Mene je Arsene razocarao nedovodjenjem Higuaina. Tad bi se kupile nevjerne tome i dobrano pojacao napad. Mislim da je cijeli svijet ubijedjen kako je tu bilo razgovora sa Realom i samim Higuainom i da je Arsenal poslao (nedovoljno visoku) ponudu. Jer, treba biti iskren i reci kako su svi mjerodavni mediji objavili vijest oko pregovora dvaju timova. Naravno, ne mislim da je Wenger trebao iskesirati onoliko koliko je iskesirao Napoli (Higuain je definitivno kostao vise negoli vrijedi), ali na madridskom stolu se nalazila ponuda.
Za Jovetica nisam siguran. Ipak se isti nije toliko dovodio u kontekst prelaska na Emirates k'o Higuain. Bilo je prica, bilo je "vidjen je na aerodromu u Londonu" tekstova i fotografija, ali ipak u mnogo manjim kolicinama i kracem vremenskom razdoblju. Ali, za Jovetica vrijedi kao i za Higuaina - previsoka cijena. Obojica su odlicni igraci, sigurno ce pojacati svoje nove klubove, no politika Arsenala glede (ne)izdvajanja novca je (i ove godine) ista.
A za Suareza nemam rijeci. Ukoliko ga Wenger dovede, skidam kapu. Zasto? Zato sto je Wenger u proslosti pojacavao konkurenciju, a evo sada bi je pustosio (istina, mozda Liverpool i nije toliko konkurentan kao prije par sezona).

No, dovodjenje Suareza bi bio samar svima i jasna poruka da je i Arsenal "bezobrazan" i da ce raditi sve ono sto su njemu radili.

Ali, nekako sam ubijedjen da od ovog transfera nema nista. Wenger je to.
Haj', valjda ce barem utopiti Gervinha i rijesiti se jedne krampe u timu. Svakako Bjelokoscanin nije timski igrac i vise puta je zayebao ekipe u kojima je nastupao. Teniser.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”