Rekonstrukcija stadiona u BiH

7aprildomemoj

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la 7aprildomemoj » 27 jul 2013, 10:42

htcxone je napisao/la:stvar je da je F.K. S arajevo i optsina U KOJOJ SE NALAZI stadion kosevo, obecali uloziti također dosta sredstavva za izgradnju, tako da kosevo ima najvece sanse, tj. koliko sam shvatio FKS ce uloziti oko milion maraka , a opstina nisam siguran ali vjerovatno i vise..nisam siguran da grbavica ili BP mogu ulozitii toliko ?
:lol: :lol: :lol: očito nisi dobro shvatio, nasmija me do suza i uljepša mi čitav dan. Čuj FKS da uloži milion marak. To ti ga vama dođe ko milja maraka pa je to ništa sića. Bolan vi da imate te pare kupili bi igrače a ne pekari da vas blamiraju :mrgreen:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 27 jul 2013, 10:43

htcxone je napisao/la:stvar je da je F.K. S arajevo i optsina U KOJOJ SE NALAZI stadion kosevo, obecali uloziti također dosta sredstavva za izgradnju, tako da kosevo ima najvece sanse, tj. koliko sam shvatio FKS ce uloziti oko milion maraka , a opstina nisam siguran ali vjerovatno i vise..nisam siguran da grbavica ili BP mogu ulozitii toliko ?
Stvar je da je Zenica u BP već uložila i više od toga. Gradska vlast ima iza sebe historiju ulaganja u sportsku infrastrukturu i rezultate tih ulaganja. S druge strane, Grad Sarajevo puno obećava ali sve se završava na tome. Samo mrtvo slovo na papiru i ruševni stadioni u gradu. Izvini ali ja im ne vjerujem dok ne vidim svojim očima da su mašine na terenu i da rade. A najlogičnije je da se ulaže u onaj stadion koji je u najboljem stanju, jer je i UEFA-i u interesu potrošiti što manje novca. Tu je BP daleko ispred Koševa, a Grbavica nije vrijedna ni spomena u tom kontekstu.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 27 jul 2013, 10:45

7aprildomemoj je napisao/la:
:lol: :lol: :lol: očito nisi dobro shvatio, nasmija me do suza i uljepša mi čitav dan. Čuj FKS da uloži milion marak. To ti ga vama dođe ko milja maraka pa je to ništa sića. Bolan vi da imate te pare kupili bi igrače a ne pekari da vas blamiraju :mrgreen:
NE SIKIRAJ SE TI ZA NAS :) mozda nece sarajevo direktno kao klub, ali neko u sarajevu hoce :) ;) vidi , bilino polje ima dvije stvari koje mu ne idu u prilog, mali broj mjesta i to sto je stadion koliko sam shvatio dijelom ili kako vec u privatnom vlasnistvu?
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 27 jul 2013, 17:52

htcxone je napisao/la:
NE SIKIRAJ SE TI ZA NAS :) mozda nece sarajevo direktno kao klub, ali neko u sarajevu hoce :) ;) vidi , bilino polje ima dvije stvari koje mu ne idu u prilog, mali broj mjesta i to sto je stadion koliko sam shvatio dijelom ili kako vec u privatnom vlasnistvu?
Bilino polje je od strane opstine prije par godina dato NK Čeliku na koristenje na 99 godina:)
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 27 jul 2013, 18:18

Nisam iz Zenice vec onako objektivno gledam stvari. BP ima prednost poredeci sa Kosevom, a to su tribine. Svi znamo kako su blizu tribine travnjaku a to vole i nasi fudbaleri a protivnicki timovi su nekad znali davati komentare da se na BP osjecaju kao u zatvoru nekom. Znaci to govori da je sto se tice atmosfere definitivno BP ispred Koseva. Ja koliko znam i nasa repka je uvijek volila BP. Meni je licno svejedno gdje se igra, samo neka je dobar teren i neka odgovara nasoj repki. A ja ako bi branio grad gdje zivim kad sam u BiH, onda bi to bilo Sarajevo, medjutim nije tako. Sarajevo je do sad fulalo puno nekih stvari i samo je to rukovodstvo krivo sto Kosevo nije nikad sredjeno kako treba. Licno bih volio kad bi neko postavio slike svlacionica itd. od Koseva, Grbavice i BP da vidim.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 27 jul 2013, 20:00

htcxone je napisao/la:
Drug moj ulozite vi i 10miliona pa napravite exstra stadion, nek vam je na srecom! Samo ne svidja mi se ova politika grbavcana sto bi volili da imaju stadion a da oni nista ne uloze, samo nek im drugi prave.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 27 jul 2013, 21:36

Kosevo:

Renovirano prije nesto manje od godinu dana. Sredjena domaca i gostujuca svlacionica, cijela upravna zgrada, ambulanta, sala za doping kontrolu, svi mokri cvorovi na juznoj tribini, te VIP salon. VIP loza je uvecana za 300 mjesta, te je povis nje postavljena nova tenda. Saniran je novinarski voz, postavljeni su novi pultovi i prikljucci za internet. Takodjer su promijenjene klupe za rezervne igrace, a poboljsani su i reflektori. Cijena radova je iznosila pola milijuna maraka. Sto tisuca dala je Opcina, pedeset Kanton, a ostatak Centar za sport i rekreaciju. Nakon ovog je najavljena zamjena stolica na zapadu sto se dijelom i ucinilo. Taj novac je trebao obezbjediti N/FSBiH, ali je zbog ponistavanja tendera opcija otpala. Tko je poslije obezbjedio ne znam, koga zanima nek potrazi na netu. Nakon stolica na zapadu na red bi trebali doci mokri cvorovi na zapadu i sjeveru. Svi moguci radovi na istoku ce pricekati do objavljenja regulatornog plana za natkrivanjem te tribine, jer kako rekose, nema smisla raditi nesto sto nece trajati barem deset godina. Svi radovi ovisit ce od obezbjedjenja financijskih sredstava.

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Slvacionice omladinskog pogona:

Ako me pamcenje dobro sluzi, one se nalaze na sjevernom dijelu istocne tribine. Najavljeno je njihovo saniranje u 11. mjesecu prosle godine. U prvom mjesecu ove godine je bila vijest da su malo doradjenje, ali ne i u potpunosti. Slike nakon te mini-sanacije, da je tako nazovem nemam, a ovo je staro stanje:

slika

slika

slika

Grbavica:

Prije godinu i pol renovirane su svlacionice na pomocnom stadionu. Na svakoj slici koju sam nasao ima djece s posebnim potrebama pa slike necu postavljati. Svlacionice su OK, super izgledaju, a u istim ce se odvijati i mnogi procesi spomenute djece medju kojim je i njihova edukacija. Svlacionice je renovirala Ambasada Italije i Opcina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta ''Podrska akcijama u korist djece i mladih koji se ubrajaju u posebno ugrozene i rizicne grupe u Bosni i Hercegovini - III faza''.

Na glavnom stadionu je stanje ocajno. Nigdje ne mogu naci slike, ali se sve moze pogledati na sljedecem klipu:

http://www.youtube.com/watch?v=o2oM2KPIUdk (Premotajte na 1:05 i pustite)

To je klip od prije godinu i par mjeseci. Da je bilo ikakvih renoviranja nemam informacije. Prema prilozenom, stanje na Grbavici je vise nego ocajno.

Pecara:

slika

slika

Tusanj:

Na Tusnju su svlacionice renovirane prije godinu i pol. Ulozeno je 30 000KM. Renovirane su i svlacionice za omladince. Nigdje ne mogu naci slike zavrsenih radova, vec samo ove u toku. Nakon sto je ovo gotovo islo se na te za omladince. Zamijenjene su vodovodne i elektroinstalacije, te je postavljena keramika. Na Tusnju su takodjer, prije pola godine, na pomocno igraliste stavili umjetnu travu. Pored velikog terena (110x60) umjetna trava je postavljena i na mali teren (40x20).

slika

slika

slika

slika

slika

Svlacionice Bilinog Polja ne mogu nigdje naci. Ima neki klip iz 2011., ali su one renovirane nakon toga. Takodjer, na Stadionu pod Bijelim brijegom prije pola godine su renovirane svlacionice. Mijenjane su klupe i ormarici. Proizvodjac robe je poznati talijanski Sportsystem, a sve je zavrseno preko njihovog nabavljaca za BiH, Gransporta. Slika takodjer nema, kao ni za BP. Oimpic je svoje sredio, mislim da smo ih i vidjeli. Takodjer smo redovno izvjestavani iz Gradacca, pa nema potrebe da trazim Banja Ilidzu. U Vrapcicima se sve nalazi ispod one visoke tribine, od sobe za doping, ambulante, pa do svlacionica. Slike ne mogu naci, ali prema procitanim tekstovima stanje je savrseno. Oni su nedavno poceli sa izgradnjom WC-a ispod istoka. Za ove ostale premijerligase nisam nasao bas neke informacije. Sve sto znam je da je stanje u Vitezu takvo da bi gu*ice dali za ove svlacionice omladinskog pogona FK Sarajeva.

Trazeci sve ove informacije naisao sam i na neku listu BH stadiona po UEFA rejtingu, pa izvolite:

1. STADION BILINO POLJE ZENICA
2. STADION PECARA SIROKI BRIJEG
3. GRADSKI STADION BANJA LUKA
4. STADION KOSEVO SARAJEVO
5. STADION BIJELI BRIJEG MOSTAR
6. STADION KAMBEROVICA POLJE ZENICA
7. STADION BANJA ILIDZA GRADACAC
8. STADION GRBAVICA SARAJEVO
9. GRADSKI STADION PRIJEDOR
10. STADION BORICI BIHAC

Prvi komentar: je*o te ovo zar je moguce pecara i banja luka ispred grbavice...bas nidje veze :/

Ne znam sta bi mu rekao :lol: :lol: :lol:

PS. Nemoj da se netko usudi ovo citirat :mrgreen:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 27 jul 2013, 21:51

@Signore - svaka cast na postu ovome! To je ono cega sam se i pribojavao. Situacija u svlacionicama ocajna na Grbavici. Od vlage do ostalih katastrofa i na to sam i mislio da ima vjerovatno vaznijih stvari da se urade nego da se prave nove tribine. Kosevo izgleda super sto se toga tice, samo da su tribine blize igralistu, ali eto, nije to problem neki. Ovi neki drugi klubovi imaju isto super sredjene prostorije. Bilo bi fino isto kad bi nas mentalitet bio malo pitomiji pa da navijaci prestanu demolirati stadione.

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 27 jul 2013, 22:41

Nerealno je da reprezentacija igra na Bijelom Brijegu, u podijeljenom Mostaru.Siroki Brijeg?Jel neko misli da reprezentacija moze da igra dole

U Opciji su bila 3 stadiona:Kosevo, Grbavica i Bilino Polje, i to je kraj.Nema dalje

Kosevo na prvi pogled ima veoma dobru perspektivu, imas i stadion s 35 000 sjedecih.Znaci solidan stadion, ali fali mu losa atletska staza, stolice i jos par stvari

Grbavica je u rasulu, i jedino sto je dobro na stadionu Grbavica je onaj Bosanski burek sto se prodaje tamo.Nista manje a ni vise.Ovo treba rusiti, posebno neke tribine..itd.Stranci ako budu imali opciju izmedju Koseva i Grbavice.Ulozit ce u Kosevo.No, vjerujem da Bilino Polje ima najbolju sansu.Jos ako se tribine nadograde za preko 6000 mjesta.To ce biti 20 000 + kapacitet stadiona.Vise nego dovoljno

Samo onaj ekspert.Jel rekao koji stadion je odabrao.Ima li kakva vijest?

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 28 jul 2013, 01:07

Denizli je napisao/la:Nerealno je da reprezentacija igra na Bijelom Brijegu, u podijeljenom Mostaru.Siroki Brijeg?Jel neko misli da reprezentacija moze da igra dole

U Opciji su bila 3 stadiona:Kosevo, Grbavica i Bilino Polje, i to je kraj.Nema dalje

Kosevo na prvi pogled ima veoma dobru perspektivu, imas i stadion s 35 000 sjedecih.Znaci solidan stadion, ali fali mu losa atletska staza, stolice i jos par stvari

Grbavica je u rasulu, i jedino sto je dobro na stadionu Grbavica je onaj Bosanski burek sto se prodaje tamo.Nista manje a ni vise.Ovo treba rusiti, posebno neke tribine..itd.Stranci ako budu imali opciju izmedju Koseva i Grbavice.Ulozit ce u Kosevo.No, vjerujem da Bilino Polje ima najbolju sansu.Jos ako se tribine nadograde za preko 6000 mjesta.To ce biti 20 000 + kapacitet stadiona.Vise nego dovoljno

Samo onaj ekspert.Jel rekao koji stadion je odabrao.Ima li kakva vijest?
Još se ne zna gdje će se ulagat, a zaboravio si reći da je opština centar izdvojila još 100.000 km za stolice na zapadu AFH da se skroz promjene i valjda da se na ostalim tribinama zamjene gdje fali i koje su polomljene.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 jul 2013, 01:35

moram dodati da kreću ponovo infrastrukturni radovi na stadionu rođeni u Vrapčićima, kako bi se što spremnije dočekala mlada repka... ;)

palac gore za upravu RŠD VELEŽ....

http://sportsport.ba/bh_fudbal/rodjeni- ... onu/110024" onclick="window.open(this.href);return false;

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jul 2013, 01:40

Ja sanjam ovakvu tribinu u bilo kojeg naseg kluba.

slika
slika
slika
slika
slika
slika

Posebno mi se svidja fasada 8-)
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 28 jul 2013, 08:58

samo_lijevo je napisao/la:Ja sanjam ovakvu tribinu u bilo kojeg naseg kluba.
I na tome ce se zavrsiti za nas, da samo sanjamo :roll: a i da imamo ovo, sredili bi to nasi divljaci u kratkom roku.
Ja bi volio da su nam najveci problemi nasi stadioni, no na svu zalost, imamo mi mnogo vece probleme, tako da ovakvu gradnju ne vidim kod nas barem jos za nekih 10 godina a mozda ni tad.

P.S. Gdje je ovaj stadion? Meni bas lijepo izgleda.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jul 2013, 09:34

P.S. Gdje je ovaj stadion? Meni bas lijepo izgleda.
Union Berlin

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 jul 2013, 10:25

To je stadion koji su izgradili ni manje, ni vise nego navijaci tog kluba. Materijal su isprosili od mnogih firmi po Berlinu, a najveci dio radova su svojim rukama odradili, jako cesto i pod svjetlima reflektora, jer mnogi preko dana rade. Samo krov je radila neka gradjevinska firma, ovo ostalo obicni navijaci, za sve se nasao neki majtor u njihovim redovima i odradio odlican posao za nula eura. Ispred stadiona je i spomen ploca na kojoj su ispisana imena svih koji su doprinijeli gradnji. Kakva zaludjenost vlada za tim klubom govori dovoljno i cinjenica da njihov predsjednik utakmice gleda s navijacke tribine.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jul 2013, 10:56

To su tri stare tribine.Ovu tribinu sto sam ja postavio slike je otvorena prije sedmicu i radila je gradjevinska firma.

evo video o tome sto si pricao.

[youtube][/youtube]

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 jul 2013, 11:04

Nisam znao da su i nju odradili. Znam da su te tri napravili prije 3-4 sezone, kad su im odbili licencu i zaprijetili igranjem na Olimpijskom stadionu. Ta cetvrta je bila na cekanju, ali ne pratim njihova infrastrukturna desavanja, pa nisam ni znao da su uopce poceli s gradnjom.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 28 jul 2013, 12:02

AlemC85 je napisao/la:moram dodati da kreću ponovo infrastrukturni radovi na stadionu rođeni u Vrapčićima, kako bi se što spremnije dočekala mlada repka... ;)

http://sportsport.ba/bh_fudbal/rodjeni- ... onu/110024" onclick="window.open(this.href);return false;
Šta to konkretno znači, hajmo rođeni detalje na sunce 8-)
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 28 jul 2013, 14:10

Lik je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:moram dodati da kreću ponovo infrastrukturni radovi na stadionu rođeni u Vrapčićima, kako bi se što spremnije dočekala mlada repka... ;)

Šta to konkretno znači, hajmo rođeni detalje na sunce 8-)
Vjerovatno završetak radova ispod glavne tribine,tj. toaleti,teretana,kućica za karte i sl.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 28 jul 2013, 17:23

@samo lijevo - hvala. Ma takve stvari se mogu samo desiti kod normalnog svijeta tj. u normalnoj drzavi. Nemamo mi ni kulturu za toga nit to moze kod nas. Jesam pesimistican, ali to je jednostavno cinjenica. I ja bih volio da je drugacija drzava i narod.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.