Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 13 feb 2024, 23:26

VensanKasel je napisao/la:
13 feb 2024, 21:59
alemsa je napisao/la:
13 feb 2024, 00:30
VensanKasel je napisao/la:
12 feb 2024, 14:13
slika
Ovo cu ti ponijeti, grlo da procistis :mrgreen:
Oppppaaaaaa :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Ma može gospodara mi , ja tekilu pijem kao rakiju sa vodom ništa so i limun folovi :kafa:

Kad dolaziš ? Da vala sjednemo ko ljudi :kralj:
Kakva voda limun i to, cistak i to shots, nea pijuckanja :mrgreen:

Kad budem javim ti.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 feb 2024, 23:54

alemsa je napisao/la:
13 feb 2024, 23:09
soko je napisao/la:
13 feb 2024, 21:38

Kod mene je drugaciji posao. Ja kad zavrsim design onda se moraju naruciti djelovi, pa sastavljanje pa testiranje danima. Tu sam sa ljudima po 10 sati dnevno. Cujem sta pricaju ovako medjusobno pa imene pokusaju ubaciti, pitaju.
Najgori su bili dole u Indijani kad sam radio. Govorio sam prije ljudi misle da sa njihov pa se opuste. Crnce nemogu smisliti, tamo ti je i kk k nastao
Pa i ja poslujem po 2-3 dana, pa ne pricam o tim stvarima, hiljade tema, a i da me pita reko bi da sam Musliman, sta me libo, ne dodiruje to mene nista burazeru, sta gledat ce me drugacije, ne voli ili nesto zaboli me, to je njegov problem ne moj, znam da mi ne moze nista, a sta je u njegovoj vugla me apsolutno ne zanima.
slika
Eto ti rednecka i mene prije 12-13 godina :rol: Uzo kapu od njeg reko i ja redneck Lol. Dobar coj'k Danny, naucio me dosta o oruzju, kod njeg ti je puna kuca oruzja, a 3 pistolja vazda na njemu, jedan u cizmi (boots/cowboyske cizme kako se vec kazu), jedan za ramenom i jedan za pojasom. Kad bi ga neko napo izraseto bi on coj'ka k'o sir, da vidis kako puca u streljani, ne masi.
Jarane, mene to i te kako zanima. Mi testiramo sedmicama, nekad mjesecima. Nikad ja ne pocinjem pricu, gledam data od testiranja, al oni pricaju, nekad pitaju sta ja mislim a ne znaju sta sam ja. I svakako volim da znam skim imam posla. Ljudi zovu na happy hours poslije, reko neka hvala necu ja sa vama sjediti.
Ne kazem ja da su svi gov.na, cimer mi je bio redneck, bio sam kod njega na farmi, puna kuca oruzja. Fini ljudi, citava famiija, docekali me ko svog. Al vecina sto sam vidio ne zelim da sa njima imam kontaka osim poslovno

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 feb 2024, 00:27

Mentalitet Balijandera se najbolje moze prikazat po americkim izborima. Prije 8 godina protiv Trumpa, a sad jos jace za istog. U prvom slucaju ga mrzili zbog toga sto je htio protjerat lafo muslimane, a sad ga zele nazad da spasava iste. Za Bidena niko od njih nije cuo, dok se nije prosirio onaj njegov kurcevit govor u senatu o ratu u BiH, a sad ga kunu za sve pare. :tokralju:

Tacno ne znam sta je veci fakt, da je politika **** ili vicevi o Bosancima.

Nego, hoce li fkt Demokrate pustit Bidena da se bruka jos 4 godine? :wtf:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 00:30

soko je napisao/la:
13 feb 2024, 23:54

Jarane, mene to i te kako zanima. Mi testiramo sedmicama, nekad mjesecima. Nikad ja ne pocinjem pricu, gledam data od testiranja, al oni pricaju, nekad pitaju sta ja mislim a ne znaju sta sam ja. I svakako volim da znam skim imam posla. Ljudi zovu na happy hours poslije, reko neka hvala necu ja sa vama sjediti.
Ne kazem ja da su svi gov.na, cimer mi je bio redneck, bio sam kod njega na farmi, puna kuca oruzja. Fini ljudi, citava famiija, docekali me ko svog. Al vecina sto sam vidio ne zelim da sa njima imam kontaka osim poslovno
Dobro ti to primas srcu :mrgreen: malo feelings, nea kod mene toga, where is the check :mrgreen: Jebga meni ko odgovara nea veze sta he ko je odakle je, cim se bavi, no judgement. Mada generalno su mi bolji od ovih thug life-gangstera, velika vecina su veliki radnici, postuju zakon, i nea natezanja. Cak od njih mos sta i nauciti o oruzju ili necemu, od ovih ne mos nista.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 14 feb 2024, 00:45

AshburtonG je napisao/la:
14 feb 2024, 00:27
Mentalitet Balijandera se najbolje moze prikazat po americkim izborima. Prije 8 godina protiv Trumpa, a sad jos jace za istog. U prvom slucaju ga mrzili zbog toga sto je htio protjerat lafo muslimane, a sad ga zele nazad da spasava iste. Za Bidena niko od njih nije cuo, dok se nije prosirio onaj njegov kurcevit govor u senatu o ratu u BiH, a sad ga kunu za sve pare. :tokralju:

Pa vole ljudi promjene , kako je SDA odyebana progledali su :shock: , yebi ga politika je qrva ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 feb 2024, 00:45

Ronald Reagan se centrifugira u grobu sa ovakvim kandidatima.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 14 feb 2024, 00:55

Kritika geopolitickog POVa prosjecnog bosnje stoji, ali mnogi od nas mrze trumpa ne jer je “islamofob” (takvi su zapravo najbolji po BiH kad se zagrebe povrsina) vec jer je putinov pijun. Bolje i Biden nego on, stavise bolje saksija cvijeca nego on
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 00:58

Pa imali 4 godine oba da stave na vage. Sasvim ok, bila je ta prica i po USA (mene prvog), "ko ce Trumpu vjerovati sa nuklearnim oruzjem", pa pokaza da u 4 godibe je mir generalno vladao nikakvo ratno huskanje, dok za Bidena je bila prerasuda rega, normalan ovo ono, ono dokaza da je senilna budaletina. Tako da je to vise sta je narod ili svijet vidio za vrijeme oba mandata a ne ono balijander ili nesto. Sto je korektno, bolje nego da glasas za nekog slijepo ono bez obzira na sce glasat cu za ovog, ovo barem pokazuje da se gleda neciji rad. Samo moje misljenje

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 feb 2024, 01:04

Trump je jedan od najgorih predsjednika ikad. Dovoljno.mu.je to sto zanemaruje vanjsku politiku a zbog koje amerika zivi, i zbog koje i moze da zivi. Uspjeh nije samo zaustavit neki rat, kako god to zvucalo, vec i obezbjediti americkom proizvodu da se proda. Svako popustanje rusima, kinezima i slicnim je pucanje svojoj drzavi u koljena. I onda jos milion razloga zbog kojih americka dominacija u svijetu ima prednosti. Narandzasti je jedan vekiki glupan koji veze nema s mozgom, i vec se danas i proglasava kao jedan od najgorih, i to od strane struke, po skoro svim parametrima.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 01:18

sljivo je napisao/la:
14 feb 2024, 01:04
Trump je jedan od najgorih predsjednika ikad. Dovoljno.mu.je to sto zanemaruje vanjsku politiku a zbog koje amerika zivi, i zbog koje i moze da zivi. Uspjeh nije samo zaustavit neki rat, kako god to zvucalo, vec i obezbjediti americkom proizvodu da se proda. Svako popustanje rusima, kinezima i slicnim je pucanje svojoj drzavi u koljena. I onda jos milion razloga zbog kojih americka dominacija u svijetu ima prednosti. Narandzasti je jedan vekiki glupan koji veze nema s mozgom, i vec se danas i proglasava kao jedan od najgorih, i to od strane struke, po skoro svim parametrima.
Osim po narodu :mrgreen: Dobro je popusto Kinezima sa tarifama pravo. S Rusima tad nije vidio da ima potrebe da ima konflikt, sad je nesto drugo. Pa s Francuzima oko vina si upoznat vjerovatno. :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 feb 2024, 01:34

Polahko, vanjska politika se ne vidi za godinu, dvije, vec za 50, 100. Pocetnicka sreca ili pocetni dobici ne garantuju uspjeh niti su mjerilo takvih stvari. Po meni on ne vidi metra ispred, napustanje medjunarodnih zajednica i dogovora je propast, sigurno. Amerika moze sama 50 godina, i vi cete mozda dobro zivjeti ali poslije prc, ekologija qrc, Zemlja poludila, rusi na islandu, kinezi na havajima...Amerika ima 500 mil potrosaca u evropi i toliko i mozda i vise u aziji, ako to izgubi ide dudlanje

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 feb 2024, 01:47

Biden igra kako mu korporacije kazu kako da igra. Nema sta brukanje, trenutno stocks idu gore, jbt za zadnji nekoliko mjeseci sam dobio skoro 30%. Benzin jeftin, ne zaposlenost jako niska. Vecina kompanija nemogu uopste da nadju radnike. Inflancija je kao svugdje u svijetu, jbna.
E sad ima dosta ljudi(demokrata) koji su protiv pomaganja Izraelu pa nece glasati za Bidena, tako da mozda izgubi.
Ja npr necu glasati, politika ko politika, pranje mozga. Mozda bi da je neko kao Bernie al da je mlad. Ovi ostali su uzas

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 14 feb 2024, 01:51

Da se razumijemo, ni starac fočo od stotinu ljeta nije daleko od trumpa ali bar vjerujem da iskusniji po pitanju vanjske politike koja je danas u svijetu veoma bitna, i u ovom svijetu povezanosti dodje ti kao i unutrasnja politika. I za mene su ovo sve tik tok predsjednici, jedan ganja mage drugi tajlor sviftove ne bil sta dobio, ali na zalost tako je kako je, i to je danasnji svijet.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 feb 2024, 08:33

soko je napisao/la:
14 feb 2024, 01:47

Biden igra kako mu korporacije kazu kako da igra. Nema sta brukanje, trenutno stocks idu gore, jbt za zadnji nekoliko mjeseci sam dobio skoro 30%. Benzin jeftin, ne zaposlenost jako niska. Vecina kompanija nemogu uopste da nadju radnike. Inflancija je kao svugdje u svijetu, jbna.
E sad ima dosta ljudi(demokrata) koji su protiv pomaganja Izraelu pa nece glasati za Bidena, tako da mozda izgubi.
Ja npr necu glasati, politika ko politika, pranje mozga. Mozda bi da je neko kao Bernie al da je mlad. Ovi ostali su uzas
Pa to ja i govorim. Ljudi banalizuju kreiranje simpatija uglavnom na osnovu ovih gore stvari koje sam naveo, barem u BiH ili na Balkanu. Predsjednik svake drzave je samo marioneta sistema i igrat ce po pravilima koja mu se daju. Iskusniji si od mene, znas dobro kako zavrsavaju politicari koji zele pushat nesto svoje.

Trump je samo nenormalno inteligentan lik, koji zna iskoristit moment ludosti svog stanovnistva. Nesto slicno kao Vucic u Srbiji. Daj narodu hljeba i igara i oni zadovoljni. Kod Amera je to smanji ulaganje u tudje zemlje, malo se.ri oko imigranata i NATO, malo o nafti jer svi voze auta koja trose 20l i vec imas solidnu podlogu da se svidis prosjecnom republikancu.

Ovo za brukanje se odnosi na javni nastup. Covjek je postao internet karikatura jer je ocigledna prisutnost demencije. Mogu kandidirat nekog drugog, nije da ce imat nesto manje sanse protiv Trumpa, koji ce po svemu sudeci i uzet izbore.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 14 feb 2024, 08:50

Rekoh ja na temi Rusije, tu će ili senilni retard uzeti opet mandat zahvaljujući napuderisanom retardu ili obratno. Lose lose.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 feb 2024, 09:06

Nije tu lose lose, vec lose ili katastrofalno. Ovaj jest senilan, medjutim drugi je kompletna budala i ima vecih provala sa navodno zdravim mozgom, pa poziva ljude da piju izbjeljivac i lijeve koronu, govori kako je u americkom ratu za revoluciju prije 250 godina neko zauzimao aerodrome ( :tokralju: ), vjetrenjace uzrokuju rak i tako.

Covjek predlagao da se nuklearkama gadjaju i sprijece uragani. :tokralju:

Jebote zivot, pametniji onaj predsjednik iz Scary movie 3.

A pitanje je koliko je i njegov mozak na mjestu, jer mijesa predsjednickog kandidata sa Nancy Pelosi, ne zna ciji je Orban premijer iako mu dudla redovno pa bi valjda trebao znati i ne moze prepoznati bivsu zenu na pokazane dvije slike.
Zadnja izmjena: Kajzer10, dana/u 14 feb 2024, 09:07, ukupno mijenjano 1 put.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 09:06

Ne mos biti ne inteligentan a napraviti 8 milijardi dollara, to je prosto ne moguce, ne interesuje me kako Pablo Escobar ili Trump, moras biti genije za to. To sto on prica kao Dodik je targetirano za neki auditorijum, dosta mu i ne mari sta govori kad u praksi zna sta radi, a to je da tretira drzavu kao jedan veliki biznis, gdje pokazo da je genije.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 feb 2024, 09:12

Joj alema, opčinjen Trumpom ko ovi naši Bakirom, lik siluje okolo, krade, vara, pokušava državni udar i sve ok, on je genije :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 14 feb 2024, 09:13

rio_Ferdy88 je napisao/la:
14 feb 2024, 09:12
Joj alema, opčinjen Trumpom ko ovi naši Bakirom, lik siluje okolo, krade, vara, pokušava državni udar i sve ok, on je genije :mrgreen:
Genije za biznis sigurno, ima 8 milijardi dokaza za to :mrgreen:

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 14 feb 2024, 09:26

rio_Ferdy88 je napisao/la:
14 feb 2024, 09:12
Ma deluded lik totalno, previše se druži sa rednecima izgleda.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.