Znam da mu ugovor sa Cityem važi do 2015. Nece valjati nikako ako ostane tamo još dvije godineValencia je napisao/la:Boli Pelegrinija ona stvar za bilo kojeg igraca Sitija. Pa poslao je Harta na klupu. Ako dodje Kasiljas ZAKUCAT ce ga na klupu. Boli njega ko je Englez, ko je Portorikanac, ko Kinez... Njega zanima uspjeh kluba, rezultati... Samo to ga moze odrzati na klupi Sitija.let3 je napisao/la: Ma sva je to tacno brate, samo Edin treba da odluci šta mu je prece: uzimanje dobrih plata u Cityu ( to jest da bude grijač klupe) ili traženje nekog novog kluba gdje bi igrao, pa ako treba i za manja para (to je sportski razlozi ispred finansijskih).
Znam samo da mu u Cityu nema buducnosti i da cemo mi kao navijaci BiH selekcije posebno osjetiti njegovu prelošu formu u Brazilu. Niko ne može uci u pravu formu sjedeci na klupi, ne postoji takav igrac. A ovo što mu čileanac daje , jeste zapravo bacanje mrvica golubu.
Pelegrini ga turira i zavlaci momacki, prije pocetka sezone ga ko fol hvalio - a zapravo ga zakucao na klupučileanski hohštapler
Ne pita se samo Dzeko. Cak i ako pristane igrati za manje pare, valja zadovoljiti apetite Sitija. Koliko su ga platili? 35 miliona? Trazit ce makar 20 miliona za njega?
Sjeti se problema sa Adebajorom. Niko nije htio platiti koliko je Siti trazio. Na kraju se vukao po posudbama i propao ko zeton... A bio je jako dobar u Arsenalu.

Ja gledam na ovu situaciju cisto kao navijac BiH i stavljam našu selekciju kao prioritet.... pri tome me ne ulazim u djecije rasprave tipa ko je bolji (Negredo ili Džeko i slicne price), ne interesuje plaho ni City ni Pelegrini u toj prici....vec gledam u kakvoj formi ce docekati Brazil

Još kad se vrate oporavljeni Jovetić i Aguero, nece ga biti na mapi.
I ja ne znam šta konta Džeko i taj njegov menager