materazzi je napisao/la:iako veliki navijac zelje rijetko pisem a redovno citam , medjutim imam potrebu da kazem par rijeci o stadionu i o tome sto se spominje rekonstrukcija , po meni to je potpuno pogresan pristup toj temi jer ako se stadion samo dogradi na istoku i jugu dobijamo sasvim malo u odnosu na mogucnosti i kapacitete , tj dobijamo veci broj stolica dobijamo natkriveni jug koji ce da grmi , dobijamo ljepsi izgled GRBAVICE i to jeste mnogo iz ove perspektive , medjutim lokacija Zeljinog stadiona pruza puno vise mogucnosti , mogucnosti koje donose novac 24 sata dnevno svih 7 dana , a ta se prilika nikako ne smije propustiti , svi moderni evropski stadioni su napravljeni na tom principu , jer ne samo da nemas troskova odrzavanja stadiona nego stadion sam donosi novac koji se moze koristiti za pojacanja ili nesto drugo . Moderan stadion na kojem zelimo da nas Zeljo igra evropske tekme mora imati puno bolji teren a to podrazumjeva novu kvalitetnu drenazu , grijanje trave i naravno novu travnatu podlogu koja se moze i parcijalno mijenjati i to brzo i jednostavno . Same usluge na stadionu se moraju dovesti do stupnja da svaki ili vecina navijaca , posmatraca , gledalaca bude u prilici potrositi puno vise novca nego samo na kartu a to mu se mora omoguciti i pribliziti na dohvat ruke .Postoji jos argumenata za novi stadion ali ne zelim nikog zamarati raznim ekonomskim , marketinskim i drugim aspektima takvog pristupa .
Sad ce me vjerovatno neki kritikovati i ismijavati kako je to nerealno , kako ako to budemo cekali da bi mogli cekati jos digi niz godina i td , kako bi bilo bolje napraviti rekonstrukciji pa nekad kad bude bilo bolje vrijeme uraditi to kako treba . Medjutim svako novo ulaganje u rekonstrukciju je korak unazad prema novom modernom stadionu jer bi previse novca bilo potroseno u ta krpljenja da bi se uvijek odlucivali na novu malu investiciju i minimalno ispunjenje uslova za takmicenje u evropi nego krenuli u izgradnju novog , sad je pravo vrijeme dok se nisu pocele trositi pare u nadogradnje da se krene sa ambicioznim projektom koji ce nas dovesti do polozaja respektabilnog kluba u evropskim okvirima
izvinjavam se na duzem postu i ako sam nekog slucajno povrijedio jer mi to nije namjera , MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS
U potpunosti se slažem s tobom, imajući u vidu i činjenicu da će od 2012. godine stupiti novi, dosta pooštreniji kriteriji UEFE vezanih za stadione. Ovo bi bila jedinstvena prilika da se riješe, prije svega infrastrukturne potrebe, koje UEFA zahtjeva, a to, trenutno, stadion Grbavica ni izbliza ne ispunjava. Parkiralište, prilaz svakoj tribini ponaosob za vozila hitne pomoći, vatrogasaca, policije, eventualna evakuacija gledalaca sa svake tribine, bez bilo kakve gužve u roku od par minuta, evakuacija gledalaca u slučaju potrebe na sami teren i mnogo kojekavih sitnica koje su neophodne da bi stadion dobio dozvolu za odigravanje utakmica u prisustvu gledalaca. Zato se treba pristupiti gradnji potpuno novog stadiona, koji bi ispunjavao sve potrebno u ovom i vremenu koje dolazi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".