Francuska - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

miralem444
Kontakt:

Re: Francuska - BiH

Post Postao/la miralem444 » 12 okt 2011, 06:11

"Bila je ovo teška utakmica. Bosna i Hercegovina nas je iznenadila otvorenom igrom. Prvo poluvrijeme smo odigrali loše, no u drugom dijelu smo pronašli svoju igru, nametnuli smo ritam i na kraju smo se zasluženo plasirali na Evropsko prvenstvo", istakao je Nasri

kako te nije stid reci zasluzeno!?? nemogu da shvatam da zivimo u tako jadnom i bijednom svijetu...Nasri veselio sam se tvom dolasku u City al kao igrac si dobar ,al kao covjek si velika 0...kako ljudi obraza nemaju.:(
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

sandokan_TM87
Kontakt:

Post Postao/la sandokan_TM87 » 12 okt 2011, 06:36

francuski sljam na celu sa platinijem jeli vas stid francuzi da drugi put idete uz naklonost platinija
26.05.2010-TITULA

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 12 okt 2011, 07:10

Prognozirao sam rezultat 1:1, ali sam se nadao da ce biti 1:2. Protiv nekih stvari se ne moze. Jos. Evo i sad ovaj baraz treba da igramo i to opet kao reprezentacija iz drugog sesira. Bez obzira sto smo bolji od dosta reprezentacija koje ce biti na turniru, postoji sansa da mi ne budemo tamo. Opet. Ali ja sam presretan sto ovako dobro igramo i sto je jos vaznije konstantno dobro igramo. Uskoro cemo mi biti ti koji ce biti nosioci u nekom iducem barazu. Zato je svaki mec bitan, cak i onaj neki prijateljski protiv Malte. Jedna Irska je sad nosilac, a mi bi ubili Boga u njima da se sad sastanemo.

Sto se tice utakmice, prvo poluvrijeme smo ih razbili. Bukvalno. I realno smo trebali voditi 3:0. Hajde mozda da damo onaj gol Remyu, pa je to 2 gola prednosti za nas. U drugom poluvremenu smo malo fizicki pali sto su oni odmah iskoristili. Imali smo dvije prinudne izmjene, tako da je i to bila nesreca. Penal po meni nije postojao, ali necu da placem zbog toga, jer da smo uradili ono sto smo trebali i poveli sa nekoliko golova razlike, nikoga ne bi bilo briga za to. Ne smijemo nikad dozvoliti sudiji da nam odlucuje mec. Pusti sad one price mi se ne bi voljeli ovako plasirati... Ne bi moj ****. Potpisao bih bilo kakav plasman u svako doba dana i noci. Oni idu na prvenstvo, a mi opet preko trnja i kamenja. Ali i to ce se kad tad promijeniti. Velike nade polazem vec u naredne kvalifikacije.

Sto se tice baraza, mozemo ravnopravno igrati sa svima. Ali proci je neka druga pjesma. Portugalce naravno ne zelim. Hrvati su nam knap, ali bih ih volio izbjeci iz ocitih razloga. Cesi i Irci... tu smo bolji. Kakva nas sreca prati, Ronnie i Nani dolaze u BiH. :lol:

I sta se desilo sa Sukom?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 okt 2011, 07:32

slika
Čelik Zenica 1945

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 12 okt 2011, 08:05

Kad sinoć nisam zaplak'o, neću nikad...

Safete, igrači, navijači...svaka vam čast! Razbili smo velesilu Francusku u sred Pariza! Razbili! Pokazali smo gnjidama kako se igra, nažalost, tu su sudije...stvarno ne kontam, prvo poluvrijeme je sudio extra, znači bez greške, a drugo poluvrijeme, Bože sačuvaj, drugi sudija skroz...

Što se tiče baraža, ne treba nas nikoga biti strah više, ni Portugala, ni Turske...ni bilo koje druge pi*ke materine...sa onakvim pristupom igri možemo da dobijemo svakoga...sinoć smo pokazali da možemo!!!

I da, jel' može neko reći, dal' se zna koliko je BH navijača sinoć bilo na stadionu, otprilike?
I ovo još, koji se ku*ac desio Zoranu? :twisted:

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 12 okt 2011, 08:09

Platinju jesis zadovoljan, jesil dovoljno zaradaio ?? **** ti sve zivo i mrtvo, Plataniju, cujeeeeeees li :?:
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 12 okt 2011, 08:10

To je to momci, strasno su odigrali ! Idemo da pokazemo ko smo i sta smo u barazu.Pa onda aBd na EP da Francuze u grupi dobijemo.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 08:14

mandraX je napisao/la:Kad sinoć nisam zaplak'o, neću nikad...

Safete, igrači, navijači...svaka vam čast! Razbili smo velesilu Francusku u sred Pariza! Razbili! Pokazali smo gnjidama kako se igra, nažalost, tu su sudije...stvarno ne kontam, prvo poluvrijeme je sudio extra, znači bez greške, a drugo poluvrijeme, Bože sačuvaj, drugi sudija skroz...

Što se tiče baraža, ne treba nas nikoga biti strah više, ni Portugala, ni Turske...ni bilo koje druge pi*ke materine...sa onakvim pristupom igri možemo da dobijemo svakoga...sinoć smo pokazali da možemo!!!

I da, jel' može neko reći, dal' se zna koliko je BH navijača sinoć bilo na stadionu, otprilike?
Upravo o ovome i ja jutros razmišljam. Da, tačno, prvo poluvrijeme je sudio extra a drugo katastrofa, ubijao nas je silnim faulovima, žutim kartonima i puštanjem Francuza da igraju grubo bez sankcija. Očito da se nešto desilo u poluvremenu, šta li Bože moj.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 12 okt 2011, 08:22

NoName je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Kad sinoć nisam zaplak'o, neću nikad...

Upravo o ovome i ja jutros razmišljam. Da, tačno, prvo poluvrijeme je sudio extra a drugo katastrofa, ubijao nas je silnim faulovima, žutim kartonima i puštanjem Francuza da igraju grubo bez sankcija. Očito da se nešto desilo u poluvremenu, šta li Bože moj.
A sta ce nego Francuska kuhinja, sinoc na poluvremenu kontam i znam da ce nas sudac ubiti, al reko, lakse im je nastimati Estoniju u barazu nego nas pokrasti pred cijelim svijetom. Al ''mesje'' Platiniju nista nije ofirno.

Nadam se samo da ce nas komitet uloziti zalbu za sudjenje i za pljacku, nema smisla gledati kako te pljuju a ne uciniti nista.

Znao sam da cemo pasti fizicki u drugom, jer smo prvo odigrali ko Barsa, samo nam je Messi falio da vodimo 3-0 bez problema i onda bi sve gotovo bilo.

Pape kapa dole, za postavku, za napad, za Misketa, za izjave, za suze u ocima i za ono sto su ti pozeljeli na forumu sinoc a to je da se potvrdis i kao trener u svom Parizu i ti si to i potvrdio sinoc. Dao si lekciju fudbala i Francuzima ali i nama Bosancima koji smo vidjeli kakav kvalitet imamo u repki, dao si i nadu u baraz jer si rekao da ova repka nije ista kao i prije dvije godine da smo sada puno bolji i jaci.

Ako neko ima posjed lopte u prvom poluvremenu neka postavi molio bih. ;)
Cuva Bog Zelju svog!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 12 okt 2011, 08:24

Ne moze Francuska nigdje bez sudiske pomoci , to i ptica na grani zna.
Zguzili smo ih ko neke budale ba , ali tu je francuski 12 igrac sudija da pomogne mader im ****.
Svaka cast nasim igracima ,navijacima i Safetu .
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Adin_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Adin_BiH » 12 okt 2011, 08:35

Savrseno , ona utakmica se nece vjerovatno ponoviti u barazu , jer su ono igrale emocije i ljubav prema domovini . Svima im odreda svaka cast .

P.S. Jel se onaj Šuko pobio sinoc sa ''kolegama'' Francuzima ? :mrgreen:
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 12 okt 2011, 08:40

Francuski igraci zapinju za trevu on daje zuti spahicu bez ikakve konzultacije sa pomocnim sucem koji je bio 2-3 metra od toga,ali nema veze razbiti francuze na Stade de Francu je neprocijenjivo,samo da nam sreca jednom okrene ledja i da ne dobijemo portugal u barazu i ako oni nisu nepobjedljivu ako ih Danska(od koje smo jaci)moze dobiti mmozemo i mi a ostale Irce i Cehe kao i Hrvate(koji imaju losu atmosferu mozda im se to dogadja jer uvijek najvljivaju pobjedu a znamo kako ispadne)mozemo dobiti bez tezih problema.Jedino ce biti problem Papac koji nece igrati i tko jos nece igrati osim papca?

"Zmajevi" u Parizu oduševili: "Platinijevskim" penalom Francuzi "isčupali" bod ovo je naziv rubrike u D.A
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 12 okt 2011, 08:45

Ma odlicno su nasi odgirali, sudija je sve zajebo. I da se ne kvalifikujemo nemamo sta zamjeriti. Znali ko ista o Suki jel se potuko.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 12 okt 2011, 08:49

Svaka cast za velicanstvenu utakmicu, i razbijanje Francuza u prvom djelu.
Velicanstvena taktika Papeta.

Imam samo dvije kritike.

1. Hasagic nije smio braniti ovaj mec. Susic je pogrijesio, a Hasagic ispao nekorektan jer je rekao da je spreman A NIJE BIO. Zbog toga smo izgubili jednu zamjenu, a primjera radi, mogao je Ibisevic uci u 80min.

2. Spahic, 10minuta prije kraja je morao bolje rijesiti onu situaciju. ovo je tipicno Psahic, pun samopouzdanja, to mu je najveca mana. Eto zbog tog jednog poteza nismo pobjedili. Veoma skupo. Spahic nas je toliko puta spasio, al za onaj potez nemoze se opravdati. Steta.

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 12 okt 2011, 08:54

mandraX je napisao/la:
Upravo sam stigao iz Pariza i mogu ti slobodno reci da nas je bila (najmanje) trecina, sto znaci oko 20-25k, ja gdje sam bio u francuskom sektoru je bilo mozda 80% nas i ostalo njihovi, neka zena i covjek kraj mene sjedili a nas 20 oko njih, ne mogu da vjeruj, navijaju za nas ubuduce, kaz da ovo nisu nikad dozivjeli, navijanje licno nikad bolje vidio nisam, 6km kroz grad prema centru, crnci navijali sa nama, citav grad slikaje, brodovi, kamioni svirali kolona se prosirila na nekih 2km, jednostavno najjace sto sam ikad vidjeo, i sve to bez ikakvih problema, fracuzi odusevljeni, ponosno se vracam iz Pariza kao i svi nasi navijaci, zivjela BiH dajte nam sad hrvate da se igramo, ubijedjen sam da bi ih mogli dobiti, nasi nakon izlaska Mujdze poceli grijesiti, ali sta da se radi, penal su dobili, Spaha je malo glupo reagovao ali Boze moj, sta je tu je, Miske borbem kao nikad do sad, Muslimovic prije tekme snima sa IPhone navijace i crkava od smijeha 8-) a ja imam srecu sto imam tasteturu jer nebi imao glasa da am ispricam ;)
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 okt 2011, 08:57

Noć je prošla kako je prošla : ljutito, rezignirano, ponosno, tužno, radosno.... miješaju se osjećaji...

Braćo pa šta je ono sinoć bilo???
Kakva igra naših do 55 minute..... :o :o :shock: :o :shock: strašna igra...

Hasagić - konkretno odradio onih par intervencija
Mujdža - do povrede strašan, brz, rastrčan, da je on ostao do kraja nebi ni Nasrijev Nasri mogao proći
Pandža - kakav borac, ratnik, šah, padišah, kralj i sultan, kakva požrtvovanost, mislim da je ono najbolja njegova utakmica za reprezentaciju, svaka čast Borise
Spahić - kapitenski, možda je pogriješio ondje, ono se izbija odmah bez pogovora, ali greške se dešavaju i to je sastavni dio utakmice, prekršaj je bio ali VAN šesnaest (Platini i sudija sjetim se......)
Papac - ratnik, direktor, vođa i borac... svaka čast Saša, šteta za žuti i baraž
Lulić - eh da uđe ona na početku :( , svaka čast imenjak, kako je samo odigrao žestoko i požrtvovano...
Pjanić - mali princ, kako je samo odigrao doktorski, kakvi pasovi i kombinatorika, požrtvovan, ajjj kad je bio onaj slobodnjak u zadnjim minutama da je ušla, gol bih se skinuo i trčao po gradu
Misimović - svaka čast majstore, šteta što nema veću minutažu, imao bi više snage, nije mogao nastaviti u onako jakom ritmu, dobra saradnja sa Pjanićem...
Medunjanin - smiren, konkretan, pasovi i kombinatorika na nivou, svaka čast Harise
Rahimić - svaka čast generale, borba kao i obično svaka čast majstore
Džeko - kakav gol, borba, otresanje francuskih prcolizaca od sebe, saradnja sa saigračima, svaka čast majstore, još da uđe ona ljevica...uhhhh
Begović - kralj skoka i visine, kako samo uzme loptu kao majka dijete
Maletić - malo se pogubio, nije sinoć bio dovoljno kvalitetan i korektan , ali za borbrnost svaka čast
Zahirović - ratnik, ono što je pokazao bilo je borbeno...

Pape - šta reći, možda jedan od najosporovanijih trenera u svijetu (nadam se da je adekvatan izraz).
Radio tiho, mirno, pripremao igrače, balansirao između dva nezadovoljna golmana, balansirao sa onim što ima (ono što imamo posjeduje kvalitet, ali fali nam širine izbora igrača), tražio najbolji sastav i taktiku, studirao protivnike, radio mic po mic, smireno, polako, bez medijske pompe, imao grešaka ali ih i ispravljao i učio iz istih, zajedno sa stručnim štabom funkcionisao i pripremao teren, nije baš bio miljenik masa zbog svojih izjava, ali sinoć one suze u njegovim očima rekle su sve o njegovoj želji i volji da pobjedimo sinoć...
Hvala ti Safete za osjećaj ponosa što si nam dao sinoć...

Ja sam u kafiću prevrnuo stol kad smo dali gol, poderao grlo po temelju, kad je svirao penal zveknuo sam stolicu u zid a ona se u isti zabila horizontalno i ostala (rigips), navijao, plakao, smijao se.... na poluvremenu u kafiću je sve bilo na stolovima i stolicama ''Modra boja na bijelome platnu'' i ''Volim te BiH'' se 'orilo, taktovi navijačke himne i narodnjaka u pauzi su digli atmosferu do usijanja, niko nije sjedio, frcalo je piće, meza, bacala se i trgala odjeća, svaki dobar potez naših bio je propraćen urlanjem, aplauzima i vikom do iznemoglosti, a sviranje penala je propraćeno uz asortiman razbijenih čaša i prevrnutih stolica, postizanje gola Nasrija donijelo je muk koji je trajao pola minute, opet je raja skočila ''nema veze idemo dalje, idemo smiriti igru, spustiti je na zemlju, idemo opet Sajini lavovi'' nadali smo se potajno korneru, prekidu, Misketovom ili Miretovom slobodnjaku, kad je pred kraj onaj skok Papca bio pao sam na pod sa rukama na glavi, rasjekao koljena od razbijenih čaša.... i opet kao i mnogo puta prije morao sam gledati sva ta tužna lica navijača koji se vraćaju kući ... ma da su nas pobijedili glat ne bi boljelo toliko, ali ovo...???? :( :o

Platini + Uefa + sudija = 1:1
Uzmite nam bodove, uzmite nam i baraž, uzmite nam mogućnost igranja na prvenstvu ali gospodo znajte da nam ne možete uzeti osjećaj ponosa kad vas razbijemo u ''po' Pariza'' i odigramo maksimalno korektno, fer, sportski i požrtvovano...
Platini bi trebalo da sredi da Francuzi uvijek idu direktno da poštedi sve nas stresa, živaca, zdravlja itd....
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 12 okt 2011, 08:58

Kas me sinoc srce ne udari,nece nikad,sad realno gledajuci sam svjestan da bi se tekma igrala 180min ako treba samo dok cigani ne daju go i rukom ako treba.
sta bezze napadate spahu,da nije bilo u 78' bilo bi u 88' ili do kraja sigurno.sto jutros na radiju slusam da je pala platinijeva tetka na tribinama svirali bi nam penal.

Iskreno,spahi se snioc izmedju ostalog "stucalo" i od mene,sad kad sve bolje pogledam,bez navijacke euforije,mogu samo reci,"oprosti spaha,uz tebe do kraja!!!"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 12 okt 2011, 09:02

Opusteno momci, bez nerviranja, nismo pobijedili i sta, nije kraj svijeta, ko da gledam da cemo izvuci cescu il irsku i idemo dalje

sto se tice utakmice sinoc, nemamo se sta zaliti, pokazale su se neke nase boljke koje smo svi znali, ali smo ih krili samo od sebe

prvo poluvrijeme ubili smo francuze, miske je doktor fudbala za njihove atletki vrhunski spremne igrace, ali tehnicki jako tanke, medjutim, problem ove nase reprezentacije o kojem je govorio susic,problem za koji so svi znali ali se pretvarali da ga ne vidimo, i kostao nas je sinoc.

nije nam kriv sudija, kriva je fizicka sprema i cinjenica da mozemo vrhunski odigrati 60 minuta,a igra se 90 minuta. Penala i da nije bilo primili bi gol, ocigledno je bilo da nasi vise nemaju snage, izgubila se briljantna igra iz prvog dijela, miske se vise nije vidio kao i vecina drugih igraca, jedino je dzeko pokazao da je fizicki na nivou sa francuzima i on je nesto i pokusavao.

tako je to ljudi jbg, nasa sansa bila je jedino mozda da smo poveli 2 0, ovako nemamo se sta zaliti, penal je bio, nije kriv sudija, normalno da ce svirati, mogao je progledati kroz prste i izvuci izvan linije, ali brat bratu penal je opet cist, spaha je zahebao, ocigledno je bilo kako gura nogu u nazad da obori nasrija, ja tu sudiji nemam sta zamjeriti, a nemam ni spahi, cesto tako u najbitnijim utakmicama pogrijese glavni igraci

kostalo nas je sto miske, rahimic i vecina drugih igraca nisu dovoljno fizicki spremni za 90 minuta vrhunske utakmice, i to je to, sto se tice fudbalskog umijeca pokazali smo da smo doktori za francuze, ali eto jbg, oni su trkom izvukli taj bod, sad samo izbjeci portugala, mozda i hrvatsku, cesku ili irsku mislim da bi sigurno prosli
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bosnian_Serb
Kontakt:

Post Postao/la Bosnian_Serb » 12 okt 2011, 09:25

Svaka cast na utakmici... Ocito je koliko je repka napredovala kada sa 1-1 u Parizu nismo zadovoljni :D
Neka me biju,neka me tuku
Ja volim Borac i Banja Luku

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 okt 2011, 09:26

Rami nije mog'o prdnut Luliću i Džeki! BUKVALNO!
Čelik Zenica 1945

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.