Safet Sušić - Pape

sombrero
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la sombrero » 07 okt 2010, 14:53

Admir_Sa je napisao/la: Rat, hmm. Kako onda objasnjavas cinjenicu da je kod nas sport sto vrijeme dalje odmice sve gori i gori. Sjeti se kosarke 1997, a vidi sada, sjeti se derbija Sa-Ze 1998, a gledaj sada... Igraci koji su 1998 igrali nashu ligu su pele i maradona za ove danas. Znaci nije do rata, nego do neozbiljnog pristupa sportu
Ti igrači koji su igrali poslije rata su odrastali miru i imali mogućnost da se razviju. Neno, Firić su jugoslovenska škola. Ja kad sam trebao da treniram fudbal, skrivao sam se po podrumima. Ne možeš očekivati od ljudi da se razvijaju na sportskom planu, ako nemaju uslova za to. A moja generacija 80 i neke, nije imala uslova.
Pa stadion Grbavica je razminiran 1996 godine. Čak su i tu postavili mine. Ali to nije tema...

nihco

Post Postao/la nihco » 07 okt 2010, 14:53

ja ponovo tvrdim, neutemeljeno stvaranje euforije je dugorocno stetno. naravno da ce pape ici na tri poena ali danas, ni puno jace selekcije od nase ne stavljaju sebi imperative. narocito kada prakticno i ne postoje , kao u nasem slucaju. i8ako se kosi sa nasim jalijaskim mentalitetom, to je pametno.
Sent from my Commodore 64

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 okt 2010, 14:56

sombrero je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la: Rat, hmm. Kako onda objasnjavas cinjenicu da je kod nas sport sto vrijeme dalje odmice sve gori i gori. Sjeti se kosarke 1997, a vidi sada, sjeti se derbija Sa-Ze 1998, a gledaj sada... Igraci koji su 1998 igrali nashu ligu su pele i maradona za ove danas. Znaci nije do rata, nego do neozbiljnog pristupa sportu
Ti igrači koji su igrali poslije rata su odrastali miru i imali mogućnost da se razviju. Neno, Firić su jugoslovenska škola. Ja kad sam trebao da treniram fudbal, skrivao sam se po podrumima. Ne možeš očekivati od ljudi da se razvijaju na sportskom planu, ako nemaju uslova za to. A moja generacija 80 i neke, nije imala uslova.
Pa stadion Grbavica je razminiran 1996 godine. Čak su i tu postavili mine. Ali to nije tema...
Uslovi rada 1998 i 2005 se nikako ne mogu porediti. Mi nemamo rezultata ni u mladjim kategorijama ako ti je to neko mjerilo. Tipa djece rodjene 1991-1992
nema potpisa

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 okt 2010, 14:57

Admir_Sa je napisao/la:
sombrero je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Prazna puska nikad nije zapucala tako da ti ta prica ne pije vode. Znaci cijeni se neko ko prica nebuloze, a neko ko realno sagledava situaciju je idiot??

Zbog tog misljenja i jesmo tu gdje jesmo, na dnu evrope u svakom mogucem pogledu
Tačno je da smo na dnu Evrope u svakom mogućem pogledu, al ne zbog toga što smo mi nerealni, nego zato što je ovdje bio rat koji nas je vratio najmanje 50 godina unazad. Iz rata često ispliva najveći šljam društva, tako je bilo kod nas. Dok se Evropa ujedinjavala nas su dijelili i cijepali.
Rat, hmm. Kako onda objasnjavas cinjenicu da je kod nas sport sto vrijeme dalje odmice sve gori i gori. Sjeti se kosarke 1997, a vidi sada, sjeti se derbija Sa-Ze 1998, a gledaj sada... Igraci koji su 1998 igrali nashu ligu su pele i maradona za ove danas. Znaci nije do rata, nego do neozbiljnog pristupa sportu
generacije 1995-2005.g. (godine u kojima je stanje u sportu bilo bolje) su stasale prije rata u drzavi u kojoj je sport bio sistemski uredjen - znaci produkt SR BiH (odnosno SFRJ). u ovom kasnijem periodu 2005. pa na ovamo je sport produkt samostalne BiH... i u tom smislu se to moze gledat kao posljedica rata.. i stanje ce sto vrijeme bude odmicalo biti sve gore, ako se brzo nesto ne promijeni.. sve drzave u evropi sistemski razvijaju sport, jedino kod nas sve zavisi od entuzijazma pojedinca i vanserijskog talenta... kako se to radi primjer su sovenci, koji gotovo bez talenta imaju uspjesne i nogometne i kosarkaske i rukometne reprezentacije.... a kontraprimjer smo naravno mi koji s puno talenta kako vrijeme odmice nemamo nista....

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 07 okt 2010, 14:57

Hvalite vi i dalje Papeta, ja odo lagano veceras za Tiranu, da mu pozelim jos jednom :" Pape crko dabogda!!"....
I ti i ovi sto su te doveli pored Barbareza....Cuj zadovoljan bi bio nerijesnim???? Hahahhaa...Nemoguce, kakav debilcina, ne mogu da vjerujem...

Svim forumasima koji idu za Tiranu, zelim sretan put i dobru avanturu....

chichak
Kontakt:

Post Postao/la chichak » 07 okt 2010, 14:59

@ Admir sa volio bih i ja da pobjedimo,ali isto tako mogu dati misljenje o njegovom nacinu rada,koji je bar za sada katastrrofalan.
...nisu mogli da te ugase!!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 07 okt 2010, 15:01

nihco je napisao/la:ja ponovo tvrdim, neutemeljeno stvaranje euforije je dugorocno stetno. naravno da ce pape ici na tri poena ali danas, ni puno jace selekcije od nase ne stavljaju sebi imperative. narocito kada prakticno i ne postoje , kao u nasem slucaju. i8ako se kosi sa nasim jalijaskim mentalitetom, to je pametno.
Bola majstore o cemu pricas, majke ti??? Bolji smo individualno, timski, spremniji smo od njih u svakom segmentu.....Sve ostalo su male price za djecu, samo Pape ako ista, apsolutno imalo zna o trenerskom poslu, pobjeda ne bi smjela dolaziti u pitanje...Kakve bola demagogije, istorije, drzava uredjena, neuredjena, o cemu pricate???
Utakmica se igra na terenu 100 metara, 22 igraca, jedan sudija i tu se sve odlucuje...Slusam onoga prije tebe, on o uredjenjima prica...nevjerovatno....Ko da se u parlamentu igra utakmica a ne na terenu...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 okt 2010, 15:02

T-MAC je napisao/la:vidim ima nekih brane ovo sto je susic izjavio oko remija u albaniji...
da vas pitam,gdje vratiti te bodove,u rumuniji i bjelorusiji necemo garant,da ne pricamo o parizu.... ;)
Da je po retorici gledati.Ivica Osim bi bio 15 puta prvak svijeta.I sa Zimbambveom a kamoli onom tadasnjom Jugom ili Djapanom.A Ciro makar deset puta sa Iranom.
Ako vam retorike i izjava to jest ''obecanju ludom radovanju'' nije preko glave.Za vrijeme ovih predizbornih kampanja
Onda definitivno narod nije normalan.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 07 okt 2010, 15:10

carina je napisao/la:
nihco je napisao/la:ja ponovo tvrdim, neutemeljeno stvaranje euforije je dugorocno stetno. naravno da ce pape ici na tri poena ali danas, ni puno jace selekcije od nase ne stavljaju sebi imperative. narocito kada prakticno i ne postoje , kao u nasem slucaju. i8ako se kosi sa nasim jalijaskim mentalitetom, to je pametno.
Bola majstore o cemu pricas, majke ti??? Bolji smo individualno, timski, spremniji smo od njih u svakom segmentu.....Sve ostalo su male price za djecu, samo Pape ako ista, apsolutno imalo zna o trenerskom poslu, pobjeda ne bi smjela dolaziti u pitanje...Kakve bola demagogije, istorije, drzava uredjena, neuredjena, o cemu pricate???
Utakmica se igra na terenu 100 metara, 22 igraca, jedan sudija i tu se sve odlucuje...Slusam onoga prije tebe, on o uredjenjima prica...nevjerovatno....Ko da se u parlamentu igra utakmica a ne na terenu...
pa sta se onda svi sekirate kad smo bolji u svakom smislu, razvalicemo ih 5:0... bio pape ili mourinho... svejedno je... nece im pape valjda nagovorat da igraju na remi... ili da namjerno izgube...
Zadnja izmjena: amho, dana/u 07 okt 2010, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 07 okt 2010, 15:10

carina je napisao/la:
ne igra se u parlamentu, ali kad je nakaradni parlament bukvalno prepisan u fudbalski savez to ima određeni uticaj. Jesi li se ikad zapitao zašto je Ibro Zukanović kao uspješan selektor mlade rep. dobio nogu?
Tada je selektor U19 bio Nikić, U 21 Zukanović, a A rep. Baka. Kad je Baka nogiran nogirana su ostala dvojica zbog famoznog ključa a ne kompetencija. I sad mi reci da to nema nikakvog uticaja.

nihco

Post Postao/la nihco » 07 okt 2010, 15:10

carina je napisao/la:
evo ovo boldirano ti je odgovor,nema tu mi bolji , oni tarabe. luksemurg je pobijedio svicarsku......nije pitanjue samouvjerenosti nego racionalnosti. danas se vise skoro niko ne stqavlja u poziciju favorita. spanci protiv lihtenstajna izjave- tri boda ne bi trebala doci u pitanje
Sent from my Commodore 64

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 okt 2010, 15:32

Pravo dobrih par komentara sam procitao..a jedan od njih je i onaj "protiv koga ce nadoknaditi izgubljene bodove, Bjelorusije, Ruminije???Ili ce mozda ici u Francusku da se osveti za kar.anje na Kosevu???
Ne budimo djeca, Francuzi mogu sebi priustiti i kuci da izgube, jer ce oni to nadoknaditi vani, i svugdje su favoriti,i bolji, i bez pritiska velikog jer su im igraci svemirci..dok MI MORAMO mrtvu Albaniju, i Lux na strani dobiti, i ostalo kuci, sa ponekim bodom na strani..i to je to!

Znaci, izjave kako mu je i bod dobar su presmjesne, to nema nikakvog smisla, i za moj pojam bolje je i izgubiti nego bod dobiti, jer kad izgubis skontaces da si los, a ako bod izvuces vraticemo se kao i uvijek na teorije, sta ako, kad bi, i td..to je bez veze,

Kazu, Albanci primaju malo golova..haha, pa normalno kad igraju mrtvi bunker, i ako nesto ispadne, i na taj nacin dolaze do bodova, ali kuci ne mogu igrati apsolutni bunker, euforija ce ih gurnut prema naprijed, a pozadi ce ostaviti prostora..i to je to!
0-3 za nas, nista drugo nas ne interesuje!!!

aziz
Kontakt:

Post Postao/la aziz » 07 okt 2010, 15:35

ne sam Safete, ne sam papčiću,pitaj malo nekoga **** ti mater

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 07 okt 2010, 15:45

Fakat po ovakvoj izjavi se vidi koji je on amater sto se trenerskog posla tice.Kako izjaviti nesto tako glupo da bi nam tamo valjao nerijesen rezultat.Ne podcjenjem Albaniju al smo individualno za njih Brazil.
Nek otvoreno kaze ovo moramo dobiti pa ako ne dobije idi brate treniraj Karabükspor il neki drugi qurac ne hebi reprezentaciju.Postujem njegove igracke sposobnosti od ranijih dana al Safete ne valjaj gluposti covjece ne igras opet protiv svoje Francuske
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 07 okt 2010, 16:00

Napoli je napisao/la:Fakat po ovakvoj izjavi se vidi koji je on amater sto se trenerskog posla tice.Kako izjaviti nesto tako glupo da bi nam tamo valjao nerijesen rezultat.Ne podcjenjem Albaniju al smo individualno za njih Brazil.
Nek otvoreno kaze ovo moramo dobiti pa ako ne dobije idi brate treniraj Karabükspor il neki drugi qurac ne hebi reprezentaciju.Postujem njegove igracke sposobnosti od ranijih dana al Safete ne valjaj gluposti covjece ne igras opet protiv svoje Francuske
POTPISUJEM!!

Nazalost to je tako :( :(

Al Susis po svojoj izjavi i svemu je pravi amater,bio je dobar kao igrac ali kao trener sad za sad je 0 :S

Sa Cirom smo imali pobjedu i protiv Portugal-a,nazalost nismo imali srece i to sa istom ekipom kao i sad,a sada treba da budemo zadovoljni sa remijem protiv Albanije pa to je zalosno :S:S

PAPE ODLAZI ! :mrgreen:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 okt 2010, 16:09

junioR je napisao/la:
Napoli je napisao/la:Fakat po ovakvoj izjavi se vidi koji je on amater sto se trenerskog posla tice.Kako izjaviti nesto tako glupo da bi nam tamo valjao nerijesen rezultat.Ne podcjenjem Albaniju al smo individualno za njih Brazil.
POTPISUJEM!!

Al Susis po svojoj izjavi i svemu je pravi amater,bio je dobar kao igrac ali kao trener sad za sad je 0 :S

Sa Cirom smo imali pobjedu i protiv Portugal-a,nazalost nismo imali srece i to sa istom ekipom kao i sad,a sada treba da budemo zadovoljni sa remijem protiv Albanije pa to je zalosno :S:S

Stakvirula :roll: :roll:

Sto niste osudjivali izjave ebacemo portugalcima majku?? Te izjave su x puta vece nebuloze od izjave da je u Albaniji dobar bod.
nema potpisa

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 07 okt 2010, 16:13

Admir_Sa je napisao/la:
junioR je napisao/la:
POTPISUJEM!!

Stakvirula :roll: :roll:

Sto niste osudjivali izjave ebacemo portugalcima majku?? Te izjave su x puta vece nebuloze od izjave da je u Albaniji dobar bod.
Zato sto nam je to davalo neku nadu,neki moral,a kad ovaj konj prije utakmice nesto ovako kaze odmah ti nije stalo toliko do utakmice,bar meni...Bolje navaliti ,probati pobjediti i ako se izgubi jbg,nego predavati se odmah na pocetu...
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 07 okt 2010, 16:15

Admir_Sa je napisao/la:
junioR je napisao/la:
POTPISUJEM!!

Ciro je pravi Showman :twisted: :twisted:

I on sa takvim izjavam i igrom na terenu(taktici) nam je vratio svima osmijeh na lice...

Kao da je ova Francuska bila jaca od onog Portugala ??? daj molim te :( :( :(

Ja samo hocu da kazem da ovo nije za papeta,da trebamo dovesti nekog stucnjaka,ko zna,ko umije :)

i vjeruj mi svima nama je bila draza izjavam ebacemo portugalcima majku ,nego bit cemo zadovoljni sa remijem protiv ALBANIJE :cry: :cry: :cry: :cry:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 okt 2010, 16:31

Nadji mi jednog selektora i jednu naciju na svijetu koja je napravila neki rezultat sa takvim seljackim pristupom utakmicama??

Blebetao je i Maradona pa je zavrsio kako je zavrsio. Sve kritike koje upucujete Papetu je i ciro duplo vishe zasluzio, a tada niste nista pricali. E to je ono licemjerstvo
nema potpisa

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 07 okt 2010, 16:40

Admir_Sa je napisao/la:Nadji mi jednog selektora i jednu naciju na svijetu koja je napravila neki rezultat sa takvim seljackim pristupom utakmicama??

Blebetao je i Maradona pa je zavrsio kako je zavrsio. Sve kritike koje upucujete Papetu je i ciro duplo vishe zasluzio, a tada niste nista pricali. E to je ono licemjerstvo
A koja je repka uspjela sa mutavim selektorom?
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.