adriano_leite je napisao/la:
Biti bolji igrac od nekoga, nije odraz trenutne forme, nego kada kazes Harden je bolji od Bryanta, onda bacas u vodu sve sto je Bryant uradio i sto radi. Harden mora jos pure jesti da dostigne Bryanta. U boljoj formi jeste, ali nije bolji igrac, tesko da ce ikada biti bolji igrac i biti zapamcen kao Kobe. Ja Bryanta ne volim, ali sam realan, a za potpis, to je ipak druga tema, kladjenje, kao i ovaj avatar lika kojeg organski ne mogu.
ma dobro otprilike se slazem sve sto se kaze naravno je relativno i ovisi od konteksta...i sami pojmovi bolji gori bilo trenutno bilo apsolutno su relativni i mozda vise zbunjuju nego sto objasnjavaju...jezik je inace dosta nesavrseno sredstvo izrazavanja..
btw
koji su tvoji kriteriji kvaliteta igraca?
pamtljivost? pamtljivost u masama ili pamtljivost kod znalaca?
osvojene titule(ekipne)? osvojena individualna priznanja?...individualna statistika? statistika njegovih timova?
kako god okrenes statistike i priznanja nikada ne otkrivaju sve , cak stavise , cestoputa sakrivaju...to je i jedan od razloga zasto ekipe sastavljene od 'najboljih' ne mogu da osvoje titule...kao npr miami man city real i sl.
zapravo statistike koje se vode prilicno su ogranicene i usko gledaju , ali se koriste jer ipak daju neki orjentir...
za mene Harden ima neki sarm neki vic neku prirodnost ajde da kazem skromnost ili kosarkasku 'dobrotu' sto se mozda i ne moze uhvatiti statistikom...npr nisam ga mnogo gledao, ali imam osjecaj da taj momak jednostavno nikada ne moze uzeti neki nerezonski sut....ne kazem da je nerezonski sut grijeh ali on kao da uvijek ima neki prirodan i koristan potez u rukavu za razliku od kobea koji mi precesto forsira i nekako sve nazor radi...ne znam opet to je neki moj utisak nisam puno gledao ni jednog ni drugog...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!