Kosevo:
Renovirano prije nesto manje od godinu dana. Sredjena domaca i gostujuca svlacionica, cijela upravna zgrada, ambulanta, sala za doping kontrolu, svi mokri cvorovi na juznoj tribini, te VIP salon. VIP loza je uvecana za 300 mjesta, te je povis nje postavljena nova tenda. Saniran je novinarski voz, postavljeni su novi pultovi i prikljucci za internet. Takodjer su promijenjene klupe za rezervne igrace, a poboljsani su i reflektori. Cijena radova je iznosila pola milijuna maraka. Sto tisuca dala je Opcina, pedeset Kanton, a ostatak Centar za sport i rekreaciju. Nakon ovog je najavljena zamjena stolica na zapadu sto se dijelom i ucinilo. Taj novac je trebao obezbjediti N/FSBiH, ali je zbog ponistavanja tendera opcija otpala. Tko je poslije obezbjedio ne znam, koga zanima nek potrazi na netu. Nakon stolica na zapadu na red bi trebali doci mokri cvorovi na zapadu i sjeveru. Svi moguci radovi na istoku ce pricekati do objavljenja regulatornog plana za natkrivanjem te tribine, jer kako rekose, nema smisla raditi nesto sto nece trajati barem deset godina. Svi radovi ovisit ce od obezbjedjenja financijskih sredstava.
Slvacionice omladinskog pogona:
Ako me pamcenje dobro sluzi, one se nalaze na sjevernom dijelu istocne tribine. Najavljeno je njihovo saniranje u 11. mjesecu prosle godine. U prvom mjesecu ove godine je bila vijest da su malo doradjenje, ali ne i u potpunosti. Slike nakon te mini-sanacije, da je tako nazovem nemam, a ovo je staro stanje:
Grbavica:
Prije godinu i pol renovirane su svlacionice na pomocnom stadionu. Na svakoj slici koju sam nasao ima djece s posebnim potrebama pa slike necu postavljati. Svlacionice su OK, super izgledaju, a u istim ce se odvijati i mnogi procesi spomenute djece medju kojim je i njihova edukacija. Svlacionice je renovirala Ambasada Italije i Opcina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta ''Podrska akcijama u korist djece i mladih koji se ubrajaju u posebno ugrozene i rizicne grupe u Bosni i Hercegovini - III faza''.
Na glavnom stadionu je stanje ocajno. Nigdje ne mogu naci slike, ali se sve moze pogledati na sljedecem klipu:
http://www.youtube.com/watch?v=o2oM2KPIUdk (Premotajte na 1:05 i pustite)
To je klip od prije godinu i par mjeseci. Da je bilo ikakvih renoviranja nemam informacije. Prema prilozenom, stanje na Grbavici je vise nego ocajno.
Pecara:
Tusanj:
Na Tusnju su svlacionice renovirane prije godinu i pol. Ulozeno je 30 000KM. Renovirane su i svlacionice za omladince. Nigdje ne mogu naci slike zavrsenih radova, vec samo ove u toku. Nakon sto je ovo gotovo islo se na te za omladince. Zamijenjene su vodovodne i elektroinstalacije, te je postavljena keramika. Na Tusnju su takodjer, prije pola godine, na pomocno igraliste stavili umjetnu travu. Pored velikog terena (110x60) umjetna trava je postavljena i na mali teren (40x20).
Svlacionice
Bilinog Polja ne mogu nigdje naci. Ima neki klip iz 2011., ali su one renovirane nakon toga. Takodjer, na
Stadionu pod Bijelim brijegom prije pola godine su renovirane svlacionice. Mijenjane su klupe i ormarici. Proizvodjac robe je poznati talijanski Sportsystem, a sve je zavrseno preko njihovog nabavljaca za BiH, Gransporta. Slika takodjer nema, kao ni za BP.
Oimpic je svoje sredio, mislim da smo ih i vidjeli. Takodjer smo redovno izvjestavani iz Gradacca, pa nema potrebe da trazim
Banja Ilidzu. U
Vrapcicima se sve nalazi ispod one visoke tribine, od sobe za doping, ambulante, pa do svlacionica. Slike ne mogu naci, ali prema procitanim tekstovima stanje je savrseno. Oni su nedavno poceli sa izgradnjom WC-a ispod istoka. Za ove ostale premijerligase nisam nasao bas neke informacije. Sve sto znam je da je stanje u
Vitezu takvo da bi gu*ice dali za ove svlacionice omladinskog pogona FK Sarajeva.
Trazeci sve ove informacije naisao sam i na neku listu BH stadiona po UEFA rejtingu, pa izvolite:
1. STADION BILINO POLJE ZENICA
2. STADION PECARA SIROKI BRIJEG
3. GRADSKI STADION BANJA LUKA
4. STADION KOSEVO SARAJEVO
5. STADION BIJELI BRIJEG MOSTAR
6. STADION KAMBEROVICA POLJE ZENICA
7. STADION BANJA ILIDZA GRADACAC
8. STADION GRBAVICA SARAJEVO
9. GRADSKI STADION PRIJEDOR
10. STADION BORICI BIHAC
Prvi komentar: je*o te ovo zar je moguce pecara i banja luka ispred grbavice...bas nidje veze :/
Ne znam sta bi mu rekao
PS. Nemoj da se netko usudi ovo citirat