Eh, sad da vidimo šta će nam zeleno-crni pripremiti u novoj sezoni. Ja se iskreno nadam da će se izbjeći situacija od prethodne 2 sezone i da će se od samoga početka igrati ozbiljno i angažovano, da se ne traže bodovi spasa u zadnjem kolu, a realno domet ove ekipe je ako ništa sredina tabele.
Mislim da bi ovo mogao biti i posljednji voz (barem bi trebao) za Rizvića, ukoliko i dalje ne bude rezultata ne vidim svrhu njegovog ostanka na klupi, kad već imamo dosta trenerskih opcija u klubu, neka neko drugi dobije šansu. Ili ako ništa dovesti nekog provjerenijeg stručnjaka, jer sve mi se čini da je upravo kvalitetan i provjeren trener ono što nedostaje ovom timu.
Što se igračkog kadra tiče, nije bilo mnogo odlazaka kako se na početku činilo da će biti zbog tada nepoznatog statusa. Kao što znate, najboljih strijelac posljednje 3 sezone - Mujić je otišao i to je najveći hendikep za ekipu, koja je sada dosta tanka na poziciji napadača. Pored njega klub je napustio i Kavazović koji je bio jedan od standardniji, ali je korišten većinom na sredini terena, dok evo vidim u Čeliku ga koriste kao napadača. Po meni to nije nikakav hendikep i tu imamo dubinu, odnosno više igrača koji mogu pokriti tu poziciju tako da nema problema. Slomić je također napustio klub, no on i nije imao veću minutažu tako da ni to ne svrstavam u hendikepe. Dosta mlađih igrača je napustilo klub i poslano na kaljenje.
A što se pojačanja tiče, stigao je Jaranović koga sam opisao kao igrača koji nam je trebao već par godina, jer je on igrač koji pravi razliku na terenu. Od odlaska Višće, pa onda i Halilovića nismo imali takvog igrača. Iskreno se nadam da će opravdati moja i očekivanja svih navijača i ući u formu u kakvoj je bio dok je nosio dres Radničkog. Aljukić je također doveden, kako bi se donijelo još iskustva u sredini terena i vjerovatno će on uz Trumića činiti tandem zadnjih veznih. Tu imamo dubinu, ali mi je najizglednije da ova dvojica zaigraju. Golman Lugavić se također vratio i to je dobra stvar, samo se nadam da će dobiti priliku za igru i dokazivanje. U suprotnom, bolje da su ga opet poslali u neki klub nego da grije klubu jer je on igrač za početni sastav. A imamo i finu konkurenciju na golmanskoj poziciji: provjereni i iskusni Mujkić, zatim Lugavić, te iskusni Husić koji je niz godina u klubu. Što bi se reklo "golman je pola ekipe", i upravo zbog toga dobro je da imamo strašnu konkurenciju.
Ono gdje smo najtanji je pozicija napadača gdje imamo mladog Husića i Salihovića, a u slučaju povreda i(li) suspenzija moramo improvizovati, a znamo iz ranijih iskustava kako je kad Rizvić improvizuje.

Bekovi su također "kritični", tu imamo uglavnom starije igrače koji su već iz godine u godinu sve slabiji i čije je vrijeme prošlo, ali nadam se da mogu iznijeti teret ove sezone.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947