FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zoran28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zoran28 » 09 feb 2021, 00:03

Strahme je
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 09 feb 2021, 00:03

Aduka87 je napisao/la:
09 feb 2021, 00:02
Ja danas pocijepao clansku ispred fan shopa
Hajd’ Bgt kad si mogao protestovat, sta fali cijepanju clanske 😂
PSPHM

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 09 feb 2021, 00:03

@Bordobijeli mora, al klub mora rast u svim segmentima. Eto dobili smo sad odličnog šefa akademije, sad možemo očekivat i bolji rad u tom sektoru. Ne znam koliko se radi na psihološkoj pripremi igrača, da li tu imamo u klubu kakvog savjetnika, motivatora, psihologa (samo nek nije Srbin :mrgreen: ). U evropskom fudbalu je to dosta važno, treba neko ko će reći igračima da Celtic nije bauk, da izađu mudovito, da se pokolju do kraja... Mi u tim velikim tekmama se uplašimo šanse da uspijemo, ako i zabijemo gol, primamo ga u roku 2 minute. Kako možemo skinut skalp nekom velikanu ako se igrači plaše svoje sjene?
Klub mora rasti postepeno, uđeš u grupe nekog evropskog takmičenja, pare koje dobiješ usmjeriš na bolje igrače a omladinci dolaze u izlog evropskim skautima i menadžerima, nije isto prodat Mihojevića koji je ispadao u prvom pretkolu EL i Pidru koji (recimo) uspješno odigra protiv Pulišića u grupnoj fazi EL. Muhamed Bešić se prodao u Englesku nakon jedne vrhunske tekme na najvećoj smotri, da nije onako čuvao Messija tu noć, truhnuo bi i sad u Mađarskoj i a la Mađarskoj.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 feb 2021, 00:04

skoroalen je napisao/la:
08 feb 2021, 23:45
Ovdje pojedini nikako da shvate da mi nemamo nikakvu referencu da zacijenimo igrača. Gdje su naši najveći talenti? Jednog tjeraju iz Hajduka, drugi odigrao par tekmi za Marseille pa furao po Meksiku, treći (koji i nije naš) igra u Standard Liegeu a svi smo očekivali barem neku Fiorentinu, Sevillu, tako nešta. Kako da prodamo igrača? Taj Partizan je dao jednog Mitrovića, Jovetića, Stefana Savića, Nastasića, Živkovića, Jojića, Drinčića, Škuletića... Normalno da mogu zacijenit svakog igrača, jer će svaki kupac moći reći "a vidi, možda se u tom momku krije novi Mitrović ili Nastasić, vrijedi ga pratit". Šta da kažu za nas, ko se krije? Kao da imaš priliku da zaposliš studenta sa UNSA koji je dao svjetski priznate doktore, inženjere, matematičare... Ili nekog s travničkog univerziteta za kojeg niko živ nije čuo. Malo realnosti nije na odmet.

A sad vam smeta što portali šute, a prije par godina vam je smetalo što su Nedima proglasili Suarezom? Sad momka svi ismijavaju, poletio nekud, Benfika, Suarez, eto mu sad Mušija... Da sutra mediji za Pidru napišu da je novi Marcelo, svaki potez momku bi se gledao kroz prizmu "vidi našeg Marcela, šta mu Zakarić radi", itd. Nije svako psihički jak da se nosi sa tim pritiskom wonderkida, al i da ne poleti i ne ufura se. Klubovi poput Partizana imaju psihologe koji ih usmjeravaju, mi imamo babe koji verbalno napadnu trenera kadeta jer im sinovi nisu u prvom planu. Bio sam svjedok tome.

Dakle rad u Akademiji nije doveden na nivo koji bi trebao biti(bar 10% Partizanovog). Za to je neko kriv, 5-6 god. nije malo. Temelji nam nisu najbolji. Treba pik isponove.
Dobro si neki dan napisao skauting djecaka od 15-18 god. ne postoji.
Pitam te koji su likovi najbitniji (citaj odigrali dovoljno i solidno) za +9 bodova. Oni koji nisu ocito nam ne trebaju ni na klupi.
Jedino ako mi je familija ili poznanik nek ostane. Za 6 stranaca nemamo ponudu ni iz S. Koreje.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 09 feb 2021, 00:05

JohnKeynes97 je napisao/la:
09 feb 2021, 00:03
Aduka87 je napisao/la:
09 feb 2021, 00:02
Ja danas pocijepao clansku ispred fan shopa
Hajd’ Bgt kad si mogao protestovat, sta fali cijepanju clanske 😂
Hahahahahhaha :rol: :rol: :rol:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 09 feb 2021, 00:14

bordobijeli je napisao/la:
08 feb 2021, 23:52

Sve tacno sto si napisao, al mora se ici naprijed, mora se ulagati probati neki rezultat napraviti, da se podigne ljestvica transfera. Treba reći da su ova dva loša transfera a ne pa hajde dobili smo nesto, dobro je. Svi ocekujemo napredak 5 god imamo investitora to je vec ozbiljan period, mora se vise i rezultatski u europi i transfer politika mora biti bolja, osim Cimirota nismo prodali igraca u ozbiljan klub,malo premalo.

Mozda nisam najbolje informisan, ali Dinamo,CZ, Partizan prave 8-cifrene transfere za mladje igrace. Pa zar nismo napravili rezultat, u zadnje 2 godine osvojili sve i sad na +9. Nisu 2 losa transfera, da je bilo prije 6 mj. ponuda od 1mill€ sigurno bi ih pustili.
Bio je samo bljeak Akademije, umjesto da se napredovalo, mi smo stagnirali.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 09 feb 2021, 00:15

I još jedna ružna stvar, premalo se vjeruje akademcima ove sezone. Ne mislim na Pidru i co., to su već formirani igrači. Đokanović ne bi nikad upao u prvu postavu da Tino nije rovit, i u najslabijim tekmama su zadnje vezne igrali TSS i Pejović. Faruk Hodžić nije nikako dobio šansu, Bešića napljuvali nakon jedne pripremne tekme... Zašto se ne bi pružilo povjerenje jednom Ramiću na krilnoj poziciji? Okej, primarna pozicija mu je AMF al igrača od 17 godina možeš oblikovat kako hoćeš. Ja bih vala radije gledao Ramića na krilu nego Milanovića ili Hebibovića.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 feb 2021, 00:15

Zoran28 je napisao/la:
Strahme je
Napad na neciji lik ili djela namjerni je pokušaj, obično osobe koja pati od narcisizma i njegovih zavisnih članova pomagača, da utječe na prikaz ili reputaciju nekoga na takav način da kod drugih razvije krajnje negativnu ili neprivlačnu percepciju o njemu. To obično uključuje namjerno pretjerivanje ili manipulaciju činjenicama, širenje glasina i namjerne dezinformacije kako bi se prikazala neistinita slika ciljane osobe i neopravdana i pretjerana kritika.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 09 feb 2021, 00:17

Denchi je napisao/la:
09 feb 2021, 00:15
Zoran28 je napisao/la:
Strahme je
Napad na neciji lik ili djela namjerni je pokušaj, obično osobe koja pati od narcisizma i njegovih zavisnih članova pomagača, da utječe na prikaz ili reputaciju nekoga na takav način da kod drugih razvije krajnje negativnu ili neprivlačnu percepciju o njemu. To obično uključuje namjerno pretjerivanje ili manipulaciju činjenicama, širenje glasina i namjerne dezinformacije kako bi se prikazala neistinita slika ciljane osobe i neopravdana i pretjerana kritika.
Pa tako je doktore. Jagomir vristi za tobom :bow: samo pazi ne daju zivotinjama da ulaze, tako da si bez partnera dok si gore... :plac:
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 feb 2021, 00:20

skoroalen je napisao/la:
@Bordobijeli mora, al klub mora rast u svim segmentima. Eto dobili smo sad odličnog šefa akademije, sad možemo očekivat i bolji rad u tom sektoru. Ne znam koliko se radi na psihološkoj pripremi igrača, da li tu imamo u klubu kakvog savjetnika, motivatora, psihologa (samo nek nije Srbin :mrgreen: ). U evropskom fudbalu je to dosta važno, treba neko ko će reći igračima da Celtic nije bauk, da izađu mudovito, da se pokolju do kraja... Mi u tim velikim tekmama se uplašimo šanse da uspijemo, ako i zabijemo gol, primamo ga u roku 2 minute. Kako možemo skinut skalp nekom velikanu ako se igrači plaše svoje sjene?
Klub mora rasti postepeno, uđeš u grupe nekog evropskog takmičenja, pare koje dobiješ usmjeriš na bolje igrače a omladinci dolaze u izlog evropskim skautima i menadžerima, nije isto prodat Mihojevića koji je ispadao u prvom pretkolu EL i Pidru koji (recimo) uspješno odigra protiv Pulišića u grupnoj fazi EL. Muhamed Bešić se prodao u Englesku nakon jedne vrhunske tekme na najvećoj smotri, da nije onako čuvao Messija tu noć, truhnuo bi i sad u Mađarskoj i a la Mađarskoj.
Sve je ok, al ne mogu se pomiriti da smo zadnja rupa i onda još lazemo dobro je. Nazalost al nije dobro.
Škoro Marsej, Berberovic Bajer L, Mesic Nant, Husejnovic werder to je bilo prije 15 god iz blata otišli u lige petice sad se radujemo kad ode u Tursku i to neki lijevi klubovi. Duljevic, Cimirot, Mihojevic, Čatkovic, Kovačevic, Pidro, Djokanovic, Mujakic mislim da smo i mi kao klub i oni kao igraci trebali i morali vise.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 feb 2021, 00:21

Zukanovic je napisao/la:
08 feb 2021, 21:42
Sta ovaj Marijan glupost prica. :tokralju:
Nabrijao Marijan igrace koji su se iz regiona prodali za vise novca od naseg dvojca, a nije spomenuo da ti igraci kad voze auto da moraju jos P imat,a da su Tatar i Amar u prime godinama.

Ali ovo oko novina je dobro, pa kao da SD iz City, Genka, Standard Liegea ili nekog drugog Europskog kluba udje na index ili **** da vidi kakav je igrac jucer buknuo u Srbiji, Hrvatskoj i da plati za njega 2 miliona €...Mozda su se tako prodavali igravi 80tih,ali danas nije tako sigurno.

Stoji da su mediji kod nas malo manje nastrojeni ka hvaljenju Premijer lige, ali to je i zasluzeno. Koliko je liga kvalitetna, toliko neka se hvali, nema potrebe stvarati krivu sliku i tako hraniti celne ljude NS...
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 09 feb 2021, 00:22

Dosao iz druge,prijavim se na forum i vidim neke romane. Mrsko mi citati sve, logicno.
Samo u par kratkih crta ako moze neko, o cemu se sad raspravlja i u vezi cega se svadjate ?

I jel Cmiljanic danas pokazao da je Mario Gomez iz najboljih dana, kako je Pantelija prezivio njegovu sasvim solidnu partiju?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 feb 2021, 00:23

Zoran28 je napisao/la:
09 feb 2021, 00:17
Denchi je napisao/la:
Zoran28 je napisao/la:
Strahme je
Pa tako je doktore. Jagomir vristi za tobom :bow: samo pazi ne daju zivotinjama da ulaze, tako da si bez partnera dok si gore... :plac:
To je tvoja dijagnoza, s kim god pricas i koga se dofatis taj je pijanac, i jos sta smislis usput...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 feb 2021, 00:25

Samozdravlje je napisao/la:
09 feb 2021, 00:14
08 feb 2021, 23:52

Sve tacno sto si napisao, al mora se ici naprijed, mora se ulagati probati neki rezultat napraviti, da se podigne ljestvica transfera. Treba reći da su ova dva loša transfera a ne pa hajde dobili smo nesto, dobro je. Svi ocekujemo napredak 5 god imamo investitora to je vec ozbiljan period, mora se vise i rezultatski u europi i transfer politika mora biti bolja, osim Cimirota nismo prodali igraca u ozbiljan klub,malo premalo.

Mozda nisam najbolje informisan, ali Dinamo,CZ, Partizan prave 8-cifrene transfere za mladje igrace. Pa zar nismo napravili rezultat, u zadnje 2 godine osvojili sve i sad na +9. Nisu 2 losa transfera, da je bilo prije 6 mj. ponuda od 1mill€ sigurno bi ih pustili.
Bio je samo bljeak Akademije, umjesto da se napredovalo, mi smo stagnirali.
Imamo rezultat u ligi, nema sta posljednji godina dominiramo al ocito da nam to nije nista donijelo kad su transferi i novac u pitanju, a to je ključno u radu i napredku kluba. Nismo naplatili rezultate

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 feb 2021, 00:25

09 feb 2021, 00:20
skoroalen je napisao/la:
Sve je ok, al ne mogu se pomiriti da smo zadnja rupa i onda još lazemo dobro je. Nazalost al nije dobro.
Škoro Marsej, Berberovic Bajer L, Mesic Nant, Husejnovic werder to je bilo prije 15 god iz blata otišli u lige petice sad se radujemo kad ode u Tursku i to neki lijevi klubovi. Duljevic, Cimirot, Mihojevic, Čatkovic, Kovačevic, Pidro, Djokanovic, Mujakic mislim da smo i mi kao klub i oni kao igraci trebali i morali vise.
Razlog je sto se nisu oni pokazali, Husejnovic ode Werder, pa eto ga za nekoliko godina nazad u BiH. Todorovic ode u Salzburg, i svaki vikend eto ga u Tuzlu sa Audijem, a nije mogao dobiti bolji klub za razvoj i kao odskocnu dasku. Da se on dokazao, dosli bi iz Salzburga sa kosaricom iz Lidla i pokupovali nekoliko igraca za njima sitne pare odmah.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 09 feb 2021, 00:26

skoroalen je napisao/la:
I još jedna ružna stvar, premalo se vjeruje akademcima ove sezone. Ne mislim na Pidru i co., to su već formirani igrači. Đokanović ne bi nikad upao u prvu postavu da Tino nije rovit, i u najslabijim tekmama su zadnje vezne igrali TSS i Pejović. Faruk Hodžić nije nikako dobio šansu, Bešića napljuvali nakon jedne pripremne tekme... Zašto se ne bi pružilo povjerenje jednom Ramiću na krilnoj poziciji? Okej, primarna pozicija mu je AMF al igrača od 17 godina možeš oblikovat kako hoćeš. Ja bih vala radije gledao Ramića na krilu nego Milanovića ili Hebibovića.
+1

Ovaj rok nam je pokazao da igrace iznad 21-22g ne mozemo za vece pare prodati.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 09 feb 2021, 00:28

Kad budemo vani prodali par školovanih igrača iz akademije, igrača koji neće biti turisti koji se za godinu vrate ili završe u nekim lijevim ligama, onda će nam igrači biti na nekoj cijeni. Do tih vremena, odgristi ruku onom ko ponudi oko 500k eura za Kovačevića!
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 feb 2021, 00:29

skoroalen je napisao/la:
Hodzic mi je upitnik, nisam ga gledao pa ne znam o kakvom igracu je rijec. Ramic dobija sve vise sanse, i pokazuje da se radi o veoma talentovanom igracu, i nadam se da ce i u ligi dobijati minutazu, bar po 25-30 min na utakmicama gdje je rezultatski sve rijeseno, a ako bude prilike i dobro se pokaze, sto da ne i vise minuta..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 feb 2021, 00:32

joker90 je napisao/la:
09 feb 2021, 00:28
Kad budemo vani prodali par školovanih igrača iz akademije, igrača koji neće biti turisti koji se za godinu vrate ili završe u nekim lijevim ligama, onda će nam igrači biti na nekoj cijeni. Do tih vremena, odgristi ruku onom ko ponudi oko 500k eura za Kovačevića!
Apsolutno se slazem. To i ja govorim. Igraci koji se prodaju, svojim dokazivanjem otvaraju nove transfere, a nakon nekoliko njih onda ce i klubovi moci diktirati cijenu. Zato sad dovit da se Bradonjic, Rahmanovic dokazu i tako pruze priliku ostalima.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 09 feb 2021, 00:33

hordasDoboj je napisao/la:
09 feb 2021, 00:26
skoroalen je napisao/la:
+1

Ovaj rok nam je pokazao da igrace iznad 21-22g ne mozemo za vece pare prodati.
Pa nije to buraz samo ovaj rok pokazao.
To ti je tako i to se znalo i od prije, i Dinamo i Zvezda, igrace od 27-28 godina tesko prodaju za milinske transfere.
Dominacija u ovoj ligi ti ne daje znacaja kad su u pitanju transferi, sto godina zaredom mozes biti prvak u ovoj ligi i opet ces tesko prodati igraca za milionski transfer jer je liga ko qrac, bez ikakvog znacaja u Evropi.
Ono sto nama treba je uspjeh u Evropi, grupne faze evropskih takmicenja i da mladi danas sutra doguraju do A repke a da i repka opet ima neke plasmane na velika takmicenja. Da imas neke uspjehe iza sebe i da mladi igraci iza sebe imaju neki uspjeh, a ne titulu u ovoj pisljivoj ligi koja osim nama navijacima ama bas nikome ne znaci.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: haris004, r3m1 i 11 gostiju.