Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kobe24
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la kobe24 » 05 mar 2019, 13:34

Kakva Jordanova posjeta Bihacu, ne provaljuj se. Da, treba mu diploma da se zaposli nakon karijere i radi za 1000 KM mjesecno, jer mu je za 40 godina zivota malo 100 zaradjenih miliona s kojima nista pametno nije uspio ostvariti, pokrenuti kakav biznis i sl....
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 05 mar 2019, 15:22

Beko je napisao/la:U danom periodu je Musa bio najbolji evropski mladi kosarkas. Dokaz je Jordanova posjeta u Bihacu, gde ga je vrebao za North Carolina.
S tom vrstom reputacije imao je sansu, da postane vrhunski koledz igrac, i pridobi znantno bolje preduslove za odabir na draftu.
U prilog ide i sama diploma koledza. Jel treba se zaposliti posle sportske karijere.
:rol: :rol: :rol: kakva niska bisera

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 05 mar 2019, 15:33

kobe24 je napisao/la:Kakva Jordanova posjeta Bihacu, ne provaljuj se. Da, treba mu diploma da se zaposli nakon karijere i radi za 1000 KM mjesecno, jer mu je za 40 godina zivota malo 100 zaradjenih miliona s kojima nista pametno nije uspio ostvariti, pokrenuti kakav biznis i sl....
Ja sam cuo da je usao na granicnom prelazu Izacici. Nije bilo guzve.
dobre guzove ima Belma

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 05 mar 2019, 16:09

Došao Jodran popiti jedan Unski Biser i pojesti Burek sa jugurtom.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 mar 2019, 17:15

Nemanja86 je napisao/la:mislim da ti ipak nisi to razumio...
A na sta si mislio..

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 05 mar 2019, 17:49

koledž je prirodan put za Amerikance, to godinama traje i naravno da oni idu tamo, ali njihov put je prilagođen tome, high school i AAU sistem te prirodno vode ka koledžu, ali generalno trend se mjenja, izgleda da će se već za dvije godine vratiti pravilo da srednjoškolci mogu direktno u NBA.

Mnogi igrači misle da im je ta jedna obevezna godina na koledžu gubljenje vremena, i psihološki jer igraju bez pare i dinara dok njihovi treneri i sami univerziteti zarađuju milione, a i čisto igrački, NCAA ima arhaična pravila i mnogi stručnjaci smatraju da je napad od 30 sekundi, spora igra, nulta ograničenja zone itd... samo gubljenje vremena.

Igranje na koledžu jeste stvar prestiža i marketinški bitno, ali iz godine u godinu se povećava broj srenjoškolaca koji biraju da tu jednu godinu provedu negdje drugo. Brandon Jennings nekad, pa onda Mudiay, Ferguson iz OKC, Michel Robinson iz Knicksa itd... Ali to je već druga priča.

Da se vratimo na Evropljane, ne vidim šta bi Musi pomoglo igranje u NCAA u odnosu na igranje u Cedevitu, kada mu je igranje ABA i Evrocupa donijelo bolju konkurenciju. Jako rijetko top prospekti u Evropi biraju NCAA, to su nekad uglavnom radili Litvanci (jer oni imaju odlične konekcije sa Amerikom i stil košarke im se dosta oslanja na njih) pa su godinama tamo imali igrače, Jasikevičius, Songaila, Karnišovac, Kleiza itd... Međutim zadnjih godina nikome ne pada na pamet tamo gubiti vrijeme.

NCAA je dobra priča za osrednje talente koji nisu sigurni u uspjeh svoje karijere, i onda im dobro dođe da odu tamo i da uzmu diplomu koja im može značiti. Ako uspiju u košarci OK, ako ne, imaju opciju više za dalji život sa diplomom američkog univerziteta. Međutim, za top talente koji žele samo rad i ništa više, odlazak tamo je po meni stvarno suvišan

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 05 mar 2019, 18:05

Svugdje bi mu bilo bolje nego u Cedeviti

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 mar 2019, 18:17

U istoj toj Cedeviti bio je i Nurkic pa je iamo minutazu kao rookie i sada je starter u po ekipi. Sad Cedevita kriva Musi sto igra razvojnu ligu...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 mar 2019, 18:19

Nemanja86 je napisao/la:koledž je prirodan put za Amerikance, to godinama traje i naravno da oni idu tamo, ali njihov put je prilagođen tome, high school i AAU sistem te prirodno vode ka koledžu, ali generalno trend se mjenja, izgleda da će se već za dvije godine vratiti pravilo da srednjoškolci mogu direktno u NBA.

Mnogi igrači misle da im je ta jedna obevezna godina na koledžu gubljenje vremena, i psihološki jer igraju bez pare i dinara dok njihovi treneri i sami univerziteti zarađuju milione, a i čisto igrački, NCAA ima arhaična pravila i mnogi stručnjaci smatraju da je napad od 30 sekundi, spora igra, nulta ograničenja zone itd... samo gubljenje vremena.

Igranje na koledžu jeste stvar prestiža i marketinški bitno, ali iz godine u godinu se povećava broj srenjoškolaca koji biraju da tu jednu godinu provedu negdje drugo. Brandon Jennings nekad, pa onda Mudiay, Ferguson iz OKC, Michel Robinson iz Knicksa itd... Ali to je već druga priča.

Da se vratimo na Evropljane, ne vidim šta bi Musi pomoglo igranje u NCAA u odnosu na igranje u Cedevitu, kada mu je igranje ABA i Evrocupa donijelo bolju konkurenciju. Jako rijetko top prospekti u Evropi biraju NCAA, to su nekad uglavnom radili Litvanci (jer oni imaju odlične konekcije sa Amerikom i stil košarke im se dosta oslanja na njih) pa su godinama tamo imali igrače, Jasikevičius, Songaila, Karnišovac, Kleiza itd... Međutim zadnjih godina nikome ne pada na pamet tamo gubiti vrijeme.

NCAA je dobra priča za osrednje talente koji nisu sigurni u uspjeh svoje karijere, i onda im dobro dođe da odu tamo i da uzmu diplomu koja im može značiti. Ako uspiju u košarci OK, ako ne, imaju opciju više za dalji život sa diplomom američkog univerziteta. Međutim, za top talente koji žele samo rad i ništa više, odlazak tamo je po meni stvarno suvišan
Top prospekt iz i Evrope i ne mogu na College jer jako rano potpisu profesionalni ugovor..

Sta bi Musi pomoglo na ncaa :?: svašta nešto vjeruj mi.. Napredak tijela, ponašanje,Ball handling.. Kada je jedna Evropska sila poput Litvanije shvatila koji je bolji put trebali bi i zaostali Balkanci, ali ne nama je bitnije uzeti 6000 eura mjesečno.... Btw zaboravio si Sabonisa.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 05 mar 2019, 18:32

Da je otisao na koledz - govorili bi trebao je ostati u Europi
Otisao rano u NBA - mnogi govore trebao je ostati jos 2 sezone u Europi
Da je ostao u Europi nakon drafta - govorilo bi se da je trebao odmah u NBA

Jednostavno govori se uvijek da je trebao suprotno uraditi. A zasto ? Mozda zato sto je on trenutno igrac za ABA ligu, a ne vidi se ni da ce biti u buducnosti neka EL klasa. A otisao je u NBA.
Njegova karijera ce vjerovatno ostati na tome da ce biti igrac na granici izmedu EL i EC.
Da li trenutno ima neki EL tim u kojem bi Musa igrao sigurnih 15 minuta ? Vjerovatno ne.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 05 mar 2019, 18:40

TheChief je napisao/la:Da je otisao na koledz - govorili bi trebao je ostati u Europi
Otisao rano u NBA - mnogi govore trebao je ostati jos 2 sezone u Europi
Da je ostao u Europi nakon drafta - govorilo bi se da je trebao odmah u NBA

Jednostavno govori se uvijek da je trebao suprotno uraditi. A zasto ? Mozda zato sto je on trenutno igrac za ABA ligu, a ne vidi se ni da ce biti u buducnosti neka EL klasa. A otisao je u NBA.
Njegova karijera ce vjerovatno ostati na tome da ce biti igrac na granici izmedu EL i EC.
Da li trenutno ima neki EL tim u kojem bi Musa igrao sigurnih 15 minuta ? Vjerovatno ne.
I ti sad pretjerujes.U karijeri ce sigurno biti igrac makar iznadprosjecan euroligaski
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 mar 2019, 18:47

Davno sam rekao i stojim iza toga, novi Nihad Djedovic...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 mar 2019, 18:53

japa je napisao/la:Davno sam rekao i stojim iza toga, novi Nihad Djedovic...

Ma jok... Biće nba igrač.. Samo polako.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 05 mar 2019, 18:56

japa je napisao/la:Davno sam rekao i stojim iza toga, novi Nihad Djedovic...
U ovom trenutku i to izgleda fantasticno. Trenutno je blizi Zagorcu nego Nihadu.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 05 mar 2019, 18:57

Auu, al' će bit gutanja govana kroz par godina. Samo nastavite, bit će ovo slučaj "JUSUF 2". :urnebes: :urnebes:
I njega se vraćalo u ABA ligu, davali mu se razni epiteti, i šta se desi na kraju? Mnogi čak imaju obraza pisati opet isto za Džanana. :crazy:
Zamislite sad ovo, momak ima 19 godina, draftovan u NBA, spletom okolnosti u ekipu koja se možda mimo svih očekivanja lakta za PO, uz to u trenutku kad bi možda i dobio šansu ozlijedi se, i "stručnjaci" mu već predviđaju propast. Bravo! :clap: :clap:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 05 mar 2019, 19:06

Tesnjak1991 je napisao/la:Auu, al' će bit gutanja govana kroz par godina. Samo nastavite, bit će ovo slučaj "JUSUF 2". :urnebes: :urnebes:
I njega se vraćalo u ABA ligu, davali mu se razni epiteti, i šta se desi na kraju? Mnogi čak imaju obraza pisati opet isto za Džanana. :crazy:
Zamislite sad ovo, momak ima 19 godina, draftovan u NBA, spletom okolnosti u ekipu koja se možda mimo svih očekivanja lakta za PO, uz to u trenutku kad bi možda i dobio šansu ozlijedi se, i "stručnjaci" mu već predviđaju propast. Bravo! :clap: :clap:
Juka je u prvoj sezoni odigrao ukupno 62 utakmice, 26 utakmica 20+ minuta, 18 puta imao 10+ poena, 7 puta 10+ skokova. A Musa ce sezonu zavrsiti sa 34 ODIGRANE MINUTE.
Da, situacija je ista.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 05 mar 2019, 19:10

Ali najjace su mi usporedbe sa Nurkicem :rol: :rol: pa nije Nurkic razvojnu igrao covjek regularno imao pristojne minute kao rookie ne vidim nikakvu slicnost, da Musa ima 11-12 minuta svaki mec uz neki ucinak na terenu pa da neko govori Musa ce se vratiti u evropu onda bi ta usporedba imala smisla ovako porediti to dvoje i uzimati neke zakljucke iz toga nema nikakvog smisla, ali obzirom ko je to napisao i ne cudi me.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 05 mar 2019, 19:11

TheChief je napisao/la:
Tesnjak1991 je napisao/la:Auu, al' će bit gutanja govana kroz par godina. Samo nastavite, bit će ovo slučaj "JUSUF 2". :urnebes: :urnebes:
Juka je u prvoj sezoni odigrao ukupno 62 utakmice, 26 utakmica 20+ minuta, 18 puta imao 10+ poena, 7 puta 10+ skokova. A Musa ce sezonu zavrsiti sa 34 ODIGRANE MINUTE.
Da, situacija je ista.
jok, različita je. Zar se nije vraćao u ABA ligu? :mrgreen: :urnebes:
Otišao u NBA stariji. Al' svejedno je to sve, jel da?
Musa se ozlijedio, al' hajd svejedno je to.
Nema sa vama "stručnjacima" više daljnje rasprave, nisam ja kompetentan da ulazim u ove diskusije. Jbga, pomirit ću se da je momak sa 19 godina propao, hajde de dešava se. :urnebes: :urnebes: Nije iskoristio prilike koje su mu pružene. :mrgreen: :mrgreen:
Kažem opet, za par godina očekujem da poližeš to što si posrao. :salut:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 05 mar 2019, 19:13

japa je napisao/la:Ali najjace su mi usporedbe sa Nurkicem :rol: :rol: pa nije Nurkic razvojnu igrao covjek regularno imao pristojne minute kao rookie ne vidim nikakvu slicnost, da Musa ima 11-12 minuta svaki mec uz neki ucinak na terenu pa da neko govori Musa ce se vratiti u evropu onda bi ta usporedba imala smisla ovako porediti to dvoje i uzimati neke zakljucke iz toga nema nikakvog smisla, ali obzirom ko je to napisao i ne cudi me.
Usporedbe su u smislu "i jedan i drugi su vraćani u ABA". Ništa drugo. Nema ih potrebe poredit po drugim stvarima, prvenstveno jer su različite pozicije. :urnebes:
Ni ja se ne čudim koliko konstantno pišeš gadosti na ovoj temi, al' hajde, liječe se kompleksi valjda. :mrgreen:

Mes Que Un Club!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 05 mar 2019, 19:14

japa je napisao/la:Ali najjace su mi usporedbe sa Nurkicem :rol: :rol: pa nije Nurkic razvojnu igrao covjek regularno imao pristojne minute kao rookie ne vidim nikakvu slicnost, da Musa ima 11-12 minuta svaki mec uz neki ucinak na terenu pa da neko govori Musa ce se vratiti u evropu onda bi ta usporedba imala smisla ovako porediti to dvoje i uzimati neke zakljucke iz toga nema nikakvog smisla, ali obzirom ko je to napisao i ne cudi me.
Ja mu iznio cinjenice i ponovo ne konta razliku :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.