LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

BIHfan
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la BIHfan » 18 maj 2012, 08:59

Xardas je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Hhahahhahahh Harden bolji od Kobea, sta covjek nece procitat. :lol: :lol:
ajde reci mi ovako, koja ekipa je bolja, Miami ili Indiana?

Kad bi ti neko rekao Indiana zar ne bi to izgledalo smijesno i nevjerovatno kao i ova harden- kobe usporedba?
A ipak indiana ima realne sanse za prolaz... e sad sta je tvoj kriterij za odredjivanje kvalitete igraca?

reputacija u stampi? prosle igre? koliko daleko u proslosti?
Bold Nisam skontao sta je pisac htjeo reci.
Da ti nisi novi Homer?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 maj 2012, 09:49

Xardas je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Xardas je napisao/la:Kobe i njegovo silovanje Vas je ukopalo sinoc....kolko je samo Harden bolji igrac od njega...
Drug, obliznji most pronadji, pa jednu lastu, da malo te hladna voda osvjezi, jer malo ti je povisena temperatura, odnosno malo vise :lol: . Pa gdje ces to reci, fkt. nas jezik nije dovoljno razvijen pa da izrazim sva osjecanja u ovom momentu nakon citanja tvog posta :lol: . Bosanski jezik treba nove rijeci za osjecanja koja uzrokuje ovaj post :lol: . Samo se nadam da se salis ovim postom :D .
tvoj potpis je dovoljan svjedok koliko ozbiljno i tacno sagledavas realnost... :mrgreen: a pogledaj opet i zadnje 2 minute sta je harden naopravio i kako, a sta kobe....harden 2x u stilu hladnokrvnog ubice uzima loptu i sve sam zavrsva hladno-polaze..a 4 izgubljene(2 kljucne izgubljene i 2 profulana suta) lopte lakersa.... u svim situacijama kobi je bio ukljucen...
Biti bolji igrac od nekoga, nije odraz trenutne forme, nego kada kazes Harden je bolji od Bryanta, onda bacas u vodu sve sto je Bryant uradio i sto radi. Harden mora jos pure jesti da dostigne Bryanta. U boljoj formi jeste, ali nije bolji igrac, tesko da ce ikada biti bolji igrac i biti zapamcen kao Kobe. Ja Bryanta ne volim, ali sam realan, a za potpis, to je ipak druga tema, kladjenje, kao i ovaj avatar lika kojeg organski ne mogu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 11:01

adriano_leite je napisao/la: Biti bolji igrac od nekoga, nije odraz trenutne forme, nego kada kazes Harden je bolji od Bryanta, onda bacas u vodu sve sto je Bryant uradio i sto radi. Harden mora jos pure jesti da dostigne Bryanta. U boljoj formi jeste, ali nije bolji igrac, tesko da ce ikada biti bolji igrac i biti zapamcen kao Kobe. Ja Bryanta ne volim, ali sam realan, a za potpis, to je ipak druga tema, kladjenje, kao i ovaj avatar lika kojeg organski ne mogu.
ma dobro otprilike se slazem sve sto se kaze naravno je relativno i ovisi od konteksta...i sami pojmovi bolji gori bilo trenutno bilo apsolutno su relativni i mozda vise zbunjuju nego sto objasnjavaju...jezik je inace dosta nesavrseno sredstvo izrazavanja..
btw

koji su tvoji kriteriji kvaliteta igraca?

pamtljivost? pamtljivost u masama ili pamtljivost kod znalaca?
osvojene titule(ekipne)? osvojena individualna priznanja?...individualna statistika? statistika njegovih timova?

kako god okrenes statistike i priznanja nikada ne otkrivaju sve , cak stavise , cestoputa sakrivaju...to je i jedan od razloga zasto ekipe sastavljene od 'najboljih' ne mogu da osvoje titule...kao npr miami man city real i sl.

zapravo statistike koje se vode prilicno su ogranicene i usko gledaju , ali se koriste jer ipak daju neki orjentir...

za mene Harden ima neki sarm neki vic neku prirodnost ajde da kazem skromnost ili kosarkasku 'dobrotu' sto se mozda i ne moze uhvatiti statistikom...npr nisam ga mnogo gledao, ali imam osjecaj da taj momak jednostavno nikada ne moze uzeti neki nerezonski sut....ne kazem da je nerezonski sut grijeh ali on kao da uvijek ima neki prirodan i koristan potez u rukavu za razliku od kobea koji mi precesto forsira i nekako sve nazor radi...ne znam opet to je neki moj utisak nisam puno gledao ni jednog ni drugog...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 maj 2012, 12:25

Nije puno gledao Kobe-a, ali zna da je Harden bolji od njega :lol: :lol:
Svaka cast.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 13:48

BIHfan je napisao/la:Hhahahhahahh Harden bolji od Kobea, sta covjek nece procitat. :lol: :lol:

nisam pratio temu i ne znam na koga da se nadovezem :)...samo cu se nasmijati i ko god je izvalio ovo ja ipak mislim da se salio ili vas zezao.. pa gdje ce ba ovo neko reci?...mozd amoze biti u boljoj formi u ovoj seriji, ali ti sa ovim rijecima jednostavno ubijes covjeku ono sto je sve napravio u svojoj karijeri.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 18 maj 2012, 15:49

reko' da vidim sta ima ovdje...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 18:53

SaltCityAttack je napisao/la:

nisam pratio temu i ne znam na koga da se nadovezem :)...samo cu se nasmijati i ko god je izvalio ovo ja ipak mislim da se salio ili vas zezao.. pa gdje ce ba ovo neko reci?...mozd amoze biti u boljoj formi u ovoj seriji, ali ti sa ovim rijecima jednostavno ubijes covjeku ono sto je sve napravio u svojoj karijeri.
ma da je Kobe toliki igrac kao sto vi fantazirate sad bi bilo 2:0 za alkerse, a ovako ce mu biti metla.... :mrgreen:
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 21:36

cuj da je toliki igrac bilo bi 2-0 za Lakerse, pa da nije toliki igrac nebi po prstima naredao onoliko prstenja..Ma tako je svi oni silni igraci koji nisu osvajali titulee su bezveze :roll:
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 21:42

SaltCityAttack je napisao/la:cuj da je toliki igrac bilo bi 2-0 za Lakerse, pa da nije toliki igrac nebi po prstima naredao onoliko prstenja..Ma tako je svi oni silni igraci koji nisu osvajali titulee su bezveze :roll:
ma dobro mozda je on nesto bio, al sad nije neki poseban kvalitet...mozda je izgubio i motive i slicno...a harden stvarno ima nesto sto cini da njegova igra izgleda leprsavo i effortless, mozda sto ga cuvaju slabiji igraci ili sto ima dobre suigrace ne znam...ne znam ocjeniti njegovu igru u odbrani, al u napadu je stvarno izvrstan...pa ni james ne moze ulaziti pod kos sa onolikom lakocom tokom utakmice a kamoli u clutchu(!?) 3 x zaredom....mozda ruza jedino... u stvari nije stvar u tome da ja potcjenjujem kobea nego vi potcjenjujete hardena :mrgreen: nista cudno i strucniji od vas su potcjenjivali Lina ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 21:57

a ti nisi potcjenjivao Lina?..niti sam ga potjecnjivao niti jos uvjek vjerujem da moze biti elitni PG i ako mislim da je odlican PG, ali daleko od elite ebiga....pa ja mislim d anam je svima drago sto je liga dobila Lina, ali pred njim je jos mnogo toga da dokaze...ako bude ovakav i slijedecu sezonu onda ce i on imati vise postovanja od svih tih strucnjaka koji su ga potcjenjivali
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 maj 2012, 22:45

SaltCityAttack je napisao/la:cuj da je toliki igrac bilo bi 2-0 za Lakerse, pa da nije toliki igrac nebi po prstima naredao onoliko prstenja..Ma tako je svi oni silni igraci koji nisu osvajali titulee su bezveze :roll:
Šta li ti pišeš o LeBronu inače :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 maj 2012, 23:06

Xardas, kralju nastavi da dominiras :lol: :lol:
ma dobro mozda je on nesto bio, al sad nije neki poseban kvalitet.
Svaka cast.

Ostalo je samo ime.....

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 18 maj 2012, 23:11

Vala baš ovdje se ne isplati raspravljat, ja napišem 1000 argumenata zašto je Bryant bolji i zašto se ČINI da je Harden na njegovom nivou, al jock, ne pije vode, kad ovaj samo napiše 'ma nekad je on bio nešto, sad nije'. Ajmo mi večeras po pobjedu (al da ne zabijemo preko 96,5 poena da me ne bi ovi sa kladioničarskog dijela razapeli :lol: ), pokažimo šampionsko srce. Sjetimo se ovoga:
http://www.youtube.com/watch?v=mRrN4pmEuQA

....I specialize in anything that can't be done!!!!....

DE-FENSE ta-da-da DE-FENSE, kako sam samo nabrijan na tekmu, ko da ću ja da igram :D
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 23:23

LBJ MVP je napisao/la:
Šta li ti pišeš o LeBronu inače :?
jesam li ja ikad rekao da Labron nije dobar igrac?..to sto ja njega ne volim kao covjeka to je druga stvar i sto ne volim to sto je nadio sam sebi nick name King, kao i sto je otisao u Miami..da je otisao u Netse , Knickse ili ostao u Cavsima vjerovatno bi imao moje postovanje kao sto je imao dok je bio u Cavsima ..daleko od toga da Labron ije igrac zato sto nema titulu i ako mislim da ce je na kraju i osvojiti...ja sam uvjek rekao da bi Labron za mene najdominantni kosarkas u ligi u prva tri perioda, a da mi je Anhony jedna od boljih uz naravno Kobea u zavrsnici.

Znaci istina da ga ne volim, ali ne mogu ja reci da on nije dobar igrac i jedan od najdominantnih igraca danas u ligi
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 18 maj 2012, 23:52

Xardas stvarno pises svakakve stvari al definitvno glavna ti je ova "mozda je on nesto bio, sad nije" :lol:
ja se divim onom liku sto je cak poceo da nabraja zasto je Kobe bolji od Hardena...

veceras ako pobjedimo mislim da cemo i izjednacit seriju u slucaju zijana smo vec ispali, bice vrlo vrlo tesko ovaj zadnji mec je bio tezak poraz, prije svega psihicki. Dobijenu utakmicu smo poklonili Oklahomi jbg...Kobe, Drew i Gasol ovo moraju rijesiti, od ovih ostalih u ofanzivi nema hajra jbg

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 23:57

neno#4 je napisao/la:Xardas, kralju nastavi da dominiras :lol: :lol:
ma dobro mozda je on nesto bio, al sad nije neki poseban kvalitet.
Svaka cast.
e kad kobe moze 4 lopte zaredom upropastiti u 2 minute u clutchu i ostat velikan sto ne bi i ja mogo koju provalit i opet ostat najpametniji :mrgreen:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 18 maj 2012, 23:58

Sad kad se sve pogleda mislim da sezona ide u skladu s ocekivanjima(realnim) tj. mogucnostima.

kad se uzme u obzir trejd sranja na pocetku pa u martu gdje Gasol postavlja video o tome kako nije trejdan :roll:
odlazak dvojice glavnih igraca s klupe.

M.Brown nije uradio nesto aman jarabi negativno za ovu ekipu,dal bi neko mogao izvuci vise iz KObijevih Lakersa ? mozda,tesko..
ko ? Georg Karlova nesebicna kosarka ? kako da ne..

koji jest bolji trener al za ovakve lakerse nije sigurno..
polufinala zapada sa slabijom ekipom nego prosle godine nije neuspjeh trenera.

i mislim da bi se trebalo nesto pokusat uradit,riskirat,trejdovat i iskoristit jos 1,2 dobre godine Brayanta.
a trener je najmanji problem.

drugo je sto simpatizeri lakersa misle,stvarno misle da su najbolji i da je svaki poraz razlog manjka motivacije i slicno.
halo ba :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 maj 2012, 00:02

Ma upravu si ti.
Ali, poraz koji se desio protiv Oklahome je stvarno bio tako nevjerovatan da se covjek i sokira. Prakticki smo ondje mogli da okrenemo sve stvari na svoj konto. Ali, nije se to uradilo. I sada ce vjerovatno biti 4 - 1, ili maksimalno 4 - 2 za Oklahomu. Vise cijenim ovo prvo. Mada ni metla nije iskljucena.

Ostalo je samo ime.....

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 19 maj 2012, 00:10

Ma znas sta,istina je uvijek negdje izmedju.

a izmedju blowouta i ove zavrsnice na jednu loptu je vjerovatno da je OCK bolja ekipa za 7 poena bubam,al bolja.

prije 2 godine obrnuta situacija,borili su se al nisu mogli.
lomila se utakmica a Gasol pogadja sekundu do kraja.

ovi su se poceli ozbiljnije brijat a ovi jos malo pa nece moci sami :D i to je to.

dogodine OCK i Clipersi mogu biti samo bolji pa su potrebne neke temeljne promjene.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 maj 2012, 00:16

Da, jesu bolji, to niko normalan i realan nece osporiti. Ali smo bili bolji u srijedu. Nevjerovatno je kako smo zijanili tekmu, nesto slicno kao Jugoslavija kad se prosulo devet poena za manje od minute. Nesto slicno se nama desilo.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.