FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Belmin6
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Belmin6 » 07 maj 2013, 11:48

M4kaveli je napisao/la:Imao bi ja mozda i vise da mi Xavi, Iniesta i Messi stimaju po 3-4 zicera na utakmici.
Treba se on dosta popraviti naredne sezone, pogotovo na psiholoskom planu.
Cuj ovog. Pa iz koje si ti rupe stigao bogati ??

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 12:10

soha se u zadnje vrijeme popravila, al ne vjerujem da ce ga to spasiti, ako dodje neymar, soha mora ici

golemo cemo se zahebati ako ne napravimo radikalne promjene u napadu, tipa neymar umjesto sohe, suarez ili lewandovski umjesto vilje, kriticna greska bice ako se te promjene ne izvrse, al najveca greska ce biti ako ostane tito
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 12:10

joj ovaj madridski as stvarno zna pisat gluposti,cuj puyol iako je produzio ugovor sa barcom do 2016. godine razmislja da ode iz kluba ,ccc
ko zato sto se nije oglasavo u vezi ove barcine krize sumnjaju da ce napustit barcu,svasta procitat

puyola da tjeraju iz kluba on bi nekako uspio ostat :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 12:20

ma ima tih medija lesinarskih koji pisanjima pokusavaju destabilizirati nas klub

evo izmislise aferu oko ovog uklanjanj transparenta podrske pepu guardioli, sad kao uprava to sklonila jer ko biva ne cijene vise guardiolu, a vidjelo se jasno da su ljudi taj transparent postavili na pogresno mjesto, zaklonili njim reklamu jednog od nasih sponzora, sto se naravno ne moze raditi, i uprava najnormalnije reagovala, normalno da ce ga skloniti jer obaveze prema sponzorima se moraju postovati, al mediji odmah to predstavili kao neki atak na pepa smijesno

i ovo za puyola totalna smijurija, covjeku upitno samo hoce li u penziju, a oni bi ga seljakali po drugim klubovima

cim malo krvi osjete, mediji ko lesinari napadaju, nas klub uopste nije uzdrman niti je u bilo kakvim problemima, treba napraviti koju promjenu, sto je sasvim normalno i prirodno, i idemo dalje stazama pobjeda
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 16:57

[youtube][/youtube]
kud ce bolja preporuka od ove utakmice protiv reala za barcu koga da dovede na poziciju stopera :mrgreen:

odigro doktorski ovu utakmicu

jak u skoku ,sto barci mnogo fali,jak u duelima i dobar tehnicar
ma top

barca ce njega pokusat dovest sad dal ce uspjet vidicemo :)
da je srece da uspiju
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 17:35

humels odlican, al tek bi druga opcija trebao biti, tako izgleda i misle ljudi u klubu, prvi prioritet je silva i radi se na tome, ako ne uspije onda humels

samo da ne ispadne da obje opcije propadnu, jedan ove dvojice mora doci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 07 maj 2013, 18:37

ma kakav silva..okanite se njega vise...jedino ako sam sebi odredi smanjit platu i platit pola transfera...a nesto cisto sumnjam da ce pristat na to..ganjat hummelsa i to je to ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 07 maj 2013, 18:41

Eto nam Reine izgleda :P :lol: a znao sam sviju mi da ce taj La Masija faktor proraditi i biti kljucni u tranferima ...a to se i moglo pretpostaviti gledajuci hronologiju ranijih transfera (Pique, Fabregas, Alba).
Riješili smo se te sohe prije 10 godina (kad se vagalo između njega i Valdesa) i eto ga izgleda nazad, da završi karijeru u Barci :lol: :lol:

Bože smiluj nam se, pogledaj nas konacno i podari nam normalnog golmana.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 07 maj 2013, 18:57

Radije bi pristao da gledam Hasagića na golu Barce, neg' onog ćelavca iz Liverpool-a.
Nedaj Bože, gluho i daleko bilo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 maj 2013, 20:13

Poređenje Maradone i Messija, nikako ne može bit' relevantno(bar na ovaj nacin), iz razloga što ovaj drugi ima puno bolju ekipu te upravo sada doživaljava vrhunac svoje karijere, dok je Diego najbolje godine proveo u Napoliu i tamo doživio kulminaciju. Nisam gled'o Maradonu (na pdf-u Barce ne postoji takav lik,takodje,možda Romario na VHS-u), dakle teško je ulaziti u raspravu o tome kada nismo bilo svjedoci,ali od starijih koji dugo prate fudbal 70% njih kaže da je Maradona veći pa sad, u tome nema saglasnosti nikako :)
Fabregas će proradit' kad Ferrari napravi dizel motor. Politika trenera ili koga još totalno je nazadovala njegovu karijeru, te nema šanse da igru vrati na onaj nivo iz vremena Arsenala. Cesc je treb'o bit taj novi vođa, kako Barce tako i Furije, neka varijanta novog Xavija, ali to se nije dogodilo. Još mu samo treba da ode u Inter ili Milan (veliki respect za njih ali nisu više evropska krema) pa da se totalno izgubi. Moje mišljenje je da je najveći gubitnik u svemu ovome nacionalni tim, jer šampionska generacija se istrošila, kostur tima je ostario i trebat' ce puno vremena do nekog novog zlata. :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 20:35

Centre forward je napisao/la:Poređenje Maradone i Messija, nikako ne može bit' relevantno(bar na ovaj nacin), iz razloga što ovaj drugi ima puno bolju ekipu te upravo sada doživaljava vrhunac svoje karijere, dok je Diego najbolje godine proveo u Napoliu i tamo doživio kulminaciju. Nisam gled'o Maradonu (na pdf-u Barce ne postoji takav lik,takodje,možda Romario na VHS-u), dakle teško je ulaziti u raspravu o tome kada nismo bilo svjedoci,ali od starijih koji dugo prate fudbal 70% njih kaže da je Maradona veći pa sad, u tome nema saglasnosti nikako :)
Fabregas će proradit' kad Ferrari napravi dizel motor. Politika trenera ili koga još totalno je nazadovala njegovu karijeru, te nema šanse da igru vrati na onaj nivo iz vremena Arsenala. Cesc je treb'o bit taj novi vođa, kako Barce tako i Furije, neka varijanta novog Xavija, ali to se nije dogodilo. Još mu samo treba da ode u Inter ili Milan (veliki respect za njih ali nisu više evropska krema) pa da se totalno izgubi. Moje mišljenje je da je najveći gubitnik u svemu ovome nacionalni tim, jer šampionska generacija se istrošila, kostur tima je ostario i trebat' ce puno vremena do nekog novog zlata. :)
Ima ovdje raja koja je gledala Maradonu i mislim da je i @Romariooo jedan od njih.
Meni je otac pricao i dan danas kaze da Messi jos nije dostigao taj nivo, ali ja ipak mislim da ga nostalgija puca. :mrgreen:
Naravno ne kazem da je Leo nesto puno bolji, ali sigurno da jeste.
Najslicniji igraci definitivno od kako pratim fudbal, gledao sam Diega na klipovima, filmovima i nevjerovatno koliko Messi lici na njega, skoro su identicni.
Ne znam, Messi na vrhunskom nivou igra od svoje 17-18-te godine i vec sada je napravio vise od Maradone osim tog najvaznijeg SP.
Ni u jednom segmentu Maradona nije bio bolji osim mozda u slobodnjacima. :?
Tehnika, dribling, eksplozivnost, sut i ostalo je tu negdje.
Jedno je jasno, Messi je imao i ima puno bolji tim, ali Maradona je imao dosta vise prostora. ;)

A ovo za Fabregasa se ne slazem.
Mislim da mu je ova sezona statisticki jedna od boljih ako ne i najbolja.
Polusezonu je perfektno odradio, ali onda je pao fizicki kao i citava ekipa.
Ne moze on pored Xavija, Inieste i Messija biti vodja nikako.
Mozda od sljedece kada Maestro bude vise odmarao da ga kvalitetno zamjeni.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 20:38

Centre forward je napisao/la:Poređenje Maradone i Messija, nikako ne može bit' relevantno(bar na ovaj nacin), iz razloga što ovaj drugi ima puno bolju ekipu te upravo sada doživaljava vrhunac svoje karijere, dok je Diego najbolje godine proveo u Napoliu i tamo doživio kulminaciju. Nisam gled'o Maradonu (na pdf-u Barce ne postoji takav lik,takodje,možda Romario na VHS-u), dakle teško je ulaziti u raspravu o tome kada nismo bilo svjedoci,ali od starijih koji dugo prate fudbal 70% njih kaže da je Maradona veći pa sad, u tome nema saglasnosti nikako :)
pa sta ima proradit cesc ,u dvije sezone provedene u barci 30 golova i 34 asistencije ,i ove sezone je treci strijelac ekipe a nista ne kaska ni u asistencijama ,bice on svake sezone sve bolji i bolji.ja nemam nista za prigovorit cescu od kako je doso u barcu.nece bit novi xavi pa sta ,tesko je i bit novi xavi ako cemo iskreno :D,al on je mnogo ofanzivniji igrac i u barci slabo kad je igro na poziciji xavija ,da strucni stab ima plan da cesc zamjeni xavija u narednim godinama cesc bi igro mnogo vise na toj poziciji a ne na poziciji lazne 9ke ili na poziciji inieste.

MES QUE UN CLUB !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 20:46

@barca_87 tako je, ali ja mislim da treneri tu grijese.
Fabregas nije nit eksplozivan nit dobar dribler kao Iniesta a to bi trebale biti karakteristike ofanzivnih veznjaka uz jos dosta nekih segmenata.
Cescu puno vise odgovara pozicija centralnog veznog, dok recimo Thiagu, kojeg stalno forsiraju na centralnom i od njega pokusavaju napraviti novog Xavija, vise odgovara pozicija ofanzivnog veznog jer je eskplozivniji i bolji dribler.
Barem ja to tako vidim.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 07 maj 2013, 20:54

Na klipovima i Wallcot izgleda fascinantno(moš mislit :? ). S' obzirom na način života i svu tu karizmu koja ga je pratila ipak mislim da je Maradona No1. Kako to Messi nema slobodu i prostor? Pa zbog njega je Henry igr'o krilo,Eto otiš'o a Ibra otjeran, sve zbog toga da Messi dobije tu željenu poziciju devetke. Cijeli sistem Barce je podređen Messiju i čini mi se da po tom pitanju nema liberalnijeg igrača na svijetu. Ja ipak mislim da ovdje nema raje koja je gledala Maradonu na Ei televozorima u vrijeme mira al' hajd' :) . Naravno da Cesc ne može bit vođa ekipe u istom momentu i kada zaigra za nju. Ali samim njegovim dovođenjem ciljalo se na to, siguran sam, a vodstvo Barce radi totalnu contru. Cesc je isfrustriran što je i normalno,bio je nezamjenjiv u Arsenalu i istinski lider i mislim da se ta funkcija vođe koju mu je instalir'o Venger nije do kraja realizovala. Maestro će sve više da odmara i na koncu predat zahtjev penzionom, ali ovakvom pokitikom stavljanja Xavia( i ostalih veznjaka) u nekim pa čak i nebitnim utakmicama ispred Cesca nema logike. Da li je do Tite ili nečega drugog ali na ovaj način mu sistemski uništava karijeru. Opet vi o statistici :? . Činjenica je da više sjedi na klupi nego što igra, to je jedini pokazatelj stvarnog stanja i koliko se na njega računa.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 maj 2013, 20:58

M4kaveli je napisao/la:@barca_87 tako je, ali ja mislim da treneri tu grijese.
Fabregas nije nit eksplozivan nit dobar dribler kao Iniesta a to bi trebale biti karakteristike ofanzivnih veznjaka uz jos dosta nekih segmenata.
Cescu puno vise odgovara pozicija centralnog veznog, dok recimo Thiagu, kojeg stalno forsiraju na centralnom i od njega pokusavaju napraviti novog Xavija, vise odgovara pozicija ofanzivnog veznog jer je eskplozivniji i bolji dribler.
Barem ja to tako vidim.
fabregas - xavi
thiago - iniesta

simple as that 8-)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 07 maj 2013, 21:02

Lillard je napisao/la:
Barem ja to tako vidim.
fabregas - xavi
thiago - iniesta

simple as that 8-)
Slažem se, ali to samo mi bosanski forumaši tako vidimo.
Ja vam garantujem da ce Tito i narednu sezonu cijediti Xavija do maximuma, a Cesc pocinjati manje bitne utakmice.
A takve stvari tjeraju igraca, jer niko nije lud niti ima živce za izvoza.
Ovo sve pod uslovom, ako Fabregas uopšte ostane igrac Barce za narednu godinu....puklo je na relaciiji Fabregas- Vilanova, to se ne može ignorisati ni prikrivati više....to su medijski lešinari nanjušili i sad razvlace price oko toga, naravno.
Kako ce Barca to sanirati ili hoce li uopšte to raditi - ostaje da vidimo.
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 07 maj 2013, 21:04, ukupno mijenjano 1 put.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 21:03

Centre forward je napisao/la:Na klipovima i Wallcot izgleda fascinantno(moš mislit :? ). S' obzirom na način života i svu tu karizmu koja ga je pratila ipak mislim da je Maradona No1. Kako to Messi nema slobodu i prostor? Pa zbog njega je Henry igr'o krilo,Eto otiš'o a Ibra otjeran, sve zbog toga da Messi dobije tu željenu poziciju devetke. Cijeli sistem Barce je podređen Messiju i čini mi se da po tom pitanju nema liberalnijeg igrača na svijetu. Ja ipak mislim da ovdje nema raje koja je gledala Maradonu na Ei televozorima u vrijeme mira al' hajd' :) . Naravno da Cesc ne može bit vođa ekipe u istom momentu i kada zaigra za nju. Ali samim njegovim dovođenjem ciljalo se na to, siguran sam, a vodstvo Barce radi totalnu contru. Cesc je isfrustriran što je i normalno,bio je nezamjenjiv u Arsenalu i istinski lider i mislim da se ta funkcija vođe koju mu je instalir'o Venger nije do kraja realizovala. Maestro će sve više da odmara i na koncu predat zahtjev penzionom, ali ovakvom pokitikom stavljanja Xavia( i ostalih veznjaka) u nekim pa čak i nebitnim utakmicama ispred Cesca nema logike. Da li je do Tite ili nečega drugog ali na ovaj način mu sistemski uništava karijeru. Opet vi o statistici :? . Činjenica je da više sjedi na klupi nego što igra, to je jedini pokazatelj stvarnog stanja i koliko se na njega računa.
m4kaveli kad je reko imao je maradona vise prostora mislio je 100% da odbrane su tad bile mnogo losije ,ne to sto ti mislis. sad u modernom fudbalu taktika i branjenje prostora i igraca je dovedeno do savrsenstva sto nije bio slucaj 70 ih 80-ih pa i 90ih godina .na to je mislio

MES QUE UN CLUB !!!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 07 maj 2013, 21:06

Centre forward je napisao/la:Na klipovima i Wallcot izgleda fascinantno(moš mislit :? ). S' obzirom na način života i svu tu karizmu koja ga je pratila ipak mislim da je Maradona No1. Kako to Messi nema slobodu i prostor? Pa zbog njega je Henry igr'o krilo,Eto otiš'o a Ibra otjeran, sve zbog toga da Messi dobije tu željenu poziciju devetke. Cijeli sistem Barce je podređen Messiju i čini mi se da po tom pitanju nema liberalnijeg igrača na svijetu. Ja ipak mislim da ovdje nema raje koja je gledala Maradonu na Ei televozorima u vrijeme mira al' hajd' :) . Naravno da Cesc ne može bit vođa ekipe u istom momentu i kada zaigra za nju. Ali samim njegovim dovođenjem ciljalo se na to, siguran sam, a vodstvo Barce radi totalnu contru. Cesc je isfrustriran što je i normalno,bio je nezamjenjiv u Arsenalu i istinski lider i mislim da se ta funkcija vođe koju mu je instalir'o Venger nije do kraja realizovala. Maestro će sve više da odmara i na koncu predat zahtjev penzionom, ali ovakvom pokitikom stavljanja Xavia( i ostalih veznjaka) u nekim pa čak i nebitnim utakmicama ispred Cesca nema logike. Da li je do Tite ili nečega drugog ali na ovaj način mu sistemski uništava karijeru. Opet vi o statistici :? . Činjenica je da više sjedi na klupi nego što igra, to je jedini pokazatelj stvarnog stanja i koliko se na njega računa.
Mislio sam na terensku slobodu.
Za Messija se godinama prave posebne taktike o tome kako ga zadrzati, pa kada nisu uspijevale taktike sa 2 ili cak 3 igraca na njemu, preslo se na tkz. kaveze.
Da ne pricam o tome kako godinama Barca igra protiv parkiranih autobusa i tako jedno 90% utakmica.
Ja sam vidio da je Maradona imao dosta vecu slobodu a i kasnije se kao ustanovilo da je koristio doping. :?

Vezano za Cesca ..
Uprava je naravno ciljala na to da sto bezbolnije nadomjesti Xavija i doveli su Fabregasa, svoje dijete iz La masie.
Ali planirali su da ovaj bude glavni kada Xavi i Iniesta odu, uz Messija naravno.
A tako ce vjerovatno i biti ukoliko Cescc ostane jos par godina u Barceloni.
Xavija su cekali do 28. godine kako bi igracki eksplodirao. ;)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 maj 2013, 21:10

hahahah sto me nasmija covjek za maradonu i televizor EI

upravo takav sam imao, EI marka televizora, sjecam se kad ga stari donese i spoji a ja blejim ko tele u sarena vrara jer je bio nekakav ogroman, do skoro je radio na vikendici,neunistiva masina

u ipravo sam gledao maradonu na tom EI televizoru, na svjetskom 90.

al tad je vec bio oslabio

tad je kudravi argentinac bio odavnao zalutao na krivudavim putevima kokainskih noci
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 07 maj 2013, 21:12

bluemania je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Barem ja to tako vidim.
fabregas - xavi
thiago - iniesta

simple as that 8-)
Slažem se, ali to samo mi bosanski forumaši tako vidimo.
Ja vam garantujem da ce Tito i narednu sezonu cijediti Xavija do maximuma, a Cesc pocinjati manje bitne utakmice.
A takve stvari tjeraju igraca, jer niko nije lud niti ima živce za izvoza.
Ovo sve pod uslovom, ako Fabregas uopšte ostane igrac Barce za narednu godinu....puklo je na relaciiji Fabregas- Vilanova, to se ne može ignorisati ni prikrivati više....to su medijski lešinari nanjušili i sad razvlace price oko toga, naravno.
Kako ce Barca to sanirati ili hoce li uopšte to raditi - ostaje da vidimo.
sta si ti zapeo za to puklo izmedju cesca i tita ,gol.hr to napiso i ti povjerovo .ja te vijesti nisam procito uopste ni na mundodeportivu ni na sport.es koji su najupuceniji u desavanja u barci.a nema ni na madridskim asu i marci .
pusti ovih bombi nasih nekih medija sto ne znaju sta ce pa izmisljaju neke smijesne tekstove ko ono u vezi guardiole i onog transparenta i sad ovo tito cesc .izmisljaju samo da bi imali vise komentara i likova na facu
gori si ti sto povjerujes u to.

MES QUE UN CLUB !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: denimen99 i 9 gostiju.