Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Lillard0
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Lillard0 » 22 nov 2013, 19:22

Jel samo meni ovaj FARE toliko debilna organizacija?

S tim da su tu glavni neki rom (ajde, necu rec cigan) i Zoran Stevanovic...Ej Stevanovic vec prica u srpskim medijima kolika ce kazna bit Simunicu :roll: ..Uz to sta se njima dopusta, a nama ne da i ne govorim.

Ma zalosno!
RIP CITY!

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 22 nov 2013, 22:13

Lillard0 je napisao/la:Jel samo meni ovaj FARE toliko debilna organizacija?

S tim da su tu glavni neki rom (ajde, necu rec cigan) i Zoran Stevanovic...Ej Stevanovic vec prica u srpskim medijima kolika ce kazna bit Simunicu :roll: ..Uz to sta se njima dopusta, a nama ne da i ne govorim.

Ma zalosno!
Nevjerovatno šta dopuštate da se piše na ovom forumu.I kada čovjek ovakvim kao što je ovaj lik iskreno kaže neke stvari onda prijetite banovima. @Dubrava čitaš li ti ovo.I da sada je odgovorim na ovo dobio bi ban....Daj bolan rješavajte ovo...

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 23 nov 2013, 12:42

slobodnjak je napisao/la:

Ma zalosno!
Nevjerovatno šta dopuštate da se piše na ovom forumu.I kada čovjek ovakvim kao što je ovaj lik iskreno kaže neke stvari onda prijetite banovima. @Dubrava čitaš li ti ovo.I da sada je odgovorim na ovo dobio bi ban....Daj bolan rješavajte ovo...
sto je krivo rekao
FARE jest debilna organizacija,zbog cega je bilo potreba micati transparent zapamtite Vukovar?

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 23 nov 2013, 12:58

Ista taa organizacija je kriva za zatvaranje dijela tribina na Kantridi zbog Keltskih krizeva iako se isti prodaju u UEFA fan shopu :lol:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 23 nov 2013, 13:25

slobodnjak je napisao/la:

Ma zalosno!
Sta sam napisao uvredljivo?
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 23 nov 2013, 21:25

Srna strijelac danas..

" onclick="window.open(this.href);return false;

P.S: Pjesma na stadionu :mrgreen:
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 24 nov 2013, 16:35

I Badelj ga zavuce i to kako 8-) ...
slika
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 15:22

Raketa jucer 2 asista, vrijeme je za veci klub 8-) .
RIP CITY!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 nov 2013, 15:52

Lillard0 je napisao/la:Raketa jucer 2 asista, vrijeme je za veci klub 8-) .
Bolje da ostane u Sevilli, igra, nosi klub svojim potezima i tako se namece izborniku nego da ode u neki veci klub gdje ce cekati priliku s klupe. U nekim velikim europskim klubovima sigurno nebi dobio tek tako priliku, a i konkurencija bi bila velika, vrlo lako bi mogao da ispadne iz udarnih 11.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 16:57

Signore je napisao/la:
Lillard0 je napisao/la:Raketa jucer 2 asista, vrijeme je za veci klub 8-) .
Bolje da ostane u Sevilli, igra, nosi klub svojim potezima i tako se namece izborniku nego da ode u neki veci klub gdje ce cekati priliku s klupe. U nekim velikim europskim klubovima sigurno nebi dobio tek tako priliku, a i konkurencija bi bila velika, vrlo lako bi mogao da ispadne iz udarnih 11.
Steta je za takvog igraca da igra u Sevilli, iz svo postovanje prema tom klubu.

Raketa je 4. najkorisniji igrac Primere, iza Ronalda, Coste i Messija cini mi se. I ako ovako nastavi igrat sigurno na klupi nece sjediti.
RIP CITY!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 nov 2013, 17:22

Ma neka ide, ali definitivno ne u Real, Barcu, Manchester, Bayern i slicne, tamo bi se tesko izborio za poziciju. Radije da igra u nekom malo losijem gdje ce bit redovan. Puno je bolje to za reprezentaciju.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 25 nov 2013, 18:33

Signore je napisao/la:Ma neka ide, ali definitivno ne u Real, Barcu, Manchester, Bayern i slicne, tamo bi se tesko izborio za poziciju. Radije da igra u nekom malo losijem gdje ce bit redovan. Puno je bolje to za reprezentaciju.
Sta ce mu veći klub kad je u Sevilli zvijer. Eto to je Sevilla zadnja rupa na svirali jel? Nemojte me pogresno shvatiti al mislim da u vecim klubovima bi minute dobijao na kapaljku.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 18:40

normalaba je napisao/la:
Signore je napisao/la:Ma neka ide, ali definitivno ne u Real, Barcu, Manchester, Bayern i slicne, tamo bi se tesko izborio za poziciju. Radije da igra u nekom malo losijem gdje ce bit redovan. Puno je bolje to za reprezentaciju.
Sta ce mu veći klub kad je u Sevilli zvijer. Eto to je Sevilla zadnja rupa na svirali jel? Nemojte me pogresno shvatiti al mislim da u vecim klubovima bi minute dobijao na kapaljku.
Nije zadnja rupa na svirali, ali je realno 10.klub Primere. A Rakitic svojim igrama zasluzuje bolje. Ne govorim ja o 5 najvecih klubova tj. najboljih, ali glupo mi je reci da bi u vecim klubovima sam osjedio na klupi. Nadam se da ce u zimskom prijelaznom roku to i opravdat 8-) .
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 18:44

Jela u Evertonu nema mjesta, a mora igrat ako zeli u Brazil. Evo citam da bi mogao u West Ham.http://sportske.jutarnji.hr/nikica-jela ... m/1142425/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ma gdje god samo da igra ;) .
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 25 nov 2013, 20:06

Kad ga ne bismo poznavali, sukladno razgovoru, strukturi promišljanja, staloženosti i zrelosti stavova, procijenili bismo ga barem 30-godišnjakom. A on, sveopći ljubimac hrvatskog nogometa, u okruženju gdje ne znate tko više o njemu govori s oduševljenjem - navijači, treneri, suigrači, novinari - tek će šestog dana idućeg svibnja navršiti 20 godina! Bit će to poseban rođendan, ulazak u treće desetljeće, uoči kojeg će se dva dana prije (nedjelja, 4. svibnja 2014) odigrati milanski derbi. Potom još dva kola (Lazio i Chievo) do 18. svibnja i trkom na pripreme za Brazil 2014. te start na Mundijalu 13. lipnja. Sve to u 20. godini.

Uštipnete li se, Kovačiću, svako toliko da se uvjerite u zbilju?

- Jooj, doista navečer znam sjesti u miru svojeg doma i razmišljati kako, uz Božju pomoć, živim snove. Sve mi se brzo događa, točno je, od debija za Dinamo preko sjajnog transfera u veliki Inter pa do debija u reprezentaciji. Plasman na Svjetsko prvenstvo, saznanje da ćemo ga igrati u čarobnoj brazilskoj nogometnoj i inoj atmosferi, to je Božji blagoslov
- kazivao nam je na početku dugog nam razgovora, kao što je dug bio vremenski razmak između dogovora i realizacije intervjua.

Kovačić nije fan medijskih istupanja, ali postaje svjestan važnosti tog dijela njegove profesije, kao i svoje pozicije unutar (pogotovo) hrvatskog nogometnog podneblja. Puštali smo priču za nakon Belgije i Škotske, pa odgodili jer se koncentrirao na borbu s U-21 Nike Kovača za EURO. Nije bio trenutak ni nakon saznanja da mu šef napreduje u A-vrstu, pa smo se složili, logičnije je nakon doigravanja, što prije uopće govoriti... U petak se sam oglasio porukom, navodeći da je došao trenutak da održi obećanje i odradi intervju. Je li nas iznenadio? S obzirom na odnose u prilično egocentričnom i sebičnom nogometnom svijetu djelomice jest, ali otkrivajući razinu pristojnosti mu, iskrene a ne hinjene, nije bilo iznenađenja. Kažite nam, jeste li bili uzbuđeni kad ste čuli da startate u prvoj postavi protiv Islanda?

- Iskreno, jesam! Strujala je neka trema poslijepodne nakon što sam na sastanku čuo da igram u prvoj. Što se više približavao početak, to sam bio sve nestrpljiviji da igre napokon počnu.

Kako ste držali emocije pod kontrolom?

- Puno su mi pomogli iskusniji igrači. Mandžukić, Modrić, Srna, Ćorluka i drugi stalno su me hrabrili i govorili da se opustim i igram kako znam te da neće biti nikakvog problema. Jako mi je puno to značilo jer su to fantastični igrači, prekaljeni i momci koji žele pomoći mlađima. Znaju da su i oni bili u takvim situacijama pa najbolje osjećaju kako treba postupiti. Svaka im čast.

Bili ste u najužoj kombinaciji za prvu utakmicu u Reykjaviku pa je prednost dobio Eduardo. Jeste li bili razočarani?

- Ma ni slučajno, kakvo razočaranje!? Moje je da, kao i ostali, budem na dispoziciji izborniku i on najbolje zna tko mu i kada treba. Uostalom meni je Niko Kovač najavio da ću krenuti s klupe, a i kazao mi je da vrlo ozbiljno računa na mene. Govorio je gdje me vidi u igri i da moram biti spreman!

I za maksimirski uzvrat doista ste bili spremni za prave stvari?

- Bilo je sve super, a na stranu ključni rezultatski dio, impresioniran sam podrškom navijača. Iskreno, nisam očekivao da će nas tako zdušno i bezuvjetno podržati, nakon brojnih razočaranja u posljednje vrijeme. Na tome smo im svi zahvalni, jer je neopisivo dobar osjećaj kada tako grmi s tribina, to nam je dalo snažan vjetar u leđa.

Vama kad krenete s loptom u nogama kao da stalno snažna bura puše u leđa, ubrzavate i kao da vam je igralište kratko. S par prodora izazvali ste i gol Srne, ali i podigli gledatelje na noge. Ako na nečemu čovjek treba zavidjeti igračima, onda je to “standing ovation” kakav ste vi i Modrić doživjeli?

- Nemam riječi da pojasnim taj doživljaj. Sve se u toj večeri utorka poklopilo na najbolji mogući način. Meni je pogotovo bilo sjajno jer sam odrastao na tom stadionu, proveo par nezaboravnih godina koje će ostati dio najljepših sjećanja. Hvala stvarno svim našim navijačima, ne znam što bih drugo mogao izreći.

To je lijepi dio priče. Ostaje onaj turobni koji se događao od vašeg debija 22. ožujka protiv Srbije na istom stadionu, sve do prošlog utorka. Imate li neku viziju uzroka?

- Ne znam što bih kazao, osim da doista nismo bili dobri. Dobili smo Srbiju 2:0, taj rezultat, više nego igra, trebao nam je biti velik impuls za dalje. Ispalo je da smo počeli tonuti. Kad analiziram stvari, čini mi se da smo pravu partiju odigrali tek protiv Walesa u Osijeku, ostalo je sve bilo više-manje neuvjerljivo.

Kako se to u nogometu stvari okrenu “preko noći”, te iz višemjesečne depresije uroni u euforični epilog plasmana u Brazil?

- Hvala Bogu da smo na kraju uspjeli, no želim naglasiti da nisam tip koji će sada pasti u euforiju! Mislim da ova krajnost veličanja koja prati pobjedu nad Islandom nije ni vjerodostojna, a nije ni mudra. Nakon slabijih kvalifikacija imali smo sreću da se karta okrenula, u ždrijebu smo dobili dobru, ali ipak najslabije rangiranu reprezentaciju. Svaka čast Islandu, njihovim igračima, sportskim i patriotskim motivima, ali Hrvatska je jača reprezentacija. OK, trebalo je u dvije utakmice to potvrditi na terenu, mi smo to učinili, ali daleko od toga da sada treba već fantazirati o velikim ambicijama u Brazilu. SP je daleko, tko zna što će sve još biti do lipnja, moramo vidjeti i kakvu ćemo grupu imati, a napose moramo se pokazivati i u nadjačavanju s jakim protivnicima. Zato polako, bez euforije...

Štimac vas je gurnuo u vatru protiv Srbije, s vama je očigledno pogodio!

- Dojmio me se od prvog dana naše suradnje i svakako će imati važno mjesto u mojoj reprezentativnoj karijeri jer me prvi gurnuo u vatru i forsirao iako mi je tog trena bilo samo 18 godina.

Takav vam stav služi na čast, kao i onaj o potrebi uravnoteženijeg pogleda kako na pobjede, ali tako i na poraze reprezentacije. Iskazujete više zrelosti u odnosu na godine i iskustvo. Zato vas i pitamo kao “juniora” reprezentacije, što je to novog donio Niko Kovač da se dojam o igri, kao i atmosfera, tako drastično promijenio? Točno je da je primjerice vas gurnuo sa sredine u (polu)ofenzivu?

- Kovača sam dobro upoznao u radu mlade reprezentacije i nazirao sam stil koji će donijeti u A-vrstu. U pitanju je njemački dril, gdje nema trenutka opuštanja, sve je isplanirano do tančina kako izvan terena tako i na njemu. Radi se, trenira, zajedništvo je prioritet.
RIP CITY!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 nov 2013, 23:14

Hrvatski pisac Miljenko Jergović napisao otvoreno pismo Crazy Joe-u.

"Dragi Džo, strašno si me rastužio uzevši mikrofon u ruke. Volim fudbal, magičnu igru sposobnu da svake četiri godine ujedini čovečanstvo veličanstvenim događajem kakvo je SP. Igru u kojoj je moguće da u najbogatijim i najvećim klubovima igraju, jedan uz drugog, fudbaler iz Obale Slonovače, Nemac, Hrvat, Brazilac, Portugalac i Tunišanin - ravnopravni i ujedinjeni. Ali, Džo, ja volim fudbal kao igru, igru u kojoj se ljudi različitih nacionalnosti, kultura i mentaliteta savršeno razumeju jer ih ujedinjuje univerzalni fudbalki "jezik" koji razume ceo svet. Volim fudbal kada spaja, a gadi mi se kad razdvaja.

Tog dana, kada si osramotio svoju zemlju pred svetom, navijao sam za hrvatsku reprezentaciju. Bio sam srećan svaki put kada si nadskočio islandskog igrača, uživao u igri koju ste kao ekipa prikazali, veselio se golovima i činjenici što ste se plasirali na SP da učestvujete u slavlju igre, tolerancije i poštovanja.

A tada si, Džo, uzeo mikrofon. Znao sam i pre koliko voliš Hrvatsku – često je to tako s ljudima rođenim i odraslim daleko od zemlje svojih roditelja – ali nisam znao da tvoja ljubav raste iz mržnje. Mislio sam, naivno, kako si igrajući u Nemačkoj naučio šta je to nacizam i kakve su strahote u njegovo ime počinjene. Zamisli, dragi Džo, da si igrajući za berlinsku Hertu, na olimpijskom stadionu izgrađenom za Hitlerovog mandata, nakon pobede stao na sredinu igrališta i uzviknuo "Hajl Hitler!". Kako bi publika reagovala?

Naveo si u izjavi posle utakmice kako bi oni kojima smeta tvoj izraz domoljublja trebali pročitati istorijske knjige i iz njih nešto naučiti. Voleo bih da si stvarno pročitao šta se događalo u Hrvatskoj u doba kada je službeni pozdrav bio "Za dom spremni!". Ali, čini mi se kako si čitao tragično iskrivljenu verziju događaja u zemlji koju toliko voliš, događaja koji su se odvijali za vreme Drugog svetskog rata. Ili možda nisi čitao nego si samo slušao porodične priče jer negde si mržnju koju ljubavlju zoveš morao upiti. Rado ću da ti pojasnim šta se otprilike događalo u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, a i preporučiću ti i knjigu da pročitaš pa da sledeći put barem znaš šta simbolizuje taj pozdrav. U te nesretne četiri godine, između 1941. i 1945, grupa ljudi po imenu Ustaše uz pomoć nacističke Nemačke sprovodila je rasne zakone, otvarala koncentracione logore i tamo ubijala ljude druge vere, nacionalnosti i političkih uverenja. Možda se pitaš zašto? Ubijali su ih iz jednostavnog razloga: bili su pogrešne vere, nacionalnosti i političkog uverenja. Nisu ubijali samo muškarce, Džo, ubijali su i starce, žene i decu. Ubijali ih maljem, nožem i glađu. 80.00 hiljada ljudi ubili su samo na jednom mestu – u logoru Jasenovac. A ubijajući uzvikivali su, kao i ti, te tri reči: "Za dom spremni!".

Kako bi se, Džo, osećao kada bi danas u Hrvatsku došla nemačka vojska, na vlast postavila ljude koji im odgovaraju, i zavladala tvojom voljenom domovinom? Kako bi se osećao kada bi neki novi poglavnik, ugledajući se na svog prethodnika Antu Pavelića, opet poklonio Dalmaciju, Kvarner i Istru Italijanima? Kako bi se osećao gledajući kako, nakon kafe na Cvjetnom trgu, po Zrinjevcu šetaj nemački oficiri? Kako bi se osećao da tvoje prijatelje, na primer saigrače iz Dinama, zbog toga što su druge vere, nacionalnosti ili boje kože, odvedu da se više nikada ne vrate?

Znam, ti si samo fudbaler, treniraš dva puta dnevno i nemaš vremena da proučavaš šta se zbivalo pre više od sedamdeset godina, ali uskoro ćeš u penziju pa ti preporučujem da uzmeš knjigu "Konclogor na Savi" Ilije Jakovljevića, Hrvata i simpatizera Hrvatske seljačke stranke koji je proveo oko godinu dana u ustaškom logoru u Staroj Gradišci. Za njega nećeš moći da kažeš da je komunistički lažov. Rođen je u Mostaru, doktorirao pravo u Zagrebu i postao ugledan pravnik i novinar. Strpan je u logor jer je mislio drugačije od ustaša. Pročitaj njegovo svedočanstvo o danima provedenim u Staroj Gradišci. Ta je knjiga čekala nastanak države za čiju reprezentaciju igraš da je neko napokon objavi. U Jugoslaviji objavljena nije.

Postoji još mnogo knjiga koje bih ti preporučio, ali mislim kako bi bila velika stvar da barem ovu pročitaš. Ako nakon toga i dalje poželiš da vičeš "Za dom!" ne znam šta da ti kažem osim - marš u p. m., nacistički gade!",
naveo je Jergović.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 nov 2013, 23:56

KONAČNA ODLUKA Kamp Vatrenih biti će na Sveticama, gradnja počinje 2014.!

http://sportske.jutarnji.hr/kamp-vatren ... -/1142948/

Da covjek ne povjeruje. Opet? Koliko su to kampova do sad obecali? Nikad nista ne urade. Za male pare mogli su u Velikoj da naprave nacionalni kamp kojeg se nebi ni Engleska posramila, a ujedno i onakav lijep nogometni kompleks nebi propao.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 30 nov 2013, 10:24

Eduardo:
U kvartu Bangu, u kojem sam odrastao, živi oko 50.000 ljudi, mene gotovo svi znaju. Kad netko postigne uspjeh, bio to nogometaš ili, recimo, pjevač, tamo to odjekne, mladima je veliki motiv da i oni pokušaju tako nešto. Svi stalno pitaju za mene, gdje sam, kako mi je... Veliki dio njih navijat će za Hrvatsku, dakako, osim ako budemo igrali protiv Brazila.

Koliko se u Riju danas osjeća duh Mundiala?

- Već pomalo žive s njim, no to je tek zagrijavanje, čim dođe veljača krenut će ludnica. Oni će iscrtati zgrade i ulice, napravit će krasne koreografije i dekoracije, sve će biti u žuto-zelenim bojama Brazila. Imaju natjecanje, tko ulicu prekrije najljepšim grafitima, taj će biti nagrađen. Ali, naravno, u mojem kvartu neće biti samo brazilske zastave, obojit će ulice i u crveno-bijele kvadratiće. To su mi obećali i sigurno će učiniti.

Imate li savjet za navijače, gdje bi se najbolje proveli?

- Nije to lako definirati. Naravno da ću spomenuti Rio i Sao Paulo, kao dva najveća grada, a odmah nakon njih Salvador u Bahiji, tamo odakle su dinamovci Etto i Sammir, te Porto Alegre na jugu. To su četiri prava grada za navijačko uživanje. Iskreno, ostale niti ne poznajem, Brazil je golem, kao cijela Europa, putuje se avionom, recimo o Manausu ne znam ništa, osim da je u Amazoni, ima puno komaraca i stalno pada kiša.

Logično, vrlo mlad je uzeo kartu za Zagreb.

- Ovo je za mene turnir života, a volio bih da bude i za Hrvatsku. Da ispišemo povijest. Nismo išli u Južnu Afriku, no to čak i nije bilo toliko bitno, kad se doznalo da će 2014. organizator biti Brazil ljudi su poskočili - moramo biti tamo. U Brazilu govore da bi to moglo biti najbolje svjetsko prvenstvo ikad.

Zanimljive su Duduove opservacije, vrlo poučne. Ždrijeb je 6. prosinca u resortu Costa do Sauipe nekih 70-80 kilometara od Salvadora.

- Ima tamo sjajnih resorta, isto tako i sjevernije kod Recifea, Salvador je prelijep grad.

Što kažete, može li se Sammir "podignuti iz mrtvih" i vratiti u nacionalnu vrstu. To je njegov kraj...

- Sammir? A kako će imati šanse u reprezentaciji kad je izbačen iz Dinama. Mora naći novi klub i letjeti u tom klubu, mora biti neupitni broj 1 u ekipi u koju dođe. Ovako nema izgleda.

Koga biste htjeli u skupini? Belgiju, da vidimo jesu li toliko bolji?

- Nemam želju, sa svakim će biti teško. Zapravo, bolje da nas dopadnu Brazil, Španjolska ili Njemačka nego Švicarska, Urugvaj ili Kolumbija. Ljudi bi, u slučaju da smo s ovim potonjima, pomislili da smo već prošli skupinu. Najjači smo kad je napeto, mi smo Hrvati takva mentaliteta, kad smo na tlu dižemo se, kad si umislimo da smo visoko sve pada u vodu - zaključio je Hrvat i Purger iz Rio de Janeira. Naš veleposlanik Svjetskog nogometnog prvenstva.

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 nov 2013, 13:15

http://****/druga-strana-sporta ... suspenzije" onclick="window.open(this.href);return false;

FIFA ĆE ODLUČITI
Šimuniću za ustaške povike pet ili šest utakmica suspenzije?

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) trebala bi sljedeće sedmice donijeti odluku o kazni Josipu Šimuniću zbog uzvika “Za dom” nakon utakmice za plasman na SP 2014. u kojoj je 19. novembra na zagrebačkom Maksimiru Hrvatska pobijedila Island sa 2:0 i plasirala se u Brazil, objavila je novinska agencija Tanjug pozivajući se na pisanje beogradskog lista Blic.

Blic, pozivajući se na izvor u sjedištu FIFA-e, tvrdi da bi Šimunić mogao biti kažnjen sa pet ili šest utakmica suspenzije.

FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Šimunića, koji je nakon utakmice Hrvatska – Island uzeo mikrofon i više puta uzviknuo “Za dom”, na što su navijači odgovorili “Spremni”.

Dva dana nakon tog incidenta zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo je kaznilo Šimunića sa 25.000 kuna, jer je poticao publiku na skandiranje ustaškog pozdrava “Za dom, spremni”.

Njegove ispad osudili su brojni hrvatski političari i udruženja, Hrvatski nogometni savez i Hrvatski olimpijski odbor.

Šimunić je, pak, objavio da mu je bilo kakav oblik isključivosti ili nacionalne netrpeljivost stran, te da je za njega dom asocijacija na ljubav i toplinu.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 30 nov 2013, 16:53

Da Blic ima svoje izvore :lol: . Neka se susjedi brinu o sebi...
RIP CITY!

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.