Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Kakva Jordanova posjeta Bihacu, ne provaljuj se. Da, treba mu diploma da se zaposli nakon karijere i radi za 1000 KM mjesecno, jer mu je za 40 godina zivota malo 100 zaradjenih miliona s kojima nista pametno nije uspio ostvariti, pokrenuti kakav biznis i sl....
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Beko je napisao/la:U danom periodu je Musa bio najbolji evropski mladi kosarkas. Dokaz je Jordanova posjeta u Bihacu, gde ga je vrebao za North Carolina.
S tom vrstom reputacije imao je sansu, da postane vrhunski koledz igrac, i pridobi znantno bolje preduslove za odabir na draftu.
U prilog ide i sama diploma koledza. Jel treba se zaposliti posle sportske karijere.

Ja sam cuo da je usao na granicnom prelazu Izacici. Nije bilo guzve.kobe24 je napisao/la:Kakva Jordanova posjeta Bihacu, ne provaljuj se. Da, treba mu diploma da se zaposli nakon karijere i radi za 1000 KM mjesecno, jer mu je za 40 godina zivota malo 100 zaradjenih miliona s kojima nista pametno nije uspio ostvariti, pokrenuti kakav biznis i sl....
dobre guzove ima Belma
- Illmatic09
- Kontakt:
Došao Jodran popiti jedan Unski Biser i pojesti Burek sa jugurtom.
A na sta si mislio..Nemanja86 je napisao/la:mislim da ti ipak nisi to razumio...
koledž je prirodan put za Amerikance, to godinama traje i naravno da oni idu tamo, ali njihov put je prilagođen tome, high school i AAU sistem te prirodno vode ka koledžu, ali generalno trend se mjenja, izgleda da će se već za dvije godine vratiti pravilo da srednjoškolci mogu direktno u NBA.
Mnogi igrači misle da im je ta jedna obevezna godina na koledžu gubljenje vremena, i psihološki jer igraju bez pare i dinara dok njihovi treneri i sami univerziteti zarađuju milione, a i čisto igrački, NCAA ima arhaična pravila i mnogi stručnjaci smatraju da je napad od 30 sekundi, spora igra, nulta ograničenja zone itd... samo gubljenje vremena.
Igranje na koledžu jeste stvar prestiža i marketinški bitno, ali iz godine u godinu se povećava broj srenjoškolaca koji biraju da tu jednu godinu provedu negdje drugo. Brandon Jennings nekad, pa onda Mudiay, Ferguson iz OKC, Michel Robinson iz Knicksa itd... Ali to je već druga priča.
Da se vratimo na Evropljane, ne vidim šta bi Musi pomoglo igranje u NCAA u odnosu na igranje u Cedevitu, kada mu je igranje ABA i Evrocupa donijelo bolju konkurenciju. Jako rijetko top prospekti u Evropi biraju NCAA, to su nekad uglavnom radili Litvanci (jer oni imaju odlične konekcije sa Amerikom i stil košarke im se dosta oslanja na njih) pa su godinama tamo imali igrače, Jasikevičius, Songaila, Karnišovac, Kleiza itd... Međutim zadnjih godina nikome ne pada na pamet tamo gubiti vrijeme.
NCAA je dobra priča za osrednje talente koji nisu sigurni u uspjeh svoje karijere, i onda im dobro dođe da odu tamo i da uzmu diplomu koja im može značiti. Ako uspiju u košarci OK, ako ne, imaju opciju više za dalji život sa diplomom američkog univerziteta. Međutim, za top talente koji žele samo rad i ništa više, odlazak tamo je po meni stvarno suvišan
Mnogi igrači misle da im je ta jedna obevezna godina na koledžu gubljenje vremena, i psihološki jer igraju bez pare i dinara dok njihovi treneri i sami univerziteti zarađuju milione, a i čisto igrački, NCAA ima arhaična pravila i mnogi stručnjaci smatraju da je napad od 30 sekundi, spora igra, nulta ograničenja zone itd... samo gubljenje vremena.
Igranje na koledžu jeste stvar prestiža i marketinški bitno, ali iz godine u godinu se povećava broj srenjoškolaca koji biraju da tu jednu godinu provedu negdje drugo. Brandon Jennings nekad, pa onda Mudiay, Ferguson iz OKC, Michel Robinson iz Knicksa itd... Ali to je već druga priča.
Da se vratimo na Evropljane, ne vidim šta bi Musi pomoglo igranje u NCAA u odnosu na igranje u Cedevitu, kada mu je igranje ABA i Evrocupa donijelo bolju konkurenciju. Jako rijetko top prospekti u Evropi biraju NCAA, to su nekad uglavnom radili Litvanci (jer oni imaju odlične konekcije sa Amerikom i stil košarke im se dosta oslanja na njih) pa su godinama tamo imali igrače, Jasikevičius, Songaila, Karnišovac, Kleiza itd... Međutim zadnjih godina nikome ne pada na pamet tamo gubiti vrijeme.
NCAA je dobra priča za osrednje talente koji nisu sigurni u uspjeh svoje karijere, i onda im dobro dođe da odu tamo i da uzmu diplomu koja im može značiti. Ako uspiju u košarci OK, ako ne, imaju opciju više za dalji život sa diplomom američkog univerziteta. Međutim, za top talente koji žele samo rad i ništa više, odlazak tamo je po meni stvarno suvišan
Svugdje bi mu bilo bolje nego u Cedeviti
U istoj toj Cedeviti bio je i Nurkic pa je iamo minutazu kao rookie i sada je starter u po ekipi. Sad Cedevita kriva Musi sto igra razvojnu ligu...
Top prospekt iz i Evrope i ne mogu na College jer jako rano potpisu profesionalni ugovor..Nemanja86 je napisao/la:koledž je prirodan put za Amerikance, to godinama traje i naravno da oni idu tamo, ali njihov put je prilagođen tome, high school i AAU sistem te prirodno vode ka koledžu, ali generalno trend se mjenja, izgleda da će se već za dvije godine vratiti pravilo da srednjoškolci mogu direktno u NBA.
Sta bi Musi pomoglo na ncaa

Da je otisao na koledz - govorili bi trebao je ostati u Europi
Otisao rano u NBA - mnogi govore trebao je ostati jos 2 sezone u Europi
Da je ostao u Europi nakon drafta - govorilo bi se da je trebao odmah u NBA
Jednostavno govori se uvijek da je trebao suprotno uraditi. A zasto ? Mozda zato sto je on trenutno igrac za ABA ligu, a ne vidi se ni da ce biti u buducnosti neka EL klasa. A otisao je u NBA.
Njegova karijera ce vjerovatno ostati na tome da ce biti igrac na granici izmedu EL i EC.
Da li trenutno ima neki EL tim u kojem bi Musa igrao sigurnih 15 minuta ? Vjerovatno ne.
Jednostavno govori se uvijek da je trebao suprotno uraditi. A zasto ? Mozda zato sto je on trenutno igrac za ABA ligu, a ne vidi se ni da ce biti u buducnosti neka EL klasa. A otisao je u NBA.
Njegova karijera ce vjerovatno ostati na tome da ce biti igrac na granici izmedu EL i EC.
Da li trenutno ima neki EL tim u kojem bi Musa igrao sigurnih 15 minuta ? Vjerovatno ne.
- BosniaBoston
- Kontakt:
I ti sad pretjerujes.U karijeri ce sigurno biti igrac makar iznadprosjecan euroligaskiTheChief je napisao/la:Da je otisao na koledz - govorili bi trebao je ostati u Europi
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Davno sam rekao i stojim iza toga, novi Nihad Djedovic...
japa je napisao/la:Davno sam rekao i stojim iza toga, novi Nihad Djedovic...
Ma jok... Biće nba igrač.. Samo polako.
U ovom trenutku i to izgleda fantasticno. Trenutno je blizi Zagorcu nego Nihadu.japa je napisao/la:Davno sam rekao i stojim iza toga, novi Nihad Djedovic...
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Auu, al' će bit gutanja govana kroz par godina. Samo nastavite, bit će ovo slučaj "JUSUF 2".
I njega se vraćalo u ABA ligu, davali mu se razni epiteti, i šta se desi na kraju? Mnogi čak imaju obraza pisati opet isto za Džanana.
Zamislite sad ovo, momak ima 19 godina, draftovan u NBA, spletom okolnosti u ekipu koja se možda mimo svih očekivanja lakta za PO, uz to u trenutku kad bi možda i dobio šansu ozlijedi se, i "stručnjaci" mu već predviđaju propast. Bravo!

I njega se vraćalo u ABA ligu, davali mu se razni epiteti, i šta se desi na kraju? Mnogi čak imaju obraza pisati opet isto za Džanana.

Zamislite sad ovo, momak ima 19 godina, draftovan u NBA, spletom okolnosti u ekipu koja se možda mimo svih očekivanja lakta za PO, uz to u trenutku kad bi možda i dobio šansu ozlijedi se, i "stručnjaci" mu već predviđaju propast. Bravo!

Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Juka je u prvoj sezoni odigrao ukupno 62 utakmice, 26 utakmica 20+ minuta, 18 puta imao 10+ poena, 7 puta 10+ skokova. A Musa ce sezonu zavrsiti sa 34 ODIGRANE MINUTE.Tesnjak1991 je napisao/la:Auu, al' će bit gutanja govana kroz par godina. Samo nastavite, bit će ovo slučaj "JUSUF 2".![]()
![]()
I njega se vraćalo u ABA ligu, davali mu se razni epiteti, i šta se desi na kraju? Mnogi čak imaju obraza pisati opet isto za Džanana.![]()
Zamislite sad ovo, momak ima 19 godina, draftovan u NBA, spletom okolnosti u ekipu koja se možda mimo svih očekivanja lakta za PO, uz to u trenutku kad bi možda i dobio šansu ozlijedi se, i "stručnjaci" mu već predviđaju propast. Bravo!![]()
Da, situacija je ista.
Ali najjace su mi usporedbe sa Nurkicem
pa nije Nurkic razvojnu igrao covjek regularno imao pristojne minute kao rookie ne vidim nikakvu slicnost, da Musa ima 11-12 minuta svaki mec uz neki ucinak na terenu pa da neko govori Musa ce se vratiti u evropu onda bi ta usporedba imala smisla ovako porediti to dvoje i uzimati neke zakljucke iz toga nema nikakvog smisla, ali obzirom ko je to napisao i ne cudi me.

- Tesnjak1991
- Kontakt:
jok, različita je. Zar se nije vraćao u ABA ligu?TheChief je napisao/la:Juka je u prvoj sezoni odigrao ukupno 62 utakmice, 26 utakmica 20+ minuta, 18 puta imao 10+ poena, 7 puta 10+ skokova. A Musa ce sezonu zavrsiti sa 34 ODIGRANE MINUTE.Tesnjak1991 je napisao/la:Auu, al' će bit gutanja govana kroz par godina. Samo nastavite, bit će ovo slučaj "JUSUF 2".![]()
![]()
I njega se vraćalo u ABA ligu, davali mu se razni epiteti, i šta se desi na kraju? Mnogi čak imaju obraza pisati opet isto za Džanana.![]()
Zamislite sad ovo, momak ima 19 godina, draftovan u NBA, spletom okolnosti u ekipu koja se možda mimo svih očekivanja lakta za PO, uz to u trenutku kad bi možda i dobio šansu ozlijedi se, i "stručnjaci" mu već predviđaju propast. Bravo!![]()
Da, situacija je ista.

Otišao u NBA stariji. Al' svejedno je to sve, jel da?
Musa se ozlijedio, al' hajd svejedno je to.
Nema sa vama "stručnjacima" više daljnje rasprave, nisam ja kompetentan da ulazim u ove diskusije. Jbga, pomirit ću se da je momak sa 19 godina propao, hajde de dešava se.

Kažem opet, za par godina očekujem da poližeš to što si posrao.

Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Tesnjak1991
- Kontakt:
Usporedbe su u smislu "i jedan i drugi su vraćani u ABA". Ništa drugo. Nema ih potrebe poredit po drugim stvarima, prvenstveno jer su različite pozicije.japa je napisao/la:Ali najjace su mi usporedbe sa Nurkicem![]()
pa nije Nurkic razvojnu igrao covjek regularno imao pristojne minute kao rookie ne vidim nikakvu slicnost, da Musa ima 11-12 minuta svaki mec uz neki ucinak na terenu pa da neko govori Musa ce se vratiti u evropu onda bi ta usporedba imala smisla ovako porediti to dvoje i uzimati neke zakljucke iz toga nema nikakvog smisla, ali obzirom ko je to napisao i ne cudi me.

Ni ja se ne čudim koliko konstantno pišeš gadosti na ovoj temi, al' hajde, liječe se kompleksi valjda.

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Ja mu iznio cinjenice i ponovo ne konta razlikujapa je napisao/la:Ali najjace su mi usporedbe sa Nurkicem![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.