U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la Cartman » 12 sep 2012, 22:34

badblueboylivno je napisao/la:Gdje je problem?
Momak je rođen u Hrvatskoj, nogometno odgojen u Hrvatskoj, prošao je mlađe selekcije HNS-a, najveći biser Dinama.
Je li i Jelavic rodjen u Hrvatskoj? Je li nogometno odgojen u Hrvatskoj?

Halilovicev stari je igrao za BiH i treba da ih obojicu bude sramota. Ali neka se zna da je odbio, da se ne bude prigovaralo savezu kasnije, nego da se zna ko je i sta je. Neka ide u boj za narod svoj, sretno mu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 sep 2012, 22:37

Cartman je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Gdje je problem?
Momak je rođen u Hrvatskoj, nogometno odgojen u Hrvatskoj, prošao je mlađe selekcije HNS-a, najveći biser Dinama.
Je li i Jelavic rodjen u Hrvatskoj? Je li nogometno odgojen u Hrvatskoj?

Halilovicev stari je igrao za BiH i treba da ih obojicu bude sramota. Ali neka se zna da je odbio, da se ne bude prigovaralo savezu kaznije, nego da se zna ko je i sta je. Neka ide u boj za narod svoj, sretno mu.
Naravno da nije, ali je izabrao Hrvatsku - šupački potez. Kako njega tako i svih Srba i Hrvata koji su rođeni na tlu BiH, a te dvije države nazivaju "svojim domovinama" :roll:

Ovaj je rođen u Zagrebu, tamo je cijeli život i tamo je stvorio "ime" i sasvim bi bilo normalno da zaigra za Hrvatsku. Vjerujem da njegov otac tu neće moći odlučivati, jer će do poziva u reprezentaciju ovaj valjda biti sposoban sam odlučiti.
Samo, nazivati ga šupkom i izdajicom je nonsens.
Hayley <3

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 12 sep 2012, 22:37

Ako ćemo tako gledati, nisu ni braća Kovač odrasla i fudbalski odgojena u Hrvatskoj pa su postali legende reprezentacije, a Niko Kovač i kapiten.
DRUG NEBI TI PUNCA

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 sep 2012, 22:38

bagrcavi je napisao/la:Zlatanov otac je rekao da su mu tražili pare uz izgovor da takvih kao Zlatan imaju koliko hoćeš i ovdje i da je zato odbio.
Moze biti i to.
Mada je u knjizi napisao da mu je majka iz Hrvatske, otac iz Bih, da je on rodjen u Svedskoj, odrastao tamo, postao relazivno poznat i kad je stigao poziv nije se upce dvoumio :D
Mada, ponavljam, moze biti i to sto ti kazes, tad nam je savez bio dno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 sep 2012, 22:41

bagrcavi je napisao/la:Ako ćemo tako gledati, nisu ni braća Kovač odrasla i fudbalski odgojena u Hrvatskoj pa su postali legende reprezentacije, a Niko Kovač i kapiten.
Da, takvih je primjera puno, po cijelom svijetu, samo kažem - glupo je prozivati oca jednog igrača za to što mu sin igra za drugu državu.
Došao mu je poziv, ovaj ga je odbio, priča gotova. Može se opet probati kasnije, ali to je na selektorima.

Uostalom, momak ima 16 godina i bolje je da se orijentira na još više treninga nego na to za koga će igrati, ima još 4-5 godina do odluke.
Hayley <3

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 12 sep 2012, 22:41

Cartman je napisao/la:
AÐ_Official je napisao/la:Zamolio bih vas da upalite mozak prije nego sto komentar ostavite. To vi ono kao znate sta Alen misli i o cemu on sa svojim ocem prica? Isto kao sto su svi kenjali po Asmiru Begovicu a sada covjek izadje na zagrijavanje i svi ustanu na noge ko da je Tito dosao.

Sve dok je on igrac "GNK Dinamo' slobodno zaboravite za njega. Prvo, njemu Mamic to nece dozvoljeti, a ni mali nije lud da to ucini. Prvo zbog uvjeta, drugo zbog mogucnosti da se dokaze na velikim takmicenjima sa mladim nadama Hrvatske. Mamic nije budala, on zeli da pojaca svoj uticaj sto se tice HNS-a a to nece nikako dobiti ako dozvoli mladom igracu tj. najboljim igracu omladinskog pogona da predje i igra za BiH. Kada mali napusti Hrvatsku tek tada ce stvari biti u punoj kontroli iskljucivo Alena i njegove obitelji. Sve dok Zdravko daje placu, Alen ce svirat kako on kaze. ;)
Isti izgovori koji su se koristili za picku Preldzica. Nije mu Mamic mater niti je to Mamicu toliko stalo kao sto neki predstavljaju.
Ja, kao prvo, necu komentarisati o Preldzicu jer nista, ama bas nista ne znam o njegovom slucaju, tako da bi bilo glupo da bila sta kazem.

Nije mu Mamic mater, a Mamic kaze otac ti ne smije prici klubu i tako bude. Mamic kaze ti narednih 5 utakmica sjedis na klupi i narednih par mjeseci nema plate, tako ce i biti. Mamic pravi ugovore, tj. on je njihov bog i batine sto se tice fudbala. Mislis da je Alen spreman svoju karijeru upropastiti radi necega sto jos nebi trebalo biti toliko aktuelno(momku je 16 godina).

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 sep 2012, 22:43

Tako je,uredno je dobio poziv da igra za BiH,nije se odazvao i od toga se ne treba praviti mit da je "nesposobni savez" kriv što Halilović igra za Hrvatsku.
Ali odma mu vidim stižu opravdanja,i to sa naše strane,to mene nervira,isti slučaj sa Nedimom Đedovićem.
Naime,radi se o mlađem bratu Nihada Đedovića,koji igra za Barcelonu i važi za najvećeg talenta u Španiji u svome uzrastu i kako stoje stvari igrati će za Španiju.
Opravdanja su slična kao i za Halilovića,te morate razumjeti Barcelona vrši pritisak,te uništit će mu karijeru ako odbije igrati za Španiju.
Nit ima logike da je kataloncima koji traže odcjepljene od Španije toliko stalo da ga privole da igra za Španiju,niti da bi Barcelona išla da uništi karijeru svome najvećem talentu jer je odbio da igra za Španiju,a još najmanje logike ima to da ako je zaista takav talenat ne može jednostavno otići u neki drugi veliki evropski tim.
Dakle,nema opravdanja ni za jednoga ni drugoga,ni bilo koga ko izabere drugu državu.
Ono što je zanimljivo da se sve više Hrvata i Srba odlučuje igrati za BiH ali Bošnjacima se počinje javljati ogromna ljubav prema "domovini",nekima prema Turskoj,nekima Hrvatskoj a izgleda dobit ćemo Bošnjaka Španskog patriotu.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 sep 2012, 22:45

AÐ_Official je napisao/la:Nije mu Mamic mater, a Mamic kaze otac ti ne smije prici klubu i tako bude. Mamic kaze ti narednih 5 utakmica sjedis na klupi i narednih par mjeseci nema plate, tako ce i biti. Mamic pravi ugovore, tj. on je njihov bog i batine sto se tice fudbala. Mislis da je Alen spreman svoju karijeru upropastiti radi necega sto jos nebi trebalo biti toliko aktuelno(momku je 16 godina).
I ovo sam zaboravio - ne valja s rogatim se bost.

A ova stoka s inicijalima Z.M. je razvio takve rogove da bode državu i pravna tijela kako se sjeti. S obzirom da je Alen Halilović, skupa s ocem, nitko i ništa, bolje mu je nek šuti i radi, valjda kroz koju godinu (što priželjkujem već evo dvije godine) dođe netko i iščupa gorenavedene rogove.
Hayley <3

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 sep 2012, 22:49

Dinu Hodzica, kosarkasa koji je sa 16 godina otisao u Cibonu, "tjerali" su iz vodstva tog kluba da igra za Hrvatsku, on je odbio, te iako je bio jedan od boljih, poslan na posudbu u neku vukoje.binu :D
Ovo odgovorno tvrdim :D
Mada je to bio samo jedan od detalja, poslije kojeg mu je karijera krenula nizbrdo :D
Otisao mlad, hoda po klubovima itd. :D

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 12 sep 2012, 22:58

Momak je talenat, i vidi se odmah da bi mogao postati vrhunski igrac..

Samo, ovaj momak je Bosnjak, nije Hrvat, babo mu je Bosnjo, i to ce i ostati, i definitivno pripada ovoj zemlji, i Bosni i Hercegovini, i to je bitno naglasiti..svaki Hrvat kojeg pozove HNS igra za Hrvatsku, isto tako Srbin, bez obzira odakle bio..da li iz BiH, ili neke druge zemlje, i isto tako bi trebali i Bosnjaci, ali izgleda da to nije slucaj.

Ne treba zaliti ni za jednim igracem, BiH je izgubila barem 2 kvalitetna tima, racunajuci igrace koji su otisli u Srbiju, i Hrvatsku, i to je ok..ne bi ni ja volio da neko igra za moju zemlju ako ne osjeca, i ne zeli to.
Tako i ovaj mali, neka mu je sa srecom, sta god odabere, volio bi da to bude BiH, jer bi nas pojacao, a ako i ne bude, i to je ok..necemo biti puno losiji bez njega :D.

Ionako smo dovoljno jaki, imamo jake i mlade reprezentacije, i ne trebamo se brinuti.

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 12 sep 2012, 23:07

halilovic = judin sin.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 sep 2012, 23:44

STEVIE je napisao/la:halilovic = judin sin.
Ma nije Judin, Sejin mali :mrgreen:

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 12 sep 2012, 23:58

po meni ta prica oko toga kako moraju igrati za te reprezentacije mi ne pije vode jer mamicu nije cilj da neki igrac igra za njihovu repku nego da sto vise izvuce novaca jer covjek je biznismen. ;)
Po meni taj mali se vidi kao Hrvat al to je opet do oca koji ga tako odgojio jer cim je tako zaboravio je odakle vuce korjene i gdje mu je djedovina.Opet na stranu sve te djedovine ali ne krivim to dijete nimalo jer imao je oca "za svaku pohvalu".
Njemu sretno igrat cemo mi i bez njega kao sto igramo i bez mnogih ;)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 sep 2012, 00:08

Dylan Dog je napisao/la: a izgleda dobit ćemo Bošnjaka Španskog patriotu.
Dobili smo ga već Adnan Omeragić kadetski reprezentativac Španije takođe igra u Barceloni, a stari mu bivši mislim kapiten odbojkaške repke BIH :P

Ovaj Halilović ako ikad zaigra za nas i ja ću ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 13 sep 2012, 00:12

Alen ce za 2-3 godine biti prosjecan igrac nista vise ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 sep 2012, 00:18

Sarajlijc@ je napisao/la:Alen ce za 2-3 godine biti prosjecan igrac nista vise ;)
Pa već je priključen prvom timu Dinama i očekuje se da igra za prvi tim od naredne sezone i kao takav iz Dinama može otići samo u lige petice.
Baš me zanima kakve čvrste argumente imaš za tu tvrdnju :?
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 sep 2012, 00:22

Ma može moj Dylane i ta Dengina proći, u dosta slučaja ti veliki talenti propadnu, napušu ih mediji i svi ostali, a oni naglo ispušu :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 sep 2012, 00:24

Denga je veliki skaut, šta misliš ko je onog garavog doveo u Sarajevo ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 13 sep 2012, 00:25

legenda reala je napisao/la:Ma može moj Dylane i ta Dengina proći, u dosta slučaja ti veliki talenti propadnu, napušu ih mediji i svi ostali, a oni naglo ispušu :P
Istina.
Ali ovaj nije klinjo od 12 godina čiji se klipovi vrte po youtube a kasnije niko više ne čuje za njih,već je dogurao do prve ekipe Dinama.
U Hrvatskoj su svi puni riječi hvale za njega,ne smatraju ga ništa lošijim od Kovačića,a Kovačić je označen većim talentom od Modrića,mada dobro,to i nije neka pohvala.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 sep 2012, 00:27

Ja ono snimaka što sam vidio imam isto mišljenje, onakvo nešto se odavno na ovim prostorima nije rodilo 8-)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], xinxee i 11 gostiju.