FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Omar500
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Omar500 » 22 nov 2010, 16:18

pile87 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Da Jugoslavija još postoji, tabela bi otprilike ovako izgledala

1. Partizan
2. Dinamo Zagreb

3. Crvena Zvezda
4. Hajduk
5. Željezničar

Prva dva u Ligu prvaka, druga tri u Ligu Europe, kvalifikacije naravno. Realno bi nas Vojvodina mogla ugroziti, kao i par klubova iz naše lige, kao što su Široki i Borac, pa ponekad i Sarajevo. Ali uglavnom, mislim da bi bili u korak s velikom četvorkom.
I sve ovo zakljuci na osnovu jedne pripremne utakmice sa ci-balijom?!?!
Daleko smo mi od gore pobrojanih ekipa jako puno u svakom pogledu...Ali smo na dobrom putu da im se primaknemo...
Od kojih ekipa, velike četvorke ? Naravno, ali realno, od ostalih ekipa nema da je neka kvalitetnija od nas. Vojvodina možda ima više novca i sve to, ali nemaju baš nekih rezultata, tako da... Uglavnom, to je moje neko mišljenje, jer i idemo u dobrom pravcu.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 nov 2010, 16:19

Pa dobro, momak je malo pretjerao :mrgreen: Ali, odigrali smo tekmu sa Hajdukom, Cibalijom, eto meča sa Olimpijom. Zvijezdu sam gledao protiv Slovana iz Bratislave, grozni su. Hajduk me se isto nije dojmio. Realno, ovakvi se možemo nositi sa svim ekipama regije osim Partizana i Dinama. Oni su svjetlosnim godinama ispred. Ovo ostalo, nije.
Pa Cibalija je ispala od Kliftonvila, polu-amatera iz S. Irske :lol: Onaj Spartak Zlatna Voda(tako nešto) je primio od nekakvih levata sa F. Ostrva ili San Marina 3 gola u kvalifikacijama za Ligu Europe :roll:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 nov 2010, 16:21

PS Vojvodina je ispala prošle godine od Austrije iz Beča 1:1 2:4 ; Iste one Austrije koja je naredno kolo u zadnjim minutama izbacila Širokog ;)

Zaključak svega, jesmo tarabe, al nismo takve kakve mislimo da jesmo. Hapoel je bio splet nesretnih okolnosti + neiskustva :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 nov 2010, 16:24

Kad sam rekao ukorak sa velikom četvorkom, mislio sam na to da bi bili odma iza njih, u većini slučajeva. Pošto sam pogrešno shvaćen :D

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 nov 2010, 16:29

E pa pratim Vosu koliko mogu, i prilicno sam upucen u desavanja malo je reci da su ispred nas u svakom pogledu igracki, organizaciono, imaju bolju infrastrukturu ma u svakom segmentu mozda da mi imamo bolju navijacku skupinu ustvari vjerovatno imamo ali sve ostalo...Nije ovo prica da ih mozda ne bi supjeli pobjediti i da nismo veci klub ud njih ali u ovom trenutku su oni u prednosti...Da ti ne pricam o tome da su oni u stanju kupiti igraca koji im je potreban na odredjenoj poziciji a o primanjima da ne govorimo...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 nov 2010, 16:36

Sve je meni to jasno. Infrastruktura + primanja kod većina klubova regiona su daleko ispred Želje. Samo sam konstatovao da nismo toliko loši koliko neki misle da jesmo :mrgreen: i da bi se mogli nositi sa većinom ekipa iz regiona. Što je više-manje solidno :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 nov 2010, 16:38

nikad_izvini je napisao/la:Sve je meni to jasno. Infrastruktura + primanja kod većina klubova regiona su daleko ispred Želje. Samo sam konstatovao da nismo toliko loši koliko neki misle da jesmo :mrgreen: i da bi se mogli nositi sa većinom ekipa iz regiona. Što je više-manje solidno :mrgreen:
Vidis ja mislim da nije ni bitno koliko smo losi, mislim da je bitnije koliki napredak mozemo napraviti iz godine u godinu u nekom segmetnu...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Popović Lazar
Kontakt:

Post Postao/la Popović Lazar » 22 nov 2010, 16:38

Na spisku su:
golmani: Ibrahim Šehić (Željezničar), Asmir Avdukić (Borac),
odbrana: Vule Trivunović (Borac), Semir Kerla (Željezničar), Velibor Vasilić (Željezničar), Muhamed Subašić (Olimpik), Josip Barišić (Široki Brijeg),
vezni red: Boris Raspudić (Borac), Adnan Zahirović (Čelik), Kenan Handžić (Sarajevo), Muhamed Džakmić (Sarajevo), Dario Purić (Čelik), Edin Višća (Željezničar), Darko Maletić (Borac), Đenaldin Hamzagić (Sarajevo), Jure Ivanković (Široki Brijeg),
napad: Zoran Kokot (Slavija), Stevo Nikolić (Borac), Adin Džafić (Čelik).

;)
Hajde lazare,hajde Lazare..

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 22 nov 2010, 16:42

Mogao je i bolje zvati igrace tu ... Trebao je Zebu, Bekrica, Dialibu, Skoru, Rascica i jos neke druge zvati ... sto li ce mu Ivankovic i jos neki ... :roll: :roll:

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 nov 2010, 16:45

aS_Roma je napisao/la:Mogao je i bolje zvati igrace tu ... Trebao je Zebu, Bekrica, Dialibu, Skoru, Rascica i jos neke druge zvati ... sto li ce mu Ivankovic i jos neki ... :roll: :roll:
Omg, Raščić :lol:

ZeljoHercegovina
Kontakt:

Post Postao/la ZeljoHercegovina » 22 nov 2010, 16:47

Nemogu da vjerujem da Zajko Zeba nije pozvan....U prvom djelu sezone je bio naj bolji igrac Permijer Lige i ako je iko zasluzio poziv to je on!!!!

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 22 nov 2010, 16:47

Omar500 je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Mogao je i bolje zvati igrace tu ... Trebao je Zebu, Bekrica, Dialibu, Skoru, Rascica i jos neke druge zvati ... sto li ce mu Ivankovic i jos neki ... :roll: :roll:
Pošto se ne radi o FIFA terminu, klubovi nisu obavezni dozvoliti igračima nastup za reprezentaciju, pa su za ovaj meč pozvani igrači iz Premijer lige BiH, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

sve ti fino pise ;)
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 22 nov 2010, 16:49

Pa haveru ti ko da si zaboravio u kojoj zemlji zivis, mora tu svega biti bez obzira na kvalitet...

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 22 nov 2010, 16:50

hoce li biti organizovani dolazak manijaka na bajramski ( protiv malenih ) :)
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 nov 2010, 16:51

ZeljoHercegovina je napisao/la:Nemogu da vjerujem da Zajko Zeba nije pozvan....U prvom djelu sezone je bio naj bolji igrac Permijer Lige i ako je iko zasluzio poziv to je on!!!!
To je stvar sujete. Ne žele selektori i selektorčići da se uvjere da Zajke Zeba sa loptom jači od njih iz najboljih dana.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 22 nov 2010, 16:52

Da li iko ima informaciju o izlasku knjige "Plava Krv", danas je trebala bhiti pustena u prodaju, pa da li je iko informisan o tome... hvala unaprijed
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 22 nov 2010, 16:54

Stole iz Bora je napisao/la:"Veliki strateg" za mali fudbal, Almir Memic je nabrojao neke igrace koji bi mogli nastupati: Karić (golman), Vasilić, Savić, E. Čolić, B. Čolić, Stanić i Višća a njima bi se mogli prikljuciti Šeha i Zeba. Vjerujem da ce tu biti i nekih mladjih igraca.
Ma neka bude što više mlađih, ne treba previše rizikovati radi povreda, ;)
sjetim se odmah one povrede Nermina Vazde od prije desetak godina. :roll:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 22 nov 2010, 16:54

Skoro čuh kako se neki pitari prepiru i tvrde da je nekadašnji Safet Sušić bolji igrač od Džeke. Izgleda Džeko im postao mjera za vrijednost.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 22 nov 2010, 16:56

Omar500 je napisao/la:
eto nek je Kokot bolji :lol: :lol: :lol: :lol:

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 22 nov 2010, 16:57

avlami97 je napisao/la:Skoro čuh kako se neki pitari prepiru i tvrde da je nekadašnji Safet Sušić bolji igrač od Džeke. Izgleda Džeko im postao mjera za vrijednost.
Pa naravno, kad im omladinska škola nije izbacila igrača da valja već podosta godina, niti će u skoroj budućnosti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Levin, rodjak i 40 gostiju.