Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Admir_Sa » 23 mar 2012, 00:06

artemis77 je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:Najjaci su ovi sto pricaju o nekakvom legendarnom statusu. Kolika god da je legenda, ove sezone je pokazao da za njega nije ovaj posao i to je to. Dobio je citavu sezonu da napravi nesto, nista posebno nije napravio tako da je krajnje vrijeme da mu se zahvali i potrazi neki ozbiljan trener.
Znas li ti koliko godina SAF nije nista napravio u Scumu, a sad je najjaci trener na svijetu ?
znas li ti koliko se fudbal promjenio od 86-e pa do danas? :roll:

Kenny sa ovim trofejom je realno zasluzio da ostane na klupi, tj nema razloga realnog da se mjenja. Al ja kazem (mislim) da ce nam biti i sljedece sezone maksimalan domet grcevita borba za cetvrto mjesto. Jedino cudo koje se moze desiti je da na mjesto covjeka zaduzenog za transfere dodje neko normalan i da ima finansijsku podrsku vlasnika, a da sistematski polako eliminira ovaj propalitet koji smo masno platili
nema potpisa

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 23 mar 2012, 00:13

Ja ne znam sta svi vide toliko pozitivno u toj postavci utakmice od KD-a, pa toliko zagovarate njegov ostanak na klupi ? :? Sva prica se svodi na tu neku srecu, al niko da kaze da je KD kriv . :?
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 23 mar 2012, 00:16

Admir_Sa je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:Najjaci su ovi sto pricaju o nekakvom legendarnom statusu. Kolika god da je legenda, ove sezone je pokazao da za njega nije ovaj posao i to je to. Dobio je citavu sezonu da napravi nesto, nista posebno nije napravio tako da je krajnje vrijeme da mu se zahvali i potrazi neki ozbiljan trener.
Znas li ti koliko godina SAF nije nista napravio u Scumu, a sad je najjaci trener na svijetu ?
znas li ti koliko se fudbal promjenio od 86-e pa do danas? :roll:

Kenny sa ovim trofejom je realno zasluzio da ostane na klupi, tj nema razloga realnog da se mjenja. Al ja kazem (mislim) da ce nam biti i sljedece sezone maksimalan domet grcevita borba za cetvrto mjesto. Jedino cudo koje se moze desiti je da na mjesto covjeka zaduzenog za transfere dodje neko normalan i da ima finansijsku podrsku vlasnika, a da sistematski polako eliminira ovaj propalitet koji smo masno platili
pa nije poenta u tome da se fudbal promjenio, vec da ManUtd je tad ceko 20 i kusur godina na naslov kao i mi kontas :)
Walk on, with hope in your hearts.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 23 mar 2012, 00:18

al nije troshio milione/milione na pojacanja :roll:
nema potpisa

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 23 mar 2012, 00:21

Da se trudio da dovede vise kloceva za vece pare sumnjam da bi uspio .
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 mar 2012, 09:23

RtoX je napisao/la:
fera je napisao/la:
Wisey je napisao/la:Kako možete njih dvojicu porediti, pa ja da sam navijač Liverpoola između njih dvojice uvijek bih podržao Kennya pa makar i 15. na tabeli bili.
fazon je sto puno ljudi ovdje od kad zna za liverpool zna i za rafu i njima je rafa veca legenda od kennya
Sve je uredu fera care ali realno gledajuci ne ide nas...ne znam.Ne bih se osvrtao direktno na kennya jer smo godinama u krizi.Propustanje lp ovih par godina je cisti pokazatelj istoga.Po meni je glupo zadovoljiti se ovim jer svi znamo da moze bolje naravno ali eto opet na drugu stranu imamo eto taj carling cup i sansu za FA cup bez Fa cupa sezona je barem za mene propast i sramota.
vjeruj mi i ja sam daleko od zadovoljnog ali mi ide na zivce to da pojedinci izgleda znaju samo za rafu kada su treneri u pitanju...
kenny nije ispunio cilj za ovu sezonu ali isto tako nije on jedini koji to nije uradio i ne treba samo on da plati cijenu. u ostalom ako sutra pobjedimo wigan tog rafu opet nece niko spomenuti do nekog narednog poraza...
da sumiramo kingom i onim sto je uradio u ligi ove sezone nisam zadovoljan ni trunkicu ali ako treba birati između jedne od najvecih legendi kluba i rafe beniteza ja sam uvijek na kennyevoj strani.
i da dođe rafa za trenera ja bi opet navijao za liverpool svim srcem i radovao se pobjedama ne bi bio kao pojedinci koji se javljaju samo kad liverpool gubi a cim nas krene malo bolje izgube se po temama rome i nekih drugih malih klubova....
You are someone else I am still right here

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 mar 2012, 09:35

vjeruj mi i ja sam daleko od zadovoljnog ali mi ide na zivce to da pojedinci izgleda znaju samo za rafu kada su treneri u pitanju...
kenny nije ispunio cilj za ovu sezonu ali isto tako nije on jedini koji to nije uradio i ne treba samo on da plati cijenu. u ostalom ako sutra pobjedimo wigan tog rafu opet nece niko spomenuti do nekog narednog poraza...
da sumiramo kingom i onim sto je uradio u ligi ove sezone nisam zadovoljan ni trunkicu ali ako treba birati između jedne od najvecih legendi kluba i rafe beniteza ja sam uvijek na kennyevoj strani.
i da dođe rafa za trenera ja bi opet navijao za liverpool svim srcem i radovao se pobjedama ne bi bio kao pojedinci koji se javljaju samo kad liverpool gubi a cim nas krene malo bolje izgube se po temama rome i nekih drugih malih klubova....
Najsmiješnije moj Fera od svega jeste što je Rafa u prvoj sezoni skupio 58 bodova i završili smo kao 5. na tabeli a onda je u drugoj sezoni osvojio 82 boda. Ali se niko toga ne sjeća izgleda. A još smiješnije mi je kada kažu da bi nas Rafa vratio u vrh, čega? U 6 sezona na klupi Liverpoola jednom je bio drugi i to mu je najveći domet, dva puta bio 3., jednom 4., jednom 5., i jednom 7.
U 14 mjeseci nas King dva puta vodi na Wembley, a zadnji double smo osvojili 2001 sa Houllierom. King je razbio peh sa trofejima, izborio je evropu ( kakvu takvu, prošle sezone nas nije bilo tamo ), ima pozitivan omjer i sa Unitedom, Chelsijem, Cityijem, Arsenalom, Evertonom, pravi smjenu generacija i naravno ako još osvoji FA Cup onda će zaokružiti uspješnu sezonu ( u odnosu na one kakve su bile prethodne ). Rafa je bio 6 godina i osvojio je 3 trofeja. Hvala mu na doprinosu, ali daleko mu kuća od Anfielda.

P.S. Na kraju sezone će biti produženi ugovori Suarezu, Skrtelu i Raheemu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 mar 2012, 09:48

kad je rafa dosao bilo je bolje stanje u klubu nego kad je kenny dosao, kad je rafa otisao stanje u klubu je bilo katastrofa (nije za sve on kriv naravno ali isto tako ni kenny nije kriv za sve sto se sada desava). kenny nije da je krenuo od nule nego je covjek iz minusa krenuo :D
da nije ostvaren onaj napredak koji je najavljen i koji se ocekivao nije ali molim vas budite realni i nemoj bez razloga glorifikovati rafu beniteza nije on nikakva cuda pravio a da jeste ne bi sada bio slobodan... evo mourinho je vrhunski trener i kad nije uspio uraditi ono sto se od njega trazilo u chelsea otisao je u inter osvojio ligu prvaka pa odatle otisao u real napravio od njih ozbiljnu ekipu a sta je bilo sa rafom ? otisao je u inter nije ni tu uspio i evo ga i dan danas odmara.

rizo gdje si pronasao to za produzenje ugovora sterlingu ? ja koliko znam on je nezadovoljan jer ne nije dobio sansu u prvom timu i naredne sezone bi se vrlo lako mogao prikljuciti nekom od londonskih premierligasa.
You are someone else I am still right here

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 23 mar 2012, 10:01

Porediti Kennya i Rafu je suludo,Rafa je vjerovatno trenutno bolji takticar pa i strucnjak ali ni za 50g nece moci doprinijeti klubu onoliko koliko je King.

Razumijem ja ovdje vecinu,mnogi su frustrirani pa i ja sam,sto ponovo necemo igrati LP,na pocetku se mozda potajno nadalo i borbi za titulu jer ipak potroseno je preko 100 mil dosli novi vlasnici,vratio se Dalglish,sve je nekako upucivalo na to da bi ova sezona mogla podici Liverpool iz "pepela",al ipak osvojena je jedna titula ista ona na koju bi navijaci drugih klubova (koji ovdje prosipaju suplju da je taj trofej uopste nebitan) svrsavali na isti bar godinu dana,daleko od toga da se moze poredit s ligom ili FA da ali je trofej trofej :!:

Vec bi se trebalo poceti raditi u klubu i na ljeto se rijesiti nekih neradnika,ako misle ponovo konkurisati za sami vrh pojacanja MORA biti,radi se na produzenju ugovora Sterlingu,Skrtelu i Suarezu,zadnja dva standardni prvotimci ovaj prvi ce vjerovatno sljedece sezone malo ozbiljnije pokucati na prvi tim.

Zadnja linija je dobra,nije savrsena ali ipak Agger,Skrtel,Coates,Kelly,Flano,Enrique (Carru necu racunat obzirom da on u narednim godinama nece prestavljati oslonac tima) su kvalitetni igraci i tu nam ne skripi.

Vezni red Lucas,Gerrard,Spearing,ShelveyAdam,Henderson ...ovdje je vec kriiiiza :lol: ...
-Lucas se povrijedi :roll: dok je igrao u zivotnoj formi i onda je sve krenulo nizbrdo
-Gerrard malo igra malo ne igra,i tu se mora naci dobra zamjena
-Spearing nije los,trudi se ali nije igrac za prvih 11,obzirom da igra u vezi mora imati puno vise ideja al to nazalost nema,ali je uvijek jedan od najborbenijih i za to respekt
-Boldovani i isrivljeni :mrgreen: su katastrofa ,za Hendu jos ima vremena kao mlad je,al vidjet cemo :roll:
-Shelvey,stvarno ne razumijem Kinga,u pocetku ga je stalno ubacivao a onda prestade :roll: ,po meni bi trebalo dati vise sansi njemu nego Hendersonu ali se ne smije izgleda jer ovaj nije placen 20 mil f.

Sto se tice napada i tog ofanzivnog reda tu ne treba trositi rijeci,nijedan KOMPLETAN igrac,Suarez je tome najblizi al mu fali ona hladnokrvnost koju je IMAO jedan Torres...ostale mi mrsko komentarisati sve se vec zna :mrgreen: .

Budite mi pozdravljeni i nemojte se nervirat :lol: .
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 23 mar 2012, 11:48

Bertrand je napisao/la:http://sportsillustrated.cnn.com/soccer ... a-benitez/

Vrijedi pročitati. Riječ je o Rafi i o svemu ponešto.
koje gluposti, cuj Rafa zelio dovesti Alvesa i Jovetica, pa zar on nije dovodio samo Spanske polovnjake, i to davao veliku lovu za njih :roll: :mrgreen:

Jos veca glupost je to da je imao manje love za transfere od aston ville(zar martin nije duplo bolji menager od Rafe, lik je za manje love napravio cudo u villi, dok je Rafa upropastio Liverpool :lol: ), a taj Tottenham je imao daleko bolju transfer politiku od Liverpoola

Rafa je debil, transfer politika je bila katastrofalna, doveo je sve debile, a neki su jos uvijek u Liverpoolu kao npr Reina, Glen, Skrtel, Agger, Lukas, Kuyt, Maxi...i neki debili su otisli kao npr Torres, Luis garcia, sissoko, mascherano, alonso. arbeloa ma sve debili, transfer politika za 0 :mrgreen:
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 23 mar 2012, 12:37

Svi znamo da su bila teska vremena u finansiskom smislu kad nas je Rafa vodio, on je morao prodavati da bi kupovao dok to nije slucaj sa KD.. Mislim kako bi rafa napravio dramaticnu ekipu samo da je imao finansisku podrsku vlasnika. Kad je htio dovesti Silvu, Matu, Aguera nisu mu bila omogucena sredstva za to a KD je dobio 35 miliona i ulozio na Carrolla sto je jako smjesno.. Ev ajd nek kaze sad neko od navijaca liverpola bil bilo bolje da smo Teveza doveli za te pare? Nek je 1000 puta sebican i kreten al makar bi doprinosio tri puta vise od Andija.. Bilo kako bilo iz ove koze se ne moze moramo u narednih 5 godina dosta toga uraditi ako ne zelimo da padnemo u zaborav YNWA

ev za ljeto Telegraph: Liverpool will have £50m to spend in the summer + prodaja Kuyta, Maxija, Aquilanija i jos nekih igraca..

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 23 mar 2012, 13:09

licno bih volio jednog od 4 ManCity-jeva napadača
Dzeko, Balloteli, Aguero ili Tevez.
Koga Mancini forsira, siguran sam da ce u slijedece dvije godine Dzeko otici iz citya, a nebi bilo vece radosti za dosta Bosanaca, neg da dodje u ovaj veliki klub :)
Walk on, with hope in your hearts.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 23 mar 2012, 13:41

artemis77 je napisao/la: Koga Mancini forsira, siguran sam da ce u slijedece dvije godine Dzeko otici iz citya, a nebi bilo vece radosti za dosta Bosanaca, neg da dodje u ovaj veliki klub :)
Armin Hodžić. :mrgreen:

PS. I ja sam mišljenja da Kenny treba ostati uprkos svemu. Klub se "ljulja" i bilo kakva destabilizacija ne bi bila dobra, a Daglish ne radi loše. Nije dobro, al' nije ni loše.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 mar 2012, 14:20

Šta ćeš, neko baci pare na Babela, Keana, ( proda Riisea da bi kupio ) Dossenu, Aquilanija ili proda Xabija da bi doveo Barryija a neko opet dovede Carrola, Adama, Downinga ...
Neko pet plati 17 miliona funti da bi doveo dobrog desnog beka a neko opet plati 7 miliona funti da bi doveo dobrog lijevog beka. Neko plati 17 miliona funti da bi doveo oronulog Aquilanija a neko plati 7 miliona Adama i ovaj drugi više pokaže od prvog. Možemo tako ukrug a ništa nećemo postići.
Neko gubi od Burnleya, Readinga, Barnsleya kući a neko remizira sa Swanseom, Norwichom ...
Neko ne osvoji 5 godina trofej neko za godinu dana osvoji više trofeja neg ovaj za 5 ...
Neko komentariše na EUROSPORTU a neko je trener Liverpoola. Takav je život.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 mar 2012, 14:49

Iskreno, Rafa je x puta bolji od Dalglisha. Zasto? Zato sto Dalglishov kalendar i dalje pokazuje 1991. godinu i dokle god je tako, Liverpool nece napredovati.
I jedan i drugi su imali gresaka (svi treneri ih imaju), samo sto jedan ide u korak s vremenom, a drugi... Hm, drugi je Dalglish. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 23 mar 2012, 15:00

fera je napisao/la:kad je rafa dosao bilo je bolje stanje u klubu nego kad je kenny dosao, kad je rafa otisao stanje u klubu je bilo katastrofa (nije za sve on kriv naravno ali isto tako ni kenny nije kriv za sve sto se sada desava). kenny nije da je krenuo od nule nego je covjek iz minusa krenuo :D
da nije ostvaren onaj napredak koji je najavljen i koji se ocekivao nije ali molim vas budite realni i nemoj bez razloga glorifikovati rafu beniteza nije on nikakva cuda pravio a da jeste ne bi sada bio slobodan... evo mourinho je vrhunski trener i kad nije uspio uraditi ono sto se od njega trazilo u chelsea otisao je u inter osvojio ligu prvaka pa odatle otisao u real napravio od njih ozbiljnu ekipu a sta je bilo sa rafom ? otisao je u inter nije ni tu uspio i evo ga i dan danas odmara.

rizo gdje si pronasao to za produzenje ugovora sterlingu ? ja koliko znam on je nezadovoljan jer ne nije dobio sansu u prvom timu i naredne sezone bi se vrlo lako mogao prikljuciti nekom od londonskih premierligasa.
Ne bih se složio s tobom, a šta je bilo ovo? :lol:
[youtube][/youtube]
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 23 mar 2012, 16:20

Monolog je napisao/la:Iskreno, Rafa je x puta bolji od Dalglisha.
Sa ovim se slazem u potpunosti.Ali pojedini izgleda navikli blatiti Beniteza(ne branim ga ,nit sam njegov ljubitelj),a velicati KD(zasluzuje, al treba bit realan).Koliko se sjecam svake godine smo pod vodstvom RB igrali ligu prvaka,bili vazne karike u istoj,a sada nas najveci domet je Carling cup.Sto se tice transfera,oba trenera imali su greske,ali po meni je RB bolje transfere "pravio"(Xabi,Mascherano,Torres).
Nije mi namjera da se raspravljam o ovim temama,ovo smo valjda vec prevazisli,ali me nervira to sto pojedini blate RB.Koliko se sjecam on nam je donio zadnju titulu LP,posle toga igrao jos jedno finale,i treba se sa postovanjem odnositi prema njemu.
Msm porediti KD i RB je suludo,prvi je legenda kluba,ali bar treba pokazati malo postovanja prema RB,svrsavali ste svi na trofej lige prvaka,a sada on je bio los,bio je ovakav,onakav.Radio je dobar posao sa obzirom na novac koji je imao na raspolaganju.Da je tada on imo 100M za transfere vidjeli bi koju bi ekipu imali.Svi znamo da je htio D. Alvesa,Falcao-a,Matu,Aguera,ali nije novaca bilo i morali smo se zadovoljavat sa raznim polovnjacima tipa Riere,Dosene, i njima slicnima,ali je iz njih izvacio maximum.Da RB nije toliko los govori i lista najboljih trenera zadnjih 10 godina gdje je on svrstan u top 10.
Toliko od mene ,budite mi pozdravljeni..
YNWA
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

peppo_owen
Kontakt:

Post Postao/la peppo_owen » 23 mar 2012, 16:25

Villarreal are prepared to sell Giuseppe Rossi this summer, with his former club Man Utd interested - along with Tottenham and Liverpool. (Goal.com)

Nezz jel ko ovo postavljao,al po meni dobar igrac koji bi svakako mogao igrati za LFC :D
ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 23 mar 2012, 16:26

Ma daleko od toga da je Benitez loš.Meni je on izuzetno drag, bio i ostao, ali mislim da ta neka priča da on treba da se vrati, ne pije vode.Da li je bolji on ili KK, ne znam i ne zanima me.Po meni je Kenny trenutno pravi čovjek za ovaj klub i nekoliko (poprilično nezasluženih) poraza to ne mijenja.Vidjećemo šta će vrijeme donijeti za ovaj klub ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 mar 2012, 17:05

Interesantno kako to forumaši rade. Svi broje Kingu 3 prijelazna roka i potrošenih 112 milina funti, a zaboravljaju da je u 3 prijelazna roka i Benitez potrošio toliko. Baš me interesuje kako je Benitez platio Torresa 20 miliona funti, Aquilanija 17 miliona, Glena 17 miliona, Babela 12, Keana 19, Rieru 8, Dossenu 7, Kuyta 9, Penanta 7, Mascherana 19 ... 2007 i 2008 je također potrošio preko 100 000 000 funti a rezultata ( trofeja ) nije bilo. Zaboravljaju forumaši da smo 2010-te završili 7. na tabeli i da su od tada kola krenula niz brdo.
Kažu Benitez prodavao da bi kupovao, a King nije prodao Torresa da bi doveo Suareza i Carrola? Sve je to isto ili barem slično.

Kažu Banitez bi doveo ovog, doveo bi onog ali je morao dovesti ovog i ovog. Pa dobro, da je King imao samo još 10 miliona funti više i on bi doveo Mattu a ne Downinga i ne bi morao dovoditi Bellamyija džabe jer nije imao više para. I da je Torres zatražio transfer u ljeto a ne u po zime, King bi doveo Aguera. Sveti Rafa, bezgriješan.
sada nas najveci domet je Carling cup
Benitez nije ni to osvojio za 6 dugih sezona.

P.S. Fera to je danas Ayr izjavio. Na kraju sezone ćemo produžiti ugovore sa Skrtelom, Suarezom i Raheemom.

LFC have
scored 35 league goals from a team which
has forced a staggering 242 corners and
has fired 241 shots on target. thats is
shocking :o

Adama smo izgubili do kaja sezone izgleda, dok će Kelly biti speman već za sutrašnju utakmicu. Nadam se Hendi opet u timu umjesto Kuyta i Coatesu umjesto Carre.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.