Ako iko zna šta ovoj ekipi fali, gdje škripi, ako iko ima bolju relaciju između navijača i igrača, onda je to on. Uvijek se pisalo, pričalo da bi Carra trebao biti trener, ali nisam za to da odbrambeni igrač bude trener. Carra je bio srce ove ekipe više od deceniju, ali je ipak Gearrd duša ovog kluba.
Neko je davno rekao, da je bilo ko drugi trener Liverpoola, taj trener bi dobio otkaz. Međutim, i dan danas nakon ovoliko loših rezultata vlasnici kluba jedini ne spominju otkaz Kingu. Sve nas, pa i mene, interesuje što to?
Novi vlasnici su otpustili trenera Bostona nakon 10 utakmica u prvoj sezoni kada su ih kupili, jer su vidili da taj trener ne daje rezultate. Zašto trpe Kinga? Šta čekaju? Koliko još?
Dugo su novi vlasnici trpili Roya i nezadovoljne navijače, vjerujem iz razloga što su dugo vijećali o tome koga postaviti na najnezahvalniju poziciju fudbalskog trenera u tom trenutku. Jedino onaj ko poznaje Henryija i njegovu politiku može razumjeti o čemu je riječ. Napravljen je trogodišnji plan o povratku Liverpoola na njegovo pravo mjesto - u vrh Engleskog ali i svjetskog fudbala. Mnogo se pisalo o tome, ali nije na odmet da se ponovi gradivo.
1. Napraviti mladu i perspektivnu ekipu koja će biti kostur za narednih 5 ili 6 sezona. Ako pogledamo transfere, najstariji igrač koji je plaćen jeste Downing sa 27 godina ( ne računam Donija i Bellamyija koji su došli džabe, jer nisu plaćeni ).
2. Osvojiti neki trofej u prvoj sezoni ( ovo je njihova ali i Kingova prva čitava sezona u Liverpoolu ) i izboriti jedno od evropskih takmičenja kroz ligu, kako bi se koliko toliko smirili navijači. Cilje je bio LP, ali kod vlasnika i EL može proći. Pare su bitne.
3. U drugoj sezone će se ponovo izvršiti rekonstrukcija ekipe kako bi se konačno dobila prava slika i prilika ekipe kako su je zamislili FSG na čelu sa Henryijem. Naravno, to bi se moglo mnogo lakše učiniti da je Liverpool izborio LP, ali nije. EL je barem početak nečega dobrog u odnosu na katastrofalnu prošlu sezonu.
4. Pronaći nove sponzore koji će mnogo i konstantno novac upumpavati u klub. Tu još treba dodati i popularizaciju Liverpoola u svijetu ( prošle godine je to bila Malezija i Indonezija a vidimo da su ove godine već dogovorili Američku turneju ).
5. Tek u njihovoj trećoj sezoni treba očekivati napad na titulu kada se sve to poklopi.
Pa zašto su izabrali Kinga da bude trener Liverpoola? Mogli su izabrati bilo koga, jer su bogati i imaju pare, a čim imaš pare možeš kupiti sve i svakog jer svako ima svoju cijenu. To su mudri ljudi koji obrću milijarde i znaju svoj posao. Vjerovatno su sami sebi postavili pitanje šta ako ovaj naš plan ne uspije? Oni znaju kako su prošli Hiccks i Gillet, bilo je protesta na sve strane, navijači su tražili glave i vlasnika i trenera ... Što sada ne protestuju? Što sada ne traže glave? Pa nisu ljudi u FSG budale, znali su koga treba postaviti na mjesto trenera. Izabrali su Kinga jer prije svega taj čovjek u svojih 60 i kusur godina nikad nije ružno rekao ni za koga, prema tome on neće izaći pred medije pa okriviti FSG za loše rezultate. FSG zna da neće nikad, ama baš nikad biti nikakvih protesta protiv Kinga, odnosno da se neće tražiti njegova glava u Liverpoolu a samim tim i novi vlasnici će biti mirni. Navijači Liverpoola više od 20 godina su molili Boga da se King vrati i njega su željeli i njemu se nadali, a to im je FSG pružio. FSG zna da i bez obzira što Liverpool u ligi ima najlošije rezultate u posljednjih 50 godina, još uvijek velika većina navijača brani Kinga ( tu mislim na navijače u Liverpoolu i Engleskoj ).
FSG boli briga šta misle forumaši na sportsport.ba ili u Hrvatskoj, Tajlandu, Tadžikistanu ... njima je bitno da je sve mirno u Liverpoolu a pogotovo oko stadiona. FSG kupuje vrijeme, jer je uvijek prva godina najteža, a naredne sezone kada bi Raheem Sterling sjeo na klupu Liverpoola osvojio bi barem 15 bodova više u ligi ( u ovom trenutku ) i osvojio bi jedan trofej.
Da je King samo marioneta u rukama FSG pokazuje i njegova izjava o Suarezu prije i poslije poziva Henryija ili Ayra. Ili njegova izjava poslije bilo koje utakmice, samo pogledajte šta izjavljuje za igrače. Nikad nijedan igrač nije kriv za poraz niti je šta loše uradio na tereu ili van terena

Nije vlasnik kriv, nisu igrači krivi i na kraju sam pao sam se ubio. Ako niko nije kriv, onda je trener kriv. Sam sebi kopa jamu, e sad je li to planski ili nesvjesno, nikad nećemo saznati.
Svima je jasno da King do kraja sezone neće dobiti otkaz, jer zašto unositi još veći nemir u svlačionicu kada je ostalo još minimalno 8 utakmica do kraja sezone? E sad, on ukoliko ne osvoji FA Cup će vjerovatno dobiti otkaz na kraju sezone a možda se može spasiti i ako pobjedi u posljednjih 7 ligaških utakmica ( ali budimo realni to je nerealno ). Clarkova pozicija je sigurna, ali Comollija ne može odbraniti ni najbolji advokat na svijetu ili čak ogromna skupina njih. Mislim da će njegova glava prva pasti.
Što se tiče igrača i tu je već poznato ko će ići, samo se ne zna ko će doći. Doni, Aurelio, Maxi, Aquilani, Pacheco, Cole, Kuyt idu i vjerovatno Bellamy. Vlasnici ne vole starce, neradnike niti ljude koji imaju veliko primanje a mali doprinos daju. Žao mi je Bellamyija jer je dao veliki doprinos ovoj ekipi ove sezone, ali odigrati jednu utakmicu i onda mjesec dana biti u bolnici je beznačajno za nove vlasnike.
Ko će doći umjesto njih, ne znam.
Neki zanimljivi komentari Reedsa na jednoj stranici.
Gerrard and Carragher are dragging the team down just like john terry and lampard for chelsea, they've been shocking all season and a bad influence in the dressing room. Plus they're getting £120,000 week each. Dead wood now, we need to get rid of them in the summer.
John henrys philosophy is to look to youth and finding the gem there will transfer funds but they will not just throw money at it like Chelsea or city that's not how they work in baseball or football they took the red socks to the top but it took time we will win the perm soon but we need
More patience it took fervid 3 years to win anything at manure and shanks 7 at liverpool kk has already won a trophy so we are on the right track I like you have been a supporter since 1973 and seen it all win lose draw trophys highs lows and still love my redmen no matter what it seems the younger fanswant it all now like life for them us older fans on the other hand have faith and patience to never walk alone .
it makes no sense, theres people on here saying that we should rebuild and bring in youth, yet contradict themselves by saying Gerrard should stay in the squad WTF!!!
I agree 100% that Managers should be given time and its good to see KD getting support. He needs it. However, where were you lot when Rafa had us at 7th in the Prem??? Most were calling for his head!! Did he have to go in the end; maybe. But the treatment he took from a lot of fans was a disgrace. The Lucus Leiva situation was a classic. Now everyone is thinks he's the best DM in the world. Yes he had poor games but RB saw POTENTIAL. Yet lots of 'fans' booed him off the field. Quite disgusting!! Now the buzz words are 'give it time..!'. Well, that didnt seem to be the case under Rafa or Roy for that matter. Dont get me wrong, Roy wasnt right but whats good for the goose HAS to be good for the gander. You cant have it all ways guys. KD isnt right. I always feared it but hoped I may have been wrong after how we did last season. Football moves on and develops like everything else in life. KD was the best manager of his day but think how many are left from that era; 2!! [Whiskey nose and 'Arry]. My biggest fear? The best supporters in the world are turning into everyone else; turncoats who clamour for success, fighting and arguing amongst overselves, everyone with something to say. Trust me, this is NOT the Liverpool way. oh, and if you need a reality check, what would you give for 2CL finals and an FA Cup in 3years?? We are miles away.
Carragher needs to go into some dirt of coaching role and Gerrard should stay, but maybe not start every game as we need his experience, KD needs to give the youth a run out more as look at coates goal I don't think that was a fluke! But we do need another decent striker.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).