Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- muha milanez
- Kontakt:
Re: Serie A
Ma, realno teško pored Barse. Sevilla i Lyon su isto u užem krugu, Frankfurt nije daleko.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Sevilla i Barca su jedini mecevi gdje ne bi bili favorit, a mogu i sa njima igrati pogotovo na dvije utakmice. Leverkusen je i dobro prosao, prva utakmica je lako mogla biti 5-1 masili su dosta. Frankfurt moguce ispadne veceras, nije los Betis ove sezone.muha milanez je napisao/la: ↑17 mar 2022, 20:49Ma, realno teško pored Barse. Sevilla i Lyon su isto u užem krugu, Frankfurt nije daleko.
embrace the chaos
obagol je napisao/la: ↑17 mar 2022, 13:37Treba biti realan i priznati koliko je tu stvarno do Alegrija. Ja Juventus mrzim iz dna duše ali sam im se uvijek divio na njihovoj želji za pobjeđivanjem i na karakteru koji je ta ekipa imala. Po meni, to su izgubili dovođenjem Ronalda i onda eksperimentom sa Sarrijem. Ta dva poteza su uništila ono po čemu je Juventus bio najjači. To se ne može vratiti za jednu sezonu, pogotovo kad imaš Rabiota, Locatelija, Arthura kao nosioce u vezi, kad imaš Dybalu koji pola sezone bude ozlijeđen, kad ti je Morata glavna uzdanica u napadu...i sa takvom ekipom Allegri se primakao vrhu tabele i sigurno će se boriti za titulu jer evo zadnjih 10ak kola se vidjelo da Juventus može pobjeđivati u Italiji i bez neke igre. To Alegri pokušava vratiti Juventusu, tu ciničnost glad za pobjedom pod svaku cijenu. Nažalost (a na moju sreću) to u Ligi prvaka nije moglo proći ovaj put jer je jednostavno nedostajalo kvaliteta. Dovođenje Vlahovića je probudilo prevelika očekivanja kod navijača iako je cijelu sezonu očito da je sredina najslabija Juventusova karika i da nemaju rješenje protiv ekipa koje se spuste nisko i čekaju kontre.

Neki ljudi ocekuju da je dovoljno par dana kao na igrici i da se sve promjeni. Dolazak/odlazak Ronalda je toliko unazadio klub, posebno sa tog aspekta zelje, gladi, volje, karaktera, stile juve i doslovce izbrisano kod 95% igraca. Isto kao sto su prethodnici i u neke "osrednje" igrace ucrtavali taj gen nepobjedivosti koji je trajao 9 godina. Da je tek tako lako podici se iz nekog sistema i nastaviti uspjesnim putem dokaz su Inter i Milan koji se skoro deceniju pokusavaju vratiti i stati na nekadasnje noge. Nije lako uzdici se kada se izgubi mentalitet, struktura, organizacija itd. Klopp je nekakav simbol revolucionarnog trenera i trebalo mu je nekoliko sezona dok Liverpool ne dodje do prvog trofeja.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
Ne znam šta bih ti rekao, Allegri jeste problem, da li je najveći to neka sudi onaj kome je to posao. Ja samo znam da su prije Allegrija potrošili dva trenera, od kojih je jedan bio i više nego dobar trener za talijanske uslove.meepo je napisao/la: ↑17 mar 2022, 01:35Parejo ima 33 godine i on nije igrac kao sto je nekad bio. Vidal ti je primjer sta godine rade. Coquelin je meh Rabiot je za par levela bolji igrac. Locatelli je potcijenjen predobro je igrao proslu sezonu u Sassuolu i onda na EURU za Italiju , a Lo Celsu karijera u padu doduse jos uvijek je on mlad. Najveci problem Juventusa je Allegri.Raonffa je napisao/la: ↑17 mar 2022, 01:14Neću se složiti, ne može Arthur biti kvalitetniji od Pareja da ga yebeš, Lo Celso nije ništa lošiji igrač od Lokatelija, Coquelin je godinama igrao u Arsenalu, i to u periodu kada je Arsenal bio konkurentniji nego posljednjih par godina.
Juventusov vezni red ne može ni u snu biti "uveliko kvalitetniji" od Villarealovog.
Ako su gore nabrojani veznjaci Villareala "solidni", šta su onda Lokateli, Arthur i Rabiot? Odlični?
A ekipa je manje-više bila ista.
Juventus ima finu bazu u vidu De Ligta, McKennija, pa hajde i tog Lokatelija, Chiese i Vlahovića. Znači, to je pet mladih igrača, ali je problem ostatak tima koji čine ili legionari poput Bonućija, Chiellinija, Cuadrada i slično ili neki prosjek igrači poput Rabiota, Šiljkana, Ruganija i tako dalje.
Trebat će nekoliko prelaznih rokova da se to sve fino posloži i dovedu pravi igrači, mada Juventusova transfer politika zadnjih par godina je prilično loša.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne znam šta će ti to "pa hajde i tog". Kad je prešao u Juve nadao sam se da će pokazati da ipak nije igrač za najveće dosege i da je EURO samo bljesak, jer na svakom EP/SP par igrača bljesne, napravi transfer i nikad to ne opravda. No Locatelli na našu žalost je vrlo dobar igrač, i sigurno može imati mjesto u bilo kojem klubu u Italiji
A mislim da su me na ovom forumu neki uvjeravali da je Talijanska liga bolja od Španjolske.

Italijanska liga bar ove sezone je bez dileme bolja i zanimljivija od Spanske, zabija se vise golova itd.
Kakva partija Meriha, opet protiv Leverkusena, sa Sarriem je prije 3 sezone odigrao najbolji mec karijere, i opet protiv njih.
Kakva partija Meriha, opet protiv Leverkusena, sa Sarriem je prije 3 sezone odigrao najbolji mec karijere, i opet protiv njih.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- muha milanez
- Kontakt:
Roma sa najjačim sastavom gubi od Vitessea 

..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Zato što ne vjerujem da će postati neka klasa ali vidjet ćemo, ne mora to ništa značiti jer to je samo moje mišljenjeImp je napisao/la: ↑17 mar 2022, 21:59Ne znam šta će ti to "pa hajde i tog". Kad je prešao u Juve nadao sam se da će pokazati da ipak nije igrač za najveće dosege i da je EURO samo bljesak, jer na svakom EP/SP par igrača bljesne, napravi transfer i nikad to ne opravda. No Locatelli na našu žalost je vrlo dobar igrač, i sigurno može imati mjesto u bilo kojem klubu u Italiji

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Znaci nema sanse, proslo je 12 godina od zadnjeg tal. trofeja u europskom klupskom nogometu, jel ikad tolika susa trofeja bila? Liga je zanimljiva ali to je zato sta su 3-4 kluba jednako losa, u europskim okvirima su nebitni.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
uvjeravali nas da su konferencijsku ligu pokrenuli zbog malih klubova i drzava, a istina je da je tu kako bi talijani uzeli evropski trofej:-)
Odgledo sam Juventus u snimci i samo želim reći da se Cuardado mora sam oprostiti od ove ekipe jer ocito trener misli covjeka koji je iscjeđen max koristiti kao alfu i omegu svega sto Juventus ofenzivno želi uraditi.
Dybala se mora prodati.
Nadati se da ce covjek proigrati i uhvatiti neku konstantu pa ne znam koju sezonu za redom je suludo.
On nije potencijal,odavno treba biti gotov igrač i ako sa 28 godina nema konstantu a ni neki stats učinak juve ne smije biti talac toga kako ce se netko probuditi.
Odbrana treba remont i nove snage uz delighta koje ce sistemom i uigranosti stvoriti novi tandem i mehanizme u odbrani.
Dybala se mora prodati.
Nadati se da ce covjek proigrati i uhvatiti neku konstantu pa ne znam koju sezonu za redom je suludo.
On nije potencijal,odavno treba biti gotov igrač i ako sa 28 godina nema konstantu a ni neki stats učinak juve ne smije biti talac toga kako ce se netko probuditi.
Odbrana treba remont i nove snage uz delighta koje ce sistemom i uigranosti stvoriti novi tandem i mehanizme u odbrani.
Sto bi se reklo, Juve dominirao...
Imaš ti ljudi kojima je BiH liga najzanimljivija. No to što je neka liga zanimljivija ništa ne znači u pogledu koja je bolja, odnosno kvalitetnija. A talijanska liga se ne može porediti što se tiče kvalitete sa španjolskom.
Onda nek je ukinu, "nećemo" ni tu uzeti trofeja.

Dabogda ti bio u pravu. Ali meni on već sad dijeluje kao klasa za Serija A okvire, a sad, hoće li postat klasa ranga da će ga tražit City,Lpool,RM i ta ekipa, odnosno klubovi koji imaju ambicije uzeti LP. O tom po tom, možda čak i neće. No svejedno mi je igrač koji ima mjesta u bilo kojoj talijanskoj ekipi.
Bolje je pogledati utakmicu nego napredne nba statse uvoditi u fudbal.
Ove sezone Serie A bolja. To su čak tvrdili i fanovi iste ovdje. A onda dođe 1/8F LP i odjednom se narativ promijenio.
To što su Španci prošli, a Italijani ne ne govori o ligi od 20 ekipa, može biti indikacija, ali ne i krunski dokaz.
Nemam nikakav problem da potvrdim kad je neko bolji, ali lično ne smatram ligu kao špansku koja je u velikom padu boljom od Serie A.
La Liga je nikad gora unazad 20 godina.
Dalje, ta Serie A je dala prvaka Evrope u fudbalu što može biti također neki parametar da nije takva kakvom je predstavljate.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
- TheTruth34
- Kontakt:
Liga je u totalnom qrcu ali definitivno je bolja od španske.
Atalanti se fino otvorilo, mogli bi do finala, ako prodju Svabe.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
-
- Kontakt:
Bila je pauza od 15 godina izmedju 69-84 godine
#ALLEGRIOUT
- Beduin
- Kontakt:
Na kraju se samo trofeji broje. Ili bi barem trebali biti neki primarni kriterij kvaliteta i napretka. A tu La Liga duboko prednjaci, gledajuci godine unazad. 0ve sezone im nikako ne svjetaju ruze, evo sinoc i Sevilla ispade, WHU iz je razbio u pojedinim momentima i samo malo pribraniji i kvalitetniji da su bili rasuli bi ih.
Medjutim, ako je nama Locatelli top veznjak lige, onda to govori i o njoj samoj. Mi jedva da imamo dobrog napadaca u ligi, Vlahovic i 0simhen jedini nesto vrijede, sto opet govori o ligi. Jednostavno top timovi Seria A moraju poceti ozbiljnije igrati LP i LE. Inter zamalo uze LE, ali opet nije uzeo. A znamo da su jedini Milan, Inter i Juve kadri nesto ozbiljnije uraditi u Evropi. Juve koliko ima finala je zalosno da nije jedno mogao uzeti.
Medjutim, ako je nama Locatelli top veznjak lige, onda to govori i o njoj samoj. Mi jedva da imamo dobrog napadaca u ligi, Vlahovic i 0simhen jedini nesto vrijede, sto opet govori o ligi. Jednostavno top timovi Seria A moraju poceti ozbiljnije igrati LP i LE. Inter zamalo uze LE, ali opet nije uzeo. A znamo da su jedini Milan, Inter i Juve kadri nesto ozbiljnije uraditi u Evropi. Juve koliko ima finala je zalosno da nije jedno mogao uzeti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.