FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

FIFA/UEFA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la FIFA/UEFA » 28 nov 2010, 15:20

1921 je napisao/la:Ma Slovenci su uvijek **** bili. Kada sam išao za Italiju više su nas oni zadržavali na granici nego talijani, a za 2 sata izađemo iz Slovenije. Bilesi su i čipsove otvarali da vide prenosimo li šta. Još jedu **** sa onim vinjetama...
pa sto ce te u italiji zaustavljati kada si vec prosao granicu sa slovenijom :D
a to da su supci najveci na granici, to stoji :?
treba nam jos igraca iz BiH

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 28 nov 2010, 15:25

FIFA/UEFA je napisao/la:
pa sto ce te u italiji zaustavljati kada si vec prosao granicu sa slovenijom :D
a to da su supci najveci na granici, to stoji :?
Zato što si iz BiH.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 28 nov 2010, 15:32

Tarantino je napisao/la:po meni bi najbolja bila rekonstrukcija,a mislim i da smo najbliže tome kad se sve uzme u obzir.
Ma za rekonkstrukciju i ne treba toliko novcanih sredstava koliko bi trebalo za ponovnu izgradnju i fakticki da se krene od nule! Ono sto mislim da planiraju raditi je dizanje istocne tribine u visinu juzne i sjeverne te rekonstrukcija juzne tribine kao i natkrivanje juzne i istocne tribine. Mislim da se zapad nece dirti i mislim da bi sa ovim radovima stadion imao potpuno novi izgled i kapacitet od nekih 20 000 sjedecih mjesta.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 28 nov 2010, 15:53

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 28 nov 2010, 16:07

Trebali bi dovesti ovog malog Seferovica iz Bugojanske Iskre. Igra na pozicij defanzivnog veznog (gdje smo realno slabi) i igra za U19 reprezentaciju. Zabio je 6 golova u ovoj polusezoni za Iskru. Mali hoce vani.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 28 nov 2010, 16:14

mak_033 je napisao/la:Trebali bi dovesti ovog malog Seferovica iz Bugojanske Iskre. Igra na pozicij defanzivnog veznog (gdje smo realno slabi) i igra za U19 reprezentaciju. Zabio je 6 golova u ovoj polusezoni za Iskru. Mali hoce vani.
Seferovic je napadač !

ZELJO MOJA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO MOJA » 28 nov 2010, 16:37

mak_033 je napisao/la:Trebali bi dovesti ovog malog Seferovica iz Bugojanske Iskre. Igra na pozicij defanzivnog veznog (gdje smo realno slabi) i igra za U19 reprezentaciju. Zabio je 6 golova u ovoj polusezoni za Iskru. Mali hoce vani.
mali je preskup za nase uslove

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 28 nov 2010, 16:38

Mandžaroš '87 je napisao/la:
Seferovic je napadač !
Jeste ali ove sezone je igrao kao defanzivni vezni
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 nov 2010, 16:48

Tarantino je napisao/la:po meni bi najbolja bila rekonstrukcija,a mislim i da smo najbliže tome kad se sve uzme u obzir.
rekonstrukcija Grbavice je najrealnija,sve ostale price su utopija! treba napraviti istocnu tribinu i i renovirati juznu i onda ih natkriti..to uopste ne bi puno kostalo,a prica o novoj izradnji pa to je nemoguce,to samo maze oci navijacima!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 nov 2010, 16:51

tm8782 je napisao/la:Kao sto maloprije Amar rece na pink tv, idemo u Ljubljanu da pregovaramo o izgradnji stadiona. Igracemo i utakmicu, ali pravi razlog zbog kojeg idemo je izgradnja stadiona. To mi daje veliki optimizam jer nikad do sad nije io tako otovren.
Amar je cudo,zna on dobro sta bi rekonstrukcija stadiona znacila za Zelju i navijace! to je jedini klub u regionu koji ima najvecu posjetu na svojim utakmicama,kad bi na proljece poceli sa rekonstrukcijom to bi bilo extra! treba imati u vidu da bi tu mogla igrati i reprezentacija,stadionn ima odlicnu lokaciju..nadam se da ce se nesto konkretno dogovoriti u Sloveniji,aBd!

nermin_TM
Kontakt:

Post Postao/la nermin_TM » 28 nov 2010, 17:51

u Ljubljanu putuju već pomenuti premijer Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović, zatim guverner Centralne banke Kemal Kozarić, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predsjednik Željezničara Sabahudin Žujo, potpredsjednik Nijaz Brković, direktor Dželaludin Muharemović....
nijaz je tu ko je rekao da je napustio klub...
A kada na teren izadje nam Zeljo, juzna tiribina cijela zapjeva..
neka ga pusi malo sarajevo, nama je Zeljo svetinja jedina..

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 28 nov 2010, 18:09

iako veliki navijac zelje rijetko pisem a redovno citam , medjutim imam potrebu da kazem par rijeci o stadionu i o tome sto se spominje rekonstrukcija , po meni to je potpuno pogresan pristup toj temi jer ako se stadion samo dogradi na istoku i jugu dobijamo sasvim malo u odnosu na mogucnosti i kapacitete , tj dobijamo veci broj stolica dobijamo natkriveni jug koji ce da grmi , dobijamo ljepsi izgled GRBAVICE i to jeste mnogo iz ove perspektive , medjutim lokacija Zeljinog stadiona pruza puno vise mogucnosti , mogucnosti koje donose novac 24 sata dnevno svih 7 dana , a ta se prilika nikako ne smije propustiti , svi moderni evropski stadioni su napravljeni na tom principu , jer ne samo da nemas troskova odrzavanja stadiona nego stadion sam donosi novac koji se moze koristiti za pojacanja ili nesto drugo . Moderan stadion na kojem zelimo da nas Zeljo igra evropske tekme mora imati puno bolji teren a to podrazumjeva novu kvalitetnu drenazu , grijanje trave i naravno novu travnatu podlogu koja se moze i parcijalno mijenjati i to brzo i jednostavno . Same usluge na stadionu se moraju dovesti do stupnja da svaki ili vecina navijaca , posmatraca , gledalaca bude u prilici potrositi puno vise novca nego samo na kartu a to mu se mora omoguciti i pribliziti na dohvat ruke .Postoji jos argumenata za novi stadion ali ne zelim nikog zamarati raznim ekonomskim , marketinskim i drugim aspektima takvog pristupa .
Sad ce me vjerovatno neki kritikovati i ismijavati kako je to nerealno , kako ako to budemo cekali da bi mogli cekati jos digi niz godina i td , kako bi bilo bolje napraviti rekonstrukciji pa nekad kad bude bilo bolje vrijeme uraditi to kako treba . Medjutim svako novo ulaganje u rekonstrukciju je korak unazad prema novom modernom stadionu jer bi previse novca bilo potroseno u ta krpljenja da bi se uvijek odlucivali na novu malu investiciju i minimalno ispunjenje uslova za takmicenje u evropi nego krenuli u izgradnju novog , sad je pravo vrijeme dok se nisu pocele trositi pare u nadogradnje da se krene sa ambicioznim projektom koji ce nas dovesti do polozaja respektabilnog kluba u evropskim okvirima
izvinjavam se na duzem postu i ako sam nekog slucajno povrijedio jer mi to nije namjera , MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 28 nov 2010, 18:27

Ma kakvi to je laz :mrgreen:
1921-2011

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 28 nov 2010, 18:32

kralj_je_mrtav je napisao/la:Jucer ujutro prije treninga strucni stab je isplacen do zadnje marke. Dakle, premije su legle za proslu i prvi dio ove sezone. Igraci su takodjer isplaceni, kao i radnici sa Grbavice (doduse njima se jos nesto duguje). Ovo je samo radi dusebriznika.
Sigurno je Osim naplatio to sve, od plate jucer sto je bio gost u PINK-u , kazu da je uplacen 6-cifreni broj na njegov racun, ipak je on gospodar familije...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 28 nov 2010, 19:23

Sta mislite imali li sanse da Amar dovede ovog Seferovica iz Iskre? Momak ima tek 18 godina i igra vrlo dobro. Zeljo kao najveci klub u drzavi bi trebao dovoditi ove mladje igrace koji imaju potencijala i da od njih pravi igrace sa kojima bi mogao da ima dobre rezultate i vrlo dobro da zaradi. Visca je najbolji primjer za klub (momak odlicno igra i donosi rezultate, a mogao bi da donese i veliku lovu u klub transferom) i ove mladje igrace (lakse im se svima prodati iz Zelje nego nekog drugog kluba, a tu bi najbolje i napredovali).
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 28 nov 2010, 19:36

materazzi je napisao/la:iako veliki navijac zelje rijetko pisem a redovno citam , medjutim imam potrebu da kazem par rijeci o stadionu i o tome sto se spominje rekonstrukcija , po meni to je potpuno pogresan pristup toj temi jer ako se stadion samo dogradi na istoku i jugu dobijamo sasvim malo u odnosu na mogucnosti i kapacitete , tj dobijamo veci broj stolica dobijamo natkriveni jug koji ce da grmi , dobijamo ljepsi izgled GRBAVICE i to jeste mnogo iz ove perspektive , medjutim lokacija Zeljinog stadiona pruza puno vise mogucnosti , mogucnosti koje donose novac 24 sata dnevno svih 7 dana , a ta se prilika nikako ne smije propustiti , svi moderni evropski stadioni su napravljeni na tom principu , jer ne samo da nemas troskova odrzavanja stadiona nego stadion sam donosi novac koji se moze koristiti za pojacanja ili nesto drugo . Moderan stadion na kojem zelimo da nas Zeljo igra evropske tekme mora imati puno bolji teren a to podrazumjeva novu kvalitetnu drenazu , grijanje trave i naravno novu travnatu podlogu koja se moze i parcijalno mijenjati i to brzo i jednostavno . Same usluge na stadionu se moraju dovesti do stupnja da svaki ili vecina navijaca , posmatraca , gledalaca bude u prilici potrositi puno vise novca nego samo na kartu a to mu se mora omoguciti i pribliziti na dohvat ruke .Postoji jos argumenata za novi stadion ali ne zelim nikog zamarati raznim ekonomskim , marketinskim i drugim aspektima takvog pristupa .
Sad ce me vjerovatno neki kritikovati i ismijavati kako je to nerealno , kako ako to budemo cekali da bi mogli cekati jos digi niz godina i td , kako bi bilo bolje napraviti rekonstrukciji pa nekad kad bude bilo bolje vrijeme uraditi to kako treba . Medjutim svako novo ulaganje u rekonstrukciju je korak unazad prema novom modernom stadionu jer bi previse novca bilo potroseno u ta krpljenja da bi se uvijek odlucivali na novu malu investiciju i minimalno ispunjenje uslova za takmicenje u evropi nego krenuli u izgradnju novog , sad je pravo vrijeme dok se nisu pocele trositi pare u nadogradnje da se krene sa ambicioznim projektom koji ce nas dovesti do polozaja respektabilnog kluba u evropskim okvirima
izvinjavam se na duzem postu i ako sam nekog slucajno povrijedio jer mi to nije namjera , MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS
U potpunosti se slažem s tobom, imajući u vidu i činjenicu da će od 2012. godine stupiti novi, dosta pooštreniji kriteriji UEFE vezanih za stadione. Ovo bi bila jedinstvena prilika da se riješe, prije svega infrastrukturne potrebe, koje UEFA zahtjeva, a to, trenutno, stadion Grbavica ni izbliza ne ispunjava. Parkiralište, prilaz svakoj tribini ponaosob za vozila hitne pomoći, vatrogasaca, policije, eventualna evakuacija gledalaca sa svake tribine, bez bilo kakve gužve u roku od par minuta, evakuacija gledalaca u slučaju potrebe na sami teren i mnogo kojekavih sitnica koje su neophodne da bi stadion dobio dozvolu za odigravanje utakmica u prisustvu gledalaca. Zato se treba pristupiti gradnji potpuno novog stadiona, koji bi ispunjavao sve potrebno u ovom i vremenu koje dolazi.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 28 nov 2010, 19:57

ne zaboravite gdje zivite ljudi! rekonstrukcija stadiona je najrealnije rjesenje,ali i za to treba nekoliko miliona KM,znaci to bas i nije toliko izvjesno... ovaj gore spominje travnjak,drenaze,ma to se da uraditi,ali praviti novi stadion iz temelja,pa ne budite ludjaci!..

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 28 nov 2010, 20:08

Ne znam odakle sada prica o rekonstrukciji (bio je plan da se spusti jug, ali zbog nastavka pregovora sa svabama se odustalo od toga)...pregovori su iskljucivo o novom stadionu, prvo sa svabama (propalo) i sada sa slovencima...postoji cak mogucnost da mi sami pravimo, ali to je kada se svi i sve druge opcije pregovori propadnu...tribinu po tribinu, ali to je tema za neka druga vremena :D
rekonstrukcija = skalamerija :mrgreen:

ps ne zaboravljamo gdje zivimo, ovdje se obicno uzimaju najgluplja rjesenja, u ovom slucaju je to rekonstrukcija...samo sto niko ne planira rekonstrukciju, barem ne trenutno ;)
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Mandžaroš '87
Kontakt:

Post Postao/la Mandžaroš '87 » 28 nov 2010, 21:05

Ako će se već graditi stadion, onda je bolje da se napravi da odgovara svim kriterijima, i ne mora biti ogromnog kapaciteta.Pa evo ovaj Olimpijin stadion ima čini mi se 16 hiljada sjedećih mjesta.Nek' naš budući stadion ima do 20 hiljada sjedećih mjesta to je dovoljno i nama i reprezentaciji.Sviđa mi se sva ova atmosfera u i oko kluba, i svim navijačima i simpatizerima fudbalskog kluba Željezničar poručujem da se samo opuste, jer naš Željo se bočeo polahko buditi i vraćati na nivo najbolje i najorganizovanije ekipe u državi ! ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 28 nov 2010, 21:13

Mandžaroš '87 je napisao/la:Ako će se već graditi stadion, onda je bolje da se napravi da odgovara svim kriterijima, i ne mora biti ogromnog kapaciteta.Pa evo ovaj Olimpijin stadion ima čini mi se 16 hiljada sjedećih mjesta.Nek' naš budući stadion ima do 20 hiljada sjedećih mjesta to je dovoljno i nama i reprezentaciji.Sviđa mi se sva ova atmosfera u i oko kluba, i svim navijačima i simpatizerima fudbalskog kluba Željezničar poručujem da se samo opuste, jer naš Željo se bočeo polahko buditi i vraćati na nivo najbolje i najorganizovanije ekipe u državi ! ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI !
pa eto, vidi koliko sjever prima, istok je kao 2 x sjever a tako i zapad 2 x sjever a mozda i malo manje kad se napravi stadion. jer sjever je napravljen da se spoji sa istokom i zapadom. jug je ostao u polukrugu jer je nekad davno bila atleticarska staza pa zato, a kad se spoji sve to sa jugom, jug bi trebao izgledati manji i isto kao i sjever.

koliko sad prima sjever toliko bi primao i jug, sa tim da zapad i istok bi trebali malo vise od tog primat pa izracunajte

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, perodeformero i 20 gostiju.