Izvini, samo mi reci jesi l' iz Tuzle? Sve češće primjećujem po forumima ovakvu upotrebu instrumentala, i kako sam upratio sve redom Tuzlaci, pa mi bilo zanimljivo jer nisam pojma imao da imamo čitav jedan kraj države gdje se padež upotrebljava na drugačiji način.viKK je napisao/la:hvata me nostalgija kada gledam ovo, kontam u sebi "šta se desilo sa njega"..
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Zadnja izmjena: Edol, dana/u 01 jan 2014, 19:56, ukupno mijenjano 2 puta.
- ZgemboAdislic
- Kontakt:
Rekao sam prije i ponavljam: U Brazilu nam citava ekipa treba da bude spremna ne za 90, nego za 120 minuta + imat energije za opucat dobar penal. Dzeko i Miske pogotovo trebaju da rade na kondiciji. Trenutno Dzeko nije ni blizu za kvalitetnih 120, a da bude on treba da igra. To nece u Citiju jer cim se Aguero vrati, njegova guzica i klupa ce postat najbolji jarani.Gumenix je napisao/la:Fakat ne moze potrcati igrati 90 min zato i jeste dobar za klupe a bas se pitam kakav ce biti u 30tim kusur a ne u najboljim godinama 27 u kojima je sada..
Pojedinci ce misliti da je rijec o nekakvom opojnom sredstvu, a nikako jednim od padeza.Edol je napisao/la:Izvini, samo mi reci jesi l' iz Tuzle? Sve češće primjećujem po forumima ovakvu upotrebu instrumentala, i kako sam upratio sve redom Tuzlaci, pa mi bilo zanimljivo jer nisam pojma imao da imamo čitav jedan kraj države gdje se padež upotrebljava na drugačiji način.viKK je napisao/la:hvata me nostalgija kada gledam ovo, kontam u sebi "šta se desilo sa njega"..Još jednom se izvinjavam na totalnom off topicu, ali lingvistika je, ništa zlonamjerno.
![]()
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Mentalno je jednostavno pao, kao da je pred kraj karijere... 
Volvic je napisao/la:Mentalno je jednostavno pao, kao da je pred kraj karijere...
a jedan od boljih na terenu :oops:ali ,strucnjaci sa foruma su odlucili drugacije...

- Ponos Torina
- Kontakt:
Nije dao gol ali je danas po prvi put licio na onog starog Dzeku i odigrao dobru partiju,puno je radio na terenu,bio rastrcan....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
lumani je napisao/la:Volvic je napisao/la:Mentalno je jednostavno pao, kao da je pred kraj karijere...
a jedan od boljih na terenu :oops:ali ,strucnjaci sa foruma su odlucili drugacije...
Pa sta ?
I to je samo mislenje jednog novinara, subjektivna stvar.
a taj novinar se bavim tim poslom,i gleda fudbal na drugi nacin 
lumani je napisao/la:a taj novinar se bavim tim poslom,i gleda fudbal na drugi nacin
Svaka ti cast.
ne znam kako si to sve upratio... ali da, iz tuzle sam.Edol je napisao/la:Izvini, samo mi reci jesi l' iz Tuzle? Sve češće primjećujem po forumima ovakvu upotrebu instrumentala, i kako sam upratio sve redom Tuzlaci, pa mi bilo zanimljivo jer nisam pojma imao da imamo čitav jedan kraj države gdje se padež upotrebljava na drugačiji način.viKK je napisao/la:hvata me nostalgija kada gledam ovo, kontam u sebi "šta se desilo sa njega"..Još jednom se izvinjavam na totalnom off topicu, ali lingvistika je, ništa zlonamjerno.
![]()
- DonCorleone
- Kontakt:
Tuzla je sirok pojam, pogotovo nakon rata, vecinom su odonde neg odavde.Edol je napisao/la:Fakat znači da je to "s njega" umjesto "s njim" specifično za vas tamo.
Trebam još upratiti kako govore ovi iz vaše okoline, Lukavca i Živinica, da vidim je l' to samo vaš grad ili regionalno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
+1..kao Sarajevo i Tuzla ima isti problem,dosta naseljenih...DonCorleone je napisao/la:Tuzla je sirok pojam, pogotovo nakon rata, vecinom su odonde neg odavde.Edol je napisao/la:Fakat znači da je to "s njega" umjesto "s njim" specifično za vas tamo.
Trebam još upratiti kako govore ovi iz vaše okoline, Lukavca i Živinica, da vidim je l' to samo vaš grad ili regionalno.
zapravo kad razmislim, najpravilnije je šta se desilo "njemu", a ne "s njim"Edol je napisao/la:Fakat znači da je to "s njega" umjesto "s njim" specifično za vas tamo.
- Goalgetter
- Kontakt:
Moze neko napisati realno kako je Dzeko odigrao ovih 90 minuta? Nisam bio u stanju da gledam tekmu, a i nisam ni sad da listam i citam. 
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Goalgetter je napisao/la:Moze neko napisati realno kako je Dzeko odigrao ovih 90 minuta? Nisam bio u stanju da gledam tekmu, a i nisam ni sad da listam i citam.
Gledao sam cijelu utakmicu, mogu reci da je jako dobro odigrao, vjerujem da je postigao pogodak da bi bio igrac utakmice. Imao je par dobrih suteva, ali nije imao srece da postigne pogodak.
Ma relano prekucao utakmicu kao i uvijek, gledalo se da ima bar jedan bolji potez od Negreda i da se proglasi odlicnim.Goalgetter je napisao/la:Moze neko napisati realno kako je Dzeko odigrao ovih 90 minuta? Nisam bio u stanju da gledam tekmu, a i nisam ni sad da listam i citam.
Prosjecno od njega kao i cijele sezone.
Srednja zalost, ali barem je trcao i pokazao malo truda u prvom poluvremenu...standard je Dzeki toliko pao da ovdje na forumu su neki spremni da ga proglase kao bosanski Ronaldo, samo zato sto je bio 90 minuta na terenu i malo trcao.Goalgetter je napisao/la:Moze neko napisati realno kako je Dzeko odigrao ovih 90 minuta? Nisam bio u stanju da gledam tekmu, a i nisam ni sad da listam i citam.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
- Romanista10
- Kontakt:
Solidan trkacki i u razigravanju ostalih. Malo je lopti izgubio. Imao par solidnih prilika. Navas mu opet nije dodo par zicera na pocetku utakmice. Kolarov mu dodao odlicnu loptu u 40 min ali se vjerovatno zbog umora spetljao.Goalgetter je napisao/la:Moze neko napisati realno kako je Dzeko odigrao ovih 90 minuta? Nisam bio u stanju da gledam tekmu, a i nisam ni sad da listam i citam.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
citiram njemackog komentatora: Dzeko prvo pv. Najbolji pojedinac na terenu. 2. pv. Dzeko pokazuje zasto ga kritikuju u engleskoj, prosto se nije sastavio sa loptom. Kraj citata, pa ti sad zakljuci sam
Anfernee "Penny" Hardaway #1