LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Xardas
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Xardas » 17 maj 2012, 22:53

neno#4 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Da nije ovog Kobe - a bilo Lakersi bi se grcevito borili za ulazak u playoff. Ne znam samo kako tako mozes situaciju da poredis, Hardena koji je treca napadacka opcija u Oklahomi i covjeka na kojem se igra najjaca odbrana u NBA.
kad bi se zamjenili harden i kobe lakersi bi opet bili u playofuu a oklahoma tesko da bi bila ovako skladna i mocna momcad ko sto je sad....naprotiv bolji su sa hardenom bez sebicnjaka kobea

Harden kad bi imo ovlasti i minutazu imo bi bolje statistike i brojeve od kobea....i Lin nije bio niko i nista dok mu nisu dali ovlasti i minutazu.... :mrgreen:
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 17 maj 2012, 23:25

Harden je jako, jako blizu Bryanta....po napadačkim kvalitetama. I to ozbiljno kažem, ima šut, brzinu, pregled igre, može da kreira iz driblinga...ma sve. Al može samo da sanja o odbrambenim kvalitetama Kobe-a (koje se jako jako često bacaju u drugi plan), a i u drugim aspektima igre definitivno nije na toj razini. Sveukupno razumijevanje igre, scouting protivnika, fizička snaga (ne i skočnost), post igra na obje strane parketa, liderske sposobnosti, mentalitet, te sposobnost da se prilagodi bez obzira kako se protivnici postavili (jako važno!), sve je to na strani Bryant-a. Uostalom ko god je gledao 'Kobe doin' work' zna o čemu pričam. A Kobe ima još puno, puno više od ovoga što sam napisao.

A što se tiče ovog što šalje nekakve linkove o Brown-ovim lošim odlukama mogu ti samo reć da je možda i upravu ovaj koji je to pisao. Ali isto tako tvrdim da nema puno boljih trenera od njega, možda je top 10 od aktivnih. Pa šta je čovjek napravio od Clevelanda (jeste to više Jamesova zasluga, ali LBJ ni sa Miami-om nema najbolji omjer lige već dvije sezone, a sjetimo se kako je Cleveland to lako imao sa prosječnim igračima ali tvrdom odbranom). I zašto sad ne pominješ fenomenalnu Brown-ovu odbranu kada su OKC ostavili ispod 80 poena??? I opet napominjem, ono što je njega kao trenera dočekalo u Lakersima ne može se opisati riječima, opći haos. Bolji je coach sigurno od nahvaljenih Frank Vogel-a, Lionela Hollinsa i ovog konja iz Oklahome.

Edit: I prije nego što neko počne da priča o tome kako ga je Hardin nadigrao u zadnje 2 minute da kažem nešto. Kobe igra 40 minuta protiv monstruma Thabe, ponekad Duranta, a po onome što sam ja vidio najviše se naigra kada ga čuva upravo Harden. A s druge strane, najbolji šesti igrač lige (zasluženo je pokupio nagradu) uglavnom igra protiv Sessionsa i Blake-a, i vjerovatno zato izgleda toliko dominantno (što naspram istih zaista i jeste). Al pokušajte samo zamisliti da Bryanta čuvaju igrači tipa Sessions i Blake, pa prebacio bi i Wilta po broju poena na utakmici :lol:
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 maj 2012, 23:43

Cekaj malo, jel se to raspravlja ko je bolji, Kobe ili Harden? :lol:

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 17 maj 2012, 23:45

Necu nista da kazem za ovo harden kobe al na ovoj zadnjoj tekmi sam prvi put vidio da kobe bryant nije htio posljednji sut da je bukvalno pobjegao. Razlog najvjerovatnije umor ali onakvo nonsalanto ponasanje bez imalo zelje da uzme posljednji sut nisam vidio od kobea.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 maj 2012, 23:45

Donnie Darko je napisao/la:Cekaj malo, jel se to raspravlja ko je bolji, Kobe ili Harden? :lol:
:lol: :lol: :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 17 maj 2012, 23:50

Sunce ti poljubim...tacno cu i ovu temu bataliti.Prestanite sto prije...sacuvajte to malo obraza sto vam je ostalo :mrgreen: :?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 maj 2012, 23:50

Donnie Darko je napisao/la:Cekaj malo, jel se to raspravlja ko je bolji, Kobe ili Harden? :lol:

Kod: Označi sve

Praktički, Lakersi imaju tri odlične druge opcije, Oklahoma ima Duranta. I tu priča ne staje. Gle, ja obožavam Jamesa Hardena i od prvog podbacivanje ove sezone tvrdim da je all-star igrač, ali čak ni ja nisam bio spreman ići toliko daleko i reći da čovjek ima franšiznu vrijednost. Međutim, koliko danas u ligi imate swingmana koji su u stanju biti triple threat na ovakvoj razini s ovakvom kombinacijom ulaza, šuta i osjećaja za asist?

Još ću malo pričekati prije nego Hardena proglasim franšiznim talentom, ali zato mislim da imamo više nego dovoljno razloga da ga, u ovim fazama njihovih karijera, proglasimo boljim igračem od Kobea, ili, ako vam se ovo boljim čini pretjeranim, dopustite da kažem učinkovitijim. Najniže što ću otići je do toga da ih proglasim jednakima, što nas opet dovodi do sljedećega – Durant je najveća klasa u seriji, Harden i Kobe se anuliraju. 
Nije da se samo u nas raspravlja :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 maj 2012, 23:56

kad bi se zamjenili harden i kobe lakersi bi opet bili u playofuu a oklahoma tesko da bi bila ovako skladna i mocna momcad ko sto je sad....naprotiv bolji su sa hardenom bez sebicnjaka kobea

Harden kad bi imo ovlasti i minutazu imo bi bolje statistike i brojeve od kobea....i Lin nije bio niko i nista dok mu nisu dali ovlasti i minutazu.... :mrgreen:
Ma bi sigurno...Mozda kada bi Harden odigrao jos jedno 12 - 13 sezona, i to svaku na ovom nivou na kojem Kobe igra, mozda bi bilo i umjesno ga porediti. Harden je sve masio sinoc i onda pogodio ono na kraju dosta sretno, kao i uostalom citav tim Oklahome. Smijesno je reci da Kobe i Durant npr. ne bi funkcionisali.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 maj 2012, 00:00

bear grylls je napisao/la:Necu nista da kazem za ovo harden kobe al na ovoj zadnjoj tekmi sam prvi put vidio da kobe bryant nije htio posljednji sut da je bukvalno pobjegao. Razlog najvjerovatnije umor ali onakvo nonsalanto ponasanje bez imalo zelje da uzme posljednji sut nisam vidio od kobea.
Kobe sinoc nije mogao do posljednjeg suta. Inace, Blake je morao ono sinoc da pogodi. U zavrsnicama od 10 lopti, onakva se vidja jednom ili nijednom. Pa uzimali su time - out bas zbog toga sto Kobe nije mogao do lopte.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 maj 2012, 00:05

Ma samo ga iskulirajte. Vidite da nakon poraza dolazi samo sa namjerom da provocira.
Imam jedno pitanje. Do kad igrac mora iskoristiti PO opciju u ugovoru. Navodno po medijima kruze informacije da istu Sessions ne zeli iskoristiti i da zeli pregovarati o novom ugovoru, a njegov agent trazi 10 miliona $ po sezoni.
Ukoliko je ovo istina onda su on i njegov agent na nekim opasnim drogama. :? :?
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 00:06

neno#4 je napisao/la:

Ma bi sigurno...Mozda kada bi Harden odigrao jos jedno 12 - 13 sezona, i to svaku na ovom nivou na kojem Kobe igra, mozda bi bilo i umjesno ga porediti. Harden je sve masio sinoc i onda pogodio ono na kraju dosta sretno, kao i uostalom citav tim Oklahome. Smijesno je reci da Kobe i Durant npr. ne bi funkcionisali.
ma dobro ko zna sta bi bilo kad bi bilo...stvari cesto se ne odvijaju kako mi zamisljamo da ce se odvijati....

btw ona 2 polaganja hardena su sve samo ne sreca...ono je zestoko samopouzdanje...on zna, i zna da zna, i zna da mu niko ne moze nista, i krece sa trojke u dribling i polaganje, i vidi se iz aviona sta ce da uradi(!!!) i niko mu nista ne moze....nesreca je zapravo bila da mu je ono trece polaganje izaslo...

@bear gryls ako je kobe pobjegao od zadnjeg suta ispravno je uradio jer je 4 zadnje lopte lakersa on upropastio...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 18 maj 2012, 00:08

amerosm je napisao/la:Ma samo ga iskulirajte. Vidite da nakon poraza dolazi samo sa namjerom da provocira.
Imam jedno pitanje. Do kad igrac mora iskoristiti PO opciju u ugovoru. Navodno po medijima kruze informacije da istu Sessions ne zeli iskoristiti i da zeli pregovarati o novom ugovoru, a njegov agent trazi 10 miliona $ po sezoni.
Ukoliko je ovo istina onda su on i njegov agent na nekim opasnim drogama. :? :?

zasto su na drogama?

pa kod kupchaka i clowna moze svasta debilno proci, pa sto ne bi i ta podvala od ugovora :?: :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 18 maj 2012, 00:16

Ja mislim da imate dosta problema, Lakersi nisu navikli na ovo ali morate nekad istrpit par sezona i obnoviti tim da bi sve izgledalo bolje ;)

Tim je zasicen, Brown ih nije pripremao mentalno za ovo ama bas nikako...momci su slabi sa samopouzdanjem, a i klupa vam je jedna od losijih u ligi...Istript ovo vrijeme i onda rebilding ;)

I otarasite se one budale Artesta, pola problema bi rijesili...kada on igra kao da su 4 igraca Lakersa na terenu, sta on misli u svojoj glavi dok igra to niko nece nikad saznat :roll:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 maj 2012, 00:18

A zašto toliko nezadovoljstvo ništa lošija sezona nego prošla,još ako dobijete jednu biće i bolja :? Period kada je Shaq otišao pa do dolaska Gasola je bio puno gori.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 18 maj 2012, 00:53

Lakersi ako prodju Thunder (a mislim da hoce),osvajaju prsten.

Oklahomi se sinoc poklopili x stvari sto joj se nece poklopiti u sljedecnih 10 sezona. Ulicna kosarka nece nikad pobjediti u to budite sigurni. Prednost Oklahome je ta sto su njihovi igraci realno fizicki jaci od Lakersa (razlika u godinama je osjetna).

Uglavnom,rekao sam vam...prodjemo li OKC,osvajamo.

Ko ce zaustaviti nase centre dalje?? U SA imamo dida Duncana i dva ispodprosjecna igraca Blaira i Splitera. U Miamiju nemaju nikoga pod kosem. Bosh je najvjerovatnije out do kraja play offa kako pisu mediji. U Indiani imaju Hiberta. Boston ima Garneta. Samo da nije bila ovako zgusnuta sezona,qrac bi nas Oklahoma dobila 30 razlike sto je bio slucaj u prvom mecu.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 maj 2012, 01:07

Hhahahhahahh Harden bolji od Kobea, sta covjek nece procitat. :lol: :lol:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 18 maj 2012, 01:11

majestic24 je napisao/la:Lakersi ako prodju Thunder (a mislim da hoce),osvajaju prsten.

Oklahomi se sinoc poklopili x stvari sto joj se nece poklopiti u sljedecnih 10 sezona. Ulicna kosarka nece nikad pobjediti u to budite sigurni. Prednost Oklahome je ta sto su njihovi igraci realno fizicki jaci od Lakersa (razlika u godinama je osjetna).

Uglavnom,rekao sam vam...prodjemo li OKC,osvajamo.

Ko ce zaustaviti nase centre dalje?? U SA imamo dida Duncana i dva ispodprosjecna igraca Blaira i Splitera. U Miamiju nemaju nikoga pod kosem. Bosh je najvjerovatnije out do kraja play offa kako pisu mediji. U Indiani imaju Hiberta. Boston ima Garneta. Samo da nije bila ovako zgusnuta sezona,qrac bi nas Oklahoma dobila 30 razlike sto je bio slucaj u prvom mecu.
Na kojim si ti drogama? Da i ja probam, ove standardne mi dosadile...

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 08:43

BIHfan je napisao/la:Hhahahhahahh Harden bolji od Kobea, sta covjek nece procitat. :lol: :lol:
ajde reci mi ovako, koja ekipa je bolja, Miami ili Indiana?

Kad bi ti neko rekao Indiana zar ne bi to izgledalo smijesno i nevjerovatno kao i ova harden- kobe usporedba?
A ipak indiana ima realne sanse za prolaz... e sad sta je tvoj kriterij za odredjivanje kvalitete igraca?

reputacija u stampi? prosle igre? koliko daleko u proslosti?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 maj 2012, 08:46

Stani ba, ti si fakat ozbiljan oko usporedbe Harden - Bryant? :shock:
Vuče, jesi li to ti? :mrgreen:
Jer, samo on je bio u stanju porediti neuporedivo. :lol:
Parametri su ti skroz pogrešni. Onda su, bezbeli, Paul George i George Hill bolji od Wadea i Jamesa. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 18 maj 2012, 08:58

Monolog je napisao/la:Stani ba, ti si fakat ozbiljan oko usporedbe Harden - Bryant? :shock:
Vuče, jesi li to ti? :mrgreen:
Jer, samo on je bio u stanju porediti neuporedivo. :lol:
Parametri su ti skroz pogrešni. Onda su, bezbeli, Paul George i George Hill bolji od Wadea i Jamesa. :mrgreen:
vjeruj brate ne znam ni sam sta mislim, sve sto pisem su onako vise stimulacije razmisljanja i istrazivanja da se malo zabavi prosire vidici i eksperimentise...ne treba to shvacati suvise ozbiljno....bolje se konta....jer prava razmisljanja mi se tek javljaju nakon rasprava.... :mrgreen:

A nije lose ovo pitanje 'jel bolja ekipa Indiana il miami' , a? Ako je Miami bolja ekipa zasto se onda utakmice uopce igraju....i ako je miami bolji zasto onda mogu izgubiti? i da li je onda rezultat pokazatelj kvaliteta? ako nije zasto se onda igra na rezultat u kosarci?

btw imho za mene je samo pitanje da li je bolji ovaj ili onaj takozvano meaningless pitanje dakle 'pogresno' pitanje na kojeg se ne moze dati odgovor....to je slicno kao kad bi upitao koje je tuga boje?

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.