Zabac je napisao/la:ahahaaha eno Djokovic sad ima i bolje Volleye od Nadala,ma ne znam jednostavno savrsen je taj lik.
Vjeruj da sam se i ja to pitao??? Ne mogu da vjerujem da to moze neko reci, nisam htio da vodim bezveznu diskusiju s nekim osobama, pa sam presutio po tom pitanju. Nadal malo izlazi na mrezu, ali je njegov procenat dobijenih poena na mrezi uvijek oko 85-90%. Valjda to nesto govori.
@IgorBL - ja ne znam sta je tebi covjek lose rekao, ili sta je rekao lose po pitanju Novaka, pa da ima neki razlog za nerviranje?! Jednostavno, covjeku nije jasno kako ga (Novaka), nako jedne dobre sezone dizete i poredite s najboljim ikada, potencirajuci da je on upravo to. S druge strane, vecina vas omalovazava jednu takvu velicinu, covjeka koji je toliko toga donio tenisu, toliko unaprijedio ovaj sport, covjeka koji je godinama uz Rogera najbolji teniser svijeta. Govorite da je losiji (mislim u globalu) od njega sto je ove godine izgubio koliko je izgubio. Mozda jeste sada, ali govorit' kako je Novak u cjelini bolji, to ne moze svako. To su samo oni koji nemaju ni trun objektivizma, stavise, taj termin im uopste nije poznat. Sta onda reci za odnos Federer - Nadal, gdje su medjusobni omjeri itakako na strani Nadala. Pitajte, mnogi ce reci da je Roger najbolji (teniser) ikada. Cak je to i sam Rafa nekoliko puta naglasavao. Plus, Novak ima negativan skor protiv Rafaela. Poznavajuc' Nadala, njegov mentalitet, vidjet cete ako Bog da kakav ce on biti sledece godine...
I ja sam mišljenja da Đoković ima bolji volej udarac od Nadala. Nadal rjeđe izlazi na mrežu (izlazi samo kad je 200% siguran), te se zato čini da su njegovi voleji "smrtonosni". Uostalom, mogli smo primijetiti i u njihovom posljednjem susretu (ovom prije 4 dana) koliko je Nadal griješio na mreži (što volej udarcima, što smečevima).
Eh, negdje je @Žabac (ako me sjećanje dobro služi) napis'o da Nadal ima odličnu servu. Malo je reći da to nije istina. Pa to je najslabije Nadalovo oružje (pitanje je možemo li njegovu servu i nazvati oružjem ).
U dio "šta bi bilo kad bi bilo" ne želim ulaziti, jer je to nezahvalno. Da se prije Nadal pojavio, da l' bi bilo ovakvo stanje, da je Đoković prije otkrio da je alergičan na glutan, da je ovo, da je ono...
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ima 90% na mrezi, zato sto izlazi na mrezu samo kada mora, da zavrsi poen.
U finalu Wimbledona 2008, Nadal je dva puta bio na mrezi i to posljednja dva poena.
rogeRF, niko objektivan, ne poredi uspjehe Novaka s Nadalovim ili Federerovim. Bar ja ne poredim.
Ali smjesne su mi konstatacije tipa:"Djokovica se nista ne pita". To sam ponovio milion puta. Kako se moze covjeka nista ne pitati, a obara sve zive i nezive rekorde ove sezone?
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.
IgorBL je napisao/la:rogeRF, niko objektivan, ne poredi uspjehe Novaka s Nadalovim ili Federerovim. Bar ja ne poredim.
Ali smjesne su mi konstatacije tipa:"Djokovica se nista ne pita". To sam ponovio milion puta. Kako se moze covjeka nista ne pitati, a obara sve zive i nezive rekorde ove sezone?
Dobro, to je takodjer nezahvalno govoriti. Da ne nabrajam sve Djokoviceve uspjehe (s naglasom na ovu godinu), pobjede nad igracima koji su bili na samom vrhuncu (sto se igre tice), toliki niz bez poraza. Sigurno to nije tek tako postignuto. U ovom sportu trenutno nema boljeg od njega, to je neoboriva cinjenica.
@retro - Ne mora znaciti da ima slabe volej udarce zbog toga sto nije cest na mrezi. Jedan je on onih igraca koji to ne preferira/praktikuje u igri, i to je tako. Opet, svako ima razlicite ukuse.
@ monolog - nisi dobro procitao.Napisao sam da Nadal ima strahovit servis ali jako labilan i nekonstantan.Pisao sam da mu je prosle sezone Servis bio najbolji udarac sto i jeste.Naravno uz Forhend.Pisao sam da je njegova najveca igracka mana njegova varijacina i nekonstantnost tog istog udarca.
On prilicno slabo varira i nesigurno servira kada nije u top formi,nije to neocekivano.Razumljivo.
Ali jako me nervira i dovodi pitanej obektivnost drugih.
Pa ne mozes nikako poredit Nadala sa Novakom.Novaku je ovo prva all.inn sezona.Prva u kojoj demonstrira silu,u kojoj dominira nad Nadalom,Rogerom,Andyem itd
Zasto ga priej 2 godine niste proglasili bolji igracem.Zasto tada nije imao najbolji bekend,fantasticne vole i bio navodono savrsen.
Momak je dozivio svoj vrhunac ali nesto najteze u sportu je zadrzati se na njemu.
A to samo znaju Nadal i Roger !
Rogera i Nadala nikako ne mozemo svrstavati i kos sa jednim Novakom.Ja nemam apsolutno nista protiv tog momak,ali imam protiv zakljucaka koji se donose nakon jedne sezone i predrasuda.
Potom price da recimo jedan Nadal ne spada u top 5 svih vremena.Pa molim vas.Imajte razuma.Momak je ubica,terorista pravi.Veliki ,gotovo najveci sportista,gospodin.Toliko igra razlicito od stalih,toliko je poseban i toliko ga ljudi vole i cjene.
Novak je neki dan izjavio da je Nadal najveci Sampion kojeg je ikada vidio.Roger je to milion puta istakao.
I pored svega Nadal sebe gelda jako skromno.uvjek je pun hvale za rivala.Izgubio ili pobjedio uvjek je velicina.
uvjek ce govoriti da je Roger najbolji a ni Roger nista mane za nejga nece reci.
Njegovi rezultati sa 25 godina su frapantno dobri.
Ima 10 GS titula ipa 18 Mastersa i Olimpijske igre.Osvojio je sve sto se moze osvojiti.
Covjek kojeg strucnjaci stavljaju rame uz rame sa Federerom i smatraju ga njegovim nasljednikom ili pretnjom na toj vjecitoj listi sto je sasvim normalno kada se sagleda koliko ima uspjeha sa samo 25 godina.
Ja nikada u zovitu omalovazavao kvalitet jednog Rogera nisam,niti cu.Fenomen i unikat bas kao i Nadal.Pljeni,ljudi ga vole!
"Genius at work" kratko receno.
Novak je fantastican igrac,karizmatican i pozitivan.
Medjutim nije vrieme da ga poredimo sa ovom dvoicom,pitanje je hoce li kada to vrijeme doci.
Nadal i Federer su uveli inovaciju u tenis,podigli ga na visi level.Prvenstveno Roger ,a potom Nadal.
jednostavno glupostima nikada kraja.Pa covjek cuje nebulozu kakvu ne moze ni zamisliti.
Kaze Nadal nije talentovan.Da to nije mozda Starace ?
Nadal je enorman i zapanjujuci talenat pokazao mislim 2004 godine na AO.Kada je igrao protiv Hewitta koji je bio na vrhuncu.
Nadal kao djecak u tom trenutku je bukvalno svojim forhendima terorisao Hewitta koji je to na jedvite jade dobio.
Evo jedan insert : [youtube][/youtube]
Nevjerovatan talenat,nejverovatna mogucnost kod forhenda kod djecaka !
Nadal je tanelat demonstrirao u prvo ogledu protiv Federera kada ga je u Dubaiu dobio takodzer kao dejcak na TVRDOJ podlozi.
Isti taj turnir u polufinalu je dobio Ljubicica koji je na kraju emcha izjavio da je Nadal buduci broj 1.Da ima nesto po cemu se odvaja od drugih i istakao da je nejgov Forhend najubitacniji koji je vidio.A pazi dejcak je !
Gdje je Novak bio sa 18 godina ? sa 19 ? Jel bio do koljena Rafaelu ? Jel taj isti dejcak sa 19 godina bio broj 2 ???
jel i tada kao dejcak redovno tukao Rogera koji je bio u najboljim godinama ?
Jel od 2005 godine postao konstantan da svake godine uzima minimum 1 GS i 2-3 Mastersa.Nebitno sto je to u pocetku bila samo sljaka.I to je teniska podloga nista manje vrijedna cak sta vise najzahtjevnija gdje se vidi cjelokupan kvalitet igraca.KOliko dobro napadas,kreces se ,branis se,anticipiras i razmisljas !
Novak tek treba da se suocio sa rjecju "braniti" osvojeno a ne dobiti boda za to.Koji je to pritisak i vaznost.
On to ne zna a saznat ce vec u januaru gdje ce se vidjeti koliko je dorastao zadatku.
zaboravljate da je taj Novak znao na sva 4 GS ne dogurati do 4finala,gdje ga je jedan Roddick znao tuci iz turnira u turnir.Sada je na vrhu,koliko je sotati i koliko moze ne zavisi samo od njega.Nit je najbolji teniser nit je najtalentovaniji.Podjenjujete Nadalov tanelat i vjestinu koja je nenormalno velika i Rogerovo umjece.To su ljudi koji vole ovakve situacije , vole izazove i koji su u mogucnosti jako lahko izbaciti Novaka iz ritma.
btw: Ti koji smatras da je Nadal fizikalija koja trci gore dole,lijevo i desno de mi napisi zasto se jedan Bolt ili jedan od ovih super brzih ljudi ne bavi tenisom.Stamen je jak a prebrz.Imao bi sanse za 1 mjesto ?
Jel to znaci da je C.Ronaldo antitalenat zato sto vecinu ljudi pretrcava ???
Jel to znaci da je Dwight Howard antitalenat zato so je gorostas koji kad primi loptu objesi se za kos ?
Jesi li antitalenat kada imas nesto a drugi nemaju pa pokusavas maximalno iskoristiti ????????????
Moze i Nadal igrati po tebi "talentovano"
Dobie lopticu raspali i krene na mrezu.On ima predispozicije za to.Ima najjaci forhend.Ima mogucnost igrati ga ravo i sa spinom.
Medjutim on nema potrebe ne jos uvjek.Godine kad ga stignu igrat ce tako,sa vise rizika.Novak mora tako igrati ako hoce da dobije Nadala.ALi kada nije u formi zivota.On moze mahati qrcu da ce dobiti Nadala.On nema ARSENAL kao Nadal.Nema mogucnosti i opcija kao ovaj drugi.
Poredit ih NE MOZETE !!!! NADAL JE BOLJI U SVIM MOGUCIM SEGMENTIMA STATISTIKE.
Nemas podatak koji me moze uputiti da je NOVAK bolji od njega.NEMAS ARGUMENT i zato ne pisi gluposti jer ih ne argumentujes.Nadal Ima bolji H2H ima 5:2 na GS ! IMA 10 GS i 18 Mastersa i Olimpijse igre.Novak mu nije ni do koljena !!!
SEZONA JE DUGA,ALI JE JOS DUZA KADA MORAS DA JE BRANIS !
Zabac je napisao/la:@ monolog - nisi dobro procitao.Napisao sam da Nadal ima strahovit servis ali jako labilan i nekonstantan.Pisao sam da mu je prosle sezone Servis bio najbolji udarac sto i jeste.Naravno uz Forhend.Pisao sam da je njegova najveca igracka mana njegova varijacina i nekonstantnost tog istog udarca.
On prilicno slabo varira i nesigurno servira kada nije u top formi,nije to neocekivano.Razumljivo.
IgorBL je napisao/la:Ima li potrebe dalje citati kad covjek napise da Nadal ima strahovit servis?
Jesi li glup ili pokusavas biti humoristican ????
Napisano je : Nadal kada je u top formi,kao sto je bio proslogodisnji US i Wimbledon ima strasan servis kojim moze rjesavati mech.Ali isto tako pise da on oscilira sa tim udarcem i da mu je uedno najveca mana !
Zabac je napisao/la:Napisao sam da Nadal ima strahovit servis
Zabac je napisao/la:
Ne budi klikerprocitaj ostatak !!!
: .Napisao sam da Nadal ima strahovit servis ali jako labilan i nekonstantan.Pisao sam da mu je prosle sezone Servis bio najbolji udarac sto i jeste.Naravno uz Forhend.Pisao sam da je njegova najveca igracka mana njegova varijacina i nekonstantnost tog istog udarca.
Zabac je napisao/la:
Napisano je : Nadal kada je u top formi,kao sto je bio proslogodisnji US i Wimbledon ima strasan servis kojim moze rjesavati mech.Ali isto tako pise da on oscilira sa tim udarcem i da mu je uedno najveca mana !
Najvaznija odlika servisa, pored jacine, je konstantnost. To jest, procenat prvog servisa.
Kakav crni strahovit servis, a covjeka ga opali jednom po turniru. Zabac, ne pricaj gluposti.
Zabac je napisao/la:
Najvaznija odlika servisa, pored jacine, je konstantnost. To jest, procenat prvog servisa.
Kakav crni strahovit servis, a covjeka ga opali jednom po turniru. Zabac, ne pricaj gluposti.
pokusavas me ubjediti da Nadal proslogodisnji Wimbledon i US open nije dobro servirao.
Naime na proslogodisnjem US Openu je izgubio cak 3 servis gema a lose je servirao !!!
Najslabiji udarac u njegovom repertoaru je servis.
Prosle godine na Us Openu je strahovito servirao, a onakav servis vise nije pronasao nijednom poslije.
Nakon onakvog serviranja, imao je problema sa ramenom.
@Zabac, samo jedan savjet. Nemoj ulaziti u rasprave sa onima koji te pokušavaju demantovati sa jednom rečenicom i petnaest smajlija. Hladno to igrorišeš i vjeruj mi da će se vremenom okaniti.
Nadal je prošle godine sjajno servirao i rezultat toga su dvije Grand Slam titule na brzim podlogama. Prošlogodišnji Rafin servis po dijagonali, protivnike je dovodio do ludila, gdje je njegov vrhunski spin dolazio do izražaja. Taj početni udarac mu je donosio lagane poene, jer bi protivnika izbacio sa terena i onda lopticu poslao u prazan prostor (1 & 2).
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
retro je napisao/la:Najslabiji udarac u njegovom repertoaru je servis.
Prosle godine na Us Openu je strahovito servirao, a onakav servis vise nije pronasao nijednom poslije.
vidis kume ja te ne pokusavam ubjediti da je Nadal strasan server.Pokusavam reci da je prosle godine fantasticno servirao sto je cinjenica ! Cak sam naglasio da taj servis vise nema te da oscilira i varira previse.Predvidiv je itd
@Virt4l hvala na savjetu ocito nema mogucnosti za normalnu raspravu
retro je napisao/la:Najslabiji udarac u njegovom repertoaru je servis.
vidis kume ja te ne pokusavam ubjediti da je Nadal strasan server.Pokusavam reci da je prosle godine fantasticno servirao sto je cinjenica ! Cak sam naglasio da taj servis vise nema te da oscilira i varira previse.Predvidiv je itd
@Virt4l hvala na savjetu ocito nema mogucnosti za normalnu raspravu
Nisam nista lose rekao, cak sam i potvrdio to sto si ti rekao.
Nisu pominjao proslu godinu. Rekao sa da ima strahovit servis, sto bi reklo generalno, kroz karijeru.
Prosle godine, pogotovo na USO jeste servirao super. Ali to je bilo to.
Nadalov servis je njegovo najslabije oruzje.
IgorBL je napisao/la:Nisu pominjao proslu godinu. Rekao sa da ima strahovit servis, sto bi reklo generalno, kroz karijeru.
Prosle godine, pogotovo na USO jeste servirao super. Ali to je bilo to.
Nadalov servis je njegovo najslabije oruzje.
pa vidi ne pisem nesto sto enma veze s vezom.Naveo sam 10 puta do sada da je Nadalu prosle godine servis bio najbolji udarac uz Forhend.
Njegov servis danas je pocetni udarac koji ne donosi prevagu.Sto vidi i covek koji 1 put gleda tenis.
napisao sam milion puta a evo jos jedan put cu: Njegov servis je njegova najveca mana i bolna tacka.Previse mu varira i oscilira.Nije konstantan i cesto je predvidiv.JEL DOVOLJNO ?
Nadji mi text gdje sam ja rekao da je njem stravicno dobar servis ove godine ja odlazim sa foruma.
Da je njemu toliko dobar servis mislis da bi Novak imao sanse da ga dobije na Wimbledonu ili US openu ???
Imao bi ono 10 % ! Kao sto je imao godinama
Zabac je napisao/la:ahahaaha eno Djokovic sad ima i bolje Volleye od Nadala,ma ne znam jednostavno savrsen je taj lik. Inace on je proslih 3 -4 godine gubio iskljucivo sto je on igrao lose i sto nije imao dovoljno snage da dobije Nadala ili Federera.
A gle cuda ove godine je to uspio i tek ej sada pokazao da je bolji teniser od njih,i vjerovatno ce biti jedan od najvecih.
Nije gubio iskljucivo radi toga, ali to cesto jeste bio glavni razlog njegovih poraza protiv Nadala.
@ Magica ovo nije forum za vrijedzanje.Ti svoje Srbske neslane sale ostavi svojoj familiji i svojim podanicima.Meni se nemas pravo obracati sa tim intenzitetom.
Tebi nemam potrebe da se obracam ikako, jer tebe "svrbi" moja nacionalna pripadnost, a ne moji stavovi.
Sta da ti radim Leci se. Nacionalizam je bolest.
Ohladi od mene i ako je moguce izbjegavaj moje postove u buducnosti a znacenje rijeci Intrigira bi volio da sam poktrazis u rjecniku jer ti je ocito bila enigma !
Boli me ona stvar za tebe. Tesko da mozes verbalno samnom, ali hajde da ti verujem kao sto ti verujem da je "tepih najsporija podloga", smesni covece.
Edit : I da imam nesto protiv Srba jel ti to smeta ???