Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

let3
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la let3 » 21 dec 2013, 18:28

Valencia je napisao/la:
let3 je napisao/la: Ma sva je to tacno brate, samo Edin treba da odluci šta mu je prece: uzimanje dobrih plata u Cityu ( to jest da bude grijač klupe) ili traženje nekog novog kluba gdje bi igrao, pa ako treba i za manja para (to je sportski razlozi ispred finansijskih).
Znam samo da mu u Cityu nema buducnosti i da cemo mi kao navijaci BiH selekcije posebno osjetiti njegovu prelošu formu u Brazilu. Niko ne može uci u pravu formu sjedeci na klupi, ne postoji takav igrac. A ovo što mu čileanac daje , jeste zapravo bacanje mrvica golubu.
Pelegrini ga turira i zavlaci momacki, prije pocetka sezone ga ko fol hvalio - a zapravo ga zakucao na klupu :o čileanski hohštapler
Boli Pelegrinija ona stvar za bilo kojeg igraca Sitija. Pa poslao je Harta na klupu. Ako dodje Kasiljas ZAKUCAT ce ga na klupu. Boli njega ko je Englez, ko je Portorikanac, ko Kinez... Njega zanima uspjeh kluba, rezultati... Samo to ga moze odrzati na klupi Sitija.

Ne pita se samo Dzeko. Cak i ako pristane igrati za manje pare, valja zadovoljiti apetite Sitija. Koliko su ga platili? 35 miliona? Trazit ce makar 20 miliona za njega?

Sjeti se problema sa Adebajorom. Niko nije htio platiti koliko je Siti trazio. Na kraju se vukao po posudbama i propao ko zeton... A bio je jako dobar u Arsenalu.
Znam da mu ugovor sa Cityem važi do 2015. Nece valjati nikako ako ostane tamo još dvije godine :roll: nacisto ce propasti igracki bez utakmica u nogama...ovo sad je dobio šansu samo zahvaljujuci ozljedi Aguera.

Ja gledam na ovu situaciju cisto kao navijac BiH i stavljam našu selekciju kao prioritet.... pri tome me ne ulazim u djecije rasprave tipa ko je bolji (Negredo ili Džeko i slicne price), ne interesuje plaho ni City ni Pelegrini u toj prici....vec gledam u kakvoj formi ce docekati Brazil :!: e to je najbitnije . A nece docekati SP u dobroj formi to je sigurno, po svemu sudeci.
Još kad se vrate oporavljeni Jovetić i Aguero, nece ga biti na mapi.

I ja ne znam šta konta Džeko i taj njegov menager :shock: hoce li oni tražiti transfer i neku izlaznu opciju ili ce možda se zadovoljavaju platama koje redovno kaplju, a yebo formu i nastupe. Ko cega više znati šta oni kontaju :?

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 21 dec 2013, 18:29

Treba biti objektivan i priznati da su Yaya, Nasri i Kolarov malo siljili danas za Dzeku. Negredo je bio u par dobrih prilika a ovi mu nisu dodali. Bas se vidi da postoje male ekipice/klanovi unutar tima. Sto opet nije rijetkost za danasnji vrhunski fudbal. Samo Dzeko ce ispast u ovom dvoboju zato sto igra duplo manje od Negreda. Zato sto trener preferira Negreda. I zato je City pun latinosa.
Evo viditi kad se svi vesele Dzekinog gola prije par dana Navas nesto ljuto "prigovara" Milneru a i Milner njemu bogami. Bas kipti od srece ovaj Navas za Dzekin gol.
slika

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 21 dec 2013, 18:30

slika
Sve sile svijeta se ujedinili da Edin Džeko ne bude u prvih jedanaest City-a. Oni su ugasili reflektore na jednu milisekundu tako da Edin nije vidio samog igrača na desnoj strani terena koji bi bio jedan na jedan sa golmanom, gol = Džeko asistencija. Te sile su se ujedinili pa stavili magnet u loptu pa je Džeko gađao golmana umjesto neku stranu od gola. Naravno, glavni krivac je trener Pellegrino čije zamjene su bile planirane (golovi, asistencije) uz dogovor sa silama koji žele izbaciti Džeko iz forme, koji mu uzimaju samopouzdanje itd.

Mi smo hejteri Džeke što kažemo da je promašio dva zicera, te je jedanput iskazao ogromu sebičnost zbog koje je popljuvan Aguero 100x.

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 21 dec 2013, 18:33

Romanista10 je napisao/la:Treba biti objektivan i priznati da su Yaya, Nasri i Kolarov malo siljili danas za Dzeku. Negredo je bio u par dobrih prilika a ovi mu nisu dodali. Bas se vidi da postoje male ekipice/klanovi unutar tima. Sto opet nije rijetkost za danasnji vrhunski fudbal. Samo Dzeko ce ispast u ovom dvoboju zato sto igra duplo manje od Negreda. Zato sto trener preferira Negreda. I zato je City pun latinosa.
Evo viditi kad se svi vesele Dzekinog gola prije par dana Navas nesto ljuto "prigovara" Milneru a i Milner njemu bogami. Bas kipti od srece ovaj Navas za Dzekin gol.
slika
http://tinyurl.com/oafrmtl" onclick="window.open(this.href);return false;

Srky4
Kontakt:

Post Postao/la Srky4 » 21 dec 2013, 18:38

viKK je napisao/la:
Srky4 je napisao/la:Za njegovo dobro bolje mu je da ide. Ja se čudim da može ovo trpiti.
za 130 hiljada eura sedmično, sve se može trpiti.
Doduše upravu si 100%.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2013, 18:40

adisice je napisao/la:al et hejteri Džeke vide suprotno
Hajde navedi mi bar jednog hejtera Edina Džeke.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 dec 2013, 18:45

Romanista10 je napisao/la: Evo viditi kad se svi vesele Dzekinog gola prije par dana Navas nesto ljuto "prigovara" Milneru a i Milner njemu bogami. Bas kipti od srece ovaj Navas za Dzekin gol.
Ovo je onaj @vanPersie, jel' tako ? :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 21 dec 2013, 18:51

Virtu4l je napisao/la:
Stomaklija
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2013, 18:54

Nakon dobre utakmice u Carling Kupu očekivao da nešto slično pokaže i protiv Fulhama.

Nažalost danas je opet pokazao zašto grije klupu, izuzetno loš imao je tri čiste šanse iz kojih je trebao pogoditi bar jednu dosta je i smetao u napadu loše kretanje.Citya su danas vrlo lahko mogli koštati promašaji Džeke ali je Pellegrini na vrijeme reagovao i ubacio Milnera a ostavio Negreda koji je i danas pokazao zašto je prva opcija u napadu.

Majstorska asistencija za Milnera.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 21 dec 2013, 18:55

Što se danas ne bi imali isti aršini i poceli da komentiraju onu sebicnost Edina u odnosu na Nasrija. Svi mi znamo kako reagujemo kad Silva, Nasri, Aguero ne dodaju loptu Edinu koji bude u boljoj situaciji.

Batko
Kontakt:

Edin Džeko

Post Postao/la Batko » 21 dec 2013, 18:59

Durden je napisao/la:Što se danas ne bi imali isti aršini i poceli da komentiraju onu sebicnost Edina u odnosu na Nasrija. Svi mi znamo kako reagujemo kad Silva, Nasri, Aguero ne dodaju loptu Edinu koji bude u boljoj situaciji.
Dzeko je u takvoj situaciji da mu gol treba kao lijek, zato je potpuno razumljivo da je u nekim situacijama sebičan jer je veliki pritisak na njemu, i uvijek želi postići gol.

Da je recimo dao gol ne bi ga zamjenio!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 21 dec 2013, 19:03

kakve ima veze,masio,masio..ide mi vise ovo oko njega na zivce,pusti ga neka odigra par utakmica,neka uveze koju utakmicu..jbt ubi njega pelegrini psihicki gori je od mancinija.promasio pa sta..
odigrao je po meni solidnu utakmicu..on definitivno mora iz sitija,al para je to,sumnjam da ce igdje on,boli ga briga,pare lijezu
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 dec 2013, 19:05

Virtu4l je napisao/la:
Nema potrebe samo se vrati koju stranicu pa ćeš vidit ko pljuje po njemu
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 21 dec 2013, 19:08

Saurman je napisao/la:Nakon dobre utakmice u Carling Kupu očekivao da nešto slično pokaže i protiv Fulhama.

Nažalost danas je opet pokazao zašto grije klupu, izuzetno loš imao je tri čiste šanse iz kojih je trebao pogoditi bar jednu dosta je i smetao u napadu loše kretanje.Citya su danas vrlo lahko mogli koštati promašaji Džeke ali je Pellegrini na vrijeme reagovao i ubacio Milnera a ostavio Negreda koji je i danas pokazao zašto je prva opcija u napadu.

Jesto Dzeko imao tri sanse. Isto tako je Negredo imao dvije sanse pri kraju. Eto Negredo je igrao 30 min vise i nije zabio. Dali ti mozes da tvrdis, da Dzeko nebi zabio u tih 30 min. Negredu je bilo mnogo lakse zabiti u zadnjih 30 min zbog ekstra igraca u sredini i sa njim kao usamljenim napadacem i opet nije. Da imao je taj dobar asist na kraju. I zbog cega je pokazao da je prva ( valjda mislis druga, Aguero je prva ) opcija u napadu. Zbog jedne asistencije jer drugo nije pokazao ?? A za tebe imam dva pitanja.
1) Dali je normalno da vrhunski napadac ( Negredo ) u odigranih 500min u gostima zabije tek JEDAN GOL. A iza sebe ima dominantnu ekipu koja stvara prilike i lomi protivnike ?
2) Dali je normalno da " vrhunski " napadac ( Negredo ) uputi prvi udarac na gol danas u 87 min ?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2013, 19:19

Romanista10 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Nakon dobre utakmice u Carling Kupu očekivao da nešto slično pokaže i protiv Fulhama.

Jesto Dzeko imao tri sanse. Isto tako je Negredo imao dvije sanse pri kraju. Eto Negredo je igrao 30 min vise i nije zabio. Dali ti mozes da tvrdis, da Dzeko nebi zabio u tih 30 min. Negredu je bilo mnogo lakse zabiti u zadnjih 30 min zbog ekstra igraca u sredini i sa njim kao usamljenim napadacem i opet nije. Da imao je taj dobar asist na kraju. I zbog cega je pokazao da je prva ( valjda mislis druga, Aguero je prva ) opcija u napadu. Zbog jedne asistencije jer drugo nije pokazao ?? A za tebe imam dva pitanja.
1) Dali je normalno da vrhunski napadac ( Negredo ) u odigranih 500min u gostima zabije tek JEDAN GOL. A iza sebe ima dominantnu ekipu koja stvara prilike i lomi protivnike ?
2) Dali je normalno da " vrhunski " napadac ( Negredo ) uputi prvi udarac na gol danas u 87 min ?
Negredo je imao jednu šansu i to već je bio u padu tako da je teško mogao zabiti, dok je Džeko takoreći zapucao tri zicera.

Nema se tu šta polemisati, Negredo ove sezone igra sjajno i uz Aguera će biti uvijek prvi pik kod Pelegrinija dok Džeko ukoliko bude ovako igrao nema se na koga ljutiti osim na sebe.

Na prste jedne ruke možeš nabrojati utakmice u kojim je Džeko bio dobar od kad je došao u City.

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 21 dec 2013, 19:20

isto tako i one koje je poceo od prve minute :roll:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 dec 2013, 19:25

Virtu4l je napisao/la:
Suviše vremena bi oduzelo nabrajanje.....

a tek, što bi se onda raspričali......život je ipak prekratak da bi se trošio na njih

uostalom, otkud ti uopšte to pitanje, nije zar da se bojiš da i tebe netko ne smatra hejterom.....

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 21 dec 2013, 19:26

Saurman je napisao/la:
Romanista10 je napisao/la:

Negredo je imao jednu šansu i to već je bio u padu tako da je teško mogao zabiti, dok je Džeko takoreći zapucao tri zicera.

Nema se tu šta polemisati, Negredo ove sezone igra sjajno i uz Aguera će biti uvijek prvi pik kod Pelegrinija dok Džeko ukoliko bude ovako igrao nema se na koga ljutiti osim na sebe.

Na prste jedne ruke možeš nabrojati utakmice u kojim je Džeko bio dobar od kad je došao u City.
Isto vazi za Negreda. Od sedam ligaskih golova. Jedan je bio vrhunski, Jedan iz slobodnjaka i 5 Tap-inovi sa 2,3 m koja bi zabio i Hart. Ukratko nista posebno. Radilica za Aguera. A da je problem jos veci Negredo nije vise ko sto je bio ni u tom trcanju dominantniji od Dzeke. Dzeko je solidno suradjivao sa Aguerom prije. Tako da i to ti nije neki argument. Da je Dzeko igrao toliko vremena kao Negredo i da ga je taj isti trener bodrio kao Negreda. Sigurno nebi zabio manje od tih Negredovih 7 ligaskih golova.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2013, 19:36

Romanista10 je napisao/la:Da je Dzeko igrao toliko vremena kao Negredo i da ga je taj isti trener bodrio kao Negreda. Sigurno nebi zabio manje od tih Negredovih 7 ligaskih golova.
Pa ne može se reći da nije igrao, istina manje je igrao od Negreda sa razlogom.

Dosad je odigrao 18 utakmica 9 puta strijelac, naravno treba naglasiti da je polovinu golova (4) dao nižerazrednim ekipama u Carling Kupu.

U ligi odigrao 10 utakmica zabio svega tri puta , u CL je 2x zabio Plzenu i to je sve.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 21 dec 2013, 19:47

S obzirom da je Edin sklon stavljanju raznih Youtube senzacija kao poruka na svoj Twitter, ja mu predlazem da stavi
[youtube][/youtube]
#Manuel Pellegrini :mrgreen:

Salu na stranu, sasvim solidan danas.
Nije zasluzio izaci nista vise od Negreda, ali posto je Cileanac ubo sve jednu izmjenu danas, neka.
Pocet ce Edin i sljedecu. 8-)
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 21 dec 2013, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: izdzezveubrazil i 40 gostiju.