FK Rudar Prijedor
Re: FK Rudar Prijedor
JAPANCI KAWANABE I KENTA STIGLI U MAKARSKU
Dvojica fudbalera iz Japana, Takaya Kawanabe (25) i Dohi Kenta (26) priključili su se ekspediciji „Rudar-Prijedora“ na pripremama u Makarskoj. Već dva dana tandem iz „zemlje izlazećeg sunca“ radi s „rudarima“, a danas su odigrali i utakmicu protiv lokalnog trećeligaša „Zmaja“.
-Vidi se da su radni i disciplinovani, imaju ono što nam treba – brzinu, eksplozivnost i odgovornost, napadaju loptu... Videćemo u narednih dan ili dva da li poseduju kvalitet za „Rudar-Prijedor“. Po onome što sam video na treningu i u utakmici sa „Zmajem“ mislim da nam mogu pojačati konkurenciju u timu – rekao je šef stručnog štaba FK „Rudar-Prijedor“ Gorazd Mihailov.
Kawanabe je igrao proteklu sezonu za prvoligaša Crne Gore Mladost iz Podgorice koja je nastupala u kvalifikacijama za Evropsku ligu, dok Kenta stiže iz Australije. Prvi igra na poziciji polušpica i zadnjeg veznog, a drugi uz lijevu aut-liniju. Novu šansu da se dokažu imaće u petak u prijateljskom susretu protiv Tučepa.
Dvojica fudbalera iz Japana, Takaya Kawanabe (25) i Dohi Kenta (26) priključili su se ekspediciji „Rudar-Prijedora“ na pripremama u Makarskoj. Već dva dana tandem iz „zemlje izlazećeg sunca“ radi s „rudarima“, a danas su odigrali i utakmicu protiv lokalnog trećeligaša „Zmaja“.
-Vidi se da su radni i disciplinovani, imaju ono što nam treba – brzinu, eksplozivnost i odgovornost, napadaju loptu... Videćemo u narednih dan ili dva da li poseduju kvalitet za „Rudar-Prijedor“. Po onome što sam video na treningu i u utakmici sa „Zmajem“ mislim da nam mogu pojačati konkurenciju u timu – rekao je šef stručnog štaba FK „Rudar-Prijedor“ Gorazd Mihailov.
Kawanabe je igrao proteklu sezonu za prvoligaša Crne Gore Mladost iz Podgorice koja je nastupala u kvalifikacijama za Evropsku ligu, dok Kenta stiže iz Australije. Prvi igra na poziciji polušpica i zadnjeg veznog, a drugi uz lijevu aut-liniju. Novu šansu da se dokažu imaće u petak u prijateljskom susretu protiv Tučepa.
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
Vjerovatno sada pogadjate u metu sa japancima,,,,,,TAKI I DOHI JESU IGRALI U JAKIM LIGAMA -SMJEŠNO,KO VAS SASTAVI I nogometaše I GROZDIJA VJELIKOG STRUČNJAKA sa svojim pomočnicima I uglednog sp.dir-koji želi da postane bosanski DRAGAN DŽAJIC koji je stvorio mocnu Crvenu Zvezdu taj se mnogo zaj...Pamet u glavu I nemojte se igrat vatrom jer kad vas pojure vjerni navijaci Rudara bice belaja.Prijedor je napisao/la:JAPANCI KAWANABE I KENTA STIGLI U MAKARSKU
Veza sipovac=basara je dovela spasojevica.a sipovac je trebao biti sp.direktor ali nisu smjeli toliko daleko ici pa su postavili njegovog pulena basaru,a sipovac je u UO Kluba. spasojevic je otjeran i iz Pazara i B.Polja. Njihova imena namjerno pisem malim slovom jer bolje ne zasluzuju,a to ce vrijeme pokazati. Na zalost Prijedora, F.K. Rudar-Prijedor i ABPD i svih ljubitelja sporta.Grad je nas DS je napisao/la:Ne kontam u kojem kontekstu se pominje Šipovac? A taj Spasojević je vlasnik nekog preduzeća "Ingpro". I osim da je bio u pregovorima sa Novim Pazarom, ne vidim da li je bio kod njih u upravi i kako se zavrsilo? Vidim da je bio u Jedinstvu B. Polje ali isto tako vidim da su u drugoj cg ligi tako da sumnjam da je tu nesto napravio.
Meni je ovo smrdljivo malo žešće.
o šipovcu je suvišno pisat-pokazao pravo lice tamo dje je bio o basarici njegovom pulenu još manje o tom Spasojevicu ne želim pisat jer neznam lika.Dovesti anonimca iz mak-fudbala TRAGEDIJA,a još nepoznate nogometaše iz smješnih liga žalosno.Ne mogu poverovat da jedan gospodin I dobar nogometaš Mikic počne saradnju sa ovakvim tipovima-------napravio sam provjeru kod nekih momaka koji rade u mak-fudbalu vjelikog stručnjaka GROZDIJA I svi su mi dali odgovor da je on MALI MIŠ I vjeliki HVALISAVAC I ništa vise od toga.Vrijeme ce pokazat da ste grešku napravili.tango1984 je napisao/la:Veza sipovac=basara je dovela spasojevica.a sipovac je trebao biti sp.direktor ali nisu smjeli toliko daleko ici pa su postavili njegovog pulena basaru,a sipovac je u UO Kluba. spasojevic je otjeran i iz Pazara i B.Polja. Njihova imena namjerno pisem malim slovom jer bolje ne zasluzuju,a to ce vrijeme pokazati. Na zalost Prijedora, F.K. Rudar-Prijedor i ABPD i svih ljubitelja sporta.Grad je nas DS je napisao/la:Ne kontam u kojem kontekstu se pominje Šipovac? A taj Spasojević je vlasnik nekog preduzeća "Ingpro". I osim da je bio u pregovorima sa Novim Pazarom, ne vidim da li je bio kod njih u upravi i kako se zavrsilo? Vidim da je bio u Jedinstvu B. Polje ali isto tako vidim da su u drugoj cg ligi tako da sumnjam da je tu nesto napravio.
-
- Kontakt:
OK, hvala druze. Gledam na sajtu, Sipovac se ne pominje u UO. Ne sumnjam da su to indijanci koji ganjaju neki svoj interes na uštrb kluba ali isto tako ne sumnjam da ce biti otjerani kao psi ukoliko pocnu nesto klosariti.tango1984 je napisao/la:Veza sipovac=basara je dovela spasojevica.a sipovac je trebao biti sp.direktor ali nisu smjeli toliko daleko ici pa su postavili njegovog pulena basaru,a sipovac je u UO Kluba. spasojevic je otjeran i iz Pazara i B.Polja. Njihova imena namjerno pisem malim slovom jer bolje ne zasluzuju,a to ce vrijeme pokazati. Na zalost Prijedora, F.K. Rudar-Prijedor i ABPD i svih ljubitelja sporta.Grad je nas DS je napisao/la:Ne kontam u kojem kontekstu se pominje Šipovac? A taj Spasojević je vlasnik nekog preduzeća "Ingpro". I osim da je bio u pregovorima sa Novim Pazarom, ne vidim da li je bio kod njih u upravi i kako se zavrsilo? Vidim da je bio u Jedinstvu B. Polje ali isto tako vidim da su u drugoj cg ligi tako da sumnjam da je tu nesto napravio.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.
-
- Kontakt:
Basara i Borac nisu potpisali ugovor tako da se sad opet pokrece prica da bi mogao kod nas ili u Zrinju sto se tice PL...mada mislim da ce on ipak ici vani. 

Ko zna šta im je cilj ali sam samo iskreno pisao,Najveci problem je mali maleni anonimac trener -ljudi iz fudbala makedonskog se smeju I rugaju na ime I prezime GORAZD,,,,,,,,,,,,,,,,,,MIHAJLOV,,,,,,,,,,Grad je nas DS je napisao/la:OK, hvala druze. Gledam na sajtu, Sipovac se ne pominje u UO. Ne sumnjam da su to indijanci koji ganjaju neki svoj interes na uštrb kluba ali isto tako ne sumnjam da ce biti otjerani kao psi ukoliko pocnu nesto klosariti.tango1984 je napisao/la:Veza sipovac=basara je dovela spasojevica.a sipovac je trebao biti sp.direktor ali nisu smjeli toliko daleko ici pa su postavili njegovog pulena basaru,a sipovac je u UO Kluba. spasojevic je otjeran i iz Pazara i B.Polja. Njihova imena namjerno pisem malim slovom jer bolje ne zasluzuju,a to ce vrijeme pokazati. Na zalost Prijedora, F.K. Rudar-Prijedor i ABPD i svih ljubitelja sporta.Grad je nas DS je napisao/la:Ne kontam u kojem kontekstu se pominje Šipovac? A taj Spasojević je vlasnik nekog preduzeća "Ingpro". I osim da je bio u pregovorima sa Novim Pazarom, ne vidim da li je bio kod njih u upravi i kako se zavrsilo? Vidim da je bio u Jedinstvu B. Polje ali isto tako vidim da su u drugoj cg ligi tako da sumnjam da je tu nesto napravio.
" onclick="window.open(this.href);return false; ovaj je spašava nogomet u PrijedoruGrad je nas DS je napisao/la:Ne kontam u kojem kontekstu se pominje Šipovac? A taj Spasojević je vlasnik nekog preduzeća "Ingpro". I osim da je bio u pregovorima sa Novim Pazarom, ne vidim da li je bio kod njih u upravi i kako se zavrsilo? Vidim da je bio u Jedinstvu B. Polje ali isto tako vidim da su u drugoj cg ligi tako da sumnjam da je tu nesto napravio.
" onclick="window.open(this.href);return false; je vjeliki makedonski stručnjak sa odličnim CV-trenirao poznate evropske klubove I igrao LIGU ŠAMPIONA -kada bi se zezali....Grad je nas DS je napisao/la:Ne kontam u kojem kontekstu se pominje Šipovac? A taj Spasojević je vlasnik nekog preduzeća "Ingpro". I osim da je bio u pregovorima sa Novim Pazarom, ne vidim da li je bio kod njih u upravi i kako se zavrsilo? Vidim da je bio u Jedinstvu B. Polje ali isto tako vidim da su u drugoj cg ligi tako da sumnjam da je tu nesto napravio.
- Жика Павловић
- Kontakt:
", &... & ' $ цуре, $ & са & ?, " -, вјеруј "...
Ne razumem šta si hteo ,,,,,,,,,ja sam uvijek u okruženju lijepih cura žiko pavlovicuuuuuuu,,,," ? je napisao/la:", &... & ' $ цуре, $ & са & ?, " -, вјеруј "...

Pabizo gigant, na ruke ga pere..
- Bordostrik
Al' ih decko posteno zaj*baVastecija_GSE je napisao/la:Basara i Borac nisu potpisali ugovor tako da se sad opet pokrece prica da bi mogao kod nas ili u Zrinju sto se tice PL...mada mislim da ce on ipak ici vani.

Neka frka, a?!
Dali moze veliki stručnjak GROZDI da objasni po čemu Pejic ide na klupu,,,,,,PRVA LIGA SRPSKEPrijedor je napisao/la:JAPANCI KAWANABE I KENTA STIGLI U MAKARSKU
- Bordostrik
Nastade prava medjunarodna momcadpabizo je napisao/la:Dali moze veliki stručnjak GROZDI da objasni po čemu Pejic ide na klupu,,,,,,PRVA LIGA SRPSKEPrijedor je napisao/la:JAPANCI KAWANABE I KENTA STIGLI U MAKARSKU

Neka frka, a?!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Cini se da Takaya nije los igrac.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Prijateljska danas : Kozara (Gradiska) - Rudar (Prijedor) 1:0
Kawanabe odlican, Kantar odlican, Mikic odlican, Goca odlican, Rokvic odlican, i 19ka ne znam ko je ali momak je odlicno odigrao...
Sve u svemu nije losa ekipa samo jos malo da se uigra, Kozara odlicna isto, gol iz penala... Ne vjerujem da cemo ispasti, ko ce znati...
Kawanabe odlican, Kantar odlican, Mikic odlican, Goca odlican, Rokvic odlican, i 19ka ne znam ko je ali momak je odlicno odigrao...
Sve u svemu nije losa ekipa samo jos malo da se uigra, Kozara odlicna isto, gol iz penala... Ne vjerujem da cemo ispasti, ko ce znati...

? &
- Жика Павловић
- Kontakt:
Пораз $ ? $ $ у & у " ? 

Šta je sa Pejicem,,,,,,,,,,Grozdi kalkuliše,,,,,Pejic je KAPACITET ,VJELIČINA POŠENOG MOMKA ,a ovaj kvazi trener anonimus počinje spletkariti I sam ce upast u mrežu ,,,,,navijači jako dobro poznaju kvalitete Nebojše Pejica ,,,PEJICU izdrži jer ovaj anonimus nece dugo biti u Rudaru.Prijedor je napisao/la:Prijateljska danas : Kozara (Gradiska) - Rudar (Prijedor) 1:0
Naime, u generalnoj probi odigranoj u Novoj Topoli sa prvoligašem Srpske Kozarom, "zeleno - crni" su poraženi sa 1:0, a ono što pored rezultata brine jeste očajna igra "rudara" koji su za 90 minuta igre uputili samo dva udarca na gol Kozare.
Kao da to nije bilo dovoljno, pa je poslije pobjedonosnog gola Gradiščana, grupa navijača Rudar Prijedora, nezadovoljna igrom svojih ljubimaca, uletjela na teren i nakratko prekinula utakmicu. Oko 50-ak "Alkohol bojsa" ustremilo se na igrače, poručujući im da se ovako ne igra za voljeni klub.
- Igrači marš, uprava napolje! Kako ćemo u Trebinje, kad ovako igramo sa Kozarom! Izvinite se Gavranu i molite ga da se vrati - samo su neki od komentara koji su se mogli čuti u Novoj Topoli.
Poslije pet-šest minuta susret je u krajnje mučnoj atmosferi nastavljen, a premijerligaš iz grada na Sani mogao je biti srećan što se kući vraća sa samo jednom loptom u mreži.
Nervoza i nemoć mogla se vidjeti na svakom igraču, koji su to pokušavali kompenzovati verbalnim duelima sa glavnim arbitrom meča, koji je u nekoliko navrata progledao kroz prste gostima, a mogao je da nekoliko igrača zbog vrijeđanja pošalje u svlačionicu.
- Ovdje nisu čista posla. Pričalo se o velikim planovima, velikim igračima, a pogledajte šta imamo. Dva Japanca i hrpu polovnih igrača koji ne mogu igrati nigdje. Sada je sumnjiva i smjena trenera Gavrana, a posebna priča jesu pripreme u Makarskoj, koje su odrađene na krajnje neprofesionalan način. Umjesto da se traže jači rivali, igralo se pet puta sa trećeligašem Zmajom. Kao da je on mjerilo naših nastupa u Premijer ligi. Na spisku je preko 30 imena. Igrači koju su trebali otići na kaljenje su pod sumnjivim okolnostima, zahvaljući vezama i vezicama, a možda i na neki drugi način, ostali u klubu. Ovdje se zaista ne zna ni ko pije, ni ko plaća - tvrdi izvor iz ovog kluba.
Predsjednik Rudar Prijedora Božo Grbić nije bio raspoložen za priču poslije debakla u Novoj Topoli.
- Nisam bio na utakmici. Ako vam je šta nejasno, nazovite sportskog direktora Slavka Basaru! – kratko je prokomentarisao predsjednik "rudara".
Start prvenstva je za sedam dana, a prvi ispit Prijedorčana jesu uvijek vruće "Police". Jedan davljenik bi sa sobom mogao povući i drugog. Poslije toga slijedi domaći susret sa Čelikom, pa gostovanje Olimpiku.
Ovakvom igrom "rudari" ovog proljeća neće vidjeti bodove, a samim time ni opstanak u eliti BiH izgleda dalje nego što se to činio do danas.
Ekipu Rudar Prijedora s klupe je predvodio Gorazd Mihailov, koji je nedavno naslijedio Borisa Gavrana, sa kojim se prijedorski premijerligaš razišao zbog razmimoilaženja u koncepciji i različitih pogleda u borbi za opstanak.
Sportski direktor Slavko Basara, koji je bio zadužen za pojačanja, u prelaznom roku doveo je dvojicu Japanaca i nekoliko fudbalera iz nižerazrednih klubova.
Zbog posljednjih dešavanja u klubu najbolji igrač Prijedorčana Borislav Mikić propustio je dio priprema u Makarskoj. Na insistiranje čelnika kluba, nakon nekoliko dana pridružio se saigračima, ali je i danas bilo vidljivo da ekipa puca po mnogim šavovima.
Kao da to nije bilo dovoljno, pa je poslije pobjedonosnog gola Gradiščana, grupa navijača Rudar Prijedora, nezadovoljna igrom svojih ljubimaca, uletjela na teren i nakratko prekinula utakmicu. Oko 50-ak "Alkohol bojsa" ustremilo se na igrače, poručujući im da se ovako ne igra za voljeni klub.
- Igrači marš, uprava napolje! Kako ćemo u Trebinje, kad ovako igramo sa Kozarom! Izvinite se Gavranu i molite ga da se vrati - samo su neki od komentara koji su se mogli čuti u Novoj Topoli.
Poslije pet-šest minuta susret je u krajnje mučnoj atmosferi nastavljen, a premijerligaš iz grada na Sani mogao je biti srećan što se kući vraća sa samo jednom loptom u mreži.
Nervoza i nemoć mogla se vidjeti na svakom igraču, koji su to pokušavali kompenzovati verbalnim duelima sa glavnim arbitrom meča, koji je u nekoliko navrata progledao kroz prste gostima, a mogao je da nekoliko igrača zbog vrijeđanja pošalje u svlačionicu.
- Ovdje nisu čista posla. Pričalo se o velikim planovima, velikim igračima, a pogledajte šta imamo. Dva Japanca i hrpu polovnih igrača koji ne mogu igrati nigdje. Sada je sumnjiva i smjena trenera Gavrana, a posebna priča jesu pripreme u Makarskoj, koje su odrađene na krajnje neprofesionalan način. Umjesto da se traže jači rivali, igralo se pet puta sa trećeligašem Zmajom. Kao da je on mjerilo naših nastupa u Premijer ligi. Na spisku je preko 30 imena. Igrači koju su trebali otići na kaljenje su pod sumnjivim okolnostima, zahvaljući vezama i vezicama, a možda i na neki drugi način, ostali u klubu. Ovdje se zaista ne zna ni ko pije, ni ko plaća - tvrdi izvor iz ovog kluba.
Predsjednik Rudar Prijedora Božo Grbić nije bio raspoložen za priču poslije debakla u Novoj Topoli.
- Nisam bio na utakmici. Ako vam je šta nejasno, nazovite sportskog direktora Slavka Basaru! – kratko je prokomentarisao predsjednik "rudara".
Start prvenstva je za sedam dana, a prvi ispit Prijedorčana jesu uvijek vruće "Police". Jedan davljenik bi sa sobom mogao povući i drugog. Poslije toga slijedi domaći susret sa Čelikom, pa gostovanje Olimpiku.
Ovakvom igrom "rudari" ovog proljeća neće vidjeti bodove, a samim time ni opstanak u eliti BiH izgleda dalje nego što se to činio do danas.
Ekipu Rudar Prijedora s klupe je predvodio Gorazd Mihailov, koji je nedavno naslijedio Borisa Gavrana, sa kojim se prijedorski premijerligaš razišao zbog razmimoilaženja u koncepciji i različitih pogleda u borbi za opstanak.
Sportski direktor Slavko Basara, koji je bio zadužen za pojačanja, u prelaznom roku doveo je dvojicu Japanaca i nekoliko fudbalera iz nižerazrednih klubova.
Zbog posljednjih dešavanja u klubu najbolji igrač Prijedorčana Borislav Mikić propustio je dio priprema u Makarskoj. Na insistiranje čelnika kluba, nakon nekoliko dana pridružio se saigračima, ali je i danas bilo vidljivo da ekipa puca po mnogim šavovima.
? &
Trenutno korisnika/ca: StarmoCity, svemalim1 i 13 gostiju.