Harden je jako, jako blizu Bryanta....po napadačkim kvalitetama. I to ozbiljno kažem, ima šut, brzinu, pregled igre, može da kreira iz driblinga...ma sve. Al može samo da sanja o odbrambenim kvalitetama Kobe-a (koje se jako jako često bacaju u drugi plan), a i u drugim aspektima igre definitivno nije na toj razini. Sveukupno razumijevanje igre, scouting protivnika, fizička snaga (ne i skočnost), post igra na obje strane parketa, liderske sposobnosti, mentalitet, te sposobnost da se prilagodi bez obzira kako se protivnici postavili (jako važno!), sve je to na strani Bryant-a. Uostalom ko god je gledao 'Kobe doin' work' zna o čemu pričam. A Kobe ima još puno, puno više od ovoga što sam napisao.
A što se tiče ovog što šalje nekakve linkove o Brown-ovim lošim odlukama mogu ti samo reć da je možda i upravu ovaj koji je to pisao. Ali isto tako tvrdim da nema puno boljih trenera od njega, možda je top 10 od aktivnih. Pa šta je čovjek napravio od Clevelanda (jeste to više Jamesova zasluga, ali LBJ ni sa Miami-om nema najbolji omjer lige već dvije sezone, a sjetimo se kako je Cleveland to lako imao sa prosječnim igračima ali tvrdom odbranom). I zašto sad ne pominješ fenomenalnu Brown-ovu odbranu kada su OKC ostavili ispod 80 poena??? I opet napominjem, ono što je njega kao trenera dočekalo u Lakersima ne može se opisati riječima, opći haos. Bolji je coach sigurno od nahvaljenih Frank Vogel-a, Lionela Hollinsa i ovog konja iz Oklahome.
Edit: I prije nego što neko počne da priča o tome kako ga je Hardin nadigrao u zadnje 2 minute da kažem nešto. Kobe igra 40 minuta protiv monstruma Thabe, ponekad Duranta, a po onome što sam ja vidio najviše se naigra kada ga čuva upravo Harden. A s druge strane, najbolji šesti igrač lige (zasluženo je pokupio nagradu) uglavnom igra protiv Sessionsa i Blake-a, i vjerovatno zato izgleda toliko dominantno (što naspram istih zaista i jeste). Al pokušajte samo zamisliti da Bryanta čuvaju igrači tipa Sessions i Blake, pa prebacio bi i Wilta po broju poena na utakmici