U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

maximusdecimus
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la maximusdecimus » 14 sep 2012, 18:11

NEZALAGANJE je napisao/la: Slusaj,da bi me citirao,nadam se da si pratio cijelu moju i njegovu prepisku :!: On kaze da su Mujdza i Spahic kao igraci formirani u HNL-u!Shodno tome,tako je i Modric formiran u nasoj ligi!
pa Spahić i Mujdža i jesu produkt HNL-a,tamo su počeli igrati fudbal i proveli skoro citavu igračku karijeru prije odlaska u inozemstvo(Spahić proveo nešto malo u Čeliku). Modrić je u BiH bio samo godinu dana na posudbi,a poslije te posudbe opet otišao na posudbu u Inter (znači nije baš da je Zrinjski napravio igračinu od njega) . ne ulazim u vašu raspravu, ali mogao si naći bolje primjere od Modrića. npr. Krstanović :)

i stvarno ne razumijem zašto se tolika kuknjava diže kako nam kradu igrače, kada bi i mi isto uradili da imamo šansu.mahnuli bi im Halilovića dok si rek'o keks kao što bi i Šveđanima rado otuđili Ibru iako nismo uložili ni marke u njih dvojicu.

to je već prežvakano mnogo puta na ovom forumu.savez treba pokušati sve privesti da igraju za BiH, ali ako ne žele nema plakanja i to je to...

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 14 sep 2012, 18:15

Suljic je veliki potencijal ali momak zna previse solirati da nije normalno, ponekad me podsjeca na Robbena koji kad primi loptu neda nikome i to mu je velika mana ali momak je mlad i ima vremena da unaprijedi svoju igru i da shvati neke stvari ....
Mislim da zajedno sa Stevanovicem moze dosta doprinjeti i dati reprezentaciji, uglavnom , sve je na njemu......

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 sep 2012, 19:48

maximusdecimus je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Slusaj,da bi me citirao,nadam se da si pratio cijelu moju i njegovu prepisku :!: On kaze da su Mujdza i Spahic kao igraci formirani u HNL-u!Shodno tome,tako je i Modric formiran u nasoj ligi!
pa Spahić i Mujdža i jesu produkt HNL-a,tamo su počeli igrati fudbal i proveli skoro citavu igračku karijeru prije odlaska u inozemstvo(Spahić proveo nešto malo u Čeliku). Modrić je u BiH bio samo godinu dana na posudbi,a poslije te posudbe opet otišao na posudbu u Inter (znači nije baš da je Zrinjski napravio igračinu od njega) . ne ulazim u vašu raspravu, ali mogao si naći bolje primjere od Modrića. npr. Krstanović :)

i stvarno ne razumijem zašto se tolika kuknjava diže kako nam kradu igrače, kada bi i mi isto uradili da imamo šansu.mahnuli bi im Halilovića dok si rek'o keks kao što bi i Šveđanima rado otuđili Ibru iako nismo uložili ni marke u njih dvojicu.

to je već prežvakano mnogo puta na ovom forumu.savez treba pokušati sve privesti da igraju za BiH, ali ako ne žele nema plakanja i to je to...
Krstanovic nije dobio poziv niti ce ga dobiti ikada...Primjer je samo zasnovan na njegovoj logici,a Spaha je poceo u Celiku,kako si naveo i nije se formirao u danasnjeg igraca, sigurno, u HNL-u!Mujdza je druga prica,ali bez obzira na sve to ne moze on nikako reci da mi 'krademo' igrace kad se zna ko je 'majstor' toga!! Velika je razlika izmedju nas i njih.Oni uzimaju igrace,koji jesu hrvati,po nacionalnosti,ali 'Hrvatsku nisu vidjeli ocima',niti su im roditelji porijeklom iz Hrvatske...Ti primjeri koje si ti naveo,barem zadovoljavaju jedan od ovih pomenutih uslova... ;)

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 14 sep 2012, 20:05

Buducnost je napisao/la:
Ne treba umanjivati ni rezultate Zukanovica.

Treba 'umanjivati' Zukanovica gdje god se stigne ... :arrow:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 sep 2012, 20:18

bandit je napisao/la:
Buducnost je napisao/la:
Ne treba umanjivati ni rezultate Zukanovica.

Treba 'umanjivati' Zukanovica gdje god se stigne ... :arrow:

Iza Zukanovica takodje stoje rezultati i on je napravio podlogu za ovo danas.Pandza,Ibricic,Ibisevic,Dzeko...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 sep 2012, 20:19

Naša U17 reprezentacija od 24.tog septembra počinje kvalifikacije,turnir će se odigrati u BiH a u grupi sa nama se nalaze Francuska,Slovenija i Grčka.
Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa će se kvalifikovati za drugi krug kvalifikacija.
S obzirom da smo domaćini stručnom štabu treba biti jasno da je sve ispod druge pozicije u grupi neuspjeh.
Nadam se najboljem,čuo sam neke nimalo lijepe kuloarske priče,no naravno čekam rezultate koji će biti najbolje mjerilo i potvrda/demant tih priča.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 sep 2012, 22:54

Dylan Dog je napisao/la:Naša U17 reprezentacija od 24.tog septembra počinje kvalifikacije,turnir će se odigrati u BiH a u grupi sa nama se nalaze Francuska,Slovenija i Grčka.
Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa će se kvalifikovati za drugi krug kvalifikacija.
S obzirom da smo domaćini stručnom štabu treba biti jasno da je sve ispod druge pozicije u grupi neuspjeh.
Nadam se najboljem,čuo sam neke nimalo lijepe kuloarske priče,no naravno čekam rezultate koji će biti najbolje mjerilo i potvrda/demant tih priča.
Zaboravio si reci da ce i dvije najbolje treceplasirane ekipe isto otici u drugi krug kvalifikacija. Dobili smo ubjedljivo najtezu grupu od svih u ovom prvom krugu kvalifikacija. Francuska je redovna na U-17 evropskim i cesto su na svjetskom, dok su Grci također veoma dobri i skoro su redovni u drugom krugu kvalifikacija i nije im strano da igraju na evropskom. Slovenija isto nije za otpisati i igrala je fino na Evropskom U-17 prvenstvu prosle godine. Ja cu biti iznimno zadovoljan ukoliko se plasiramo u drugi krug kvalifikacija i smatranja sam da to mozemo ostvariti ali samo sa 100%-tnim zalaganjem.

Kazes zato sto se igra u BiH da je neuspjeh ako budemo ispod druge pozicije? Pa igrali smo i prosle godine u BiH prvi krug kvalifikacija za U-17 i zavrsili treci iza Engleske i Holandije sa gol razlikom 1-5. Samo smo Latviju uspjeli pobjediti 1-0.
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 14 sep 2012, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 sep 2012, 22:56

Ima li neki spisak igrača za te kvalifikacije, nešto nisam upoznat sa igračima koji nastupaju za u17 ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 sep 2012, 23:10

AnelZ je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Naša U17 reprezentacija od 24.tog septembra počinje kvalifikacije,turnir će se odigrati u BiH a u grupi sa nama se nalaze Francuska,Slovenija i Grčka.
Zaboravio si reci da ce i dvije najbolje treceplasirane ekipe isto otici u drugi krug kvalifikacija. Dobili smo ubjedljivo najtezu grupu od svih u ovom prvom krugu kvalifikacija. Francuska je redovna na U-17 evropskim i cesto su na svjetskom, dok su Grci također veoma dobri i skoro su redovni u drugom krugu kvalifikacija. Slovenija isto nije za otpisati i igrala je fino na Evropskom U-17 prvenstvu prosle godine. Ja cu biti iznimno zadovoljan ukoliko se plasiramo u drugi krug kvalifikacija i smatranja sam da to mozemo ostvariti ali samo sa 100%-tnim zalaganjem.

Kazes zato sto se igra u BiH da je neuspjeh ako budemo ispod druge pozicije? Pa igrali smo i prosle godine u BiH prvi krug kvalifikacija za U-17 i zavrsili treci iza Engleske i Holandije sa gol razlikom 1-5. Samo smo Latviju uspjeli pobjediti 1-0.
Nešto mi Engleska,Holandija,Latvija zvuči težim od Francuska,Grčka,Slovenija.
I valjda se s vremenom ostvaruje napredak i očekuje više,ili si i ti jedan od onih "realista" koji je uvjek zadovoljan sa porazima ?
Savez je apsolutno sve pružio stručnom štabu kako bi napravili dobro ekipu,organizovani su kampusi na kojima je testiran mnogobrojan broj potencijalnih reprezentativaca iz BiH i inostranstva i red je da se očekuje i neki rezultat.

Na wiki ima spisak reprezentativaca,sad da li je to 100% tako ne znam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnia_and ... tball_team" onclick="window.open(this.href);return false;
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 sep 2012, 23:19

bagrcavi je napisao/la:Ima li neki spisak igrača za te kvalifikacije, nešto nisam upoznat sa igračima koji nastupaju za u17 ?
Kada smo prije pola godine (10 marta) igrali u Sloveniji protiv Slovenske kadetske reprezentacije prijateljsku utakmicu (igrali smo dva mjeseca poslije toga i prijateljsku sa Albanijom i pobjedili 5-0 ali ne mogu da nadjem koje bio pozvan tada), jednog od nasih konkurenata u ovoj grupi gdje smo izgubili 2-0 (nadam se da je sada @Dylan Dog jasno da grupa nije uopste bezazlena i da nije nista slabija od one proslogodisnje i da cemo se namuciti da prodjemo), selektor Sakib Malkočević je pozvao sljedecih 20 igraca, sada ne znam jeli njima svima jos uvijek dozvljeno da igra ili ne za kadete (pretpostavljam da jeste, posto se igrala utakmica ove godine), posto ce smjeti igrati samo djeca rodjena poslije 1. januara 1996.:

1 Karačić Goran GK HŠK Zrinjski – Mostar
2 Hadžikić Osman GK FC Autria - Beč
3 Memija Kerim DF FK Željezničar - Sarajevo
4 Perović Mladen DF FK Slavija – I. Sarajevo
5 Herić Amar DF NK Čelik – Zenica
6 Kurtanović Anes DF FK Sarajevo
7 Vrdoljak Dino DF NK Široki Brijeg
8 Ratković Goran DF FK Borac – Banja Luka
9 Halilović Adel DF FC Red Bul – Salzburg
10 Mihojević Marko MF FK Leotar – Trebinje
11 Popović Aleksandar MF FK Kozara – Gradiška
12 Radovac Samir MF FK Sarajevo
13 Hajrulahović Ismir MF NK Hajduk – Split
14 Hodžić Adem MF NK Dinamo – Zagreb
15 Halilović Alen MF NK Dinamo – Zagreb
16 Simović Marko MF FK Leotar – Trebinje
17 Tahiri Edis FW FK Olimpic – Sarajevo
18 Aganspahić Almir FW FK Olimpic – Sarajevo
19 Gluhalić Emil FW NK Zagreb
20 Burović Amar FW FK Sarajevo

Svi portali su objavili kako smo igrali na memorijalnom turniru Josip Katalinski Škija 19 i 20 juna ove godine (koji su upravo igrali kadeti Bosne i Hercegovine protiv vrsnjaka iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske) ali nijedan portal nije objavio sastave:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/kadeti-b ... nalu/82606" onclick="window.open(this.href);return false; - polufinale protiv Crne Gore

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bh-kadet ... tske/82660" onclick="window.open(this.href);return false; - finale protiv Hrvatske

http://www.klix.ba/sport/nogomet/poraz- ... /120620153" onclick="window.open(this.href);return false; (k l i x) - finale protiv Hrvatske
Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 14 sep 2012, 23:38, ukupno mijenjano 1 put.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 14 sep 2012, 23:35

AnelZ,znaš li ti čitati,gdje sam ja to rekao da je " grupa bezazlena" :roll:
Rekao sam da smo domaćini turnira i da očekujem barem drugo mjesto na tabeli.
Uostalom,i ti si napisao
Ja cu biti iznimno zadovoljan ukoliko se plasiramo u drugi krug kvalifikacija i smatranja sam da to mozemo ostvariti ali samo sa 100%-tnim zalaganjem.
Eto,vidiš,moja očekivanja se ništa ne razlikuju od tvojih.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 sep 2012, 23:45

Dylan Dog je napisao/la:AnelZ,znaš li ti čitati,gdje sam ja to rekao da je " grupa bezazlena" :roll:
Rekao sam da smo domaćini turnira i da očekujem barem drugo mjesto na tabeli.
Uostalom,i ti si napisao
Ja cu biti iznimno zadovoljan ukoliko se plasiramo u drugi krug kvalifikacija i smatranja sam da to mozemo ostvariti ali samo sa 100%-tnim zalaganjem.
Eto,vidiš,moja očekivanja se ništa ne razlikuju od tvojih.
Ma uredu, svako ima svoje misljenje, ali kazem, veci si optimist od mene, vidi se. Ti na jednu ruku smatras neuspjehom ako zavrsimo ispod druge pozicije, dok bi ja bio iznimno zadovoljan dobrom igrom i diobom izmedju drugog-treceg mjesta sa 4 boda (jer bi time skoro sigurno objezbjedili drugi krug takmicenja kao najmanje jedna od dvije najbolje treceplasirane reprezentacije). Volio bi da me kadeti razuvjere i pokazu da uveliko grijesim, sigurno je da cu biti barem na jednoj utakmici na Koševu.

kastel
Kontakt:

Post Postao/la kastel » 15 sep 2012, 00:07

ovdje rezultat ne bi trebao biti u prvom planu,najvaznije je da ispliva kakav vanserijski igrac.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 sep 2012, 00:19

Gdje ce se igrati taj turnir?

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 15 sep 2012, 00:38

sve te zadnje kvalifikacione turnire smo igrali u sarajevu na grbavici i kosevu, tako da je vrlo vjerovatno da ce i ovaj biti

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 15 sep 2012, 00:41

NEZALAGANJE je napisao/la: Krstanovic nije dobio poziv niti ce ga dobiti ikada...Primjer je samo zasnovan na njegovoj logici,a Spaha je poceo u Celiku,kako si naveo i nije se formirao u danasnjeg igraca, sigurno, u HNL-u!Mujdza je druga prica,ali bez obzira na sve to ne moze on nikako reci da mi 'krademo' igrace kad se zna ko je 'majstor' toga!! Velika je razlika izmedju nas i njih.Oni uzimaju igrace,koji jesu hrvati,po nacionalnosti,ali 'Hrvatsku nisu vidjeli ocima',niti su im roditelji porijeklom iz Hrvatske...Ti primjeri koje si ti naveo,barem zadovoljavaju jedan od ovih pomenutih uslova... ;)
koji igrači Hrvatsku nisu vidjeli očima?? ako ništa bili su na hrvatskom moru.Spahić je počeo u GOŠK-u iz Dubrovnika gdje je i rođen.u Čeliku je bio malo, premalo da bi ga razvili u igrača kakav je danas(nije uopste igrao).Mujdža je do 25.godine igrao samo u HNL-u i hrvatskoj reprezentaciji.a možemo reći da ni Džeko nije postao igrač kakav je danas u Želji, nego u Njemačkoj, pa opet pričamo da je Željin izdanak.znači nije krađa ako mi uzmemo Mujdzu koji je ponikao u HNL-u i prošao sve mlađe reprezentacije Hrvatske, ali je krađa kada za Hrvate igra Ćorluka koji je čitavu karijeru napravio u HNL-u i kojeg za Bosnu veže samo mjesto rođenja.ili kada pokušamo Švedima drpiti Ibru koji nije ni rođen u BiH niti smo ulagali u njega. svaka ti čast ako ne vidiš da kontriraš sam sebi.ja ipak ne mogu biti licemjeran kao ti.
da se razumijemo i ja bih volio da nam u odbrani igraju Ćorluka i Lovren i Ibra u napadu, ali ako ne žele, ne pada mi na pamet da ih molim ili da plačem za njima i sličnim "preldžićima". niti ću pričati o krađi.
jednostavno, niko ti ne može ukrasti nešto što nikada nisi imao

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 sep 2012, 15:14

Donnie Darko je napisao/la:Gdje ce se igrati taj turnir?
mi svoje utakmice igramo sve na Koševu i to 24, 26 i 29 septembra u 15:00 (za sada, satnica se jos uvijek moze pomjeriti).

Drugi stadion gdje ce se isto odigrati tri utakmice je SRC Slavija, gdje ce se igrati susreti 24 septembra Grčka-Slovenija, 26 septembra Slovenija - Francuska i 29 septembra Francuska - Grčka.

Razlog što se igra na SRC Slavija a ne na Grbavici je ja mislim svima jasan, a to je da je delegat koji je bio na utakmici mlade reprezentacije protiv Bjelorusije na Grbavici od UEFA zatrazio da se na tom stadionu vise ne igraju nikakve medjunarodne utakmice zbog neuslovnosti zapadne tribine i pratecih objekata.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 sep 2012, 15:20

maximusdecimus je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: Krstanovic nije dobio poziv niti ce ga dobiti ikada...Primjer je samo zasnovan na njegovoj logici,a Spaha je poceo u Celiku,kako si naveo i nije se formirao u danasnjeg igraca, sigurno, u HNL-u!Mujdza je druga prica,ali bez obzira na sve to ne moze on nikako reci da mi 'krademo' igrace kad se zna ko je 'majstor' toga!! Velika je razlika izmedju nas i njih.Oni uzimaju igrace,koji jesu hrvati,po nacionalnosti,ali 'Hrvatsku nisu vidjeli ocima',niti su im roditelji porijeklom iz Hrvatske...Ti primjeri koje si ti naveo,barem zadovoljavaju jedan od ovih pomenutih uslova... ;)
koji igrači Hrvatsku nisu vidjeli očima?? ako ništa bili su na hrvatskom moru.Spahić je počeo u GOŠK-u iz Dubrovnika gdje je i rođen.u Čeliku je bio malo, premalo da bi ga razvili u igrača kakav je danas(nije uopste igrao).Mujdža je do 25.godine igrao samo u HNL-u i hrvatskoj reprezentaciji.a možemo reći da ni Džeko nije postao igrač kakav je danas u Želji, nego u Njemačkoj, pa opet pričamo da je Željin izdanak.znači nije krađa ako mi uzmemo Mujdzu koji je ponikao u HNL-u i prošao sve mlađe reprezentacije Hrvatske, ali je krađa kada za Hrvate igra Ćorluka koji je čitavu karijeru napravio u HNL-u i kojeg za Bosnu veže samo mjesto rođenja.ili kada pokušamo Švedima drpiti Ibru koji nije ni rođen u BiH niti smo ulagali u njega. svaka ti čast ako ne vidiš da kontriraš sam sebi.ja ipak ne mogu biti licemjeran kao ti.
da se razumijemo i ja bih volio da nam u odbrani igraju Ćorluka i Lovren i Ibra u napadu, ali ako ne žele, ne pada mi na pamet da ih molim ili da plačem za njima i sličnim "preldžićima". niti ću pričati o krađi.
jednostavno, niko ti ne može ukrasti nešto što nikada nisi imao
Decko,ocigledno ne razumijes smisao mojih postova i previse si bukvalan da bi shvatio nesto...Pogledaj nekad sta znace navodnici i sl.Mani se citiranja mene,ne ide ti od ruke,pozdrav!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 sep 2012, 16:24

Također se treba napomenti da nasa Juniorska (under-19) reprezentacija igra prvi krug kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2013 u Litvaniji također u Sarajevu, znaci domacini smo. Na tom mini kvalifikacionom turniru ce isto ucestvovati cetiri reprezentacije, a to su Slovačka, Norveška i Kazakstan. Turnir se igra u periodu od 11 do 16 oktobra i prve dvije ekipe idu u drugi krug kvalifikacija + najbolja treceplasirana ekipa iz svih 12 grupa. Mladicima koji su rodjeni poslije 1 januara 1994. je dozvoljeno da ucestvuju.

Mi svoje utakmice igramo sve na Koševu i to 11 oktobra protiv Norveške, 13 oktobra protiv Slovačke i 16 oktobra protiv Kazakstana. Za sada je satnica u 15:00 ali se naravno ona jos uvijek moze promjeniti. Ostale tri utakmice ce se igrati na SRC Slavija i to 11 oktobra Slovačka - Kazakstan, 13 oktobra Kazakstan - Norveška i 16 oktobra Norveška - Slovačka.

Svima je poznato da smo prosle godine prosli kroz prvi krug kvalifikacija (igralo se u Bugarskoj) sa tri pobjede protiv reprezentacija Irske, Bugarske i Rusije i našli se u bubnju u elitnom (drugom) krugu kvalifikacija. U tom drugom krugu koji je nasa grupa igrala u Hrvatskoj, smo se nasli zajedno u grupi sa Hrvatskom, Gruzijom i Austrijom i zavrsili smo ubjedljivo zadnji sa tri poraza i gol razlikom 2-8.

Ovdje sam optimisticniji nego kod kadeta da cemo proci u drugi krug kvalifikacija i barem pokusati kroz drugi krug kvalifikacija da se plasirmo na U-19 Evropsko u Litvaniju sljedece godine.

Amar_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Amar_BiH » 15 sep 2012, 16:27

http://www.****/sport/fudbal/imam-ok ... lifikacije" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolašinac ne može igrati za mlade

Jagodić kaže da na 19-godišnjeg prvotimca Šalkea Seada Kolašinca ne može računati, jer kako pojašnjava, igrači koji su već igrali za neku mladu reprezentaciju, nemaju pravo igrati za drugi državni tim u toj konkurenciji. Oni, uključujući i Kolašinca, nakon promjene sportskog državljanstva mogu nastupati samo za A-selekcije.
To uopste nije istina. Kolasinac je igrao zvanicne utakmice za juniorsku reprezentaciju njemacke, znaci ima pravo igrati za nasu U-21. Ne mogu da verujem da Jagodic nije upocen sa statutima.

Dzabe ce nam nedostojati takav igrac. :roll:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Bing [Bot], Brazzzoo123, Confiance, dedo26, General505, Google Adsense [Bot], Jegres, napapijri1987 i 54 gosta.