Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sviuodbranu
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la Sviuodbranu » 28 dec 2020, 21:33

delinjo je napisao/la:
28 dec 2020, 21:17
Fino je Marko to rekao ali i gurnuo sebe u prvi plan,clanak prepun samopromocije :D
Da je pravde pa da umjesto Begica, Vice i ostale kriminalne bande u savezu sjede Topic, Bolic, Spahic, Konjic, Hibic, Music i td i td...
Zar stvarno neko misli da Hasan ne prati repku, covjek se operisao od ovog pesinluka i to ti je
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 dec 2020, 21:37

Do ovog ciklusa, vrlo malo ljudi je čak i na forumu Barbareza uzimalo ko ozbiljnog kandidata. Velika većina nas je pisala ovo što Topić argumentuje.
Danas je većina javnosti za Barbareza, što dokazuje u kakvoj je dubiozi stanje u reprezentaciji. sada više ne važi "racionalna" argumentacija, koju smo iznosili kad je Bajević biran i prije.
Jednostavno ovo je stanje očaja, koje traži očajničke reakcije. Očajnička reakcija je imenovanje čovjeka od 50 godina, koji nema dana iskustva, samo zato što mislimo da mu se može vjerovat.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 dec 2020, 21:42

Sviuodbranu je napisao/la:
28 dec 2020, 21:33
delinjo je napisao/la:
Fino je Marko to rekao ali i gurnuo sebe u prvi plan,clanak prepun samopromocije :D
Da je pravde pa da umjesto Begica, Vice i ostale kriminalne bande u savezu sjede Topic, Bolic, Spahic, Konjic, Hibic, Music i td i td...
Zar stvarno neko misli da Hasan ne prati repku, covjek se operisao od ovog pesinluka i to ti je
U savez je ušao Misimović koji je veći od većine koje si nabrojao pa se ubrzano pretvara u Muniba Ušanovića.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 dec 2020, 21:44

Misimovic me razocarao.Mislio sam da ce kao legenda repke biti protiv ovog sabanluka,ali izgleda da mu je u interesu samo da se uhljebi u savezu,a za reprezentaciju ga zaboli quratz
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 28 dec 2020, 21:52

Misimovic je podrskom Vici zelio kupiti fotelju u savezu, to je sad svima jasno da se lik vodio licnim interesom. Da njega reprezentacija i ne zanima previse dokazao je nacin na koji je izradio i Spahica. Mozda ne bi bilo lose da onaj Petev preuzme reprezentaciju, jer bi onda repka totalno potonula i bijes javnosti bi nezadrzivo pokrenuo procese da se pohapse ti krimosi, i da sav prljavi ves izadje u javnost.

Trenutno jedina sansa da se mozda spase blata koje ih nezadrzivo guta, je taj Muslin. Ocito da Barba nece biti selektor

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 dec 2020, 21:54

Drape je napisao/la:
28 dec 2020, 21:42
delinjo je napisao/la:
U savez je ušao Misimović koji je veći od većine koje si nabrojao pa se ubrzano pretvara u Muniba Ušanovića.
Pa nije bas u savez,vise je ispod nesto i ima neko iznad njega .Ovako kad neki ex.reprezentativac udje kao Teletovic u kosarci i postane prvi covjek saveza onda ce to bolje izgledati.Do tada dabogdo.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 28 dec 2020, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 28 dec 2020, 22:03

Tako je za Peteva konstatovao da ima iskustvo, ali da je problem što traži svoje pomoćnike, što nema podršku javnosti, da je Osim došao sa unaprijed formiranim stavom da od dogovora neće biti ništa, da je Musemić ostavio jako dobar i ozbiljan utisak. Za Barbareza je naglasio kako je iznio prihvatljiv plan i viziju, a da je i Jakirović ozbiljan kandidat "sa planom i programom".

Meni je zanimljivo da niko nije primjetio ljigavost Spahica i procitao pomno ovaj pasus. Kako je unaprijed diskvalifikovao kandidate jer je odavno imao zacrtan cilj
guranja Barbareza.

Konstatovao je da Petev ima iskustvo, ali da javnost ne zeli da bira sam svoje pomocnike? Šta?????

Pazi to, Osim je unaprijed imao formiran stav da se ne dogovore.
Pa ko to jos dolazi i predlaze svoj plan da ne bude izabran?

Husref je ostavio jako dobar i ozbiljan utisak! Ali?

Jakirevic sa ozbiljnim planom i programom. Ali????

Jaruga je ipak jaruga.

M'rš ba džukelo, tvoje namjere su unaprijed se znale, samo si pokušao da izlevatis i diskvalifiujes ostale na startu.

Jos ono Vicino **** sutnuti za MinKen pa nek tamo jede ****.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 28 dec 2020, 22:10

delinjo je napisao/la:
normalno druze ali to nikda necemo docekati :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 28 dec 2020, 22:15

slika

slika

slika
Rodjeni su pitarske picke!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 28 dec 2020, 22:31

emir79 je napisao/la:
28 dec 2020, 22:03
Tako je za Peteva konstatovao da ima iskustvo, ali da je problem što traži svoje pomoćnike, što nema podršku javnosti, da je Osim došao sa unaprijed formiranim stavom da od dogovora neće biti ništa, da je Musemić ostavio jako dobar i ozbiljan utisak. Za Barbareza je naglasio kako je iznio prihvatljiv plan i viziju, a da je i Jakirović ozbiljan kandidat "sa planom i programom".

Meni je zanimljivo da niko nije primjetio ljigavost Spahica i procitao pomno ovaj pasus. Kako je unaprijed diskvalifikovao kandidate jer je odavno imao zacrtan cilj
guranja Barbareza.

Konstatovao je da Petev ima iskustvo, ali da javnost ne zeli da bira sam svoje pomocnike? Šta?????

Jaruga je ipak jaruga.

M'rš ba džukelo, tvoje namjere su unaprijed se znale, samo si pokušao da izlevatis i diskvalifiujes ostale na startu.

Naravno, ako me izaberu, donijet ću plan i strategiju. Rece Jakirovic juce, a Spaha nas dobri, gazija nasa da vec ima dobar plan i program. Kakva drama, nema kod nas normalno. Zna drzava ima mjesec da jedan gura Barbareza, a drugi Peteva i cudi se sto je Osim cirkusao. Jok trebao je niti ozbiljan.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 28 dec 2020, 22:33

Svi koji se sjecaju bojkota igraca mogu skontati kakav je zapravio Misimovic covjek.
Cuva Bog Zelju svog!

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 28 dec 2020, 23:04

HongKong je napisao/la:
28 dec 2020, 22:33
Svi koji se sjecaju bojkota igraca mogu skontati kakav je zapravio Misimovic covjek.
Ja se ne sjecam toga jbg, sta je uradio?
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 dec 2020, 23:11

Treba to sve rahebati da se narod ne nervira. Dosta mu je muke jos napravili savez nacionalno usran.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 dec 2020, 23:14

Znaci Barbarez preferira 433 formaciju. :D

Susic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Cimirot Pjanic Krunic
Visca Dzeko Duljevic

Ili kod Muslina
Bicakcic Ahmedhodzic Hadzikadunic
Visca Cimirot Pjanic Krunic Kolasinac
Dzeko Demirovic (Hodzic)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 28 dec 2020, 23:17

visegrad8392 je napisao/la:
28 dec 2020, 20:36
ŠTA PIŠE U IZVJEŠTAJU
Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?
Autor: S. Šišić
Objavljeno: 28.12.2020. u 20:22

Emir Spahić, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uz Zvjezdana Misimovića bio je član Stručne komisije za izbor selektora Zmajeva.

U izvještaju kojeg je danas dostavio članovima Izvršnog odbora, kao što smo i pisali, za nasljednika Duška Bajevića predložio je Sergeja Barbareza.

Spahić je obrazložio kako su tekli razgovori sa svim kandidatima, govorio je o manama i vrlinama trenera s kojima su se sastajali.

Uz to, Spahić je u izvještaju govorio i o činjenici kako je Misimović pokušao zloupotrijebiti njegovo povjerenje i to pred sjednicu IO koja je održana 22. decembra.

- Nažalost, u ranim satima u nedjelju 20. decembra, imao sam porodični problem i morao sam hitno otputovati u Dubrovnik da se pridružim porodici.

Iz medija saznajem da je kolega Misimović već poslao izvještaj, a da me uopće nije upoznao sa istim, a očekivao sam da ćemo sarađivati kao tim do kraja, te poslati zajedničke prijedloge ili u najmanju ruku jedan izvještaj. Nakon tog saznanja nastavio sam svoj rad savjesno i kako mislim da je najbolje za našu reprezentaciju - napisao je, između ostalog, Spahić u izvještaju, a koji smo dobili na uvid od jednog člana Izvršnog odbora FSBiH.

Bivši defanzivac Zmajeva, otkrio je kako je prilikom formiranja svog prijedloga kontaktirao i bivše saigrače, te naše iskusne trenere.

- S obzirom na to da se naša reprezentacija i Fudbalski savez BiH nalaze u jako teškoj situaciji, uzeo sam za pravo da kontaktiram svoje bivše saigrače iz reprezentacije (Sead Kolašinac, Kenan Hasagić, Vedad Ibišević, Senad Lulić, Ninoslav Milenković, Senijad Ibričić, Asmir Begović, Elvir Rahimić, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Vlatko Glavaš, Mensur Mujdža...), kolege, trener (Vahid Halilhodžić,Miroslav Ćiro Blažević, Blaž Slišković, Safet Sušić, Mehmed Baždarević), koji su u ranijim ciklusima vodili našu reprezentaciju, te struku (profesori sporta: Munir Talović, Izet Rađo), da saslušam njihova mišljenja i sugestije. Također, aktivno sam pratio stav navijača i šire javnosti kroz razne komunikacijske kanale kao što su društvene mreže (Facebook, Instagram, Twitter), razne portale i komentare na njima, te direktne poruke i pozive, koji su mi upućeni od strane naših navijača iz BiH i dijaspore - napisao je Spahić.

U zaključku je objasnio zašto je izabrao Barbareza.

- Iz gore navedenog zaključio sam da je u ovom trenutku jedino i objektivno prihvatljivo rješenje gospodin Sergej Barbarez, pogotovo jer se kolega Misimović složio sa mnom iako to u svom samostalnom izvještaju nije ni spomenuo.

Uvažena gospodo, molim da lične interese ostavite po strani, te da, imajući u vidu trenutnu situaciju, analizirate sve navedene argumente i donesete ispravnu odluku o izboru selektora koja će biti u interesu boljitka bh. fudbala, a posebno reprezentacije BiH - napisao je Spahić.

Spahić i Misimović danas su završili svoj posao kada su u pitanju prijedlozi za selektora, a konačnu odluku o Bajevićevom nasljedniku trebao bi donijeti Izvršni odbor na sjednici koja je zakazana za 4. januar.
Spahic je obavio svoje :clap:
Ne mogu jos vjerovati nakon svega toga kako je govorio u proslosti da Miske ispadne ovakav ljigavac, cut cemo nekad kasnije istinu za ovo sve sto se desavalo.

Jednostavno za covjeka su bivsi igraci, sadasnji igraci, navijaci, neki nasi treneri, profesori sporta, neki ljudi u ostalim sportovima, navijaci.
Razlog da on ne bude je taj sto nema iskustva, a to kazu ti isti ljudi koji bez ikakvih kvalikifikacija i iskustva sjede na svojim pozicijama.

Ako je njima uistinu toliko bitno da neko sa iskustvom i znanjem sjedne na klupu jer kao njima je toliko bitno sve oko reprezentacije, onda se ne bi desavalo sve ovo sa statutom i svakakvim malverzacijama.

Barbareza jednostavno nece iz bas tih razloga sto je njemu prvi interes reprezentacija i boljitak nje, nece jednostavno prelaziti preko ikakvih stvari i suradjivati sa njima ako je kontra repke.
BašČelik!

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 28 dec 2020, 23:33

emir79 je napisao/la:

guranja Barbareza.

Jaruga je ipak jaruga.

Pise da je problem ovim u savezu to sto zeli svoje pomocnike, a javnost ga ne zeli uopste. Ne razumijes ili ne zelis procitano razumjeti ...

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 28 dec 2020, 23:35

Beduin je napisao/la:
28 dec 2020, 23:14
Znaci Barbarez preferira 433 formaciju. :D

Susic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Cimirot Pjanic Krunic
Visca Dzeko Duljevic

Ili kod Muslina
Bicakcic Ahmedhodzic Hadzikadunic
Visca Cimirot Pjanic Krunic Kolasinac
Dzeko Demirovic (Hodzic)
U pokeru? :rol:

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 28 dec 2020, 23:43

Sto je meni smijesno, sutra ce i Muslina hraniti epitetima kao i Bajevica ...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 28 dec 2020, 23:45

Swanfilter je napisao/la:
28 dec 2020, 23:33
emir79 je napisao/la:

guranja Barbareza.

Jaruga je ipak jaruga.

Pise da je problem ovim u savezu to sto zeli svoje pomocnike, a javnost ga ne zeli uopste. Ne razumijes ili ne zelis procitano razumjeti ...
Cekaj. Iz Spahinog izvjestaja mozemo konstatovati da jedino Bugarin trazi svoje pomocnike? Dakle, ostali su spremni na sve, pa i na to da im Savez po jednog konstitutivnog za pomocnika uvali. Ne vidim tu neko pospremanje, nego borbu da vlastitu guzicu uvalim u selektorsku poziciju.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 28 dec 2020, 23:47

Muslin je Sir Alex Ferguson u odnosu na ostale kandidate

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.