FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

proFCB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 30 apr 2014, 01:54

nisam planirao umanjiti vaznost golova ili nesto,nego to da rezultat nije ispravan pokazatelj jacine ekipa, de ti meni reci onda ispade da je bolji bvb od bayerna...

Real je bio bolji protivnik u dvomecu su bolji,al gledajuci u globalu Bayern je bolja ekipa od Reala, i sa nekom drugacijom taktikom i pristupom utakmici mi bi bili u finalu, a ne Real. Jos jednom ponavljam ne zelim nikako osporiti Real niti njihovu pobjedu,zasluzeno su nas pobijedili i otisli u finale

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stern des Südens

Dzoni
Kontakt:

Re: Odg: FC Bayern München

Post Postao/la Dzoni » 30 apr 2014, 01:58

JoseMourinho je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Bilo kako bilo,kao sto rekoh nisam razocaran, rezultat nije realan ni sekunde,tak da me zaboli ona stvar,a izgubili 1-0, 4-0 a 10-0, izgubili smo, ispali smo OD EKIPE KOJA NIJE BOLJA OD NAS,ali nas je nadmudrila, godilo to nekim padobrancima iz ciganske prijestolnice ili ne!!!
dva pitanja
1 - realni rezultat?
2 - kako to ekipa koja te naguzi i da petaka u po somuna nije bolja od tebe?
Jbg nema teme "najjadniji komentari" al mozes ic u najsmjesnije. :kafa:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 apr 2014, 02:01

@Dzoni Posto ja ne zaboravljam svoja obecanja, i posteno ste nas naprasili, posalji taj yebeni avatar :facepalm:

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 30 apr 2014, 02:02

proFCB je napisao/la:nisam planirao umanjiti vaznost golova ili nesto,nego to da rezultat nije ispravan pokazatelj jacine ekipa, de ti meni reci onda ispade da je bolji bvb od bayerna...

Real je bio bolji protivnik u dvomecu su bolji,al gledajuci u globalu Bayern je bolja ekipa od Reala, i sa nekom drugacijom taktikom i pristupom utakmici mi bi bili u finalu, a ne Real. Jos jednom ponavljam ne zelim nikako osporiti Real niti njihovu pobjedu,zasluzeno su nas pobijedili i otisli u finale

Gledajući imena i poziciju po poziciju, Real je ubjedljivo bolji od Bayerna.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 apr 2014, 02:03

po tome je onda najbolja Barcelona, zar ne? u engleskoj city daleko ispred liverpool-a, ili???

Stern des Südens

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 30 apr 2014, 02:04

Da li je moguće da jedan poraz može privući ovoliki broj paćenika? :lol:
Sve mahom simpatizeri timova koji ovakve šamare primaju od timova poput Evertona.Došli na svoje, neka, uživajte u tuđem porazu kad ne možete u vlastitim pobjedama ;)
Inače, čestitke svim normalnim navijačima Reala.Zasluženo, bez govora.Ako i nisu prvu utakmicu odigrali dobro, u ovoj su "poginuli" za klub i to je nagrađeno višestruko.Sve najbolje u finalu ko god protivnik bio.Navijati ću za Atletico ako se oni plasiraju, ali smatram da je upravo Real ekipa koja je igrama ove sezone najviše zaslužila trofej.Imali su, kao i Bayern prošle sezone, samo jedan "loš dan"(revanš protiv BVB-a) i mislim da je pravo vrijeme za decimu.

Što se tiče nas, ovo večeras nije bio Bayern.Ne znam ko je i šta je, ali Bayern nije 100%.Ovako loš pristup naše ekipe nisam nikad vidio u utakmici ovolike važnosti.Poraz kao poraz i ne boli toliko koliko način na koji smo izgubili.Bukvalno bez ikakve želje i volje da se nešto postigne.Neka se naslađuju dok mogu ovi "hejterčići" sa strane.Idemo odraditi ovo do kraja(najviše mislim na finale kupa) a onda u narednoj sezoni ponovo u boj.

Ova druga tema, koja je aktuelna čitavu sezonu, već počinje da smara.Guardiola dobija platu i radi svoj posao.Ako uprava odluči da mu da otkaz, tek tada će prestati i moja podrška njemu.Jeste tvrdoglav ponekad i povlači neke nerazumne poteze, ali zaslužuje popravni.Uostalom, osvojena bundesliga, došli u polufinale LP i igramo finale DFB Pokala.Da li se to, zaista, može nazvati lošom sezonom i da li to zaista zaslužuje momentalni otkaz?Smanjite pljuvanje ljudi i pustite ga da se adaptira, pa će vrijeme pokazati da li smo pogodili sa njim.A ima i ova druga strana, otkako je postao trener Bayerna, ovaj @let3 nije "sjahao" s naše teme.Vodi ga kući ako ti je toliko zanimljiv :mrgreen:
Mislim, bez uvrede, ali pretjeruješ u tome.Najveći problem je što je to konstantno ista rečenica:"Ja želim da on dobije otkaz ne bil' se vratio u Barcu....".Shvatili smo i prvi put ;)

Uglavnom, nije kraj svijeta.Dizali smo se i iz većih ponora.Meni lično je ovo ništa u usporedbi sa onim finalima protiv Manche i Chelsea.Bolje biti nadigran i izgubiti 5-0, nego pojesti nekoga u 120 minuta i izgubiti na penale...

I još jedno hvala Bayernu kao klubu, našoj upravi, igračima i navijačima.Divno je vidjeti toliko sretnih ljudi zbog jednog poraza preko kojeg ćemo preći kao i svaki put do sada :salut: :salut:
Klare, najveći j***č koji je "kročio" na ovaj forum :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
MIA SAN BAYERN!!!
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 30 apr 2014, 02:04

proFCB je napisao/la:nisam planirao umanjiti vaznost golova ili nesto,nego to da rezultat nije ispravan pokazatelj jacine ekipa, de ti meni reci onda ispade da je bolji bvb od bayerna...

Jest bolji ste, sto se i vidjelo.

Da je bilo guravo pa i razumio bih, ali brate petarda i opet tu palamudite i tijesite se :?

Bayern od prosle godine je bolji, a taj Bayern vise ne postoji. ;)
Ovaj sad Bayern ne da nije bolji od Reala nego je za klasu losiji sto se uostalom i vidjelo u ovoj utakmici.
Niste imali prave sanse za 180 minuta. :tokralju:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 30 apr 2014, 02:05

anelbavarac je napisao/la:@Dzoni Posto ja ne zaboravljam svoja obecanja, i posteno ste nas naprasili, posalji taj yebeni avatar :facepalm:
Covjek si od rijeci. :clap:
Ali gledaj to sa pozitivnije strane,da sam htio ti sad nebi pisao ovdje. :)

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2014, 02:10

S-Y-L-A-R je napisao/la:Da li je moguće da jedan poraz može privući ovoliki broj paćenika? :lol:
Sve mahom simpatizeri timova koji ovakve šamare primaju od timova poput Evertona.Došli na svoje, neka, uživajte u tuđem porazu kad ne možete u vlastitim pobjedama ;)
Inače, čestitke svim normalnim navijačima Reala.Zasluženo, bez govora.Ako i nisu prvu utakmicu odigrali dobro, u ovoj su "poginuli" za klub i to je nagrađeno višestruko.Sve najbolje u finalu ko god protivnik bio.Navijati ću za Atletico ako se oni plasiraju, ali smatram da je upravo Real ekipa koja je igrama ove sezone najviše zaslužila trofej.Imali su, kao i Bayern prošle sezone, samo jedan "loš dan"(revanš protiv BVB-a) i mislim da je pravo vrijeme za decimu.

Što se tiče nas, ovo večeras nije bio Bayern.Ne znam ko je i šta je, ali Bayern nije 100%.Ovako loš pristup naše ekipe nisam nikad vidio u utakmici ovolike važnosti.Poraz kao poraz i ne boli toliko koliko način na koji smo izgubili.Bukvalno bez ikakve želje i volje da se nešto postigne.Neka se naslađuju dok mogu ovi "hejterčići" sa strane.Idemo odraditi ovo do kraja(najviše mislim na finale kupa) a onda u narednoj sezoni ponovo u boj.

Ova druga tema, koja je aktuelna čitavu sezonu, već počinje da smara.Guardiola dobija platu i radi svoj posao.Ako uprava odluči da mu da otkaz, tek tada će prestati i moja podrška njemu.Jeste tvrdoglav ponekad i povlači neke nerazumne poteze, ali zaslužuje popravni.Uostalom, osvojena bundesliga, došli u polufinale LP i igramo finale DFB Pokala.Da li se to, zaista, može nazvati lošom sezonom i da li to zaista zaslužuje momentalni otkaz?Smanjite pljuvanje ljudi i pustite ga da se adaptira, pa će vrijeme pokazati da li smo pogodili sa njim.A ima i ova druga strana, otkako je postao trener Bayerna, ovaj @let3 nije "sjahao" s naše teme.Vodi ga kući ako ti je toliko zanimljiv :mrgreen:
Mislim, bez uvrede, ali pretjeruješ u tome.Najveći problem je što je to konstantno ista rečenica:"Ja želim da on dobije otkaz ne bil' se vratio u Barcu....".Shvatili smo i prvi put ;)

Uglavnom, nije kraj svijeta.Dizali smo se i iz većih ponora.Meni lično je ovo ništa u usporedbi sa onim finalima protiv Manche i Chelsea.Bolje biti nadigran i izgubiti 5-0, nego pojesti nekoga u 120 minuta i izgubiti na penale...

I još jedno hvala Bayernu kao klubu, našoj upravi, igračima i navijačima.Divno je vidjeti toliko sretnih ljudi zbog jednog poraza preko kojeg ćemo preći kao i svaki put do sada :salut: :salut:
Klare, najveći j***č koji je "kročio" na ovaj forum :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
MIA SAN BAYERN!!!
prvi bold - hajd dobro ;)
drugi bold - da sam se tako loše tješio poslije prošlogodišnjeg potopa 7up, sam bi sebe morao pljuvati u ogledalu :facepalm:
treci bold - sve znam, i mi simpatizeri Barce smo isto preživljavali godinama :mrgreen:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 30 apr 2014, 02:10, ukupno mijenjano 1 put.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 apr 2014, 02:10

Amar Dzeko je napisao/la:

Jest bolji ste, sto se i vidjelo.

Da je bilo guravo pa i razumio bih, ali brate petarda i opet tu palamudite i tijesite se :?

Bayern od prosle godine je bolji, a taj Bayern vise ne postoji. ;)
Ovaj sad Bayern ne da nije bolji od Reala nego je za klasu losiji sto se uostalom i vidjelo u ovoj utakmici.
Niste imali prave sanse za 180 minuta. :tokralju:
Ovogodisnji Bayern je do trenutka kada je Alcantara bio zdrav mozda i bolji ne lanjski. Sve je funkcionisalo idealno dok nije dosla njegova povreda, a rezultat povrede je vecerasnji. Dal je Javi mogao zamijeniti idealno Thiaga, necemo saznati jer je ocito da ga Pep ne mirise.

Stern des Südens

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 30 apr 2014, 02:11

proFCB je napisao/la:po tome je onda najbolja Barcelona, zar ne? u engleskoj city daleko ispred liverpool-a, ili???

Pa realno je da je po imenima i pokrivenosti pozicija Real ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu (navijam za United).
Bayern po meni ima bolje bekove (sto se nije vidjelo u ovom dvomecu) i mozda boljeg golmana?? u odnosu na Real,ostale pozicije Real ima sve same WC igrače. ;)
Barcin golman i zadnja linija su prelosi i nikako ne mogu oni biti najbolji po imenima.
U Engleskoj je City nenadjebljiv poimenično (jedini koji škripi je Demicelis koji za mene nije ni blizu WC igraca), a druga je stvar što Liverpoolovi igraci igraju sa vise zelje i strasti ovu sezonu.
U tome i jeste draz fudbala da imena ne pobjeđuju, samo sam htio da ti kazem da Bayern nije globalno bolja ekipa od Reala kao sto si gore napisao.
Liverpool - 67 titles

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 apr 2014, 02:15

Ukoliko zanemarimo golmana. Barce, zadnja linija je rame uz rame sa Realovom alves puyol pique i alba nisu nista losiji od coentraa marcela ramosa i pepea a ostatku ekipe da ne pricamo.

pa ne moras imati wc igrace da bi bio bolja ekipa... isti igraci su igrali i prije dvije godine pa je bayern bio daleko bolji.

Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 30 apr 2014, 02:16

Dzoni je napisao/la:Covjek si od rijeci. :clap:

Istina je drugacija, nisi bio siguran u prolaz svog kluba pa nisi smio u trajni ban, siguran sam u to ;)
Zadnja izmjena: anelbavarac, dana/u 30 apr 2014, 02:23, ukupno mijenjano 1 put.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 30 apr 2014, 02:19

let3 je napisao/la: drugi bold - da sam se tako loše tješio poslije prošlogodišnjeg potopa 7up, sam bi sebe morao pljuvati u ogledalu :facepalm:
Nikakvo tješenje, vjeruj mi.Poraz poput večerašnjeg uopće ne boli toliko.Protivnik u tom trenutku bolje odigrao i više želio pobjedu, pružiš ruku i potrudiš se da naredni put situacija bude drugačija.S druge strane, imaš ekipu koja se brani sve vrijeme i bolji si u svakom segmentu.Stvaraš prilike i prijetiš a nemaš sreće da daš taj gol, i na kraju gubiš tu istu utakmicu.Stvarno ne znam za tebe, ali uvijek, u svim mogućim slučajevima, radije biram ovo prvo ;)
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 30 apr 2014, 02:23

AlanSmith14 je napisao/la:
proFCB je napisao/la:po tome je onda najbolja Barcelona, zar ne? u engleskoj city daleko ispred liverpool-a, ili???

Pa realno je da je po imenima i pokrivenosti pozicija Real ubjedljivo najjaca ekipa na svijetu (navijam za United).
Bayern po meni ima bolje bekove (sto se nije vidjelo u ovom dvomecu) i mozda boljeg golmana?? u odnosu na Real,ostale pozicije Real ima sve same WC igrače. ;)
Barcin golman i zadnja linija su prelosi i nikako ne mogu oni biti najbolji po imenima.
U Engleskoj je City nenadjebljiv poimenično (jedini koji škripi je Demicelis koji za mene nije ni blizu WC igraca), a druga je stvar što Liverpoolovi igraci igraju sa vise zelje i strasti ovu sezonu.
U tome i jeste draz fudbala da imena ne pobjeđuju, samo sam htio da ti kazem da Bayern nije globalno bolja ekipa od Reala kao sto si gore napisao.
samo se sjeti sta je mourinho uradio city-u u ligaskoj utakmici ove sezone kad ih je dobio 1-0!!!
je li city bolji od chelsea,jel city izgubio, dzaba ti wc igraci ako ih trener ne zna pripremiti za svaku utakmicu.

Real ima svake sezone wc igrace, a prvo finale u zadnjih 12 sezona...

Stern des Südens

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 30 apr 2014, 02:23

anelbavarac je napisao/la:
Dzoni je napisao/la:Covjek si od rijeci. :clap:

Istina je drugacija, nisi bio siguran u svoj klub pa nisi smio u trajni ban, siguran sam u to ;)
Pa et fino ti stoji. :D

Jbg ja sam ti vec naveo razlog zbog kojeg nisam htio al eto ako ce ti biti lakse tako onda ok. ;)

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 30 apr 2014, 02:27

proFCB je napisao/la:
Ovogodisnji Bayern je do trenutka kada je Alcantara bio zdrav mozda i bolji ne lanjski. Sve je funkcionisalo idealno dok nije dosla njegova povreda, a rezultat povrede je vecerasnji.
Jest funkcionisalo - u Bundesligi.

U Ligi Prvaka je odavno druga priča, od samog početka knock-out faze. To rezultati nisu pokazivali. Igra je bila sve osim konkretna, u odbrani je bila propuha samo takva, a rezultati su svima mazali oči, osim par forumaša koji odavno upozoravaju na jako loš Bayern.

Počevši od promašenog penala Ozila, promašene šanse Welbecka, konstantne bezidejnosti u napadu i na kraju rezultiranje svega toga je ova blamaža protiv Reala.

Mislim da je malo neozbiljno da za Bayernov pad kriviš nedostatak jednog igrača. Ne samo zato jer je apsurdno, nego i zbog tog gore što sam naveo, a to je da Bayernu nisu cvjetale ruže ni dok je Alcantara bio zdrav.
Bayern jeste bio bolji nego sad, međutim, sila kakvom se ovdje ta ekipa predstavljala, zapravo nije nikad ni postojala. Barem ne ove sezone.

Nemam ti ja šta više trabunjati o Bayernu to je vaša stvar, ne moja, samo mi je zapalo za oko kad kažeš da je Bayern trenutno bolji tim od Reala. Idući put razmisli prije nego nešto kažeš, jer u ovom slučaju ti činjenice ne idu u prilog..

LP
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 30 apr 2014, 02:29

@proFCB pa i rekao sam da WC igraci na svakoj poziciji ne znace titule .
Poceo sam pricu o WC igracima na pojedinim pozicijama zbog tvoje recenice 'Bayern je u GLOBALU bolji od Reala'!
Prostom računicom se dokaže da nije.
Liverpool - 67 titles

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2014, 02:30

proFCB je napisao/la:Trea ignorisati ove padobrance, vjerujte mi, znam ih nekoliko to ih pojede najvise na svijetu!!! A sad mali osvrt na utakmicu i sta je poslo krivo vcrs i prije 6-7 dana u Madridu...

Pep kao Pep zeli ostaviti svoj potpis na kraju sezone u Bayernu. Mogao je sigurno nastaviti gajiti Juppovu politiku fudbala, postavimo pitanje gdje bi ga odvela? U najboljem slucaju po nas na krov evrope i svijeta ponovo (no za to treba imati srece, **** srece). Onda bi dosla nekolicina ovih istih padobranaca, kao i uglednih strucnjaka i rekla pa kakav Pep ovaj Bayern ne treba trenera, moze ga voditi bilo tko i osvajati trofeje.
Sta se onda desava sa Pep-om, gubi na velicini, ime mu se povezuje sa svojim kolegom i gubi na znacaju sto sigurno niti jedan trener ne zeli, ALI NAGLASIMO DA to nije bila opcija take it or leave it, daj ja cu nastavit ko Jupp i slijedece sezone imam Bundesku, Kup i LP...

Pep po meni jeste najveci krivac za ispadanje, Jupp bi u najgorem slucaju primio jedan go u 2utakmice i to jedan slucajni go!!!
Da li je Pep previse podcijenio Real ili pak svoj Bayern precijenio, ne znam, no siguran sam da znam jednu stvar. Pep ne mirise Javia, i sve dok je imao zdravog Alcantaru, u njegovoj filozofiji su drasticno bolje se uklapali Thiago i Bastian,nego li Bastian i Javi,ili Javi i Kroos.

Mislim da ni u kom slucaju nam nije potrebno pljuvanje po njemu, covjeku je prva sezona, osvojio je bundesligu, niko je nije prije osvojio, pokazao je dominaciju u ligi, igrao je polufinale LP, igra finale kupa. Da li je sezona uspjesna, za mene apsolutno, za koga nije nek posjeti psihijatra pod hitno!!!
Ukoliko Pep ne kosoliduje igru, pa recimo slijedece godine naleti opet na jednu ekipu koja ga procita kao bukvar,eh onda imamo problem koji treba rijesiti u vidu njegove zamjene ili kupovine, tj prodaje igraca za koje on smatra da mu trebaju ili ne trebaju!!! Mislim da u njegovoj igrackoj filozofiji Müller, Mandzukic, Martinez, Levat nemaju sta traziti,medjutim mozda su dobri kao zamjene...

Bilo kako bilo,kao sto rekoh nisam razocaran, rezultat nije realan ni sekunde,tak da me zaboli ona stvar,a izgubili 1-0, 4-0 a 10-0, izgubili smo, ispali smo OD EKIPE KOJA NIJE BOLJA OD NAS,ali nas je nadmudrila, godilo to nekim padobrancima iz ciganske prijestolnice ili ne!!!

Za kraj zelim cestitati Realu na zasluzenom prolazu dalje!!!
hmm, primili ste petardu - a veliš da nisu bolja ekipa od vas :? eh sad zamisli da su tako pisali navijaci Barce nakon prošlogodišnjeg potopa, kako rezultat nije realan, kako Barca nije zaslužila sedmicu (jer nije Augsburg ili Mainz) i slicna prica...šta bi rekao da ti neko na takav nacin osporava pobjedu tima :?:
hajd pošteno

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 30 apr 2014, 02:43

effe_sa je napisao/la:
Bilall je napisao/la:
Ova ekipa jednostavno ako zeli trofeje van Bundeslige, mora vratiti onu cvrstinu u odbranu i brze transformacije uz snazan presing inace cemo Heynckensa od blata praviti.
Samo sam ovo citirao, ali sve sam pročitao.
Presing, protupresign i transformacija igre se moraju vratiti na raniji nivo.
E pa kolega to kada vratimo, onda cemo dobiti nesto identicno kao proslosezonski Bayern.

Transformacija iz ofanzive u defanzivu je ovdje jako problematicna jer nam odbrana visoko stoji i pretezno se igra sa zadnjim veznim koji je kao neki razigravac na protivnickoj polovici mayku mu. :shock:
Mene to strasno iznenadjuje, ali Guardiola to voli ..
Svima nam je bilo zao sto je Gustavo otisao iz Bayerna, i tu se odmah moglo zakljuciti da je ovdje po srijedi promjena nogometne filozofije iako nam je trener obecao da ce se prilagoditi Bayernu.
Mislim da bi i Martineza Pep prodao ali ne zeli praviti neke radikalne rezove, ali da se vatim tvom postu u vezi transformacije igre Bayerna. ;)
Treba odbrana da stoji povucenije nazad, a u vezni red mora da ide Martinez koji sa Schweinsteigerom mora usporavati/ometati ili razbijati te kontre dok se tim ne vrati u kompaktnost nazad. To je kljuc svega, jer se ne mozes brzo transformirati iz ofanzive u defanzivu na drugi nacin. Ovako se ostavlja veliki prostor za utrcavanja i cijeli tim ispada.
Osim sto je to kljuc za transformacije nazad, to je kljuc i da se protivnik izvuce naprijed iz takozvanog bunkera, jer ne mozes ocekivati od Reala (primjer) da ce se braniti sa 5 igraca ako Dante i Boateng stoje na njihovoj polovici i gdje defanzivni vezni Bayerna uzima ulogu jos jednog ofanzivnog. Tek kada protivnik izadje naprijed, imamo stvorene i pretpostavke za brzu transformaciju Bayerna iz defanzive u ofanzivu. ;)
Ne mozemo se zaliti da nemamo kontranapad i brzu tranziciju prema naprijed ako protivnika strpas u bunker i omogucis mu da on tebe vreba iz te kontre.
Ovdje se mnogi zale kako se igra bunker protiv Bayerna, a u biti i ne moze se drugacije. Bayern protivnika strpa u bunker slicno kao sto je to Barca radila ali je imala bolju ucinkovitost u napadu sto je razumljivo. Imala je nogometase za takav stil, i koji su se ucili za takav stil jos od malih nogu.
Nametanje neceg takvog u Bayernu gdje se oduvijek igralo drugacije je malo preambiciozno.

Presing i prekidi se moraju popraviti. Ovo ne valja nista. Od 4 gola 3 iz prekida. Strasno! To se definitivno ne trenira ni u obrambenom ni u ofanzivnom smislu, a nekada sam i pisao da se bez ucinkovitosti iz prekida ne osvaja LP.
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 30 apr 2014, 02:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.