Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la calcio » 07 dec 2014, 01:04

cobefks je napisao/la:Pa vi prvi forsirate amara, kao da je ferguson. Da smo normalan savez, amar ne bi trebao ni biti medju ozbiljnim kandidatima, suvisno raspravljati o tome.
Naprotiv, da imamo normalan savez Amar bi bio prvi kojeg bi kontaktirali kada bi se birao selektor. Prvo se trazi rjesenje u domacoj ligi, a neko ko je uzeo toliko trofeja u istoj mora biti medju najvecim favoritima.
Evo da se ne poredimo sa nekim dalekim zemljama ali zamisli da je neki trener u Hrvatskoj ili Srbiji uzeo svake sezone najmanje po jedan trofej, pa taj bi vec odavno bio selektor njihove reprezentacije.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 07 dec 2014, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 07 dec 2014, 01:06

cobefks je napisao/la:Pa vi prvi forsirate amara, kao da je ferguson. Da smo normalan savez, amar ne bi trebao ni biti medju ozbiljnim kandidatima, suvisno raspravljati o tome.
pa moraš malo gledati ko šta radi i pišw, a ne samo generalizovati...

kad god sam davao mišljenje o Amaru, rekao sam da ga ne bi volio za selektora, kad sam davao mišljenje za Mešu, rekao sam da nije neko rješenje, da mi izgleda kao čovjek bez nekog autoriteta i da previše priča po medijima da hoće..

Ali ne, čim vidiš da neko navija za rivalski tim, taman i da piše objektivno i normalno, crno nije crno, a bijelo nije bijelo samo jer morate kontrirat ovom drugom.. I ne mislim samo na pitare, mislim i na željovce koji ovdje dodju i pametuju samo da bi kroz Amara čupali živce sličnim njima..

Al teško je nekome kad vidi samo pravo!
Zadnja izmjena: plavipatriota, dana/u 07 dec 2014, 01:07, ukupno mijenjano 1 put.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 dec 2014, 01:07

calcio je napisao/la:
Naprotiv, da imamo normalan savez Amar bi bio prvi kojeg bi kontaktirali kada bi se birao selektor. Prvo se trazi rjesenje u domacoj ligi, a neko ko je uzeo toliko trofeja u istoj mora biti medju najvecim favoritima.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: ti bas ozbiljan... ja kontam ti sarkazmima se razbacujes :mrgreen:
jarane, covjek nema posla vec dvije godinne haman :wave:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 07 dec 2014, 01:08

a Hadžibegić otkad ne radi?

sami upadate u zamke koje vi postavljate, daj ba više odmorite od Želje i Sarajeva bar na ovoj temi!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 dec 2014, 01:09

Benko je napisao/la:
calcio je napisao/la:
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: ti bas ozbiljan... ja kontam ti sarkazmima se razbacujes :mrgreen:
jarane, covjek nema posla vec dvije godinne haman :wave:
Evo da se ne poredimo sa nekim dalekim zemljama ali zamisli da je neki trener u Hrvatskoj ili Srbiji uzeo svake sezone najmanje po jedan trofej (sveukupno 11 trofeja u 7-8 godina) , pa taj bi vec odavno bio selektor njihove reprezentacije.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 dec 2014, 01:11

revan je napisao/la:
Ta vaša vječita rasprava na relaciji Željo, Sarajevo, Čelik, Sloboda, peti, deseti klub iz naše lige je isto kada se Etiopija i Eritreja raspravljaju koja je zemlja bolja a obje nemaju šta jesti. Tako i vi sa našom kukuruz ligom. Ubijate se da pokažete kod koga su veća, a zapravo sve i jedan klub kolektivno vreća smeđe mase, što redovito dokazuju u europskim takmičenjima, uz poneki bljesak.

Sreća naša što još uvijek imamo nogometaše iz dijaspore jer bi u suprotnom bili u rangu L reprezentacija. Zato, molim vas, lokalpatriotizam ostavite za odgovarajući pdf. Ovdje smo svi BiH.
Ovo bi se na svakoj stranici ove teme trebalo citirat.

Da li ovi sto podrzavaju Hadibegica to rade radi njegovih rezultata kao trener? Ili mozda nekih drugih razloga? Da li znate kako je zavrsio zadnja 2-3 posla u francuskoj prvoj i drugoj ligi, i zasto ne moze naci poso 3 godine?

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 07 dec 2014, 01:12

Meni je Mesa ok opcija za selektora. Ali spominjati Amara kao opciju, da bude konkurent Mesi, Faruku, Vahi mi je suvisno komentarisati.
Kakvo ba gledanje u nas ligu, kao prvu opciju, smijesno poredjenje. Da je tako onda bi nam iz lige bilo 5-6 igraca u prvoj postavi, a timovi bi nam bili daleko jaci na euro sceni. Sa ovakvom ligom i ovakvim savezom, uvijek ce se naci 2-3 igraca na spisku iz nase lige, reda radi, da se kao forsira domace, zamazu se malo oci i to je to.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 07 dec 2014, 01:18

Meni je OK da Amar bude u konkurenciji, ali ga ne bih izabrao..

Vidio bih ja priče da Amar nije omržen kao što jeste, evo uzmite da je bilo koji drugi trener iz naše lige, pri tome i Adžema, da je osvojio što je Amar osvojio, bila bi priča sasvim drugačija.. Ja razumijem da se ljudima ne sviđa Amar kao osoba, pa moj stari ga ne voli prvi jer ne voli prepotentne i arogantne ljude, al opet prizna mu rad.. Nečiji rad morate priznate voljeli vi tu osobu il ne, bio homoseksualac il hetero, seljačina ili gospodin..

Meni bi bilo sasvim ok da ljudi ovdje napišu: "Ne cijenim Amara kao osobu, a smatram da i naša liga nije previše mjerodavna" (čast pojedincima), ali ovdje je rijetko ko pisao sa argumentima..

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 dec 2014, 01:20

cobefks je napisao/la:Meni je Mesa ok opcija za selektora. Ali spominjati Amara kao opciju, da bude konkurent Mesi, Faruku, Vahi mi je suvisno komentarisati.
Kakvo ba gledanje u nas ligu, kao prvu opciju, smijesno poredjenje. Da je tako onda bi nam iz lige bilo 5-6 igraca u prvoj postavi, a timovi bi nam bili daleko jaci na euro sceni. Sa ovakvom ligom i ovakvim savezom, uvijek ce se naci 2-3 igraca na spisku iz nase lige, reda radi, da se kao forsira domace, zamazu se malo oci i to je to.
Ne govorimo o nekome ko je zavrsio na 6. 10. ili 13. mjestu u PL nego o nekome ko je svake sezone osvojio neki trofej. Ako neko napravi takav uspjeh u nasoj ligi onda taj sigurno po automatizmu da postaje opcija za selekotorsku poziciju. A osvojio je trofej i u jednoj stranoj ligi, to se pomalo zaboravlja.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 07 dec 2014, 01:23

Meni je Morz sto se tice kvalitete mozda u rangu sa Ivom Istukom.. samo sto ovog drugog bas ne guraju, mislim ne spominju ga.

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la cobefks » 07 dec 2014, 01:24

calcio je napisao/la:
cobefks je napisao/la:Meni je Mesa ok opcija za selektora. Ali spominjati Amara kao opciju, da bude konkurent Mesi, Faruku, Vahi mi je suvisno komentarisati.
Ne govorimo o nekome ko je zavrsio na 6. 10. ili 13. mjestu u PL nego o nekome ko je svake sezone osvojio neki trofej. Ako neko napravi takav uspjeh u nasoj ligi onda taj sigurno po automatizmu da postaje opcija za selekotorsku poziciju. A osvojio je trofej i u jednoj stranoj ligi, to se pomalo zaboravlja.
Da, da. Trofeji u velikoj BiH ligi i jos vecoj japanskoj. Bas mjerodavno.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 dec 2014, 01:26

slika

kako bi on s platiMIjem dogovorio dvicu u belgiji :mrgreen:

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 dec 2014, 01:33

cobefks je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Da, da. Trofeji u velikoj BiH ligi i jos vecoj japanskoj. Bas mjerodavno.
Je li se za ovo dobije kakav trofej? Sa Arlesom uspijo 20 bodova pokupit. a devetnesta ekipa gotovo duplo vise ima :rol:
A i Bastiju je fino u trecu ligu odveo. :clap:

slikaslika

Trener prva klasa. Bas nam takav treba, ali ipak pitar je sto je najvaznije :clap: Ali eto ako zavrsimo ispred Andore ipak ce mu to biti uspjeh kad se pogledaju ostali rezultati. :thumbup:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 07 dec 2014, 01:36

"nema veze pitar je, a nas će opet udba" :facepalm: :facepalm: :facepalm:

OPET, MOLIM VAS SVE KOJI I REPREZENTACIJU GLEDATE KROZ KLUB KOJI VOLITE DA SE VRATITE U SVOJE TABORE I NA SVOJE TEME!!

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 07 dec 2014, 01:41

Oba kluba i Arles i Bastiu je preuzeo da pokusa da ih spasi ispadanja. I smijesno je sto poredite trenera iz BIH lige i trenere koji rade ili au radili u ligama petice. Toliko o vasoj objektivnosti.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 dec 2014, 01:48

------------------ Dzeko------------
Lulic--------Misimovic------Hajrovic
---------Pjanic---------Besic---------
Kolasinac---Spahic---Sunjic---Mujdza
-----------------Begovic-------------------

Selektor: Amar Osim

Kraj price. :thumbup: I da, mislim da ce se Miske vratiti cim pocne redovno igrati u Njemackoj.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 dec 2014, 01:49

calcio je napisao/la:------------------ Dzeko------------

Kraj price. :thumbup: I da, mislim da ce se Miske vratiti cim pocne redovno igrati u Njemackoj.
il u Sarajvu, al onda nebi valjao :urnebes: :urnebes:
šala mala...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 dec 2014, 01:56

cobefks je napisao/la:Oba kluba i Arles i Bastiu je preuzeo da pokusa da ih spasi ispadanja. I smijesno je sto poredite trenera iz BIH lige i trenere koji rade ili au radili u ligama petice. Toliko o vasoj objektivnosti.
Arles je vodio od Octobra te sezone, znaci gotovo cijelu godinu propustio je samo par utakmica i bas je puno napravio. A Bastiu je preuzeo u Decembru gdje su bili isto kao i sa njim zadnji. Znaci dobro mu je proso taj posao da ih spasi ispadanja. :thumbup:

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 07 dec 2014, 01:57

+1

Amar bi sa ovom ekipom Njemacku poder'o... ili bar ravnopravan bio.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 dec 2014, 02:00

Benko je napisao/la:

il u Sarajvu, al onda nebi valjao :urnebes: :urnebes:
šala mala...
Nece Miske u Sarajevo za sad, tako je rekao. Ali pozvace Amar Cimirota ili Duljevica, evo ja cu ga prvi kritikovati ako ih ne pozove. :)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, denza, Goalgetter, hujdur007, MrPink i 34 gosta.